Php ασκηση συναρτησης

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από korgr » 01 Ιούλ 2013 13:12

pfffff

Άβαταρ μέλους
charavge
Δημοσιεύσεις: 378
Εγγραφή: 14 Σεπ 2006 15:47

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από charavge » 01 Ιούλ 2013 17:47

thomasd έγραψε:
korgr έγραψε:Νομίζω πως δεν χρειάζονται μελοδραματικές τοποθετήσεις!
Το forum χωράει και την δική σου άποψη και την δική μου.
Καμία πρόθεση μελοδράματος. Είμαι νέος στο forum και στην πρώτη μου προσπάθεια εδώ, να βοηθήσω κάποιον που ξεκινάει με τον προγραμματισμό δέχθηκα ειρωνική απάντηση από εσένα. Εύλογα λοιπόν ρωτάω μήπως μου ξέφυγε κάποιος κανόνας του forum.
Αφού λοιπόν το forum χωράει όλες τις απόψεις παρακαλώ να αφήσεις έξω την ειρωνεία όταν παραθέτεις δικά μου γραφόμενα. Σέβομαι την αποψή σου (και του καθενός), όταν αυτή διατυπώνεται σωστά.
Καλωσήρθες φίλε Θωμά!

Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Εσύ καλά έκανες και βοήθησες με τον τρόπο σου. Αυτό απλώς που προσπάθησε να τονίσει ο Korgr είναι ότι καλό είναι όταν κάποιος προσπαθεί να μάθει 2 πράγματα να μην του τα δίνουμε έτοιμα, αλλά να δείχνουμε τον τρόπο που θα τον οδηγήσει στο να κατανοήσει (όπως κι εσύ πολύ σωστά είπες) στον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται κάτι. Να καταλάβει δηλαδή γιατί κάνει κάτι. Δεν νομίζω ότι έχει κάτι προσωπικό μαζί σου, αφού δε σε γνωρίζει...
Συγνώμη και για την παρένθεση αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος για τη διένεξη αυτή.
Καλή συνέχεια :D

Άβαταρ μέλους
Redboy3
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 19:01
Τοποθεσία: Πύργος Ηλείας

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από Redboy3 » 02 Ιούλ 2013 00:20

Καλησπερα και παλι απο μενα, δεν χρειαζεται αυτη η διενεξη ρε παιδια, ο korgr με βοηθησε για να γραψω το προγραμμα και ο thomasd μου εδειξε πως να εμφανισω τον πινακα..Κανεις δεν φταιει, ισως και γω επρεπε να το ψαξω περισσοτερο.. Ειμαι στην αρχη ακομα και δεν ξερω πολλα πραγματα, η βασικη απορια μου ηταν ουσιαστικα πως να εμφανισω τον πινακα.. Το σιγουρο ειναι οτι θα σας ξαναχρειαστω και σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!!
Τα πάντα όλα

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από korgr » 02 Ιούλ 2013 08:45

Μία συνάρτηση συνήθως επιστρέφει το αποτέλεσμά της αν και μπορεί και να το εμφανίζει απευθείας.
Όταν το επιστρέφει αυτό γίνεται με την return
Όταν το εμφανίζει αυτό γίνεται με την echo
Αν θέλουμε να εμφανίσουμε επιστρεφόμενο αποτέλεσμα, τότε κάνουμε echo την ίδια την συνάρτηση, πχ echo createTable($name,$surname,$city,$address)

Προσωπικά επιστρέφω πάντα το αποτέλεσμα ώστε κατά περίπτωση να μπορώ είτε να το αναθέσω σε μεταβλητή, είτε να το απεικονίσω στην οθόνη.

Άβαταρ μέλους
Redboy3
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 19:01
Τοποθεσία: Πύργος Ηλείας

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από Redboy3 » 02 Ιούλ 2013 12:44

Korgr θα εισαι ο πρωσοπικος μου δασκαλος, οποτε χρειαστει!!! :D :wink: :wink:
Τα πάντα όλα

Άβαταρ μέλους
Redboy3
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 19:01
Τοποθεσία: Πύργος Ηλείας

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από Redboy3 » 09 Ιούλ 2013 13:50

Προσπαθω να κανω μια αλλη ασκηση του επομενου κεφαλαιου στο βιβλιο και ειναι η εξης: Δημιουργηστε μια κλαση με ονομα baseCalc(), που αποθηκευει δυο αριθμους ως ιδιοτητες.Στη συνεχεια, δημιουργηστε μια μεθοδο calculate() που εκτυπωνει τους αριθμους στο browser.Τελος δημιουργηστε κλασεις με ονοματα addCalc(), subCalc(), mulCalc() και divCalc() που κληρονομουν λειτουργικοτητα απο την baseCalc(), αλλα αντικαθιστουν την μεθοδο Calculate() και εκτυπωνουν καταλληλα συνολα στο browser.

[/img]
<?php
class baseCalc
{
var $thermokrasia=30;
var $thermokrasia2=20;
function calculate($t, $t1)
{
$this->thermokrasia=$t;
$this->thermokrasia2=$t1;
echo "H proti thermokrasia einai: ".$thermokrasia;
echo "H deuteri thermokrasia einai: ".$thermokrasia2;
}
class addCalc extends baseCalc
{
function calculate()
{
$ena=$thermokrasia+$thermokrasia2;
echo $ena;
}
}
$object1=new baseCalc;
$object1->calculate();

class subCalc extends baseCalc
{
function calculate()
{
$ena=$thermokrasia+$thermokrasia2;
echo $ena;
}
}
$object2=new baseCalc;
$object2->calculate();

class mulCalc extends baseCalc
{
function calculate()
{
$ena=$thermokrasia+$thermokrasia2;
echo $ena;
}
}
$object3=new baseCalc;
$object3->calculate();
class divCalc extends baseCalc
{
function calculate()
{
$ena=$thermokrasia+$thermokrasia2;
echo $ena;
}
}
$object4=new baseCalc;
$object4->calculate();
}
$object= new baseCalc;
$object->calculate();
?>
Αυτο εχω κατσει να γραψω, σιγουρα κατι του λειπει!!
Τα πάντα όλα

Άβαταρ μέλους
leopold
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2004 13:05
Τοποθεσία: Acquiring IP Address...

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από leopold » 17 Ιούλ 2013 13:10

Ποιό βιβλίο διαβάζεις;

Άβαταρ μέλους
Redboy3
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 19:01
Τοποθεσία: Πύργος Ηλείας

Php ασκηση συναρτησης

Δημοσίευση από Redboy3 » 21 Ιούλ 2013 15:20

"Μαθετε PHP, Mysql και Apache" 4η εκδοση...Εκδοσεις Γκιουρδας!!!
Τα πάντα όλα

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης