Πως βάζεις date picker σε form στην html

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Mpouloukos
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2009 03:20

Πως βάζεις date picker σε form στην html

Δημοσίευση από Mpouloukos » 07 Ιαν 2014 17:16

Ψάχνω έναν σχετικά ανώδυνο τρόπο(coding wise) να βάλω ένα date picker σε μια φόρμα κρατήσεων που γράφω για μια ιστοσελίδα που φτιάχνω.
Έχω φτιάξει μια φόρμα κρατήσεων εισιτηρίων για κάτι μουσεία σε μία περιοχή,και θέλω μέσα σε αυτήν να βγάζει να επιλέξει ο χρήστης να βάζει και ημερομηνία για το πότε θέλει να πάει.Όλη αυτή την φόρμα την βάζω σε ένα table μέσα για να δείχνει πιο ωραίο.Πως γίνεται λοιπόν να μπει κάτι τέτοιο?

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Πως βάζεις date picker σε form στην html

Δημοσίευση από alou » 07 Ιαν 2014 17:37

Ο πιο απλός τρόπος είναι με jQuery UI datepicker.

Αφού έχεις δηλώσει και τις 2 libraries, πριν το </body> ή πριν το </head>

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script>
<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.10.3/jquery-ui.min.js"></script>
και το css ανάλογα με το theme που προτιμάς η αυτό από cdn για ευκολία

Κώδικας: Επιλογή όλων

<link rel="stylesheet" href="//code.jquery.com/ui/1.10.3/themes/smoothness/jquery-ui.css" type="text/css"> 
δηλώνεις το input που θες να λειτουργεί ως datepicker με τις παραμέτρους που θες

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input type="text" id="miaMeraMaPoiaMera">
<script>
$&#40;function&#40;&#41; &#123;
$&#40; "#miaMeraMaPoiaMera" &#41;.datepicker&#40;&#41;;
&#125;&#41;;
</script>
Το script κομμάτι το βάζεις μαζί με τα υπόλοιπα παραπάνω, όχι απαραίτητα μετά το input, το έκανα για ευκολία.

Δες εδώ και για την παραμετροποίηση που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.
http://api.jqueryui.com/datepicker/

Άβαταρ μέλους
Mpouloukos
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2009 03:20

Πως βάζεις date picker σε form στην html

Δημοσίευση από Mpouloukos » 07 Ιαν 2014 17:47

Αυτός ο κώδικας που μου παραθέτεις εδώ,λειτουργει σε offline sites?Ζητάει απλά σύνδεση στο διαδίκτυο?Γιατί για την ώρα έχω τα hosting αρχεία στον υπολογιστή μου,αφου το δουλεύω ακόμα και δεν είναι ολοκληρωμένο.

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Πως βάζεις date picker σε form στην html

Δημοσίευση από alou » 07 Ιαν 2014 17:56

Κατέβασε jquery, jquery ui και το css του τοπικά και αντικατέστησε τα αρχεία με αυτά από το cdn

Κώδικας: Επιλογή όλων


<script src="path/to/jquery.min.js"></script>
<script src="path/to/jquery-ui.min.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="path/to/jquery-ui.css" type="text/css"> 

Άβαταρ μέλους
Mpouloukos
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2009 03:20

Πως βάζεις date picker σε form στην html

Δημοσίευση από Mpouloukos » 07 Ιαν 2014 17:59

Οκ,σε ευχαρστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης