CodeIgniter & TinyMCE ανέβασμα & διαχείρηση εικόνων

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Lykos22
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 29 Μαρ 2011 16:28
Τοποθεσία: UK

CodeIgniter & TinyMCE ανέβασμα & διαχείρηση εικόνων

Δημοσίευση από Lykos22 » 05 Νοέμ 2013 14:10

Θα ήθελα μία μικρή βοήθεια για ένα απλό site που είναι σε CodeIgniter.

Έχω μια φόρμα στην οποία δημιουργώ Posts-Articles με τα σχετικά πεδία (τίλος, κατηγορία, κείμενο κλπ κλπ) και στο textarea έχω βάλει τον TinyMCE 4 ως wysiwyg editor. Αυτό που θέλω να κάνω είναι για το κάθε post μου να έχω τη δυνατότητα να κάνω upload και μία ή περισσότερες εικόνες βασικά και βίντεο, αλλά να συμπεριλαμβάνονται μέσα στο κείμενό μου. Κάτι παρόμοιο όπως γίνεται και στο Wordpress.

Επομένως κάτι τέτοιο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<img src="<?php echo $post->image; ?>" />
<p><?php echo $post->content ?></p>
παρόλο που είναι εύκολο να γίνει δεν το θεωρώ τόσο αποτελεσματικό.

Αυτό που σκέφτηκα να κάνω είναι μέσω μίας δεύτερης φόρμας, να κάνω upload τις εικόνες μου στον φάκελο πχ ./uploads/posts και έπειτα στη βασική μου φόρμα από το κουμπί insert image του TinyMCE να κάνω browse και να επιλέγω την εικόνα ή εικόνες που θέλω, ώστε να μπαίνουν στα επιθυμητά σημεία.

Επειδή μέσω του TinyMCE δεν το έχω ξανακάνει, ακολουθούσα τη μέθοδο που ανέφερα πιο πάνω, μπορείτε να με κατευθύνετε πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο? Θα χρειαστούν κάποια configurations στον TinyMCE? είναι η προσέγγισή μου λάθος ή υπάρχει κάποια πιο εύκολη λύση?

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

CodeIgniter & TinyMCE ανέβασμα & διαχείρηση εικόνων

Δημοσίευση από alou » 05 Νοέμ 2013 16:27

Η λύση δεύτερης φόρμας δεν είναι ιδανική προφανώς και ο tinymce δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από popup και χειροκίνητο γράψιμο path/eikona.jpg

Δεν ξέρω ειδικά για code igniter αλλά ρίξε μια ματιά σε CKE + CK finder, είναι γενικά απλή, αξιοπιστη και βολική λύση (από τη δική μου εμπειρία τουλάχιστον) για να καλύψεις συνολικά το upload/browse/insert στο άρθρο.

http://cksource.com/

Άβαταρ μέλους
Lykos22
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 29 Μαρ 2011 16:28
Τοποθεσία: UK

CodeIgniter & TinyMCE ανέβασμα & διαχείρηση εικόνων

Δημοσίευση από Lykos22 » 05 Νοέμ 2013 17:08

alou έγραψε:Η λύση δεύτερης φόρμας δεν είναι ιδανική προφανώς και ο tinymce δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από popup και χειροκίνητο γράψιμο path/eikona.jpg
Φαντάζομαι κανένας δεν γραφει το path χειροκίνητα, αντίθετα πατάει το browse και επιλέγει από κάποιο φάκελο μία εικόνα. Αυτό που προσπαθώ να κάνω και εγώ. Αφού την επιλέξει παίρνει το path αυτόματα καθώς επίσης και το src από το <img />

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

CodeIgniter & TinyMCE ανέβασμα & διαχείρηση εικόνων

Δημοσίευση από geomagas » 05 Νοέμ 2013 17:33

Lykos22 έγραψε: Φαντάζομαι κανένας δεν γραφει το path χειροκίνητα...
...επειδή υπάρχει ο clipboard! :D

Το url textbox παρέχει γενικότερη λειτουργικότητα, καθώς μπορείς να εισάγεις ένα οποιοδήποτε url και δεν το περιορίζεις στα media ενός συγκεκριμένου φακέλου το server σου. Αν όμως αυτό είναι που θέλεις, τότε το browse είναι όντως διευκόλυνση για πολλούς χρήστες.

Σχετικά με τη φόρμα που λες, αυτό θα μπορούσες να το κάνεις ανεξάρτητα από τον editor, σαν μία αυτόνομη media library, με δικό της ολοκληρωμένο περιβάλλον, που μετά θα μπορείς να τη συνδέσεις με τον editor αλλά και με άλλα πράγματα ενδεχομένως.

Άλλωστε, έτσι το κάνει και το wordpress (μια που το ανέφερες...) :wink:

Άβαταρ μέλους
Lykos22
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 29 Μαρ 2011 16:28
Τοποθεσία: UK

CodeIgniter & TinyMCE ανέβασμα & διαχείρηση εικόνων

Δημοσίευση από Lykos22 » 05 Νοέμ 2013 17:41

geomagas έγραψε: ...επειδή υπάρχει ο clipboard! :D


Σχετικά με τη φόρμα που λες, αυτό θα μπορούσες να το κάνεις ανεξάρτητα από τον editor, σαν μία αυτόνομη media library, με δικό της ολοκληρωμένο περιβάλλον, που μετά θα μπορείς να τη συνδέσεις με τον editor αλλά και με άλλα πράγματα ενδεχομένως.

Άλλωστε, έτσι το κάνει και το wordpress (μια που το ανέφερες...) :wink:
Δεν θέλω κάτι τόσο πολύπλοκο όσο το Wordpress, αλλά κάτι πιο απλό. Θέλω απλά να κάνω browse στον φάκελο uploads και να επιλέγω τις εικόνες που θέλω. Βασική όμως προυπόθεση γι αυτό, υποθέτω πως είναι να εχει γίνει upload πρώτα η εικόνα. Γι αυτό σκέφτηκα την 2η φόρμα όπου μπορώ να χρησιμοποιήσω τις File Uploading & Image Manipulation libraries του CodeIgniter.

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

CodeIgniter & TinyMCE ανέβασμα & διαχείρηση εικόνων

Δημοσίευση από geomagas » 05 Νοέμ 2013 18:32

Δεν είναι ανάγκη να είναι "τόσο πολύπλοκο", δε λέω αυτό.

Απλά παρόμοιο στη φιλοσοφία. Ανεξάρτητο από τη λειτουργικότητα του editor, αυτόνομο.

Άβαταρ μέλους
Lykos22
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 29 Μαρ 2011 16:28
Τοποθεσία: UK

CodeIgniter & TinyMCE ανέβασμα & διαχείρηση εικόνων

Δημοσίευση από Lykos22 » 05 Νοέμ 2013 18:54

α, ωραία! :D
μπορείτε να μου δώσετε μερικές κατευθύνσεις, συμβουλές, κάποιο feedback γενικότερα ή αν υπάρχει κάποιο παράδειγμα ώστε να μπορέσω να υλοποιήσω κάτι τέτοιο??

Άβαταρ μέλους
Lykos22
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 29 Μαρ 2011 16:28
Τοποθεσία: UK

CodeIgniter & TinyMCE ανέβασμα & διαχείρηση εικόνων

Δημοσίευση από Lykos22 » 05 Νοέμ 2013 18:56

α, ωραία! :D
μπορείτε να μου δώσετε μερικές κατευθύνσεις, συμβουλές, κάποιο feedback γενικότερα με αναλυτικές οδηγίες ή αν υπάρχει κάποιο παράδειγμα ώστε να μπορέσω να υλοποιήσω κάτι τέτοιο??

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

CodeIgniter & TinyMCE ανέβασμα & διαχείρηση εικόνων

Δημοσίευση από geomagas » 06 Νοέμ 2013 00:12

Γενικά και αόριστα, όχι. Πρώτα θα πρέπει να πάρεις κάποιες σχεδιαστικές αποφάσεις. Για αρχή:

- Που θα αποθηκεύεις τα αρχεία στο server; Θα είναι κάποιος φάκελος κάτω από το document root, ή κάποιος έξω από αυτό;
- Ποιος θα έχει πρόσβαση σε κάθε αρχείο; Θα είναι κοινόχρηστα από τη στιγμή που θα "ανέβουν" ή ο καθένας θα βλέπει μόνο τα "δικά του"; Ή μήπως θα είναι "διαμοιράσιμα" και ο κάθε χρήστης θα ορίζει τα δικαιώματα άλλων χρηστών πάνω στο αρχείο που ανέβασε;
- Τι μορφή θα έχουν τα url των αρχείων;
- Πιθανότατα θα πρέπει να δημιουργήσεις και έναν πίνακα στη ΒΔ, για να καταγράφεις τα uploads. Τι πληροφορίες θέλεις να κρατάς;
- Τι είδους αρχεία, και τι μεγέθη, θα επιτρέπεις να ανέβουν;

Αυτά είναι τα πολύ βασικά. Αφού λύσεις αυτά, σχεδιάζεις τις φόρμες σου και υλοποιείς τη σύνδεση με τα υπόλοιπα.

(όλα αυτά, υποθέτοντας ότι το έχεις γκουγκλίσει ήδη, και δεν βρήκες κάτι έτοιμο που να μπορείς/θέλεις να χρησιμοποιήσεις)

Άβαταρ μέλους
Lykos22
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 29 Μαρ 2011 16:28
Τοποθεσία: UK

CodeIgniter & TinyMCE ανέβασμα & διαχείρηση εικόνων

Δημοσίευση από Lykos22 » 06 Νοέμ 2013 10:51

geomagas έγραψε:Γενικά και αόριστα, όχι. Πρώτα θα πρέπει να πάρεις κάποιες σχεδιαστικές αποφάσεις. Για αρχή:

- Που θα αποθηκεύεις τα αρχεία στο server; Θα είναι κάποιος φάκελος κάτω από το document root, ή κάποιος έξω από αυτό;
- Ποιος θα έχει πρόσβαση σε κάθε αρχείο; Θα είναι κοινόχρηστα από τη στιγμή που θα "ανέβουν" ή ο καθένας θα βλέπει μόνο τα "δικά του"; Ή μήπως θα είναι "διαμοιράσιμα" και ο κάθε χρήστης θα ορίζει τα δικαιώματα άλλων χρηστών πάνω στο αρχείο που ανέβασε;
- Τι μορφή θα έχουν τα url των αρχείων;
- Πιθανότατα θα πρέπει να δημιουργήσεις και έναν πίνακα στη ΒΔ, για να καταγράφεις τα uploads. Τι πληροφορίες θέλεις να κρατάς;
- Τι είδους αρχεία, και τι μεγέθη, θα επιτρέπεις να ανέβουν;

Αυτά είναι τα πολύ βασικά. Αφού λύσεις αυτά, σχεδιάζεις τις φόρμες σου και υλοποιείς τη σύνδεση με τα υπόλοιπα.

(όλα αυτά, υποθέτοντας ότι το έχεις γκουγκλίσει ήδη, και δεν βρήκες κάτι έτοιμο που να μπορείς/θέλεις να χρησιμοποιήσεις)
Γενικά όσες εικόνες θα κάνω upload τις βάζω σε ένα φάκελο uploads. Τώρα πιο συγκεκριμένα τις εικόνες γι αυτά τα posts θα τις έχω στο υποφάκελο posts (φάκελος uploads/posts). Η δομή των φακέλων μου είναι έτσι: site_folder>uploads, css, js κλπ κλπ.
Στο φακελο αυτό θα μπορεί να ανεβάζει μόνο ο διαχειριστής, που κάνει και τα posts δηλαδή, αλλά στο front-end θα φαίνονται και οι εικόνες μαζί με τα posts.

Λογικά μπορεί να χρειαστεί να φτιάξω και έναν πίνακα στη β.δ γι αυτό επομένως τα πεδία που μπορώ να υποθέσω ότι θα έχω είναι id, post_id, image_name, mime_type, caption αφού θα έιναι εικόνες. Στην περίπτωση που θα υπάρχει video αυτό μάλλον θα είναι iframe από to youtube.

Άβαταρ μέλους
Lykos22
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 29 Μαρ 2011 16:28
Τοποθεσία: UK

CodeIgniter & TinyMCE ανέβασμα & διαχείρηση εικόνων

Δημοσίευση από Lykos22 » 07 Νοέμ 2013 09:41

geomagas έγραψε: Αυτά είναι τα πολύ βασικά. Αφού λύσεις αυτά, σχεδιάζεις τις φόρμες σου και υλοποιείς τη σύνδεση με τα υπόλοιπα.

(όλα αυτά, υποθέτοντας ότι το έχεις γκουγκλίσει ήδη, και δεν βρήκες κάτι έτοιμο που να μπορείς/θέλεις να χρησιμοποιήσεις)
Έχω βρει αυτό με το οποίο από ότι είδα μπορώ να κάνω αυτό που θέλω, το θέμα είναι δεν ξέρω εαν και τι χρειάζεται να κάνω ώστε να παίζει με το CodeIgniter. χρειάζεται κάποιο configuration? και πώς μπορώ να το κάνω αυτό?

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

CodeIgniter & TinyMCE ανέβασμα & διαχείρηση εικόνων

Δημοσίευση από geomagas » 07 Νοέμ 2013 10:04

Πολύ καλό μου φαίνεται. Υποστηρίζει και TinyMCE out of the box.

Από μία γρήγορη ματιά στις οδηγίες εγκατάστασης, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο για τον CI. Απλά το ανεβάζεις κάπου στο document root σου. Έχει το δικό του config.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης