Κατασκευή μπάρας

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
tss33
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 10 Μάιος 2013 21:49

Κατασκευή μπάρας

Δημοσίευση από tss33 » 12 Μάιος 2013 01:43

Πως μπορώ να κάνω μια μπάρα;
Θέλω να κάνω μια μπάρα που θα έχει μεγεθοςε 99% με αποτέλεσμα να την δουλέψω σαν χώρισμα.
Τώρα.έχω κάνει ένα μπανερ (με μια εικονα μαύρη) και μεγεθος 99%.
Mπορω να κανω ένα μαυρο πλαίσιο σε κωδικα html. :

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Κατασκευή μπάρας

Δημοσίευση από alou » 12 Μάιος 2013 11:45

css:

Κώδικας: Επιλογή όλων

span.seperator {display:block;clear:both;margin:10px auto;width:99%;padding:0;height:2px;background:#000000;}
και ανάμεσα στα άρθρα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<span class="seperator"></span>

tss33
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 10 Μάιος 2013 21:49

Κατασκευή μπάρας

Δημοσίευση από tss33 » 12 Μάιος 2013 15:19

Ευχαριστω πολυ, να ρωτησω κατι, αυτο

Κώδικας: Επιλογή όλων

span.seperator &#123;display&#58;block;clear&#58;both;margin&#58;10px auto;width&#58;99%;padding&#58;0;height&#58;2px;background&#58;#000000;&#125; 
απο που θα το φωρτονω; να κανω ανα αρχειο seperator.css και να το ανεβασω στην root;
Μπορει να ειναι κατ ευθειαν μηπως; μονο με το

Κώδικας: Επιλογή όλων

span.seperator &#123;display&#58;block;clear&#58;both;margin&#58;10px auto;width&#58;99%;padding&#58;0;height&#58;2px;background&#58;#000000;&#125; 
αν αλλαξει λιγο ο κωδικας;

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Κατασκευή μπάρας

Δημοσίευση από alou » 12 Μάιος 2013 21:02

Αν δεν καλείς κάποιο css αρχείο έτσι και αλλιώς, βάλε αυτό μέσα στο κομμάτι head του html αρχείου σου:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style type="text/css">
span.seperator &#123;display&#58;block;clear&#58;both;margin&#58;10px auto;width&#58;99%;padding&#58;0;height&#58;2px;background&#58;#000000;&#125; 
</style>

tss33
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 10 Μάιος 2013 21:49

Κατασκευή μπάρας

Δημοσίευση από tss33 » 14 Μάιος 2013 11:23

Ευχαριστώ φίλε μου, είναι αυτό που ήθελα, μόνο μια ερώτηση, όταν βάζω πχ

Κώδικας: Επιλογή όλων

<span class="seperator"></span> 
text
<span class="seperator"></span> 
μου αφήνει πολύ μεγάλο κενό ενδιάμεσα, ενώ δεν του έχω κάποιο <br> η <p>

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Κατασκευή μπάρας

Δημοσίευση από alou » 14 Μάιος 2013 11:37

Το κενό που δημιουργεί το συγκεκριμένο στοιχείο καθορίζεται από το κομμάτι στο css που λέει:

margin:10px auto

Το margin μπορεί να πάρει 4 τιμές, η πρώτη είναι το περιθώριο που αφήνει στην πάνω μεριά και πηγαίνει με τη φορά του ρολογιού οπότε βάζεις όσο θες, πχ margin 5px 0 0 0;
για να αφήσεις 5 pixel περιθώριο στην πάνω μεριά.

tss33
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 10 Μάιος 2013 21:49

Κατασκευή μπάρας

Δημοσίευση από tss33 » 14 Μάιος 2013 13:37

Ήσουν υπέρ κατατοπιστικός, το έφτιαξα, σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες