Γρίφος - εισαγωγή ενδιάμεσης τιμής σε πίνακα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Γρίφος - εισαγωγή ενδιάμεσης τιμής σε πίνακα

Δημοσίευση από geomagas » 27 Ιούλ 2013 12:38

Όχι βέβαια! Ο κώδικας που σου έδωσα είναι δοκιμασμένος, τουλάχιστον για τα δεδομένα που έδωσες, και τουλάχιστον για να μη βγάζει τέτοια λάθη.

Λοιπόν, επειδή βλέπω ότι ζορίζεσαι:
Απλοποίησε τη σκέψη σου. Όλα τα κομμάτια κώδικα που παρέθεσες γράφονται με πιο απλό, αποδοτικό και αναγνώσιμο τρόπο. Μην "πηγαίνεις μέσω Λαμίας" (συ είπας) και μην ανακαλύπτεις τον τροχό εκεί που δεν χρειάζεται.

Στο αρχικό post σου ισχυρίστηκες ότι η εύρεση της απόστασης και του μέσου σου δουλεύουν μια χαρά. Όχι μόνο το πίστεψα, αλλά σε υπερασπίστηκα όταν ειπώθηκε το αντίθετο. Γιατί δεν χρησιμοποιείς τις ίδιες διαδικασίες κι εδώ; Γιατί πρέπει να γράψεις την distance() από την αρχή και δεν κάνεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

	function distance($p1,$p2)
		{
		return vincentyGreatCircleDistance($p1['lat'],$p1['lgn'],$p2['lat'],$p2['lgn']);
		}
Για τη midpoint() από την άλλη, είναι απλή Γεωμετρία: Αν Α(Χ1,Υ1) και Β(Χ2,Υ2) ορίζουν ευθύγραμμο τμήμα, το μέσο Μ ορίζεται από Μ( (Χ1+Χ2)/2 , (Υ1+Υ2)/2 ). Οπότε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

	function midpoint($p1,$p2)
		{
		return array(
			"lat"=>($p1["lat"]+$p2["lat"])/2,
			"lgn"=>($p1["lgn"]+$p2["lgn"])/2,
			);
		}
Χρειάζεται να γίνει πιο πολύπλοκο από αυτό;;;;;

Αν θέλεις, πάρε τα ψάρια. Θα μπορούσες όμως να μάθεις ψάρεμα. Με copy/paste προγραμματιστής δεν γίνεσαι!

trilos021
Δημοσιεύσεις: 131
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2003 18:06

Γρίφος - εισαγωγή ενδιάμεσης τιμής σε πίνακα

Δημοσίευση από trilos021 » 27 Ιούλ 2013 13:07

φίλε ευχαριστώ και πάλι. Πάντως δεν νομίζω να "έθιξα" τον κώδικά σου...ίσα ίσα..δεν είναι ανάγκη να κράζεις επειδή ρώτησα...σε ευχαριστώ και πάλι πάντως.

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Γρίφος - εισαγωγή ενδιάμεσης τιμής σε πίνακα

Δημοσίευση από geomagas » 27 Ιούλ 2013 13:15

trilos021 έγραψε:δεν νομίζω να "έθιξα" τον κώδικά σου
Δεν έχω κανένα κόμπλεξ με αυτό. Πολλές φορές έχω γράψει "κακό" κώδικα και έχω δεχτεί κριτική ώστε να γίνω καλύτερος.
Το θέμα είναι ότι έψαχνες (πάλι!) σε λάθος μέρος.
Άκουσε με και απλοποίησε τη σκέψη σου. Ελπίζω να το κατάλαβες αυτή τη φορά.

EDIT: Και δεν σε κράζω, σε συμβουλεύω.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης