Πρόβλημα με ήχο σε Windows 7

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
fili
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 20 Μάιος 2013 15:38

Πρόβλημα με ήχο σε Windows 7

Δημοσίευση από fili » 20 Μάιος 2013 15:47

Καλησπέρα μετά απο εγκατάσταση τον windows 7 έχει δημιουργηθεί το εξής πρόβλημα ο ήχος μου ακούγεται σαν να γρατσουνάει.Ύστερα από πολλές προσπάθειες να φτιάξω τον ήχο ,θα ήθελα να απευθυνθώ σε κάποιους ειδικούς να μου πούνε πως θα λύσω το πρόβλημα με τον ήχο μου.
Εχω κατεβάσει ειδικά προγράμματα για τα drivers ,τα έχω σβήσει και επαναγκαταστήσει αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Όταν όμως τοποθετώ την εξωτερική usb κάρτα ήχου της numark που έχω και τα συνδέω με καλώδια σε άλλα ηχεία εξωτερικά και βάζω επιλογές αναπαραγωγή ήχου απο την κάρτα Asio είναι όλα οκ.
Σίγουρα δεν χάλασε ο ήχος γιατί πριν το φορμάτ ήταν κανονικά.
Το λάπτοπ μου είναι ένα παλιό Turbo-x-

Tι μπορώ να κάνω?

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3753
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Πρόβλημα με ήχο σε Windows 7

Δημοσίευση από DGeorge » 21 Μάιος 2013 08:40

Πολλή Καλημέρα σου, και καλωσόρισες στην παρέα μας!:D:D
Έτσι όπως τα περιγράφεις, είχα μια εμπειρία με tower PC, και Windows XP. Τότε (πριν αρκετά χρόνια) αφού άρχιζε να 'γραντζουνάει' ο ήχος, τελικά 'κόλλαγαν' και τα Windows XP.
Μου πήρε εργατώρες σε ψάξιμο, πριν ανακαλύψω ότι -τελικά- υπήρχαν ΔΥΟ κάρτες ήχου (μία on-board, και μία add-on) στο PC.
Φυσικά όταν 'απενεργοποίησα' την (οποιαδήποτε) μία από τις δύο (από το control panel), όλα επανήλθαν στα φυσιολογικά τους.
Είτε από 'My computer'-->'properties'-->'hardware'-->'device manager', είτε από 'Control Panel'-->'System'-->'hardware'-->'device manager', θα δεις -σε πρώτη φάση- αν υπάρχει κάποια τέτοια 'παρεμβολή'.
...Θα δεις κάποιο κίτρινο τριγωνάκι με θαυμαστικό δίπλα στη 'συσκευή' με το πρόβλημα.

Μου φαίνεται όμως λίγο~πολύ δύσκολο να έχει βρεθεί και δεύτερη κάρτα ήχου, μέσα στο Laptop σου, ώστε να παρεμβάλλεται η μία στη λειτουργία της άλλης. (Ποτέ όμως δεν ξέρεις τι γίνεται... :o)
Γι'αυτό και πιστεύω περισσότερο ότι δεν έχει εγκατασταθεί ο κατάλληλος driver για την κάρτα ήχου σου.
Όπως αναφέρεις, το Laptop σου είναι ένα παλιό TURBO-X. Επειδή στην αγορά των Η/Υ ο όρος 'παλιό' είναι πλέον πολύ παρεξηγημένος, υπάρχει περίπτωση η Εταιρεία κατασκευής της κάρτας (on-board) ήχου, να μην έχει βγάλει driver για Windows 7, ή -αν έχει βγάλει- να είναι τόσο κακός driver, ώστε να σε αναγκάσει είτε να μην 'εκσυγχρονιστείς' στα Windows 7 με το ίδιο υλικό, είτε να 'εκσυγχρονιστείς' στα Windows 7 με άλλο υλικό (γιατί όχι και ολόκληρο καινούργιο Laptop).
Επίσης δεν ξέρω, πριν από το 'FORMAT' που αναφέρεις, τι Windows (και τι ανάλογο driver) είχες. (Τότε που όλα -όπως αναφέρεις- πήγαιναν μιά χαρά)
Αυτά για αρχή. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες από σένα, κι εδώ είμαστε πάλι :wink:

Άβαταρ μέλους
Enigma
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2271
Εγγραφή: 06 Δεκ 2002 02:46
Τοποθεσία: Athens

Πρόβλημα με ήχο σε Windows 7

Δημοσίευση από Enigma » 21 Μάιος 2013 12:19

Αυτό σκέφτομαι και εγώ, ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον driver..
ή κάποια ρύθμιση στον ήχο ?

Δες και την επιλογή Sound μέσα από το Control Panel.. κυρίως στην επιλογή Playback,
τις υπομέρους επιλογές.
.. έχεις εκεί τα εσωτερικά ηχεία ώς Stereo ?
Δες τις ρυθμίσεις από τις επιλογές Configure και Properties που υπάρχουν.
Εικόνα

fili
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 20 Μάιος 2013 15:38

Πρόβλημα με ήχο σε Windows 7

Δημοσίευση από fili » 21 Μάιος 2013 16:24

Μου πήρε εργατώρες σε ψάξιμο, πριν ανακαλύψω ότι -τελικά- υπήρχαν ΔΥΟ κάρτες ήχου (μία on-board, και μία add-on) στο PC.
Φυσικά όταν 'απενεργοποίησα' την (οποιαδήποτε) μία από τις δύο (από το control panel), όλα επανήλθαν στα φυσιολογικά τους.
Είτε από 'My computer'-->'properties'-->'hardware'-->'device manager', είτε από 'Control Panel'-->'System'-->'hardware'-->'device manager', θα δεις -σε πρώτη φάση- αν υπάρχει κάποια τέτοια 'παρεμβολή'.
...Θα δεις κάποιο κίτρινο τριγωνάκι με θαυμαστικό δίπλα στη 'συσκευή' με το πρόβλημα.
Στην διαχείριση συσκευώ υπάρχουν δύο θαυμαστικά τα οποία είναι στην μνήμη FLASH PCI . Στον ήχο μου λέει Realtek high definition audio επειδή κατέβασα και το πρόγραμμα έβερεστ για περισσότερες πληροφορίες στο PCI/Pnp μου λέει αυτο:Realtek ALC662 @ SiS High Definition Audio Controller PCI και στο HD audio αυτό:Sis High definition Audio Controller :Motorola Si3054 από και από κάτω Realtek ALC662

Επίσης δεν ξέρω, πριν από το 'FORMAT' που αναφέρεις, τι Windows (και τι ανάλογο driver) είχες.


Eίχα τα windows XP και δεν ξέρω τα drivers ακριβώς το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχα και Realtek Και το Motorola.


Δες και την επιλογή Sound μέσα από το Control Panel.. κυρίως στην επιλογή Playback,
τις υπομέρους επιλογές.
.. έχεις εκεί τα εσωτερικά ηχεία ώς Stereo ?
Δες τις ρυθμίσεις από τις επιλογές Configure και Properties που υπάρχουν.

Επιλογή playback δεν βρήκα πουθενά τα άλλα λενε:
Ο ήχος ειναι στερεοφωνικός ,χωρίς εφέ ,προεπιλεγμένη μορφή 24bit,48000Hz αυτά βέβαια τα άλλαξα αλλά πάλι ακούγεται έτσι.
Θέση 0 (Εσωτερικός δίαυλος High Definition Audio)
Λέει η συσκευή λειτουργεί σωστά.

Ελπίζω να απάντησα σε ότι είπατε αν κατάλαβα καλά

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3753
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Πρόβλημα με ήχο σε Windows 7

Δημοσίευση από DGeorge » 22 Μάιος 2013 11:08

Πολλή Καλημέρα σου και πάλι...
Δεν ξέρω το πώς συνέβη και σε Laptop να υπάρχουν δύο 'κάρτες ήχου', αλλά το πράγμα δείχνει να είναι έτσι.
fili έγραψε:...το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχα και Realtek Και το Motorola.
Τι εννοείς γράφοντας αυτό; Πώς το ξέρεις ότι είχες 'και Realtek Και το Motorola'; Είχες δει και τις δύο 'συσκευές/devices' παρούσες στον 'device manager';
Αν Ναι, μήπως μία από τις δύο ήταν σημειωμένη με κάποιο κόκκινο x (x);
Όπως κι αν έχει το πράγμα, πήγαινε στον 'device manager'! Σε κάποια κατηγορία ήχου, θα δεις (μάλλον) τόσο τη συσκευή (device) 'Realtek high definition audio' όσο και τη 'Motorola Si3054' -μαζί-
Με δεξί κλικ επάνω σε καθεμία από αυτές, μπορείς να ενεργοποιήσεις (enable), ή ν' απενεργοποιήσεις (disable), όποιαν από τις δύο συσκευές θελήσεις.
Δοκίμασε απενεργοποιώντας πότε την 'Realtek high definition audio' με ενεργή την 'Motorola Si3054', και πότε απενεργοποιώντας την 'Motorola Si3054' με ενεργή την 'Realtek high definition audio'.
Πιστεύω, ότι έχοντας απενεργοποιημένη (disabled) την μία από τις δύο κάρτες (συσκευές) ήχου, θα λυθεί το πρόβλημά σου. Καλή τύχη!:pint::pint::pint::pint:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες