Site σε wp με intro.

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
sinikos
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: 21 Μαρ 2013 03:41

Site σε wp με intro.

Δημοσίευση από sinikos » 10 Φεβ 2014 21:58

Καλησπερα.

Θελω να φτιαξω ενα site ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ. Δηλαδη 4-5 στατικες σελιδες με φωτος και επικοινωνια αλλα σιγουρα θα επεκταθει σε κατι μεγαλυτερο (eshop). Αυτο ξερω να το φτιαξω αλλα αυτο που δεν ξερω ειναι οτι θελω να ειναι διγλωσσο site και με intro. Δηλαδη με το που μπαινω στην αρχική να εμφανιζεται μια εικόνα με fade ή ενα ψιλοslide και απο κατω επισης με fade να εμφανιζονται οι επιλογες ¨Ελληνικα¨, "English". Οποτε οταν επιλέγεται η γλώσσα να ανοιγει η σελιδα σε αυτη τη γλωσσα.

Α) Για το intro που θελω, μπορω να το κανω στο ιδιο το wp με καποιο τροπο ή να το φτιαξω στο www.onomasitemou.com και το wp site στο www.onomasitemou.com/home/

Β) Το intro πως μπορώ να το φτιαξω. Δεν ξερω Flash. Υπαρχει κάποιο προγραμμα να το φτιαξω και να μου κανει generate καποιο κωδικα και να το βαλω σε μια php?

Γ) Για την διγλωσσια πως να το κάνω. Γινεται στο ιδιο το wp ή ειναι καλυτερα να φτιαξω 2 διαφορετικα sites /greek και /english?

Ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Site σε wp με intro.

Δημοσίευση από giannis17 » 11 Φεβ 2014 01:02

Α) Μπορεί να γίνει στον ίδιο φάκελο με το wordpress απλά αλλάζεις το index στο .htaccess αρχείο αν είσαι σε linux server ή το web.config αν είσαι σε windows server

Β) Υπάρχουν αρκετά προγράμματα για να φτιάξεις απλά flash animation, εμένα προσωπικά κανένα δεν μου άρεσε αλλά εκτός των άλλων η flash είναι πλέον ντεμοντέ, όλα μπορούν να γίνουν με έτοιμο κώδικα (css3+jQuery). Στην τελική μπορείς να φτιάξεις ένα βιντεάκι στο movie maker που είναι και δωρεάν, να το ανεβάσεις στο youtube και να το κάνεις embed στη σελίδα σου και να παίζει αυτό.

Γ) Εγώ για το wordpress χρησιμοποιώ το wmpl στην απλή έκδοση αλλά αν πρόκειται να στήσεις eshop πολυγλωσσικό με woocommerce ίσως καλύτερα να πάρεις την full έκδοση.
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
– Milt Bryce

sinikos
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: 21 Μαρ 2013 03:41

Site σε wp με intro.

Δημοσίευση από sinikos » 11 Φεβ 2014 03:31

Καταρχην σε ευχαριστώ για τις γρηγορες απαντήσεις...

α) Δηλαδή τι πρέπει να κάνω

β) Και εγω κάτι τέτοιο είχα σκεφτεί απλά γεννιούνται τρεις νεες απορίες 1. Δεν θα είναι βαρύ το video? 2. Μπορεί να έχει autostart και 3. Γίνεται να μην φαίνεται πουθενα το youtube καθως και τα κουμπια ελεγχου (μπαρα, play, pause κλπ)

γ) Κάποια στιγμή θα γίνει με woocomerce. Πολύ αργότερα. Αν χρησιμοποιήσω τώρα την απλή έκδοση δεν νομίζω να έχω θέμα μετά ε?

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Site σε wp με intro.

Δημοσίευση από geomagas » 11 Φεβ 2014 09:42

Α) Δεν χρειάζεται να φτιάξεις το intro "έξω" από το wp και να κάνεις παρακάμψεις. Το φτιάχνεις σαν page μέσα στο wp, ενδεχομένως με δικό του template, και αλλάζεις την αρχική σελίδα να δείχνει αυτήν και όχι τη σελίδα με τα recent posts.

Β) Πες τι θέλεις να κάνεις πιο συγκεκριμένα, και θα πάρεις πιο συγκεκριμένη απάντηση.

Γ) Για πολυγλωσσικότητα, polylang. Τέλος.

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Site σε wp με intro.

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 11 Φεβ 2014 09:52

edo eksigei diafora ... exei epiloges kai gia ta contols (hide,disable ktl)
https://developers.google.com/youtube/p ... g_a_Player

sinikos
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: 21 Μαρ 2013 03:41

Site σε wp με intro.

Δημοσίευση από sinikos » 12 Φεβ 2014 01:19

Στα αλλα θέματα θα σας απαντησω συντομα. εχω ομως ενα θεματακι
geomagas έγραψε: Γ) Για πολυγλωσσικότητα, polylang. Τέλος.
Φοβερο plugin. Εφτιαξα σχεδομ ολο το site. Έχω όμως ένα πρόβλημα....
Εφτιαξα 2 μενου, ενα για κάθε γλώσσα και πηγα να το δηλωσω στη προσαρμογη του θεματος. Κρατάει ομως μονο την πρωτη επιλογη.
Συνημμένα
aaaa.JPG

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Site σε wp με intro.

Δημοσίευση από geomagas » 12 Φεβ 2014 12:14

Θα έχει να κάνει με το theme που χρησιμοποιείς. Ποιο είναι;
Αν το κάνεις από τη διαχείριση των menus, το κρατάει;

sinikos
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: 21 Μαρ 2013 03:41

Site σε wp με intro.

Δημοσίευση από sinikos » 12 Φεβ 2014 12:45

geomagas έγραψε:Θα έχει να κάνει με το theme που χρησιμοποιείς. Ποιο είναι;
Αν το κάνεις από τη διαχείριση των menus, το κρατάει;
Το θεμα το εφτιαξα με artisteer.Δεν το ειχα σκεφτει καθολου απο τη διαχειριση το μενου. Το εκανα και ολα οκ. Ευχαριστω.



Υ.Γ. Προσπαθω να βρω παραδειγμα απο αλλη ιστοσελιδα για το τι θελω απο intro. Στην τελικη αν δεν βρω κατι, θα σας φτιαξω ενα βιντεακι με το τι θελω.

sinikos
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: 21 Μαρ 2013 03:41

Site σε wp με intro.

Δημοσίευση από sinikos » 12 Φεβ 2014 22:59

Στο widget του polylag ξερετε πως μπορώ να κάνω τις σημαιουλε να ειναι πλαι πλαι και οχι η μια κατω απο την αλλη? Δεν εχει επιλογη, οποτε μηπως πρεπει να επεμβω στο php του plugin
Συνημμένα
vvvvv.JPG

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Site σε wp με intro.

Δημοσίευση από geomagas » 13 Φεβ 2014 00:54

Όχι στο php αλλά στο css.
Χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος, δοκίμασε

Κώδικας: Επιλογή όλων

.widget_polylang ul li.lang-item
  {
  display: inline;
  }
Edit: Εννοείται ότι δεν επεμβαίνεις στον κώδικα του ίδιου του plugin!

sinikos
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: 21 Μαρ 2013 03:41

Site σε wp με intro.

Δημοσίευση από sinikos » 13 Φεβ 2014 01:38

geomagas έγραψε:Όχι στο php αλλά στο css.
Χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος, δοκίμασε

Κώδικας: Επιλογή όλων

.widget_polylang ul li.lang-item
  {
  display: inline;
  }
Edit: Εννοείται ότι δεν επεμβαίνεις στον κώδικα του ίδιου του plugin!
WORKED! THANKS!!! :D

sinikos
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: 21 Μαρ 2013 03:41

Site σε wp με intro.

Δημοσίευση από sinikos » 13 Φεβ 2014 22:44

Ρε παιδια τωρα οταν συνδεομαι, την πρωτη φορα μου βγαζει το παρακατω μηνυμα (φωτο) και οταν βαζω τα στοιχεια δευτερη φορα συνδεεται κανονικα.

Έχω δοκιμασει και απο chrome, firefox, ipad κλπ
Συνημμένα
Capture.JPG

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Site σε wp με intro.

Δημοσίευση από geomagas » 14 Φεβ 2014 00:27

Ξαφνικά; Εννοώ, δεν το έκανε από την αρχή;

sinikos
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: 21 Μαρ 2013 03:41

Site σε wp με intro.

Δημοσίευση από sinikos » 14 Φεβ 2014 22:38

geomagas έγραψε:Ξαφνικά; Εννοώ, δεν το έκανε από την αρχή;
Δεν θυμάμαι ρε γαμώτο. Γενικά υπάρχει έν plugin που αρκετες φορές μου δημιουργεί κάποιες δυσλειτουργιες και πρεπει να το απενεργοποιώ, να χρησιμοποιω αυτο που θέλω και να το ξαναενεργοποιώ. Αλλα με εχει βολεψει αφανταστα. Αυτό http://wpeden.com/product/minimax-page-layout-builder/


Y.Γ. Για το intro που λέω θέλω κάτι όπως το βιντεο που εφτιαξα. Απλά σε html στυλ. Δηλαδή οι γλώσσες να είναι λινκ
https://www.youtube.com/watch?v=MeWY-mzTT9w

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Site σε wp με intro.

Δημοσίευση από korgr » 15 Φεβ 2014 08:41

Αν θες ακούς την γνώμη μου, αν θες την πετάς.
Ξέχνα τα intro, είναι χαζές πρακτικές της περασμένης 15ετίας.
Διάλεξε μια default γλώσσα για την αρχική σου σελίδα και βάλε και τα σημαιάκια κάπου χρηστικά στο header σου, ώστε να αλλάζει όποιος θέλει την γλώσσα.

Η αρχική σου σελίδα έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα στο SEO, μην το καταστρέφεις αυτό το όπλο με ένα χαζό intro page...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες