Facebook login από PHP

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
steve62742
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 31 Μαρ 2011 21:44

Facebook login από PHP

Δημοσίευση από steve62742 » 19 Απρ 2013 18:58

Καλημέρα
Έχω φτιάξει ένα scriptaki που εμφανίζει ένα κουμπί login και σε βάζει στο facebook (έχω ακολουθήσει τα παραδείγματα από εδώ https://github.com/f...cebook-php-sdk/ ). Όταν το τρέχω από localhost όλα δουλεύουν κανονικά, όταν το ανεβάζω σε host ( http://www.freehostia.com/ αν έχει σημασία ) το script τρέχει, με κάνει login στο fb αλλά δεν επιστρέφει τις κατάλληλες παραμέτρους στο site, δηλαδή το $user = $facebook->getUser(); επιστρέφει πάντα 0 ( ενώ σίγουρα με κάνει login και το url μετά το login είναι της σωστής μορφής με code=___ και state=___ ). Μπορεί να σκεφτεί κανείς τι φταίει? Ότι βρίσκω στο internet για αυτό το πρόβλημα έχει να κάνει με παλιότερες εκδόσεις του sdk και με προβλήματα που έχουν λυθεί πια. Αυτό που φαντάζομαι εγώ είναι πως ίσως χρειάζετε κάποια ειδική ρύθμιση στην php στον server την οποία να μην έχω κάνει ( έχω ενεργωποιήσει όμως το Curl από το .ini και το allow_url_include είναι ΟΝ ). Αν κάποιος μπορεί pls ας βοηθήσει.

*(Από μεταφορά σε localhost -> server έχω αλλάξει και το αντίστοιχο λινκ στο app του facebook αλλά μάταια, ενώ έχω δοκιμάσει να φτιάξω και ολοκαίνουργιο app με την ίδια ακριβώς κατάληξη)

**PHP version στο pc μου->5,4,4, PHP version στον host ->5.2

billiaswhs
Δημοσιεύσεις: 346
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 00:29
Επικοινωνία:

Facebook login από PHP

Δημοσίευση από billiaswhs » 19 Απρ 2013 21:23

Τσέκαρε να δεις τα error που βγάζει το scriptaki
στο online, είναι πολύ πιθανό το faceboοk, να έχει κανει
ban το ip του server που ανεβάζεις το scriptaki,
έχει τύχει να το δω share webhosting.

steve62742
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 31 Μαρ 2011 21:44

Facebook login από PHP

Δημοσίευση από steve62742 » 19 Απρ 2013 21:34

μπορείς να με βοηθήσεις φίλε μου πως να το κάνω αυτό? Στην αρχή το είχα ανεβάσει στο 000webhost όπου μετά από κόπο κατάλαβα πως όντως το έχουν μπανάρει αυτό το site. Η όλη δουλειά θα μείνει σε server μόνο για 1-2 μήνες τοπ, είναι για εργασία και μετά αν αρέσει θα μεταφερθεί σε ειδικό server, οπότε αν κάποιος γνωρίζει κάποια εταιρεία με φθηνό πακέτο που να δουλεύει σίγουρα στο facebook sdk pls ας ενημερώσει.

billiaswhs
Δημοσιεύσεις: 346
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 00:29
Επικοινωνία:

Facebook login από PHP

Δημοσίευση από billiaswhs » 19 Απρ 2013 22:14

Χρησιμοποιήσε τo FacebookApiException
για να δεις τα λάθη θα σου βγαζει κάτι σαν unauthorized
try {
$user_profile = $facebook->api('/me');
} catch (FacebookApiException $e) {
error_log($e);
$user = null;
}

steve62742
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 31 Μαρ 2011 21:44

Facebook login από PHP

Δημοσίευση από steve62742 » 20 Απρ 2013 15:26

είχα το ίδιο ακριβώς πριν με echo, αλλα δεν βγαζει τίποτα, ούτε στο log τώρα.

billiaswhs
Δημοσιεύσεις: 346
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 00:29
Επικοινωνία:

Facebook login από PHP

Δημοσίευση από billiaswhs » 20 Απρ 2013 15:44

δοκίμασε το έτσι
error_log($e->getType());
error_log($e->getMessage());

steve62742
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 31 Μαρ 2011 21:44

Facebook login από PHP

Δημοσίευση από steve62742 » 20 Απρ 2013 17:33

και παλι τπτ δυστηχως

billiaswhs
Δημοσιεύσεις: 346
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 00:29
Επικοινωνία:

Facebook login από PHP

Δημοσίευση από billiaswhs » 21 Απρ 2013 15:36

Κάντο καλύτερα με το javascript sdk που είναι πολύ πιο απλό.

steve62742
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 31 Μαρ 2011 21:44

Facebook login από PHP

Δημοσίευση από steve62742 » 21 Απρ 2013 16:20

Μπορείς να μου δωσεις κανα παραδειγμα για βοηθεια?αυτο που με τρωει είναι οτι στο localhost δουλεύει τέλεια, μετέφερα το site τώρα και σε άλλον host ( turbohostingserver ) αλλά το ίδιο πράγμα.

*να πω και λιγο τι ακριβως θελω να κανει, αυτο που θελω ειναι αυτοματα να κανει login στο facebook και να ποσταρει σε μια συγκεκριμενη σελιδα κάπιο μήνυμα. Αυτο αποτι καταλαβα παλια γινοτανε με το offline access που τωρα καταργηθηκε, τώρα πια κάποιος θα πρεπει να κανει login κανονικα μια φορα ανα 60 μερες, ο σερβερ να αποθηκεύει το access token και να το χρισημοποιεί μέχρι να χρειαστεί να ξανά logarei. Οπώτε θέλω να έχω ένα αρχείο login.php το οποίο θα κάνει αυτό ακριβώς, όταν κάποιος χριαστεί να ανανεώσει το access token.

steve62742
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 31 Μαρ 2011 21:44

Facebook login από PHP

Δημοσίευση από steve62742 » 22 Απρ 2013 02:31

Λοιπόν, απλά προσθέτοντας το javascript sdk , χωρίς να αλλάξω τίποτα άλλο, ξαφνικά το user πέρνει κανονικά την τιμή που πρέπει.....Το πρόβλημα όμως δεν λύθηκε εντελώς αφού τώρα μειάζει σαν το $me=$facebook->api('/me'); να μην επιστρέφει τίποτα (μέσα στο try μπαίνει σίγουρα, μετά από αυτό μάλλον σταματάει, χωρίς να γράφει κάτι στο log).

*Κάπου διαβασα πως οι πόρτες 80 και 443 πρέπει να είναι ανοιχτές. Υπάρχει τρόπος να το ελέγξω αυτό?

steve62742
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 31 Μαρ 2011 21:44

Facebook login από PHP

Δημοσίευση από steve62742 » 22 Απρ 2013 15:32

Meta Apo epikinonia mazi tous moupan pos odos h porta 443 ine klisti.pezi na ine afto to provlima telika?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες