συνδεσεις μεσα σε σελιδα

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
tatshs
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 30 Ιαν 2014 18:13

συνδεσεις μεσα σε σελιδα

Δημοσίευση από tatshs » 06 Μαρ 2014 09:28

εχω μια σελιδα στο blogger.
επειδη ειναι μεγαλο το περιεχομενο της σελιδας θελω στην κορυφή της να υπαρχει ενας πινακας περιεχομενων που να περιεχει τα θεματα που υπαρχουν στη σελιδα.
θελω κάνοντας κλικ σε ενα απο τα θεματα του περιεχομενου να μεταβαινει ο επισκεπτης, στην επικεφαλίδα του αντιστοιχου θέματος και να το διαβαζει.
πως θα το καταφερω αυτο?
ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
webdevgr
Δημοσιεύσεις: 704
Εγγραφή: 11 Δεκ 2010 17:25
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

συνδεσεις μεσα σε σελιδα

Δημοσίευση από webdevgr » 06 Μαρ 2014 09:38

Ο πιο απλό τρόπος είναι με html id tag

Δηλαδή σε κάθε σημείο που θέλεις να μεταφέρεσαι θα δηλώσεις το αντίστοιχο id... πχ εκεί που θα είναι τα περιεχόμενα θα βάλεις id="top" και σε κάθε σημείο που θέλεις να υπάρχει link για την αρχή της σελίδας θα βάλεις στο url #top.

Το ίδιο θα κάνεις και με τα υπόλοιπα links

Το παρακάτω link θα σε βοηθήσει αρκετά: http://www.w3.org/TR/html401/struct/links.html

tatshs
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 30 Ιαν 2014 18:13

συνδεσεις μεσα σε σελιδα

Δημοσίευση από tatshs » 06 Μαρ 2014 16:08

φιλε gigenis εχεις σωστα καταλαβει το τι ζηταω, ομως εγω δεν καταλαβαινω την απαντηση σου, πηγα στο link που ειπες αλά και παλι τιποτα!!!
μπορεις να γραψεις εγω τους χαρακτηρες id="top" και url #top ? προσπαθω με
<a href="#UniqueName"> ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ </ a>
<a id="UniqueName"></a>
αλλα δεν τα καταφερνω...επαναλαμβανω σελιδα στο blogger
ευχαριστω και παλι

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

συνδεσεις μεσα σε σελιδα

Δημοσίευση από geomagas » 06 Μαρ 2014 17:32

Θυμάμαι ότι ήταν <a name='anchor'>...</a> και όχι <a id='anchor'>...</a>

Μπορεί να κάνω και λάθος.

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

συνδεσεις μεσα σε σελιδα

Δημοσίευση από alou » 06 Μαρ 2014 17:50

Παίζει με id σίγουρα.

<h3><a href="#proto">link για το Πρώτο θέμα</a></h3>
<h3><a href="#deutero">link για το δεύτερο θέμα</a></h3>
<section id="proto">mpla mpla</section>
<section id="deutero">mpla mpla</section>

Το href="#..." πρέπει να έχει στην αρχή hash και να αντισοιχεί στο id="..." που θες να στείλεις. Τώρα αν βάλεις και λίγο javascript μέσα, τα κάνεις να σκρολάρουν καλύτερα.

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

συνδεσεις μεσα σε σελιδα

Δημοσίευση από geomagas » 06 Μαρ 2014 18:03

Ναι το ξέρω ότι παίζει με τα ids των elements, αλλά αν θέλεις να ορίσεις anchor μέσα σε <a> νομίζω πρέπει να χρησιμοποιήσεις το name.

Αναφερομουν σε αυτό:
tatshs έγραψε:...
<a href="#UniqueName"> ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ </ a>
<a id="UniqueName"></a>
...

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

συνδεσεις μεσα σε σελιδα

Δημοσίευση από nbc » 06 Μαρ 2014 19:59

Το name attribute στο a tag είναι obsolete.

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

συνδεσεις μεσα σε σελιδα

Δημοσίευση από geomagas » 07 Μαρ 2014 08:21

Ok then!

tatshs
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 30 Ιαν 2014 18:13

συνδεσεις μεσα σε σελιδα

Δημοσίευση από tatshs » 07 Μαρ 2014 19:21

ειμαι οκ ευχαριστω πολυ

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης