Διαφορετικα background!

Joomla! forum. Joomla! Questions and Answers.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
nackgr
Δημοσιεύσεις: 1444
Εγγραφή: 22 Ιαν 2006 20:02
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Διαφορετικα background!

Δημοσίευση από nackgr » 05 Απρ 2013 11:49

Γεια χαρα θελω να εχω 2 classes ... home και inside στο home το backgound μιας σελιδας να ειναι

background: #363839 url('../images/bkg-body.png')

και στο inside

background: #363839

αλλα καπου το χανω !!

εφτιαξα τα παρακατω

Κώδικας: Επιλογή όλων

.home #zt-mainframe { }
.home { }
.home .mainframe-inner{ position:relative; top: -50px; margin: 10px 0 0; padding: 0 0 0px 0; background:0; border:0;}
.home #zt-component{ margin: 0;}

.mainframe-inner{ margin: 0; background-color:#ffffff; border: 1px solid #e6e6e6; padding: 10px 10px 10px 10px;}


.inside #zt-component{  margin: 0; padding-top: -40px; }
.inside .mainframe-inner{ margin: 0; background-color:#ffffff; border: 1px solid #e6e6e6; padding: 60px 10px 10px 10px;}
.inside  #zt-mainframe { background-color: #ffffff;}
/*.inside {background-color: #363839 ;}*/
τα λινκ ειναι

home
http://codebox.gr/en
inside
http://codebox.gr/en/studiesen

αν ελευθερώσω το

/*.inside {background-color: #363839 ;}*/
κανει τα παντα 363839 ακομα και μεσα στα κειμενα δεν κραταει το πλαισιο ασπρο ...αυτο ειναι το προβλημα
αυταααααααααααα...
e-Byte.gr
Dafuq.gr

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Διαφορετικα background!

Δημοσίευση από alou » 05 Απρ 2013 12:16

Η inside class υπάρχει και στο wrapper του περιεχομένου #zt mainframe και στο k2 wrapper μετά, η home υπάρχει μόνο στο zt mainframe γιατί στο link σου δεν υπάρχει k2 component.

Διόρθωσέ το αυτό, δηλαδή να το βγάλεις από το κ2 και λογικά θα είναι ΟΚ αυτό που θες.

Άβαταρ μέλους
nackgr
Δημοσιεύσεις: 1444
Εγγραφή: 22 Ιαν 2006 20:02
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Διαφορετικα background!

Δημοσίευση από nackgr » 05 Απρ 2013 12:39

καπου σε εχασα
αυταααααααααααα...
e-Byte.gr
Dafuq.gr

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Διαφορετικα background!

Δημοσίευση από alou » 05 Απρ 2013 12:41

Πίσω σου είμαι πρόσεχε :P

Βγάλε την inside class από το Κ2 (και την home αν την έχεις βάλει, δεν ξέρω).

Άβαταρ μέλους
nackgr
Δημοσιεύσεις: 1444
Εγγραφή: 22 Ιαν 2006 20:02
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Διαφορετικα background!

Δημοσίευση από nackgr » 05 Απρ 2013 12:44

δεν εχει inside μεσα στο css του κ2
μονο στο template.css

Στην ουσια θελω το #zt-container-full του inside να γινει ασπρο background! :D
αυταααααααααααα...
e-Byte.gr
Dafuq.gr

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Διαφορετικα background!

Δημοσίευση από alou » 05 Απρ 2013 13:08

Να βγάλεις το class από την html, στο css μετά βάλε ότι θες. Κάπου στη δημιουργία του k2 template μπαίνει και αυτό (class=" .... inside"), δεν γίνεται να ξέρω πως. Ίσως το έχεις δηλώσει εσύ κάπου.

Άβαταρ μέλους
fotisevangelou
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: 24 Οκτ 2005 10:49
Επικοινωνία:

Διαφορετικα background!

Δημοσίευση από fotisevangelou » 05 Απρ 2013 15:08

Πάνω-πάνω στο index.php του Joomla! template σου (και μετά το JEXEC...) βάλε το εξής snippet που καθορίζει αν βρισκόμαστε στο "home" ή όχι:

$menu = JSite::getMenu();
if($menu->getActive() == $menu->getDefault()){
$isFrontpage = true;
} else {
$isFrontpage = false;
}

και μετά στο <body> html tag βάζεις ένα έλεγχο, π.χ.:
<body<?php if($isFrontpage): ?> class="thisIsTheFrontpage"<?php endif; ?>>

και μετά κάνεις target το CSS σου με αυτή την κλάση. ;)

Το Κ2 override δεν αρκεί για να καλύψει όλο το body του site σου, αλλά σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να δούλευε η λύση του φίλου πιο πάνω (εξαρτάται και από το design προφανώς).

Άβαταρ μέλους
nackgr
Δημοσιεύσεις: 1444
Εγγραφή: 22 Ιαν 2006 20:02
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Διαφορετικα background!

Δημοσίευση από nackgr » 07 Απρ 2013 17:13

fotisevangelou έγραψε:Πάνω-πάνω στο index.php του Joomla! template σου (και μετά το JEXEC...) βάλε το εξής snippet που καθορίζει αν βρισκόμαστε στο "home" ή όχι:

$menu = JSite::getMenu();
if($menu->getActive() == $menu->getDefault()){
$isFrontpage = true;
} else {
$isFrontpage = false;
}

και μετά στο <body> html tag βάζεις ένα έλεγχο, π.χ.:
<body<?php if($isFrontpage): ?> class="thisIsTheFrontpage"<?php endif; ?>>

και μετά κάνεις target το CSS σου με αυτή την κλάση. ;)

Το Κ2 override δεν αρκεί για να καλύψει όλο το body του site σου, αλλά σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να δούλευε η λύση του φίλου πιο πάνω (εξαρτάται και από το design προφανώς).
δεν το βλεπω να κανει τιποτα
αυταααααααααααα...
e-Byte.gr
Dafuq.gr

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Διαφορετικα background!

Δημοσίευση από alou » 08 Απρ 2013 07:59

fotisevangelou έγραψε: Το Κ2 override δεν αρκεί για να καλύψει όλο το body του site σου, αλλά σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να δούλευε η λύση του φίλου πιο πάνω (εξαρτάται και από το design προφανώς).
Αναφέρθηκα στις css classes και στην html του συγκεκριμένου template, δεν μίλαγα γενικά. Το πρόβλημά του δεν ήταν ότι δεν υπήρχε κάποια wrapper class της σελίδας αλλά ότι η ίδια class επαναλαμβανόταν και μετά, στο k2.

nackgr, κοίταξες αυτό που σου είπα? αν θες να κάνεις δουλειά, αυτό θα πρέπει να λύσεις.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Joomla! γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης