pertouliforest.gr

Θέλετε την γνώμη των άλλων για την σελίδα σας; Τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Sermac
Δημοσιεύσεις: 363
Εγγραφή: 26 Σεπ 2007 21:08

pertouliforest.gr

Δημοσίευση από Sermac » 11 Ιουν 2013 01:25

Εικόνα

http://www.pertouliforest.gr/

Η ιστοσελίδα αποτελεί μέρος της πτυχιακής μου εργασίας με τίτλο «Ανάπτυξη Διαδικτυακής Εφαρμογής Διαχείρισης Δασικών Δεδομένων». Υλοποιήθηκε για τις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής & Επικοινωνιών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Σερρών.

Είναι custom project με PHP και MySQL, γραμμένο με το χέρι στο Notepad++ σύμφωνα µε τις αρχές του MVC architecture pattern. Συνολικά είναι περίπου 30.000 γραμμές κώδικα. Λεπτομέρειες για τις τεχνολογίες που χρησιμοποίησα υπάρχουν εδώ http://www.pertouliforest.gr/index.php?action=project

Δεν το έχω παραδώσει ακόμη επειδή πρέπει να προσθέσω κάποια πράγματα και να γράψω και την τεχνική έκθεση που θα συνοδεύει της πτυχιακή.

Μερικά printscreens:

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα

...και από το μενού διαχείρισης:

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα

W3C Validations:
http://validator.w3.org/check?uri=http: ... forest.gr/
http://jigsaw.w3.org/css-validator/vali ... forest.gr/
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
webdevgr
Δημοσιεύσεις: 697
Εγγραφή: 11 Δεκ 2010 17:25
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

pertouliforest.gr

Δημοσίευση από webdevgr » 11 Ιουν 2013 09:25

Μπράβο!! Πολύ καλή δουλειά!!

Άβαταρ μέλους
nackgr
Δημοσιεύσεις: 1444
Εγγραφή: 22 Ιαν 2006 20:02
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

pertouliforest.gr

Δημοσίευση από nackgr » 11 Ιουν 2013 09:25

π α ν ε μ ο ρ φ η μπραβο
αυταααααααααααα...
e-Byte.gr
Dafuq.gr

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

pertouliforest.gr

Δημοσίευση από korgr » 11 Ιουν 2013 09:49

Δεν θα περιμέναμε κάτι λιγότερο από σένα! :)
Well done man!

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

pertouliforest.gr

Δημοσίευση από alou » 11 Ιουν 2013 10:15

Μπράβο, πολύ ωραία υλοποίηση ειδικά με τους χάρτες.

Πήγα να δω το ArcGIS από το project credentials που έχεις (πολύ σωστός) και μάλλον πρέπει να διορθώσεις το link σε
http://www.esri.com/software/arcgis/

andreaslll
Δημοσιεύσεις: 680
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2011 04:00

pertouliforest.gr

Δημοσίευση από andreaslll » 11 Ιουν 2013 10:17

Πολύ ωραία, όμως καλό θα ήταν να την κάνεις responsive.

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

pertouliforest.gr

Δημοσίευση από burnmind » 11 Ιουν 2013 12:29

Πολύ καλή δουλειά, μπράβο. :)

Αυτά να βλέπουν όσοι φτιάχνουν πτυχιακές του στυλ "μετάμε ένα joomla με ένα σωρό έτοιμα plugins και τέλος" και μετά στραβώνουν που δε μπορούν να βρουν σοβαρή δουλειά.

Feedback και προτάσεις:

- Το "δασικά δεδομένα" στο οριζόντιο menu δεν υποδηλώνει με κάποιον τρόπο (πχ ένα μικρό βελάκι προς τα κάτω) πως είναι drop-down.
- Το συγκεκριμένο drop-down, αφήνει ένα μαύρο πλαίσιο όταν φύγεις από πάνω του, μόνο στην αρχική σελίδα (υποθέτω πως φταίει το slideshow), και μόνο σε chrome (v.27). (δες το screenshot που επισυνάπτω)
- Πατώντας τον τίτλο του παραπάνω drop-down, σε πηγαίνει στην αρχική. Θα μπορούσε να σε πηγαίνει είτε σε μία από τις επιλογές του "δασικά δεδομένα" (πχ στην πρώτη), ή απλά να μη γίνεται τίποτα.
- Η φόρμα επικοινωνίας δε λειτουργεί.
- Στο login, δεν κρατάει το username μετά από αποτυχημένη σύνδεση, ούτε βγάζει κάποιο μήνυμα λάθους.
- Οι ανακοινώσεις έχουν lorem ipsum κείμενο.
- Στο description (meta) της κάθε σελίδας, θα μπορούσες να κόβεις ένα κομμάτι από το εκάστοτε περιεχόμενο (όπου υπάρχει) ώστε να μην είναι ίδιο σε όλες τις σελίδες.
- Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάποια html5 tags ώστε να μην είναι όλα divs.
- Θα μπορούσες να έχεις slugs/pretty-urls.
Συνημμένα
drop-down-bug.JPG

Άβαταρ μέλους
Sermac
Δημοσιεύσεις: 363
Εγγραφή: 26 Σεπ 2007 21:08

pertouliforest.gr

Δημοσίευση από Sermac » 11 Ιουν 2013 14:54

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! :D
alou έγραψε:Πήγα να δω το ArcGIS από το project credentials που έχεις (πολύ σωστός) και μάλλον πρέπει να διορθώσεις το link σε
http://www.esri.com/software/arcgis/
Fixed. Πρέπει να γράψω και περιγραφές για το software κάποια στιγμή.
andreaslll έγραψε:Πολύ ωραία, όμως καλό θα ήταν να την κάνεις responsive.
Πρέπει, ξέρω, αλλά... δεν έχω λεφτά για tablet! Το καλό είναι ότι λόγω MVC σχεδίασης οι αλλαγές στο view (template) είναι πανεύκολες. Οποιαδήποτε στιγμή μπορώ να αλλάξω όλη την html-css χωρίς να πειράξω τίποτα στο model.
burnmind έγραψε:- Το "δασικά δεδομένα" στο οριζόντιο menu δεν υποδηλώνει με κάποιον τρόπο (πχ ένα μικρό βελάκι προς τα κάτω) πως είναι drop-down.
Καλή ιδέα για το βελάκι, thanks!
burnmind έγραψε:- Το συγκεκριμένο drop-down, αφήνει ένα μαύρο πλαίσιο όταν φύγεις από πάνω του, μόνο στην αρχική σελίδα (υποθέτω πως φταίει το slideshow), και μόνο σε chrome (v.27). (δες το screenshot που επισυνάπτω)
Το παρατήρησα τώρα κι εγώ. Κάποια από τις τελευταίες διορθώσεις μου θα φταίει γιατί πριν δούλευε μια χαρά. Ξέρεις, διορθώνεις κάτι για τον IE και μετά χαλάει στους υπόλοιπους browsers! Υπόψιν ότι το μενού, όπως και όλα τα links στην σελίδα, είναι προσβάσιμα με TAB και Shift+Tab και το highlight σε όλους τους browsers είναι παρόμοιο με αυτό του Chrome. Και γίνεται fosus μόνο από το πληκτρολόγιο, γιατί αλλιώς ο Firefox σπάει νεύρα με τα outline. Πρέπει μόνο να τσεκάρω πως συμπεριφέρεται με απενεργοποιημένη την javascript.
burnmind έγραψε:- Πατώντας τον τίτλο του παραπάνω drop-down, σε πηγαίνει στην αρχική. Θα μπορούσε να σε πηγαίνει είτε σε μία από τις επιλογές του "δασικά δεδομένα" (πχ στην πρώτη), ή απλά να μη γίνεται τίποτα.
Αρχικά δεν ήταν clickable. Επειδή, όμως, στους mobile browsers (π.χ. Opera Mini) δεν είναι δυνατό να γίνει drop-down στο hover, γι' αυτό πρέπει να κάνω μία σελίδα που να περιέχει όλες τις επιλογές του drop-down. Προσβασιμότητα γαρ.
burnmind έγραψε:- Η φόρμα επικοινωνίας δε λειτουργεί.
Όλα τα κλίκαρες! Τώρα είναι οκ. Όταν υπάρχει κάποιο σφάλμα στη φόρμα, τότε το json στο ajax response επιστρέφει κωδικό, περιγραφή σφάλματος και κοκκινίζει το αντίστοιχο input. Πρέπει απλά να φτιάξω ένα div όπου θα φορτώνονται και τα σφάλματα που βρέθηκαν.
burnmind έγραψε:- Στο login, δεν κρατάει το username μετά από αποτυχημένη σύνδεση, ούτε βγάζει κάποιο μήνυμα λάθους.
Κάνει refresh την σελίδα. Θέλει βελτίωση σίγουρα.
burnmind έγραψε:- Οι ανακοινώσεις έχουν lorem ipsum κείμενο.
Όταν θα αναλάβουν την διαχείριση οι φορείς του Δάσους Περτουλίου θα τα σβήσουν.
burnmind έγραψε:- Στο description (meta) της κάθε σελίδας, θα μπορούσες να κόβεις ένα κομμάτι από το εκάστοτε περιεχόμενο (όπου υπάρχει) ώστε να μην είναι ίδιο σε όλες τις σελίδες.
Λες ε; Βοηθάει στο seo να φανταστώ.
burnmind έγραψε:- Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάποια html5 tags ώστε να μην είναι όλα divs.
Το σκέφτηκα κι εγώ αλλά θέλω να το ψάξω πρώτα, μήπως και έχω κάνα θέμα με τις παλιές εκδόσεις των browser. Συνήθως, στα άλλα μου projects, δεν κάθομαι να υπολογίσω αν υπάρχουν χρήστες με browser του '80. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, πρέπει να είμαι προσεχτικός γιατί όλοι οι ακαδημαϊκοί μας ακόμη με ΙΕ μπαίνουν στο Internet!
burnmind έγραψε:- Θα μπορούσες να έχεις slugs/pretty-urls.
Εννοείται πως έχω! Υπάρχει και επιλογή στις ρυθμίσεις για την ενεργοποίησή/απενεργοποίησή τους. Περιμένω απλά τον Χρήστο να μου ρυθμίσει τα rewrites γιατί ο server τρέχει Lighttpd και όχι Apache.
burnmind έγραψε:Αυτά να βλέπουν όσοι φτιάχνουν πτυχιακές του στυλ "πετάμε ένα joomla με ένα σωρό έτοιμα plugins και τέλος" και μετά στραβώνουν που δε μπορούν να βρουν σοβαρή δουλειά.
Ούτε οι υπόλοιποι μπορούμε να βρούμε σοβαρή δουλειά αλλά τέλος πάντων. Άλλη συζήτηση είναι αυτή.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

pertouliforest.gr

Δημοσίευση από burnmind » 11 Ιουν 2013 15:31

Sermac έγραψε:
burnmind έγραψε:- Πατώντας τον τίτλο του παραπάνω drop-down, σε πηγαίνει στην αρχική. Θα μπορούσε να σε πηγαίνει είτε σε μία από τις επιλογές του "δασικά δεδομένα" (πχ στην πρώτη), ή απλά να μη γίνεται τίποτα.
Αρχικά δεν ήταν clickable. Επειδή, όμως, στους mobile browsers (π.χ. Opera Mini) δεν είναι δυνατό να γίνει drop-down στο hover, γι' αυτό πρέπει να κάνω μία σελίδα που να περιέχει όλες τις επιλογές του drop-down. Προσβασιμότητα γαρ.
Βασικά μπορεί να συνεχίσει να είναι clickable χωρίς href (+ cursor:pointer; στα css), αλλά με ένα JS click handler το οποίο θα κάνει colapse το menu ώστε να λύνει το πρόβλημα για τους mobile browsers. Αν φύγει το href (που θεωρητικά δεν κάνει τίποτα προς το παρόν -πρακτικά σε πάει στην αρχική-), φεύγει και το ένα διπλό tab που χρειάζεσαι για να φτάσεις στο "χάρτης" (αν έχεις επιλεγμένο το "δασικά δεδομένα"). Anyway, λεπτομέρειες. :P
Sermac έγραψε:
burnmind έγραψε:- Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάποια html5 tags ώστε να μην είναι όλα divs.
Το σκέφτηκα κι εγώ αλλά θέλω να το ψάξω πρώτα, μήπως και έχω κάνα θέμα με τις παλιές εκδόσεις των browser. Συνήθως στα άλλα μου projects δεν κάθομαι να υπολογίσω αν υπάρχουν χρήστες με browser του '80. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, πρέπει να είμαι προσεχτικός γιατί όλοι οι ακαδημαϊκοί μας ακόμη με ΙΕ 6 μπαίνουν στο Internet!
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό και ξεχνάς τους αρχαίους IE. :wink:

Σε όσα projects το έχω test-άρει λειτουργεί μια χαρά.
Sermac έγραψε:
burnmind έγραψε:Αυτά να βλέπουν όσοι φτιάχνουν πτυχιακές του στυλ "πετάμε ένα joomla με ένα σωρό έτοιμα plugins και τέλος" και μετά στραβώνουν που δε μπορούν να βρουν σοβαρή δουλειά.
Ούτε οι υπόλοιποι μπορούμε να βρούμε σοβαρή δουλειά αλλά τέλος πάντων. Άλλη συζήτηση είναι αυτή.
Καλά, η κατάσταση σήμερα είναι ειδική, αλλά όντως, άλλη κουβέντα! :)

Άβαταρ μέλους
Sermac
Δημοσιεύσεις: 363
Εγγραφή: 26 Σεπ 2007 21:08

pertouliforest.gr

Δημοσίευση από Sermac » 11 Ιουν 2013 15:40

Επειδή βλέπω σ' αρέσουν οι λεπτομέρειες θα σε ρωτήσω κάτι για το οποίο δεν βρήκα ακόμη λύση.

Αν ενώ είσαι στην αρχική σελίδα ανοίξεις το drop-down και περιμένεις μέχρι να αλλάξει εικόνα στο slideshow, θα παρατηρήσεις ότι τη στιγμή που αλλάζει η εικόνα με fade in/out επηρεάζεται το rendering των γραμμάτων στο drop-down. Αυτό γίνεται μόνο στον Firefox.

Έχει καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;
Εικόνα

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

pertouliforest.gr

Δημοσίευση από alou » 11 Ιουν 2013 16:14

burnmind έγραψε: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό και ξεχνάς τους αρχαίους IE. :wink:
Για την χρήση των html5 tags καλύπτει 100% αλλά γενικά, προτιμάω τη λύση modernizr γιατί δίνει και κάποιες επιπλέον δυνατότητες με τις πρόσθετες κλάσεις που τοποθετεί (που είναι ανάλογες με ότι ΔΕΝ υποστηρίζεται από τον browser που κάνει render το modernizr object, πχ
if($('.no-placeholder').length) {κάνε κάτι για browser που δεν υποστηρίζουν placeholder}
Sermac έγραψε: Αν ενώ είσαι στην αρχική σελίδα ανοίξεις το drop-down και περιμένεις μέχρι να αλλάξει εικόνα στο slideshow, θα παρατηρήσεις ότι τη στιγμή που αλλάζει η εικόνα με fade in/out επηρεάζεται το rendering των γραμμάτων στο drop-down. Αυτό γίνεται μόνο στον Firefox.
Σε MacOS FF πάντως δεν είδα να γίνεται κάτι τέτοιο.

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

pertouliforest.gr

Δημοσίευση από burnmind » 11 Ιουν 2013 16:56

@sermac: Με updated firefox σε Win 7, συμβαίνει. Παίζοντας λίγο, είδα ότι σταματάει να γίνεται αν αντί για list-style: none, υπάρχει κάποιο style (πχ circle). Εννοείται ότι δε θέλεις να έχεις style, αλλά ίσως σε βοηθήσει να βρεις το πρόβλημα. Είναι ανεπαίσθητο πάντως, οπότε δεν ενοχλεί.

@alou: Σωστός για το modernizr αν θέλεις fallbacks κλπ. Πολύ καλή λύση η οποία βλέπω να χρησιμοποιείται και να αναφέρεται συχνά, αλλά δεν έχει τύχει ακόμα να τη χρησιμοποιήσω σε πραγματικό project για να πω εντυπώσεις.

Άβαταρ μέλους
Sermac
Δημοσιεύσεις: 363
Εγγραφή: 26 Σεπ 2007 21:08

pertouliforest.gr

Δημοσίευση από Sermac » 11 Ιουν 2013 17:08

Ωραίος! Έβαλα ένα

Κώδικας: Επιλογή όλων

list-style:none outside url(../img/blank.png);
και διορθώθηκε.
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέλω την γνώμη σας για την Σελίδα μου...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης