Προβλημα με καινουργια ram

Σχετικά με όλα τα Laptop, Netbook και Tablet PCs

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
geogeogeo
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 25 Μαρ 2013 21:27

Προβλημα με καινουργια ram

Δημοσίευση από geogeogeo » 25 Μαρ 2013 21:55

Καλησπερα, εχω ενα sony vaio vpceb1z1e με τα εξης χαρακτηριστικα:
επεξεργαστης i5 430M
intel express chipset HM55 mobile
4gb ram
ati radeon mobility HD 5650
windows 7 64bit sp1

προσφατα αγορασα μια ram, corsair valueselect CM3X8GSDKIT1066, πριν την αγορασω ελεγξα όλα τα χαρακτηριστικα τα οποία ειναι ιδια με αυτη που εχω με την μονη διαφορα οτι ειναι 8gb που ειναι και ο λογοσ που την αγορασα, για αναβαθμιση.

Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι το εξής: με την καινουργια ραμ το laptop κανει εκκινηση και ακριβως πριν φορτωσουν τα windows μου βγαζει μήνυμα για κανονικη εκκινηση ή επιδιορθωση κατα την εκκίνηση. οποιο απο τα 2 και αν πατήσω μαυρίζει η οθόνη και δεν φορτωνει τα windows και επανέρχεται μετα απο 2-3 δευτερόλεπτα στην ίδια οθόνη με την κανονική εκκινηση η την επιδιόρθωση. προσπάθησα να κανω και επιδιορθωση συστήματος με βοοτ των windows απο usb αλλα παλι το ίδιο συμβαίνει, δεν φορτώνει τα windows και κανει επανεκκίνηση οπου ξαναβγάζει την οθόνη με το βοοτ απο το usb αυτη τη φορά και οχι την προηγουμενη, λογικο εφοσον bootαρω απο usb. Μπήkα και στα bios για να δω τι γινεται και στα bios φαινεται κανονικα η καινουργια ram δηλαδη το σύστημα τη διαβαζει σαν 8gb κανονικα. Υποθέτω πως κατι συμβαίνει με τη συμβατότητα των windows και της ram και δεν ανοιγουν τα windows.

Όποιος γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει, ευχαριστω!!!!!

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Προβλημα με καινουργια ram

Δημοσίευση από giannis17 » 25 Μαρ 2013 23:10

Πιο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα η RAM παρά να είναι θέμα συμβατότητας. Με την παλιά συνεχίζει να ανοίγει κανονικά;

Αν είχες 1 stick των 4gb γιατί να την αλλάξεις με ένα των 8? Έχει 2 θέσεις για μνήμη μπορείς να βάλεις 2 των 4gb.
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
– Milt Bryce

geogeogeo
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 25 Μαρ 2013 21:27

Προβλημα με καινουργια ram

Δημοσίευση από geogeogeo » 26 Μαρ 2013 03:06

giannis17 έγραψε:Πιο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα η RAM παρά να είναι θέμα συμβατότητας. Με την παλιά συνεχίζει να ανοίγει κανονικά;

Αν είχες 1 stick των 4gb γιατί να την αλλάξεις με ένα των 8? Έχει 2 θέσεις για μνήμη μπορείς να βάλεις 2 των 4gb.
sorry που δε το εκανα κατανοητο, ειχε 2χ2gb και εβαλα 2χ4gb. σκεφτηκα οτι ισως ειναι προβληματικη η ram αλλα υπεθεσα οτι δε θα τη διαβαζαν τα bios τα οποια ομως τη βλεπουν κανονικα...... εκτος αν δε παιζει ρολο....

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Προβλημα με καινουργια ram

Δημοσίευση από giannis17 » 26 Μαρ 2013 20:05

Βάλε πάλι τις παλιές μνήμες και κάνε ένα bios update. Το ότι βλέπει τις καινούριες μνήμες δε σημαίνει ότι τις δουλεύει και σωστά. Πάντως δεν είναι θέμα software από τα windows, είτε βγάλεις είτε βάλεις μνήμη έπρεπε να δουλεύουν.
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
– Milt Bryce

geogeogeo
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 25 Μαρ 2013 21:27

Προβλημα με καινουργια ram

Δημοσίευση από geogeogeo » 26 Μαρ 2013 20:14

Ευχαριστώ για την ωρα σου. Τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο αναλακυψα οτι η corsair βγαζει το μοντελο που αγορασα με τον ιδιο κωδικο ακριβως αλλα με διαφορετικα modules, αυτες που εχω εγω εχουν 4 modules σε καθε πλευρα η καθε ram ενω αυτες που επρεπε να εχω εχουν 8 modules σε καθε πλευρα η καθε ram. Λαθος της corsair προφανως που δεν το κανει ξεκαθαρο.... παραθετω και το site που βρηκα τη λυση απο καποιον που ειχε το ιδιο προβλημα για να το δει οποιος θελει και ισως τον βοηθησει σε καποιο μελλοντικο προβλημα.... τωρα τη ακρη θα βγαλω με τις εταιριες για να μην πανε χαμενα τα 50 ευρουλακια που εδωσα ενας θεος ξερει.... http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=112754

geogeogeo
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 25 Μαρ 2013 21:27

Προβλημα με καινουργια ram

Δημοσίευση από geogeogeo » 26 Μαρ 2013 20:19

λεγοντας modules εννοουσα memory chips πανω στις ram....

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Προβλημα με καινουργια ram

Δημοσίευση από giannis17 » 26 Μαρ 2013 20:38

Ναι ισχύει αυτό. Και παλιά στις DDR1 υπήρχε θέμα μεταξύ single-sided και double-sided, πολλές μητρικές έβλεπαν μόνο το ένα side από τις διπλές και διάβαζαν την μισή μνήμη. Πάντως με bios update λύνονται πολλά τέτοια προβλήματα οπότε δεν έχεις κάτι να χάσεις.
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
– Milt Bryce

ghortat
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 08 Μαρ 2016 11:54

Προβλημα με καινουργια ram

Δημοσίευση από ghortat » 08 Μαρ 2016 12:15

geogeogeo έγραψε:Ευχαριστώ για την ωρα σου. Τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο αναλακυψα οτι η corsair βγαζει το μοντελο που αγορασα με τον ιδιο κωδικο ακριβως αλλα με διαφορετικα modules, αυτες που εχω εγω εχουν 4 modules σε καθε πλευρα η καθε ram ενω αυτες που επρεπε να εχω εχουν 8 modules σε καθε πλευρα η καθε ram. Λαθος της corsair προφανως που δεν το κανει ξεκαθαρο.... παραθετω και το site που βρηκα τη λυση απο καποιον που ειχε το ιδιο προβλημα για να το δει οποιος θελει και ισως τον βοηθησει σε καποιο μελλοντικο προβλημα.... τωρα τη ακρη θα βγαλω με τις εταιριες για να μην πανε χαμενα τα 50 ευρουλακια που εδωσα ενας θεος ξερει.... http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=112754
Σορυ που ξεθάβω αυτό το θέμα ξανά απλά επειδή έχω ίδιο/παρεμφερές θέμα και προσπαθώ να αναβαθμίσω τη RAM του VPCEb1Z1E από 4GB σε 8GB χωρίς τελεσφόρα αποτελέσματα παρόλο που αγόρασα την ίδια μνήμη με ίδια specs 2R density (256x8 chips per side).

Αγόρασα 2x CM3X4GSD1066 Corsair Value Select στην ουσία είναι η ίδια μνήμη απλά δεν θεωρείται κιτ οπότε 2xCM3X4GSD1066 = CM3X8GSDKIT1066. H RAM αναγνωρίζεται στο POST, γίνεται εκκίνηση στα Win7 64bit αλλά μετά μπορεί να έχω κολλήματα ή restarts (είτε BSOD σε ανύποπτο χρόνο) χωρίς να μπορώ ακριβώς να αναπαραγάγω το λάθος. Μπορεί να συμβεί μόνο του είτε αμέσως μόλις εκκινήσει είτε μετά από 1 λεπτο, είτε 5 λεπτά είτε να δουλεύει 2 μερές απροβλημάτιστα. Τελευταία το πετύχαινα να κολλάει μόλις δοκίμαζα να "γράψω" τυχαίο κείμενο είτε σε browser είτε σε explorer, δηλαδή με χρήση των πλήκτρων γενικά τα οποία υπόψιν είναι ακριβώς από πάνω από τη RAM.

Χωρίς να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή σε hardware, με το που έβαζα πίσω την ΟΕΜ μνήμη τέλος τα κολλήματα κ τα restarts όσο κι αν δοκίμασα. Οι καινούριες μνήμες με memtest δεν έδειξαν λάθη που σημαίνει ότι δουλεύουν κανονικά. Άρα είναι κάποιο θέμα ασυμβατότητας με τα πρώτα Intel chipsets IntelHM55, δεν μπορώ να βρω άλλη απάντηση.

Εσύ φίλε George τι έκανες αν επιτρέπεται; Βρήκες λύση και αν ναι με ποιες μνήμες;

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Προβλημα με καινουργια ram

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 12 Μαρ 2016 22:13

Δες τι τύπου DDR 3 ειναι αυτες που έχει επανω και βρές ακριβως την ιδια.
Πχ το δικο μου το ACER παίρνει τις PC3-10600S. Οτιδηποτε αλλο και να βαλω δεν παιζει. Ξεκιναει το pc αλλα στην εκινηση των windows βγαζει σφαλματα.

Εχω δοκιμασει και παρόμοιες πχ 10600 (οχι την s, αλλα την σκετη 10600), την 10666, αλλα ακομα και αυτες δεν επαιζαν. Ουτε η PC3-8500 δεν επαιζε.

PS. Οταν λεω την ίδια, οχι το ίδιο μοντελο ή της ιδιας εταιριας. Απλα να είναι ιδιου τυπου (To module name εννοω.)
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Φορητοί Υπολογιστές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης