πρόβλημα με την ώρα...

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Serghio
Δημοσιεύσεις: 453
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

πρόβλημα με την ώρα...

Δημοσίευση από Serghio » 05 Σεπ 2013 08:09

Φτιάχνω μια εφαρμογή locally.
Eνω λοπόν στον php.ini το default timezone είναι Europe/Athens το ρολόι της PHP το οποίο καλείται ως γνωστόν με το date object(date(' H i');) δείχνει μια ώρα μπροστά.

Αυτό το post γραφόταν 8:08 το πρωί, η PHP έλεγε όμως 9:08.

Ti φταίει άραγε;

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

πρόβλημα με την ώρα...

Δημοσίευση από vassilism » 05 Σεπ 2013 12:17

Δοκίμασε να βάλεις την παρακάτω συνάρτηση πάνω απο το σημείο που καλέις την ώρα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

date_default_timezone_set('EET');

Serghio
Δημοσιεύσεις: 453
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

πρόβλημα με την ώρα...

Δημοσίευση από Serghio » 05 Σεπ 2013 12:28

vassilism έγραψε:Δοκίμασε να βάλεις την παρακάτω συνάρτηση πάνω απο το σημείο που καλέις την ώρα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

date_default_timezone_set('EET');
Tίποτα...τα ίδια.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

πρόβλημα με την ώρα...

Δημοσίευση από vassilism » 05 Σεπ 2013 12:37

Η ώρα του pc σου είναι εντάξει?

Serghio
Δημοσιεύσεις: 453
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

πρόβλημα με την ώρα...

Δημοσίευση από Serghio » 05 Σεπ 2013 12:40

vassilism έγραψε:Η ώρα του pc σου είναι εντάξει?
Ναι...τωρα που γράφονται αυτές οι γραμμές...κάτω δεξιά στην taskbar των win η ώρα είναι 12:42.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

πρόβλημα με την ώρα...

Δημοσίευση από vassilism » 05 Σεπ 2013 12:45

Την ώρα πως την καλείς?

Serghio
Δημοσιεύσεις: 453
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

πρόβλημα με την ώρα...

Δημοσίευση από Serghio » 05 Σεπ 2013 12:47

vassilism έγραψε:Την ώρα πως την καλείς?
echo date(' H i');

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

πρόβλημα με την ώρα...

Δημοσίευση από vassilism » 05 Σεπ 2013 12:58

Σωστό είναι.
Αν δεν έχεις κάτι άλλο στο πρόγραμμά σου που να σου πηγαίνει την ώρα μπροστά τότε κάνε μια επανεκίνση τον apache μήπως έχει κρατήσει παλιές ρυθμίσεις.

Serghio
Δημοσιεύσεις: 453
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

πρόβλημα με την ώρα...

Δημοσίευση από Serghio » 05 Σεπ 2013 13:03

vassilism έγραψε:Σωστό είναι.
Αν δεν έχεις κάτι άλλο στο πρόγραμμά σου που να σου πηγαίνει την ώρα μπροστά τότε κάνε μια επανεκίνση τον apache μήπως έχει κρατήσει παλιές ρυθμίσεις.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει...έκανα επανεκκίνηση και το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.
Δες και μόνος σου:

https://skydrive.live.com/redir?resid=B ... tAgiHA&v=3

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

πρόβλημα με την ώρα...

Δημοσίευση από vassilism » 05 Σεπ 2013 13:15

Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει.
Πάντως στην php είσαι εντάξει. Στο local host είναι το πρόβλημα.

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

πρόβλημα με την ώρα...

Δημοσίευση από alou » 05 Σεπ 2013 13:59

για δες τι σου λέει το phpinfo() και σιγούρεψε ότι πειράζεις το σωστό php.ini, ανάλογα με το setup σου.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

πρόβλημα με την ώρα...

Δημοσίευση από fafos » 05 Σεπ 2013 17:21

to

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo date_default_timezone_get();
ti sou dinei?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

πρόβλημα με την ώρα...

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 05 Σεπ 2013 17:35

Αν είσαι στον υπολογιστή σου το κάνει αυτό γιατί:

- υπάρχει άλλο php.ini που "υπερισχύει" του local, ειδικά αν το php.ini που πειράζεις είναι σε local folder ή στο folder εγκατάστασης της php.

- κάπου αλλού, σε κάποιο εμπλεκόμενο script καλείς το deault timezone με άλλη ρύθμιση.

- το ρολόϊ του υπολογιστή σου είναι μια ώρα μπροστά.

Αν είσαι σε web hoster τότε πιθανότατα δεν μπορείς να αλλάξεις το php.ini του server.
Μπορείς να βάλεις δικό σου ini στο public_html σου αλλά είναι πολύ πιθανό να μην δουλέψει επίσης.
Οπότε βάλε

Κώδικας: Επιλογή όλων

date_default_timezone_set('Europe/Athens');
εκεί που καλείς την date για να ξεμπερδεύεις.

Serghio
Δημοσιεύσεις: 453
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

πρόβλημα με την ώρα...

Δημοσίευση από Serghio » 05 Σεπ 2013 18:13

fafos έγραψε:to

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo date_default_timezone_get();
ti sou dinei?
To παραπάνω μου δίνει... Europe/Athens

Serghio
Δημοσιεύσεις: 453
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

πρόβλημα με την ώρα...

Δημοσίευση από Serghio » 05 Σεπ 2013 18:16

Apostolis_38 έγραψε:Αν είσαι στον υπολογιστή σου το κάνει αυτό γιατί:

- υπάρχει άλλο php.ini που "υπερισχύει" του local, ειδικά αν το php.ini που πειράζεις είναι σε local folder ή στο folder εγκατάστασης της php.

- κάπου αλλού, σε κάποιο εμπλεκόμενο script καλείς το deault timezone με άλλη ρύθμιση.

- το ρολόϊ του υπολογιστή σου είναι μια ώρα μπροστά.

Αν είσαι σε web hoster τότε πιθανότατα δεν μπορείς να αλλάξεις το php.ini του server.
Μπορείς να βάλεις δικό σου ini στο public_html σου αλλά είναι πολύ πιθανό να μην δουλέψει επίσης.
Οπότε βάλε

Κώδικας: Επιλογή όλων

date_default_timezone_set('Europe/Athens');
εκεί που καλείς την date για να ξεμπερδεύεις.
Το ρολόι του υπολογιστή μου(αν αναφέρσαι σε αυτό της taskbar πάει καλά.)
Δεν είμαι σε web hoster, όλα γίνονται locally.

Στα άλλα 2 που αναφέρεσαι δεν ξέρω πως να επιβεβαιώσω αν όντως παίζουν κάποιο ρόλο ή όχι;

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες