απορία με γλώσσα c

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
vovosm7
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 04 Μαρ 2004 13:03

απορία με γλώσσα c

Δημοσίευση από vovosm7 » 30 Αύγ 2013 18:43

Εχω καποιες απορίες με καποιες ασκήσεις που ενδεχομένως είναι παλια θεματα αλλα δεν καταλαβαίνω την διατύπωση τους

Να δέχεται ως αλφαριθμητικό το όνομα ενός αρχείου και να το εμφανίζει

ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΕΝΑ ΑΛΦΑΡΗΘΜΙΤΙΚΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΝΑΚΑ LONG N ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ. ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ν ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ


Στο πρώτο ερώτημα θα πρέπει να ανοίξω το αρχείο με fopen? η απλά θα το παρω από παράμετρο? (αν θεωρήσω οτι ειναι συνάρτηση)

πως σε ενα πινακα long μπορεί να αποθηκεύει αλφαρηθμιτικά?

LightForce
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3812
Εγγραφή: 13 Απρ 2003 23:49

απορία με γλώσσα c

Δημοσίευση από LightForce » 31 Αύγ 2013 22:22

vovosm7 έγραψε:πως σε ενα πινακα long μπορεί να αποθηκεύει αλφαρηθμιτικά?
Ας υποθέσουμε σε αρχιτεκτονική 32-bit όπου ο long είναι 4 byte, 4 χαρακτήρες δηλαδή.
Για να αποθηκεύσεις τους 4 πρώτους χαρακτήρες στο long n..

Κώδικας: Επιλογή όλων

  unsigned char s[] = "FREESTUFF";
  
  unsigned long n = &#40;s&#91;0&#93;&#41; | &#40;s&#91;1&#93; << 8&#41; | &#40;s&#91;2&#93; << 16&#41; | &#40;s&#91;3&#93; << 24&#41;;
O long n τώρα έχει την δεκαεξαδική τιμή 0x45455246, EERF τα 4 πρώτα γράμματα αντεστραμμένα.

Καλή τύχη.

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες