Barcode από scanner σε html φόρμα

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
txc
Δημοσιεύσεις: 627
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Barcode από scanner σε html φόρμα

Δημοσίευση από txc » 26 Μαρ 2013 21:11

Καλησπέρα παιδιά,
μια ερώτηση, φτιάχνω μια εφαρμογή η οποία θα έχει 10 πεδία και θα διαβάζει μια τιμή από ένα barcode scanner και θα γεμίζει αυτά τα πεδία με τον κωδικό από το Barcode.

Επειδή δεν το έχω ξανακάνει, η τιμή από το barcode γεμίζει αυτόματα σαν να έγγραφα απλό κείμενο σε html φορμα?

δηλαδή με αυτό είμαι οκ :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form action="search.php" method="post">
<input name="documentID" onmouseover="this.focus&#40;&#41;;" type="text">
</form>
εννοείται ότι επαναλαμβάνεται το ίδιο για τα δέκα πεδία απλά κάθε φορά ο χρήστης θα προχωράει στο επόμενο πεδίο για να γεμίζει αντίστοιχα απο το scanner

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Barcode από scanner σε html φόρμα

Δημοσίευση από giannis17 » 26 Μαρ 2013 22:22

Περίπου. Τα περισσότερα barcode scanner μετά το κωδικό που διαβάζουν βάζουν και ένα ENTER το οποίο σε εμπορικές εφαρμογές (πχ ERP καταστημάτων) δουλεύει πολύ καλά αλλά σε html forms δουλεύει σαν να κάνεις κλικ στο submit.

Για να αποφύγεις αυτό το "bug" και ακόμα καλύτερα να το κάνεις να σε πηγαίνει στο επόμενο input πρέπει να αλλάξεις το ENTER με TAB το οποίο γίνεται πολύ εύκολα με javascript:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript">
function getIndex&#40;input&#41;&#123;
	var index = -1, i = 0, found = false;
	while &#40;i < input.form.length && index == -1&#41;
		if &#40;input.form&#91;i&#93; == input&#41;index = i;
		else i++;
	return index;
&#125;  
 
function SendTab&#40;objForm, strField, evtKeyPress&#41;&#123;  
	var aKey = evtKeyPress.keyCode ?
	evtKeyPress.keyCode &#58;evtKeyPress.which ?
	evtKeyPress.which &#58; evtKeyPress.charCode;
 
	if &#40;aKey == 13&#41;&#123;
		objForm&#91;&#40;getIndex&#40;objForm&#91;strField&#93;&#41;+1&#41; % objForm.length&#93;.focus&#40;&#41;;
	&#125;
&#125;
</script>
Και μετά χρησιμοποιείς αυτό στη φόρμα σου:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form action="" name="f">
<input name="textfield1" onkeypress="return SendTab&#40;document.forms&#91;'f'&#93;, 'textfield1', event&#41;;"  type="text">
</form>
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
&#8211; Milt Bryce

txc
Δημοσιεύσεις: 627
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Barcode από scanner σε html φόρμα

Δημοσίευση από txc » 26 Μαρ 2013 22:42

thanks θα το δοκιμάσω

txc
Δημοσιεύσεις: 627
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Barcode από scanner σε html φόρμα

Δημοσίευση από txc » 30 Μαρ 2013 00:13

σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης έχω ένα textbox το οποίο όταν γεμίζει τότε ψάχνω σε μια άλλη σελίδα και επιστρέφω τα αποτελέσματα ενός query με αυτό το τρόπο :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form id="searchform" method="post" onsubmit="return false;" >
		<input autocomplete="off" id="searchbox1" name="searchq1" onchange="sendRequest1&#40;&#41;" type="textbox">
<input autocomplete="off" id="quantity1" name="quantity1" type="textbox">
<div id="show_results1"></div>

<script src="prototype.js" type="text/javascript">
</script>
        <script>
            function sendRequest1&#40;&#41; &#123;	
                new Ajax.Updater&#40;'show_results1', 'search1.php', &#123; method&#58; 'post', parameters&#58; $&#40;'searchform'&#41;.serialize&#40;&#41; &#125;&#41;;
            &#125;         
</script>
και στη search1.php κάνω echo τα αποτελέσματα ενός query και έτσι τα εμφανίζω μέσω του show_results1 στη πρώτη σελίδα, το ερώτημά μου είναι αν μπορώ ένα πεδίο από το αποτέλεσμα του query να το επιστρέψω στη πρώτη σελίδα σε κάποιο textbox της searchform.

ευχαριστώ

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες