Πρόβλημα με session

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
txc
Δημοσιεύσεις: 627
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πρόβλημα με session

Δημοσίευση από txc » 27 Νοέμ 2013 19:31

Καλησπέρα παιδιά,
έχω φτιάξει μια εφαρμογή η οποία κάνει Login χρήστες και ο κάθε χρήστης κάνει διαχείριση προϊόντων, παίζω με sessions Οπότε σε κάθε σελίδα αφού γίνει το login βάζω session_start();

Το πρόβλημά μου είναι ότι σε ένα συγκεκριμένο pc με google chrome αν ο χρήστης δεν κάνει τίποτα στην εφαρμογή τότε λήγει το session, ψάχνοντας βρήκα αυτή τη λύση :

Κώδικας: Επιλογή όλων

session_set_cookie_params(28800);
session_start();
το έβαλα δοκιμαστικά για 8 ώρες, αλλά πάλι δε γίνεται τίποτα, καμιά ιδέα?

Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με session

Δημοσίευση από dva_dev » 28 Νοέμ 2013 01:17

Δοκίμασε να φτιάξεις μια νέα σελίδα (session.php) που να μην κάνει τίποτα εκτός από refresh το session.
Βάλε στη σελίδα σου javascript κώδικα που με timer (π.χ. κάθε 5 λεπτά) να καλεί με ajax την session.php

Φυσικά για να το τεστάρεις θα μπορούσες να πειράξεις τις ρυθμίσεις σε κάποιο test pc (ζήτω τα virtual machines) ώστε το session να λήγει στο 1' και να ρυθμίσεις τον timer στα 20".

Να ψάξεις κάτι χωρίς javascript θεωρώ πως είναι απλά χάσιμο χρόνου. Μπορεί και το flash να κάνει δουλειά και τα java applets και τα activex components, αλλά δεν νομίζω πως έχουν λιγότερες απαιτήσεις από τη javascript.

txc
Δημοσιεύσεις: 627
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πρόβλημα με session

Δημοσίευση από txc » 28 Νοέμ 2013 10:28

dva_dev έγραψε:Δοκίμασε να φτιάξεις μια νέα σελίδα (session.php) που να μην κάνει τίποτα εκτός από refresh το session.
Βάλε στη σελίδα σου javascript κώδικα που με timer (π.χ. κάθε 5 λεπτά) να καλεί με ajax την session.php

Φυσικά για να το τεστάρεις θα μπορούσες να πειράξεις τις ρυθμίσεις σε κάποιο test pc (ζήτω τα virtual machines) ώστε το session να λήγει στο 1' και να ρυθμίσεις τον timer στα 20".

Να ψάξεις κάτι χωρίς javascript θεωρώ πως είναι απλά χάσιμο χρόνου. Μπορεί και το flash να κάνει δουλειά και τα java applets και τα activex components, αλλά δεν νομίζω πως έχουν λιγότερες απαιτήσεις από τη javascript.
όταν λες refresh το session δεν εννοείς refresh όλη τη σελίδα με τα data της αλλά μόνο το session έτσι?

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με session

Δημοσίευση από dva_dev » 28 Νοέμ 2013 16:03

Οχι δεν εννοώ να κάνεις refresh όλη τη σελίδα, απλώς να καλέσεις την session.php.
Αυτή μόλις αρχίσει να τρέχει θα εκτελέσει ένα session_start() οπότε το session θα γίνει refresh.

Για παράδειγμα σε δικιά μου σελίδα έχω αυτό σε javascript:

Κώδικας: Επιλογή όλων

    function keepSessionAlive()
    {
        var popup = $("#notifyIcon");
        popup.show();
        $.get("keepsession.php");
        popup.fadeOut(1000);
    }
    keepSessionAlive();
    //Notify we are still alive every 5 minutes
    var timer1=self.setInterval("keepSessionAlive()", 5*60*1000);
keepsession.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
        header&#40;'P3P&#58;CP="IDC DSP COR ADM DEVi TAIi PSA PSD IVAi IVDi CONi HIS OUR IND CNT"'&#41;;
        ini_set&#40;'session.gc_maxlifetime','86400'&#41;;
        $expire = session_cache_expire&#40;86400&#41;;
        session_start&#40;&#41;;
?>
Τα header, ini_set και που τα έχω δεν κάνουν δουλειά τελικά. Τα είχα βρει κάπου στο internet ψάχνοντας αλλά δεν δούλευαν. Τελικά τα άφησα, ώστε να τα βλέπω και να θυμάμαι να το ξαναψάξω όποτε βρω χρόνο καλύτερα.

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με session

Δημοσίευση από alou » 28 Νοέμ 2013 16:44

+λάικ για το notify icon :D

Τα P3P headers έχουν κανένα πρακτικό νόημα; ποτέ δεν έδωσα σημασία...
...that can be read by modern browsers such as IE6 and NS7...
:lol:
http://www.p3pwriter.com/LRN_111.asp

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με session

Δημοσίευση από dva_dev » 28 Νοέμ 2013 17:53

Τα P3P headers έχουν κανένα πρακτικό νόημα; ποτέ δεν έδωσα σημασία...
Δεν ξέρω αν έχουν πρακτικό νόημα σήμερα, αλλά δεν τα είχα υπόψη μου πως υπάρχουν καν και όταν το πέτυχα το έβαλα για να θυμάμαι ότι θέλω να κάνω κάποια στιγμή ένα test να δω αν έχει διαφορά μέσα σε iframe με IE η χρήση του.

txc
Δημοσιεύσεις: 627
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πρόβλημα με session

Δημοσίευση από txc » 01 Δεκ 2013 21:21

οπότε πρακτικά στη σελίδα που έχω τον κώδικα με τη js θα πρέπει να βγάλω το session_start(); που έχω αφού θα καλείται από την keepsession, σωστά?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες