Αναλυση εικονασ με βαση το φασμα(ματλαμπ)

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mackosx
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 18 Νοέμ 2013 13:49

Αναλυση εικονασ με βαση το φασμα(ματλαμπ)

Δημοσίευση από mackosx » 18 Νοέμ 2013 14:17

Καλησπερα παιδια με λενε μακο..Ειμαι επαγγελματιας τεχνικος-ηλεκτρονικος αλλά οχι τοσο καλος στον προγραμματισμο...Εχω μπει σε μια διαδικασια αναπτυξης εφαρμογων μεσω του προγραμματος "matlab"οπου απο εκει μεσα θα κανω διαφορες επεξεργασιες και ειδικοτερα στις φωτογραφιες...Πιο αναλυτικα..Θελω να βαζω μεσα στο προγραμμα οποιανδηποτε φωτογραφια οπου θα ειναι τραβηγμενη απο εμενα οπου και θελω να κανω την απεξεργασια της..Ειδικοτερα να γινετε αναλυση των pixels αναλογα με το φασμα..Δευτερων με διαφορους αλγοριθμους να μου βρισκει διαφορα αντικειμενα που θα του λεω εγω και επισης αυτα τα αντικειμενα μπορει να ειναι εμφανες μπορει και να μην ειναι στην φωτογραφια αλλά μπορει να ειναι χωμενα...Πιστευω να εγινα κατανοητος και να σας ευχαριστησω εκ το προτερων για την βοηθεια που θα μπορουσατε να μου δωσετε...Δεν ζηταω ετοιμα πραγματα απλα συμβουλες για το πώς μπορω να κινηθω ή να ψαξω ή οτιδηποτε αλλο...

Σας Ευχαριστω πολυ...!!!!

mackosx
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 18 Νοέμ 2013 13:49

Αναλυση εικονασ με βαση το φασμα(ματλαμπ)

Δημοσίευση από mackosx » 19 Νοέμ 2013 21:11

Μαλλον κανεις δεν θελει να μου πει..Οκ παντως σας ευχαριστω πολυ οσοι διαβασατε το ποστ μοθ

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Αναλυση εικονασ με βαση το φασμα(ματλαμπ)

Δημοσίευση από EneMe » 20 Νοέμ 2013 08:52

Ζητάς κάτι πολύ συγκεκριμένο και εξειδικευμένο.

Μπορεί να θέλουμε να σου πούμε, αλλά να μην ξέρουμε...

mackosx
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 18 Νοέμ 2013 13:49

Αναλυση εικονασ με βαση το φασμα(ματλαμπ)

Δημοσίευση από mackosx » 20 Νοέμ 2013 19:00

Κοιτακτε να δειτε δεν ζητησα να μου πειτε ακριβως το κωδικα ή να κατσετε να μου το φτιαξετε...Απλως το ερωτημα ειναι απο που να αρχισω να ψαχνω τι να κατσω να ψαξω να βρω να αρχιζω να διαβαζω ολα εχουν μια αρχη...Παντως σε ευχαριστω πολυ που ενδιαφερθηκες να απαντησης εστω και με αυτην την απαντηση...!!!

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Αναλυση εικονασ με βαση το φασμα(ματλαμπ)

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 21 Νοέμ 2013 09:33

malon tha prepei na perimeneis na to dei kapoios pou exei asxolithei me matlab

AntonisKo
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 19 Απρ 2013 01:43

Αναλυση εικονασ με βαση το φασμα(ματλαμπ)

Δημοσίευση από AntonisKo » 21 Νοέμ 2013 18:12

Λοιπόν φίλε έχω χρησιμοποιήσει matlab όταν σπούδαζα αλλά ομολογώ ότι από τότε δεν μου χρειάστηκε. Απλά για να σε βοηθήσω υπάρχει ένα πολύ καλό tutorial στο lynda.com που σε πιστεύω μπορείς να το βρεις ελεύθερο να το κατεβάσεις ενώ και αυτό το κανάλι έχει ωραία tutorial για αρχάριους http://www.youtube.com/user/jakeblanchard?feature=watch

ggeo1
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 08 Νοέμ 2006 18:24

Αναλυση εικονασ με βαση το φασμα(ματλαμπ)

Δημοσίευση από ggeo1 » 07 Δεκ 2013 16:37

Καλησπέρα,

νομίζω θα πρέπει να ξεκινήσεις με πολύ διάβασμα..

Πρέπει να κοιτάξεις κάτι τέτοιο www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1?url=s ... processing

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Αναλυση εικονασ με βαση το φασμα(ματλαμπ)

Δημοσίευση από xultimatex » 07 Δεκ 2013 17:56

Καλησπέρα,
αυτά που ζητάς δεν είναι αυτονόητα ούτε γίνονται με ένα κουμπί γιαυτό θα πρέπει να κάνεις λίγο διάβασμα.

Αρχικά όταν λες επεξεργασία με βάση το φάσμα μάλλον εννοείς φάσμα fourier. Οπότε πρέπει να ψάξεις πως παίρνεις τον μετασχηματισμό fourier μιας εικόνας στο matlab και πως κάνεις τον αντίστροφο μετασχηματισμό για να πάρεις την αρχική εικόνα (2 απλές συναρτήσεις είναι στην ουσία). Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να ξέρεις τί αλλαγές να κάνεις στους συντελεστές fourier (μετασχηματισμένη εικόνα) και τί αποτέλεσμα θα έχουν αυτές. (= Διάβασμα)

Για το δεύτερο κομμάτι, η διαδικασία ονομάζεται image registration και αν ψάξεις για αυτόν τον όρο στο google θα πάρεις αρκετές πληροφορίες τις οποίες πρέπει να μελετήσεις. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να το κάνεις αυτό και όσο ψάχνεις θα βρίσκεις και περισσότερους. Δες εδώ ένα άρθρο που βρήκα ψάχνωντας και φαίνεται να το κάνει (στο κομμάτι του registration).

Οι πιο συχνοί τρόποι registration που μου έρχονται στο μυαλό είναι με local features. Μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ για αυτό το κομμάτι. Στην ουσία εντοπίζονται "σημεία ενδιαφέροντος" και στις δύο εικόνες και μετά γίνεται αντιστοίχιση των σημείων (matching). Αν συμπέσουν ίδια σημεία σημαίνει ότι οι δύο εικόνες έχουν κάποιο κοινό μέρος.
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες