Protech php application

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Protech php application

Δημοσίευση από txc » 16 Μαρ 2014 13:34

Καλησπέρα παιδιά,

θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή και να την εγκαταστήσω σε κάποια pc.

Η ερώτησή μου είναι η εξής, εγώ θα πουλήσω αυτή την εφαρμογή οπότε δεν θέλω να πάει κάποιος στο pc να την πάρει και με αλλαγές στο server κλπ να τη τρέξει στο pc του, εκτός από το zend που πρέπει να πληρώσεις τι άλλο υπάρχει?

έπειτα αν τη βάλω την εφαρμογή σε server πελάτη που έχει και το hosting του site μπορώ να κάνω κάτι γιαυτό?
δηλαδή να τη κλειδώσω και στο server?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Protech php application

Δημοσίευση από geomagas » 16 Μαρ 2014 13:58

txc έγραψε:θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή και να την εγκαταστήσω σε κάποια pc.
Εφαρμογή php που θα τρέχει τοπικά σε pc; Τι ακριβώς δεν έχω καταλάβει; :think:
txc έγραψε:Η ερώτησή μου είναι η εξής, εγώ θα πουλήσω αυτή την εφαρμογή οπότε δεν θέλω να πάει κάποιος στο pc να την πάρει και με αλλαγές στο server κλπ να τη τρέξει στο pc του, εκτός από το zend που πρέπει να πληρώσεις τι άλλο υπάρχει?

έπειτα αν τη βάλω την εφαρμογή σε server πελάτη που έχει και το hosting του site μπορώ να κάνω κάτι γιαυτό?
δηλαδή να τη κλειδώσω και στο server?
Υπάρχουν διάφορα ημίμετρα (obfuscators και λοιπές ...πατέντες) αλλά τίποτα 100% σίγουρο.
Η μόνη λύση είναι να τη φιλοξενείς στο δικό σου server.

koutsompolis
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 06 Φεβ 2014 11:39

Protech php application

Δημοσίευση από koutsompolis » 17 Μαρ 2014 09:05

Οι obfuscators δεν σε προστατεύουν πραγματικά.
Υπάρχουν protectors σαν τον ioncube encoder οι οποίοι είναι αρκετά αξιόπιστοι και έχουν πολλές επιλογές για προστασία του προγράμματός σου (πχ ημερομηνία λήξης με serials για ανανέωση, bind του ip or mac address ή άλλα χαρακτηριστικά hardware κλπ).
Κοστίζουν βέβαια, αλλά σίγουρα τα αξίζουν τα λεφτά τους αν η εφαρμογή που θες να προστατεύσεις είναι άξια προστασίας.

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Protech php application

Δημοσίευση από txc » 17 Μαρ 2014 20:22

geomagas έγραψε:
txc έγραψε:θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή και να την εγκαταστήσω σε κάποια pc.
Εφαρμογή php που θα τρέχει τοπικά σε pc; Τι ακριβώς δεν έχω καταλάβει; :think:
txc έγραψε:Η ερώτησή μου είναι η εξής, εγώ θα πουλήσω αυτή την εφαρμογή οπότε δεν θέλω να πάει κάποιος στο pc να την πάρει και με αλλαγές στο server κλπ να τη τρέξει στο pc του, εκτός από το zend που πρέπει να πληρώσεις τι άλλο υπάρχει?

έπειτα αν τη βάλω την εφαρμογή σε server πελάτη που έχει και το hosting του site μπορώ να κάνω κάτι γιαυτό?
δηλαδή να τη κλειδώσω και στο server?
Υπάρχουν διάφορα ημίμετρα (obfuscators και λοιπές ...πατέντες) αλλά τίποτα 100% σίγουρο.
Η μόνη λύση είναι να τη φιλοξενείς στο δικό σου server.

π.χ. site που χειρίζεται αποθήκη και ταμείο,
ίσως ο όρος εφαρμογή να μην είναι και τόσο σωστός

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Protech php application

Δημοσίευση από txc » 17 Μαρ 2014 20:23

koutsompolis έγραψε:Οι obfuscators δεν σε προστατεύουν πραγματικά.
Υπάρχουν protectors σαν τον ioncube encoder οι οποίοι είναι αρκετά αξιόπιστοι και έχουν πολλές επιλογές για προστασία του προγράμματός σου (πχ ημερομηνία λήξης με serials για ανανέωση, bind του ip or mac address ή άλλα χαρακτηριστικά hardware κλπ).
Κοστίζουν βέβαια, αλλά σίγουρα τα αξίζουν τα λεφτά τους αν η εφαρμογή που θες να προστατεύσεις είναι άξια προστασίας.
κάτι σε free?

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Protech php application

Δημοσίευση από geomagas » 17 Μαρ 2014 21:08

txc έγραψε:π.χ. site που χειρίζεται αποθήκη και ταμείο,
ίσως ο όρος εφαρμογή να μην είναι και τόσο σωστός
Άρα φτιάχνεις site που θα φιλοξενείται σε server του πελάτη σου. Και δεν θέλεις να το αντιγράψει στον κουμπάρο του ή να το μεταπωλήσει.

Μην αναλωθείς με αυτά. Κάντο multi-user, φιλοξένησέ το σε δικό σου server και πρόσφερε την υπηρεσία με συνδρομή. Πολλοί πελάτες, με ένα codebase, άπειρες δυνατότητες επεκτάσεων και βελτιώσεων αφού θα το έχεις μέσα στο μαγαζί σου.

Συν το ότι αποκτάς brand που φαίνεται, έχεις κεντρικά στατιστικά για να κάνεις το μελλοντικό σχεδιασμό σου, ο κώδικάς σου παραμένει στην αποκλειστικότητά σου τυπικά, ουσιαστικά, οριζοντίως και καθέτως, τις προδιαγραφές τις βάζεις εσύ και δεν δίνεις λογαριασμό σε κανέναν ("Κύριοι, αυτό προσφέρω. Σας αρέσει; Πλερώστε! Δεν σας αρέσει; Στο δίπλα μαγαζί!")

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Protech php application

Δημοσίευση από txc » 17 Μαρ 2014 22:23

αυτό θα ήταν το ιδανικό, μια τέτοια λύση θα μου πρόσφερε ευελιξία απλά καμιά φορά ο πελάτης το θέλει τοπικά στο pc του

άρα καλό είναι να είμαι προετοιμασμένος και για αυτή την απαίτηση

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Protech php application

Δημοσίευση από korgr » 18 Μαρ 2014 09:23

Όταν λες στο pc του πελάτη τι εννοείς;
Θα του στήσεις xampp για να τρέχει php-mysql για την εφαρμογή σου;
Εννοείς στο hosting του πελάτη;

Το ioncube είναι η λύση που θες. Εγώ μια φορά το πλήρωσα και μου έχει βγάλει τα λεφτά του με το MyManagement που δίνω κλειδωμένο σε server του πελάτη.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Protech php application

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 18 Μαρ 2014 12:28

Υπάρχει και άλλη λύση πιο ασφαλής.

Πακέταρε την εφαρμογή σου σε ένα vm που θα τρέχει όλα τα services που θες και τρέξε στον πελάτη σου το vm μέσο του vmware player πχ (που είναι και free) και μην δώσεις access στον πελάτη σου στο vm.

Έτσι και εσύ θα είσαι καλυμμένος και αυτός δεν θα μπορεί να σκαλίζει το setup σου :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Protech php application

Δημοσίευση από txc » 18 Μαρ 2014 17:33

korgr έγραψε:Όταν λες στο pc του πελάτη τι εννοείς;
Θα του στήσεις xampp για να τρέχει php-mysql για την εφαρμογή σου;
Εννοείς στο hosting του πελάτη;

Το ioncube είναι η λύση που θες. Εγώ μια φορά το πλήρωσα και μου έχει βγάλει τα λεφτά του με το MyManagement που δίνω κλειδωμένο σε server του πελάτη.
ναι αναγκαστικά θα τρέξω τα services στο pc του πελάτη για να παίξει και η εφαρμογή

το ioncube μπορείς να το κλειδώσεις και σε pc ή μονο σε server?
και το αγοράζεις μια φορά για "άπειρα" κλειδώματα?

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Protech php application

Δημοσίευση από txc » 18 Μαρ 2014 17:34

Rapid-eraser έγραψε:Υπάρχει και άλλη λύση πιο ασφαλής.

Πακέταρε την εφαρμογή σου σε ένα vm που θα τρέχει όλα τα services που θες και τρέξε στον πελάτη σου το vm μέσο του vmware player πχ (που είναι και free) και μην δώσεις access στον πελάτη σου στο vm.

Έτσι και εσύ θα είσαι καλυμμένος και αυτός δεν θα μπορεί να σκαλίζει το setup σου :)
αυτό σημαίνει ένα μηχάνημα αποκλειστικά για vm και όλοι να συνδέονται εκεί?
που σημαίνει ανοικτό το pc όλο το 24ωρο με όλα τα παρελκόμενα

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Protech php application

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 18 Μαρ 2014 17:46

Θα είναι όση ώρα θα είναι ανοικτό το pc που θα εγκαθιστούσες την εφαρμογή και χωρίς το vm.

512 Ram και 1-2 cores και καμία 10αριά GB είναι υπέρ αρκετά resources διαθέσιμα σε οποιοδήποτε pc.

Θα μπορούσες να βάλεις και το workstation για να ανοίγει αυτόματα σαν service το vm.

Επίσης την στιγμή που δεν κάνεις expose τον server σε public ip δεν βλέπω τον λόγο να υπάρχουν "παρελκόμενα"
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Protech php application

Δημοσίευση από txc » 18 Μαρ 2014 17:56

ναι αλλά από τη στιγμή που η εφαρμογή θα γράφει στο δικό μου vm θα πρέπει να είναι ανοικτή όλη μέρα,σωστά?

εκτός και αν χάνω κάτι

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Protech php application

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 18 Μαρ 2014 17:58

Εκεί που θα εγκαθιστούσες την εφαρμογή θα έκλεινε το pc;
Σημείωση ... το vm θα είναι εγκατεστημένο στο pc του πελάτη σου προφανώς.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Protech php application

Δημοσίευση από txc » 18 Μαρ 2014 18:04

γιαυτό σε έχασα
τώρα κατάλαβα, λες στο pc του πελάτη να στήσω vm και να εγκαταστήσω services και εφαρμογή και μέσω vmware player να έχω πρόσβαση μόνο εγώ

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες