Php sessions

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
pap_pam
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 21:37

Php sessions

Δημοσίευση από pap_pam » 06 Απρ 2013 21:40

γεια σας εχω δημιουργησει 3 αρχεια Php...στο πρωτο εχω τον κωδικα με τα radio button

<form action="arxeio2.php" method="post" name="sign" >

<?php echo "ποια ομαδα υποστηριζειs ? "
?> <br>

<div>
<Input type = "Radio" Name ="group1" value= "ans1" id="proto" >
<label for="Apantisi1"> Apantisi1 </label><br>

<Input type = "Radio" Name ="group1" value= "ans2" id="deutero">
<label for="deutero">Apantisi2 </label><br>
</div>

<input type="submit" name="Continue" id="Continue" value="Continue">
</form>

Πατωντας ο χρηστης στο continue πηγαινει στο δευτερο αρχειο , arxeio2.php , οπου και εδω εχω radio button, ο κωδικας ειναι

<form action="arxeio3.php" method="post" name="sign" >
<?php
echo "Ερωτηση.....? "
?>

<div>
<Input type = "Radio" Name ="group2" value= "ans3" id="method">
<label for="method">Apantisi.......... </label><br>

<Input type = "Radio" Name ="group2" value= "ans4" id="bit">
<label for="bit">Apantisi........</label><br>

input type="submit" value="Submit your answers" name="formSubmit">
</form>

Πατωντας ο χρηστης το submit πηγαινει στο τριτο αρχειο , arxeio3.php , οπου εκει Θελω εμφανιζονται τα αποτελεσματα απο τις απαντησεις του χρηστη...δηλαδη...

if(isset($_POST['formSubmit']))

{

$answer1=$_POST ['group1'] ;
$answer2=$_POST ['group2'] ;

if (($answer1=="ans1") && ($answer2=="ans3"))
{

echo 'Answer of question 1 :Correct <br/> ' ;
echo 'Answer of question 2 :Correct <br/> ' ;
}
else if((empty($group1)) && (empty($group2)) )
{
echo("<p>"προσοχη δε εχεις απαντησει στις ερωτησεις </p> ")


To Προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να συνδεσω τις μεταβλητες απο το arxeio1 με το arxeio 3, Μου βγαζει error Undefined index......ενω αποτο αρχειο2 εμφανιζονται κανονικα τα αποτελεσματα.μηπως πρεπει να χρησιμοποιήσω session? ..ευχαριστω εκ των προτερων για καθε βοηθεια....

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Php sessions

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 07 Απρ 2013 14:11

Μπορείς με session, μπορείς να ξαναστέλνεις τις τιμές από σελίδα σε σελίδα με <input type="hidden"> ή μπορείς και να ενοποιήσεις την 2η με την 3η σελίδα.

Κάθε τρόπος έχει τα συν και τα πλην του.
Οτι σε βολεύει και ότι λειτουργεί καλύτερα για την εφαρμογή σου.

pap_pam
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 21:37

Php sessions

Δημοσίευση από pap_pam » 07 Απρ 2013 15:07

στο δευτερο arxeio2.php εχω κρατησει με session τις απαντησεις απο τις επιλογες του χρηστη οταν απαντησε στην πρωτη ερωτηση με τα radio button

<?php

if ( isset($_POST['group1']))
{
$_SESSION['answer']=$_POST['group1'];


}

δηλαδη ετσι κραταω τις τιμες απο το arxeio1.php

στο arxeio3.php Που θελω να εμφανιζονται συνολικα οι απαντησεις εχω βαλει παλι

$_SESSION['answer2']=$_POST ['group2'] ;

if (isset($_SESSION['answer']) && isset($_SESSION['answer2']) && isset($_POST['formSubmit']))


{ ...κτλπ ....}

οπου θελω μολις ο χρηστης πατησει το κουμπι submit να εμφανιζονται οι απαντησεις του χρηστη...αλλα και παλι δεν τρεχει...μου βγαζει μονο την απαντηση απο το group2...δηλαδη παλι δεν μπορω να κρατησω τη μεταβλητη απο το arxeio1 ,μου βγαζει error Undefined variable ......καμια ιδεα? ευχαριστω και παλι
[/img]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pap_pam την 07 Απρ 2013 17:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Php sessions

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 07 Απρ 2013 16:59

Στον κώδικα που έδωσες δεν βλέπω να δηλώνεις το

Κώδικας: Επιλογή όλων

$_SESSION&#91;'answer'&#93;; 
πάλι ώστε να πάρεις τις τιμές.

pap_pam
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 21:37

Php sessions

Δημοσίευση από pap_pam » 07 Απρ 2013 17:12

εννοεις οτι στο arxeio3.php πρεπει να ξαναδηλωσω το $_SESSION['answer']=$_POST['group1'];

Που ειχα δηλωσει στο arxeio2. ?

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Php sessions

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 07 Απρ 2013 17:21

Ναι γιατί αυτό είναι που κρατάει την πληροφορία που θέλεις.

pap_pam
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 21:37

Php sessions

Δημοσίευση από pap_pam » 07 Απρ 2013 17:35

ευχαριστω παρα πολυ θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω..

pap_pam
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 21:37

Php sessions

Δημοσίευση από pap_pam » 07 Απρ 2013 18:25

παλι το δηλωνω

$_SESSION['answer']=$_POST['group1'];
$_SESSION['answer2']=$_POST ['group2'] ;

if (isset($_SESSION['answer']) && isset($_SESSION['answer2']) && isset($_POST['formSubmit']))


{ ...κτλπ ....}

και μου βγαζει Undefined index:......παντως ευχαριστω πολυ θα το ξαναψαξω γιατι κατι γινεται με τις μεταβλητες....

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Php sessions

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 07 Απρ 2013 20:43

Undefined index τι;
Μήπως είναι αλλού το πρόβλημα;

Αν κάνεις echo αμέσως κάτω απο εκεί που δηλώνεις το session στο εμφανίζει;

pap_pam
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 21:37

Php sessions

Δημοσίευση από pap_pam » 08 Απρ 2013 15:45

τελικα το διορθωσα..και τρεχει κανονικα...παντως σε ευχαριστω παρα πολυ για την ολη βοηθεια..να σαι καλα..:-)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες