Php ασκηση συναρτησης

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Redboy3
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 19:01
Τοποθεσία: Πύργος Ηλείας

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από Redboy3 » 29 Ιουν 2013 22:30

Γεια σας παιδες, επειδη διαβαζω ενα βιβλιο για php, εχω κολλησει σε μια ασκηση. Ειναι η εξης:

Δημιουργηστε μια συναρτηση η οποια θα δεχεται τεσσερα αλφαριθμητικα ως ορισματα και θα επιστρεφει ένα αλφαριθμητικο,το οποιο θα περιεχει ενα στοιχειο για την δημιουργια ενος HTML πινακα.Η τιμη κάθε μιας απο τις τεσσερις μεταβλητες θα εμφανιζεται σε ενα ξεχωριστο κελι του πινακα.

Καμια ιδεα???
Τα πάντα όλα

gvre
Δημοσιεύσεις: 992
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από gvre » 29 Ιουν 2013 22:44

Σε ποιο σημείο ακριβώς έχεις κολλήσει;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από korgr » 29 Ιουν 2013 22:46

Αν ήταν ένα το όρισμα θα ήταν κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function createTable($a){
return "<table><tr><td>".$a."</td></tr></table>";
&#125;
Μπορείς να το κάνεις με τέσσερα;

Άβαταρ μέλους
Redboy3
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 19:01
Τοποθεσία: Πύργος Ηλείας

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από Redboy3 » 29 Ιουν 2013 22:59

Σε ποιο σημείο ακριβώς έχεις κολλήσει;
Βασικα τη συναρτηση με τα 4 ορισματα ξερω να τη φτιαξω, το θεμα ειναι πως φτιαχνω το αλφαρηθμητικο που περιεχει τν δημιουργια του πινακα..
Τα πάντα όλα

gvre
Δημοσιεύσεις: 992
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από gvre » 29 Ιουν 2013 23:06

Δες την απάντηση του korgr.

Άβαταρ μέλους
Redboy3
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 19:01
Τοποθεσία: Πύργος Ηλείας

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από Redboy3 » 30 Ιουν 2013 00:22

<?php
function createTable($name,$surname,$city,$address)
{
"<table>;
"<tr>" "<td>" .$name. "</td>" "</tr>";
"<tr>" "<td>" .$surname. "</td>" "</tr>";
"<tr>" "<td>" .$city. "</td>" "</tr>";
"<tr>" "<td>" .$address. "</td>" "</tr>";
"</table>";
}
echo myfunction("Andreas","Kat","Pyrgos","28hs_Oktovriou");
?>
Αυτο εφτιαξα, ελπιζω να μην σας βγουν τα ματια.. :o :o . Φυσικα και δεν τρεχει το προγραμμα, μου βγαζει error στην γραμμη 5!! Ζηταω συγνωμη, τωρα ξεκιναω να μαθαινω και εχω πολυ ψωμι μπροστα μου!!
Τα πάντα όλα

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από burnmind » 30 Ιουν 2013 01:17

Δοκίμασε να δεις τί εμφανίζουν τα παρακάτω, και πείραξέ τα ώστε να δεις τί θα συμβεί. Ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις μερικά βασικά πράγματα, γιατί τα 'χεις μπλέξει λίγο. :)

Κώδικας: Επιλογή όλων

function someFunction&#40;$something&#41; 
&#123; 
    echo $something;
&#125; 

someFunction&#40;'mplampla'&#41;;

Κώδικας: Επιλογή όλων

function someFunction&#40;$something&#41; 
&#123; 
    return $something;
&#125; 

echo someFunction&#40;'mplampla'&#41;;

Κώδικας: Επιλογή όλων

function someFunction&#40;$something&#41; 
&#123; 
    return $something;
&#125; 

$whatWasReturnedFromFunction = someFunction&#40;'mplampla'&#41;;
echo $whatWasReturnedFromFunction;

Κώδικας: Επιλογή όλων

function someFunction&#40;$something&#41; 
&#123;
    echo '<p>Μπορείς να εκτυπώσεις html μέσω της php</p>';
    echo '<p>Και μέσα της, τις μεταβλητές σου&#58; ' . $something . '</p>';
&#125; 

someFunction&#40;'mplampla'&#41;;

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
function someFunction&#40;$something&#41; 
&#123;
?>
    <p>Εναλλακτικά, και πιο καθαρά &#40;εκτός και αν θες να επιστρέψεις το αποτέλεσμα -βλέπε return-&#41;, γράφεις την html σου έξω από τα php tags</p>
    <p>Αλλά και πάλι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις μεταβλητές σου μέσα της&#58; <?php echo $something; ?></p>
<?php
&#125; 

someFunction&#40;'mplampla'&#41;;
?>
Όσο για το πως φτιάχνεται ένας html πίνακας, και τί είναι τα tr, td, κλπ, αν ψάξεις για "html tables" θα βρεις την άκρη. ;)

Καλή τύχη!

thomasd
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 27 Ιουν 2013 10:57

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από thomasd » 30 Ιουν 2013 21:43

Redboy3 έγραψε:
<?php
function createTable($name,$surname,$city,$address)
{
"<table>;
"<tr>" "<td>" .$name. "</td>" "</tr>";
"<tr>" "<td>" .$surname. "</td>" "</tr>";
"<tr>" "<td>" .$city. "</td>" "</tr>";
"<tr>" "<td>" .$address. "</td>" "</tr>";
"</table>";
}
echo myfunction("Andreas","Kat","Pyrgos","28hs_Oktovriou");
?>
Αυτο εφτιαξα, ελπιζω να μην σας βγουν τα ματια.. :o :o . Φυσικα και δεν τρεχει το προγραμμα, μου βγαζει error στην γραμμη 5!! Ζηταω συγνωμη, τωρα ξεκιναω να μαθαινω και εχω πολυ ψωμι μπροστα μου!!
Το παράδειγμά σου μπορεί να γίνει ως εξής.

Πρόταση 1
<?php
function createTable($name,$surname,$city,$address)
{
echo "<table>";
echo "<tr><td>".$name "</td></tr>";
echo "<tr><td>".$surname."</td></tr>";
echo "<tr><td>".$city."</td></tr>";
echo "<tr><td>".$address."</td></tr>";
echo "</table>";
}

myfunction("Andreas","Kat","Pyrgos","28hs_Oktovriou");
?>
Πρόταση 2
<?php
function createTable($name,$surname,$city,$address)
{
echo "<table>
<tr><td>".$name "</td></tr>
<tr><td>".$surname."</td></tr>
<tr><td>".$city."</td></tr>
<tr><td>".$address."</td></tr>
</table>";
}

myfunction("Andreas","Kat","Pyrgos","28hs_Oktovriou");
?>
Πρόταση 3
<?php
function createTable($name,$surname,$city,$address)
{
$return = "<table>";
$return .= "<tr><td>".$name "</td></tr>";
$return .= "<tr><td>".$surname."</td></tr>";
$return .= "<tr><td>".$city."</td></tr>";
$return .= "<tr><td>".$address."</td></tr>";
$return .= "</table>";

return $return;
}

echo myfunction("Andreas","Kat","Pyrgos","28hs_Oktovriou");
?>
Πρόταση 4
<?php
function createTable($name,$surname,$city,$address)
{
$return "<table>
<tr><td>".$name "</td></tr>
<tr><td>".$surname."</td></tr>
<tr><td>".$city."</td></tr>
<tr><td>".$address."</td></tr>
</table>";

return $return;
}

echo myfunction("Andreas","Kat","Pyrgos","28hs_Oktovriou");
?>
Μέσα από τις διαφορετικές προτάσεις μπορείς να καταλάβεις και τις διάφορες χρήσεις τις γλώσσας. Όλες είναι σωστές (εκτός αν έκανα κάποιο απρόσεκτο λάθος), χρησιμοποιείς ότι σε βολεύει ή ότι χρειάζεται σε κάθε περίπτωση. Πρόσεξε τη χρήση της echo μέσα στην συνάρτηση ή κατά το κάλεσμά της.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από korgr » 30 Ιουν 2013 22:27

thomasd έγραψε:
Μέσα από τις διαφορετικές προτάσεις μπορείς να καταλάβεις και τις διάφορες χρήσεις τις γλώσσας. Όλες είναι σωστές (εκτός αν έκανα κάποιο απρόσεκτο λάθος), χρησιμοποιείς ότι σε βολεύει ή ότι χρειάζεται σε κάθε περίπτωση. Πρόσεξε τη χρήση της echo μέσα στην συνάρτηση ή κατά το κάλεσμά της.
Για πες μας τώρα και τον λόγο που εμείς δεν του δώσαμε στο πιάτο έτοιμη την λύση... 8)

Άβαταρ μέλους
Redboy3
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 19:01
Τοποθεσία: Πύργος Ηλείας

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από Redboy3 » 30 Ιουν 2013 22:51

Εφαρμοσα την παραθεση 3 και τρεχει μια χαρα..Σας ευχαριστω!!!
Τα πάντα όλα

thomasd
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 27 Ιουν 2013 10:57

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από thomasd » 01 Ιούλ 2013 10:23

korgr έγραψε:Για πες μας τώρα και τον λόγο που εμείς δεν του δώσαμε στο πιάτο έτοιμη την λύση... 8)
Ο άνθρωπος έδωσε την προσπάθειά του σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα (που σημαίνει ότι όντως προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι και δε το ψάχνει έτοιμο) και του έδειξα πιθανές λύσεις για να καταλάβει τα λάθη του και να μάθει μέσα από αυτές. Συγνώμη, αλλά δεν ήξερα ότι το να βοηθάς κάποιον είναι λάθος.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από korgr » 01 Ιούλ 2013 11:09

Δυστυχώς έτσι δεν βοηθάμε (και εγώ άργησα να το καταλάβω αυτό).
Το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να γεμίζουμε "διπλωματούχους" που δεν ξέρουν την τύφλα τους και όταν βγούν στην αγορά σπανε τα μούτρα τους!

Και μιας και το συζητάμε, εσύ όταν ήσουν στο ίδιο επίπεδο με τον φίλο, θα είχες ολοκληρώσει την άσκηση με την βοήθεια που ήδη είχαμε δώσει ή όχι;
Απάντησε ειλικρινά σε παρακαλώ!

thomasd
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 27 Ιουν 2013 10:57

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από thomasd » 01 Ιούλ 2013 12:10

korgr έγραψε:Το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να γεμίζουμε "διπλωματούχους" που δεν ξέρουν την τύφλα τους και όταν βγούν στην αγορά σπανε τα μούτρα τους!
Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Αν νομίζει κάποιος ότι παίρνοντας οποιοδήποτε πτυχίο βρίσκοντας τα όλα έτοιμα, θα έχει μέλλον στο αντικείμενο, είναι γελασμένος.
korgr έγραψε:Και μιας και το συζητάμε, εσύ όταν ήσουν στο ίδιο επίπεδο με τον φίλο, θα είχες ολοκληρώσει την άσκηση με την βοήθεια που ήδη είχαμε δώσει ή όχι;
Απάντησε ειλικρινά σε παρακαλώ!
Ειλικρινά δε μπορώ να σε καταλάβω. Δεν του έδωσα έτοιμη και την πτυχιακή του. Του έδωσα διαφορετικά παραδείγματα σε μια στοιχειώδη συνάρτηση που ο ίδιος έγραψε. Η συνάρτηση το μόνο που είχε είναι η χρήση της echo και της return. Τα πιο βασικά.
Η βοήθεια που δώσατε είναι το πρώτο παράδειγμα κάθε βιβλίου. Για να ρωτάει σημαίνει ότι δεν κατάλαβε τα βασικά γι΄αυτό του έδωσα βοήθεια πάνω στο παράδειγμα του για να μάθει μέσα από τα λάθη του. Αν δε θέλει να μάθει και τα περιμένει έτοιμα, όπως είπα, πρόβλημά του. Δουλειά ως προγραμματιστής δε θα βρει ποτέ.

Πάμε τώρα και σε μένα προσωπικά αφού ρώτησες.
Τη συγκεκριμένη άσκηση θα την είχα λύσει χωρίς να ρωτήσω γιατί είχα καταλάβει τα βασικά. Αλλά και σε περιπτώσεις που δε καταλάβαινα κάτι και ρωτούσα θα ήθελα να απαντήσουν στην ερώτησή μου και όχι να μου δώσουν πράγματα που υπάρχουν στα βιβλία. Έτσι θα καταλάβαινα καλύτερα.

Όπως κατάλαβες ο τρόπος σκέψης μας είναι διαφορετικός, άρα δε θα καταλήξουμε κάπου. Από την πλευρά μου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δεν επιβάλω σε κανένα τις απόψεις μου.

Αν το forum λειτουργεί έτσι, παρακαλώ να με ενημερώσετε να μην παίρνω μέρος στις συζητήσεις.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από korgr » 01 Ιούλ 2013 12:29

thomasd έγραψε: Αν το forum λειτουργεί έτσι, παρακαλώ να με ενημερώσετε να μην παίρνω μέρος στις συζητήσεις.
Νομίζω πως δεν χρειάζονται μελοδραματικές τοποθετήσεις!
Το forum χωράει και την δική σου άποψη και την δική μου.

ΥΓ Δεν ξέρω ποια είναι τα βασικά παραδείγματα των βιβλιων γιατί ούτε βιβλία χρειάστηκε να διαβάσω, ούτε σχολεία και πανεπιστήμια να πάω, για να γίνω ένας ολοκληρωμένος web developer. Ο προγραμματισμός είναι απλή λογική αρκεί να μάθουμε να την αναλύουμε και όχι να την αντιγράφουμε

thomasd
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 27 Ιουν 2013 10:57

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από thomasd » 01 Ιούλ 2013 12:48

korgr έγραψε:Νομίζω πως δεν χρειάζονται μελοδραματικές τοποθετήσεις!
Το forum χωράει και την δική σου άποψη και την δική μου.
Καμία πρόθεση μελοδράματος. Είμαι νέος στο forum και στην πρώτη μου προσπάθεια εδώ, να βοηθήσω κάποιον που ξεκινάει με τον προγραμματισμό δέχθηκα ειρωνική απάντηση από εσένα. Εύλογα λοιπόν ρωτάω μήπως μου ξέφυγε κάποιος κανόνας του forum.
Αφού λοιπόν το forum χωράει όλες τις απόψεις παρακαλώ να αφήσεις έξω την ειρωνεία όταν παραθέτεις δικά μου γραφόμενα. Σέβομαι την αποψή σου (και του καθενός), όταν αυτή διατυπώνεται σωστά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης