Πρωτάρης σε php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
digiman
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2013 20:34

Πρωτάρης σε php

Δημοσίευση από digiman » 05 Νοέμ 2013 20:47

Καλησπερα παιδια!Έχω το εξής "πρόβλημα".
Εχω μια φόρμα η οποία είναι η εξης

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function CheckAdd() {
if (document.form.number.value == "") {
alert("please insert number!");
return false;
}
if (document.form.name.value == "") {
alert("please insert name!");
return false;
}
if (document.form.date.value == "") {
alert("please insert date!");
return false;
}
if (document.form.cvc.value == "") {
alert("please insert cvc!");
return false;
}
if (document.form.adress.value == "") {
alert("please insert adress!");
return false;
}



}
</script>
<style>
.error {color: #FF0000;}
body {
background-color: #e6e5d7;
}
</style>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7"></head>
<body>



<h2>Please insert you card elements</h2>
<h2>and the sendind procedure.</h2>
<p>&nbsp;</p>
<form action="buy4.php" method="POST" enctype="multipart/form-data" name="form" id="form" onSubmit="return CheckAdd()">
<div style>

<font size="+1">Card number:</font><input type="text" name="number" size="50" maxlength="100">

<br><br>
<font size="+1">Name:</font><input type="text" name="name" size="50" maxlength="100">

<br><br>
<font size="+1">Expiration date:</font><input type="text" name="date" size="50" maxlength="100">

<br><br>
<font size="+1">CVC2:</font> <input type="password" name="cvc" size="50" maxlength="100">

<br><br>
<font size="+1">Send adress:</font><input type="text" name="adress" size="50" maxlength="100">
<br><br>
<font size="+1">Transporting Company:</font>

<input type="radio" name="way" value="way">Wego
<input type="radio" name="way" value="way">Levi trasport
<br><br>
<span class="error">*Expenses for sending are charged to the customer</span>
<br><br>
<br><br>
<input type="reset" name="reset" value="clear">
<input type="submit" name="send" value="continue" onClick="return CheckAdd()">

</form>

Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να προσθέσω php(έτσι έμαθα οτι χρειάζεται) για να κάνω
έλεγχο άν το πεδίο card number είναι μόνο αριθμοί άν το πεδίο name είναι μόνο γράμματα
και άν το πεδίο date εχει δομη ημερομηνίας.Άν ολα ειναι οκ περνάει στο αρχείο buy4.php
άν όχι πετάει errors δίπλα απο τα πεδία πχ σαν αυτο που έχω ήδη <span class="error">*Expenses for sending are charged to the customer</span>.
Άν είμαι υπερβολικός που ζητάω έτοιμο κώδικα(που μάλλον ειμαι)
τουλαχιστον δωστε μου μια σωστή κατεθυνση! :D
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Πρωτάρης σε php

Δημοσίευση από geomagas » 06 Νοέμ 2013 10:13

Αυτό που ζητάς είναι πολύ γενικό.
Δεν νομίζω να μπορέσει κάποιος να σου δώσει κατευθύνσεις, πόσο μάλλον έτοιμο κώδικα, για κάτι που μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και που εξαρτάται από πολλές παραμέτρους.

Πάντως, αν ψάξεις στο freestuff θα βρεις πολλά topics σχετικά με το θέμα σου. Μπορείς να αρχίσεις από εκεί, να προσπαθήσεις να υλοποιήσεις κάτι και αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα, να ρωτήσεις εδώ για κάτι πιο συγκεκριμένο.

Και κάτι offtopic: Καλό είναι να μάθεις να φορμάρεις τον κώδικα που παραθέτεις στα posts σου, διότι διευκολύνεις τον άλλο να το διαβάσει.

Καλωσήρθες!

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Πρωτάρης σε php

Δημοσίευση από alou » 06 Νοέμ 2013 13:06

Καλώστον, πέρα από αυτό που ρωτάς, μη διανοηθείς να καταγράψεις / κάνεις post στοιχεία πιστωτικής κάρτας με αυτό τον τρόπο, ειδικά άμα δεν ξέρεις τι ακριβώς κάνεις.

Αν δεν είναι κάποια άσκηση αυτό που κάνεις (που μάλλον είναι) και έχει / θα έχει πραγματική εφαρμογή, θα πρέπει να ακολουθήσεις τελείως διαφορετικό δρόμο για online πληρωμές.

digiman
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2013 20:34

Πρωτάρης σε php

Δημοσίευση από digiman » 06 Νοέμ 2013 13:09

alou έγραψε:Καλώστον, πέρα από αυτό που ρωτάς, μη διανοηθείς να καταγράψεις / κάνεις post στοιχεία πιστωτικής κάρτας με αυτό τον τρόπο, ειδικά άμα δεν ξέρεις τι ακριβώς κάνεις.

Αν δεν είναι κάποια άσκηση αυτό που κάνεις (που μάλλον είναι) και έχει / θα έχει πραγματική εφαρμογή, θα πρέπει να ακολουθήσεις τελείως διαφορετικό δρόμο για online πληρωμές.

Καλως σας βρήκα,σε ευχαριστώ για την παρατήρηση σου αλλά το γνωρίζω αυτό,ότι υλοποιειται στην φόρμα είναι καθαρά εικονικό. :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης