form javascript

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
mixaverros88
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 10 Μαρ 2013 21:06
Τοποθεσία: Ζωγραφου

form javascript

Δημοσίευση από mixaverros88 » 04 Απρ 2013 14:26

Παιδιά έχω ένα τεράστιο πράβλημα και δεν μπορώ να βρώ την λύση του και πραγματικά μου έχει σπάσει τα νεύρα.

έχω φτιάξει μια φόρμα με 3 παιδεία. Όταν ο χρήστης πατήσει το κουμπί της καταχώρησης
ενα javascript τον ρατάει αν θέλει να ανεβάσει ένα αρχείο η όχι
Δηλαδη με ναι πάει στο uploadfile.php και αν όχι στο uploadanak.php το προβλημά μου είναι
ότι πχ όταν πατάω όχι και με πάει στο uploadanak.php η εγγραφή στην βάση γίνεται αλά τα πεδία είναι κενά...

Τι έχω κάνει λάθως


Φόρμα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
session_start&#40;&#41;;
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"  
"http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> 
<head> 
<link href="../style.css" rel="stylesheet" type="text/css"> 
<script type="text/javascript" src="jscripts.js"></script>
<title>Καταχώρηση Ανακοίνωσης</title> 

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
</head> 
<body>
<div id="container">
  <div id="top">
  
    <h2><font color="red"><strong>Σελίδα Καταχώρησης</strong></font></h2>
  </div>
  
  <div id="navcontainer">
	<ul id="navlist">
		<li id="active"><a href="index.php" id="current">Αρχική Σελίδα Διαχείρισης</a></li>
		<li><a href="../main.php" id="current">Κεντρική Αρχική Σελίδα</a></li>
		<li><a href="../logout.php">Αποσύνδεση</a></li>
	</ul>
  </div>
  <div id="leftnav">
	<h2>Μενού Διαχείρισης</h2>
		<ul id="leftnavmenu">
			
			<li><a href="findProject.php">Εύρεση Project</a></li>
		</ul>
<nav>

	<ul id="leftnavmenu">
	
		<li><a href = "">Ανακοινώσεις</a>
			<ul>
				<li><a href="search.php">Αναζήτηση</a></li>
				<li><a href="#">Εισαγωγή</a></li>
		</li>
			</ul>
</nav>
</div>
 
	<div id="content">
	<center>
	<h3>Φόρμα Εισαγωγής Νέας Ανακοίνωσης</h3>
	<fieldset>
				<legend>Στοιχεία Ανακοίνωσης</legend>
	<form  id = "myform" action = "" method = "post" onsubmit="file_upload&#40;&#41;;return false;" >
	<table>
	<tr>
		<td align = "center" width = "120"  nowrap valign = "center">Τίτλος Ανακοίνωσης</td>
		<td  align = "left"><textarea cols = "35" rows = "5" id = "titlos" maxlength = "300" name = "titlos"  size = "350" required></textarea></td>
	</tr>
	<tr align = "left">
		<td align = "left" >Ημερομηνία</td>

		
		
		
	<td>
			<input type ="text" size = "30" id="datepicker" name ="datepicker"/>
	</td>
			
		</td>
</tr>

<tr>
	<td colspan = "2"  align = "center">
	
<input type="checkbox" name="checkanak" value="10">Έλεγχος<br>
	</td>
</tr>
<tr>

	<td colspan = "2"  align = "center">
	<input type = "submit" class = "button"  value = "Καταχώρηση" onsubmit = "file_upload&#40;&#41;">
	<input type = "reset" class = "button" value = "Καθαρισμός" >
	</td>
</tr>
</table>

</form>
	</div>
	<?php
if &#40;isset&#40;$_POST&#91;'submit'&#93;&#41;&#41; 
&#123;
	$_SESSION&#91;'titlos'&#93;=$titlos;
	$_SESSION&#91;'datepicker'&#93;=$datepicker; 
&#125;
	?>

	<?php 
  //end of else&#58; NOT logged in ?>
	<div id="footer">
		
	</div>
</div>
</body>
</html>

καταχώρηση

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
session_start&#40;&#41;;
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"  
"http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> 
<head> 
<link href="../style.css" rel="stylesheet" type="text/css"> 
<title>Αναζήτηση Ανακοίνωσης</title> 
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
</head> 

<?php
if &#40;isset&#40;$_POST&#91;'submit'&#93;&#41;&#41;
&#123;
 $titlos=$_SESSION&#91;'titlos'&#93;;
 $datepicker=$_SESSION&#91;'datepicker'&#93;;

&#125;
$filename = "empty";
if&#40;empty&#40;$_POST&#91;'checkanak'&#93;&#41;&#41;
&#123;
	$checkanak = '0';
&#125;
else
&#123;
	$checkanak = '1';
&#125;
	include '../mysqlConnect.php';

	$query = "INSERT INTO anakoinwseis VALUES &#40; 
	'"."',
	'".$titlos."',
	'".$datepicker."',
	'".$checkanak."',
	'".$filename."' &#41;";

	mysql_query&#40;"SET CHARACTER SET 'utf8'"&#41;;

	$result = mysql_query&#40;$query, $con&#41;;
	if&#40;$result&#41;
	&#123;
		$output = "Η εγγραφή σας έγινε επιτυχώς";
	&#125;
	else
	&#123;
		$output = "Η εγγραφή σας δεν έγινε επιτυχώς";
	&#125;

?>
<body>
<div id="container">
  <div id="top">
    
    <h2><font color="red"><strong>Σελίδα Καταχώρησης</strong></font></h2>
  </div>
  
  <div id="navcontainer">
	<ul id="navlist">
		<li id="active"><a href="index.php" id="current">Αρχική Σελίδα Διαχείρισης</a></li>
		<li><a href="../main.php" id="current">Κεντρική Αρχική Σελίδα</a></li>
		<li><a href="../logout.php">Αποσύνδεση</a></li>
	</ul>
  </div>
  <div id="leftnav">
	<h2>Μενού Διαχείρισης</h2>
		<ul id="leftnavmenu">
			
			<li><a href="findProject.php">Εύρεση Project</a></li>
		</ul>
<nav>

	<ul id="leftnavmenu">
	
		<li><a href = "">Ανακοινώσεις</a>
			<ul>
				<li><a href="search.php">Αναζήτηση</a></li>
				<li><a href="saveanak.php">Εισαγωγή</a></li>
		</li>
			</ul>
</nav>
</div>
<table align = "center">
	<center><p><?php echo $output; ?><p></center>
</table>

	<?php 
  //end of else&#58; NOT logged in ?>
	<div id="footer">
		
	</div>
</div>
</body>
</html>
Και το script

Κώδικας: Επιλογή όλων

function file_upload&#40;&#41;
					&#123;
				var agree = confirm&#40;"Θέλετε να ανεβάσετε ένα αρχείο;"&#41;;
				
					if&#40;agree&#41;
						&#123;
							window.location.assign&#40;"http&#58;//localhost/resact/admin/uploadfile.php"&#41;
						&#125;
					else
						&#123;
							window.location.assign&#40;"http&#58;//localhost/resact/admin/uploadanak.php"&#41;
						&#125;
					&#125;
					

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

form javascript

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 04 Απρ 2013 14:41

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;agree&#41;
                  &#123;
                     window.location.assign&#40;"http&#58;//localhost/resact/admin/uploadfile.php"&#41;
                     exit;
                  &#125;
               else
                  &#123;
                     window.location.assign&#40;"http&#58;//localhost/resact/admin/uploadanak.php"&#41;
                     exit;
                  &#125;

mixaverros88
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 10 Μαρ 2013 21:06
Τοποθεσία: Ζωγραφου

form javascript

Δημοσίευση από mixaverros88 » 04 Απρ 2013 14:50

Apostolis_38 έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;agree&#41;
                  &#123;
                     window.location.assign&#40;"http&#58;//localhost/resact/admin/uploadfile.php"&#41;
                     exit;
                  &#125;
               else
                  &#123;
                     window.location.assign&#40;"http&#58;//localhost/resact/admin/uploadanak.php"&#41;
                     exit;
                  &#125;
Το ίδιο πρόβλημα με πριν μου βγάζει


Notice: Undefined variable: titlos in C:\xampp\htdocs\resact\admin\uploadanak.php on line 32

Notice: Undefined variable: datepicker in C:\xampp\htdocs\resact\admin\uploadanak.php on line 33

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

form javascript

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 04 Απρ 2013 14:54

Ναι, γιατί δεν στέλνεις τις μεταβλητές που χρειάζεται το $_SESSION.
Κάτι σαν κι αυτό δηλαδή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

window.location.assign&#40;"http&#58;//localhost/resact/admin/uploadfile.php?titlos=whatever&datepicker=whatever
Αυτό όμως είναι άλλο σφάλμα.

mixaverros88
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 10 Μαρ 2013 21:06
Τοποθεσία: Ζωγραφου

form javascript

Δημοσίευση από mixaverros88 » 04 Απρ 2013 14:58

Apostolis_38 έγραψε:Ναι, γιατί δεν στέλνεις τις μεταβλητές που χρειάζεται το $_SESSION.
Κάτι σαν κι αυτό δηλαδή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

window.location.assign&#40;"http&#58;//localhost/resact/admin/uploadfile.php?titlos=whatever&datepicker=whatever
Αυτό όμως είναι άλλο σφάλμα.
Εγώ νόμιζα πως με την εντολή

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;isset&#40;$_POST&#91;'submit'&#93;&#41;&#41; 
&#123;
	$_SESSION&#91;'titlos'&#93;=$titlos;
	$_SESSION&#91;'hmeromhnia'&#93;=$hmeromhnia; 
&#125;
αποθηκεύω τις τιμές των μεταβλητών,
και με την

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;isset&#40;$_POST&#91;'submit'&#93;&#41;&#41;
&#123;
 $titlos=$_SESSION&#91;'titlos'&#93;;
 $datepicker=$_SESSION&#91;'hmeromhnia'&#93;;

&#125;
Τις παίρνω
Άρα στην

Κώδικας: Επιλογή όλων

window.location.assign&#40;"http&#58;//localhost/resact/admin/uploadfile.php?titlos=whatever&datepicker=whatever
Στο θα βάλω κάτι σαν titlos = $titlos?

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

form javascript

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 04 Απρ 2013 15:16

Κάτσε, μήπως έχω μπερδευτεί εγώ.
Το javascript που κάνει το redirection αναλόγως την επιλογή του χρήστη βρισκεται σε άλλο αρχείο, σωστά;

Οπότε θα πρέπει να περνάς εκεί το value του $titlos και να την ξαναστέλνεις στο uploadfile.php με τον τρόπο που είπαμε

Κώδικας: Επιλογή όλων

window.location.assign&#40;"http&#58;//localhost/resact/admin/uploadfile.php?titlos=$titlos 
κ.λ.π.

Εκτός κι αν δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά.

mixaverros88
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 10 Μαρ 2013 21:06
Τοποθεσία: Ζωγραφου

form javascript

Δημοσίευση από mixaverros88 » 04 Απρ 2013 15:40

Apostolis_38 έγραψε:Κάτσε, μήπως έχω μπερδευτεί εγώ.
Το javascript που κάνει το redirection αναλόγως την επιλογή του χρήστη βρισκεται σε άλλο αρχείο, σωστά;

Οπότε θα πρέπει να περνάς εκεί το value του $titlos και να την ξαναστέλνεις στο uploadfile.php με τον τρόπο που είπαμε

Κώδικας: Επιλογή όλων

window.location.assign&#40;"http&#58;//localhost/resact/admin/uploadfile.php?titlos=$titlos 
κ.λ.π.

Εκτός κι αν δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά.
Το javascript είναι στο αρχείο που έχω όλα τα javascript
To κάνω αυτό που μου λες αλά λάθως μου βγάζει

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

form javascript

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 04 Απρ 2013 15:46

Τι λάθος;

Στο javascript, μπορείς να τυπώσεις της μεταβλητές να δείς αν έρχονται σωστά;

mixaverros88
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 10 Μαρ 2013 21:06
Τοποθεσία: Ζωγραφου

form javascript

Δημοσίευση από mixaverros88 » 04 Απρ 2013 15:59

Apostolis_38 έγραψε:Τι λάθος;

Στο javascript, μπορείς να τυπώσεις της μεταβλητές να δείς αν έρχονται σωστά;
Το ίδιο πρόβλημα με πρίν έχω οι μεταβλητές είναι κενές.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

form javascript

Δημοσίευση από fafos » 04 Απρ 2013 16:44

den tou les kapou sthn selida uploadanak.php an einai kena ta pedia na mhn trexei to query.. kai xoris forma na trexeis thn selida apo ton browser logika tha sou kanei kenh eggrafh..

kai den katalava giati thes 2 selides kataxorhshs! sthn idia forma vazeis kai to upload kai an den to symplhrosei den anevazei eikona...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

form javascript

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 04 Απρ 2013 21:22

Πάντως, σχετικά με αυτό
mixaverros88 έγραψε:Το javascript είναι στο αρχείο που έχω όλα τα javascript
To κάνω αυτό που μου λες αλά λάθως μου βγάζει
πρέπει να φταίει το αρχείο που έχεις.

Δοκίμασε να ενσωματώσεις το συγκεκριμένο script στο php αρχείο να δούμε αν "γεμίζουν" οι μεταβλητές.

mixaverros88
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 10 Μαρ 2013 21:06
Τοποθεσία: Ζωγραφου

form javascript

Δημοσίευση από mixaverros88 » 05 Απρ 2013 09:10

Apostolis_38 έγραψε:Πάντως, σχετικά με αυτό
mixaverros88 έγραψε:Το javascript είναι στο αρχείο που έχω όλα τα javascript
To κάνω αυτό που μου λες αλά λάθως μου βγάζει
πρέπει να φταίει το αρχείο που έχεις.

Δοκίμασε να ενσωματώσεις το συγκεκριμένο script στο php αρχείο να δούμε αν "γεμίζουν" οι μεταβλητές.
Το έχω κάνει και αύτο,

βασικά όλο το πράβλημα το κάνει το script γιατί δωκίμασα να το κάνω χωρίς αυτό,
δλδ να βάλω στο action της φόρμας την 2η σελίδα και το πείρε μια χαρά!
δεν ξέρω τι άλλο να κάνω!

:( :( :( :( :( :( :(

:x :x :x :x :x

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

form javascript

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 05 Απρ 2013 09:35

Οπότε άσε το javascript κατά μέρους, βάλε στην σελίδα καταχώρησης (εφόσον θέλεις να αφήσεις το action κενό) τον έλεγχο του αν θέλει να ανεβάσει εικόνα ή όχι και μετά στείλε με header location τις μεταβλητές που πρέπει.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες