"Επιλεκτικό" refresh

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

"Επιλεκτικό" refresh

Δημοσίευση από alou » 02 Ιουν 2014 18:24

Για δοκίμασε έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

function checkForMessages (userId) {
  $.ajax({
    url: "trava_vres_to_php",
    type:'POST',
    data:   {
       userId: userId,
    },
    dataType:'html',
    cache:false,
    success:function(data){
       $('.emfanisouRe').text(data).addClass('alert'); 
    },
    error:function(jxhr){
      console.log(jxhr);
    }
  });
}

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

"Επιλεκτικό" refresh

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 02 Ιουν 2014 18:53

Εκείνο το fidle που έλεγες; :roll:

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

"Επιλεκτικό" refresh

Δημοσίευση από alou » 02 Ιουν 2014 19:57

Ε πες το url να το φτιάξουμε

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

"Επιλεκτικό" refresh

Δημοσίευση από alou » 02 Ιουν 2014 20:34

Έβαλα να γίνεται echo ένα random νούμερα στην php, δέστο εδώ, είναι μια χαρά

http://jsfiddle.net/cqM25/

Κώδικας: Επιλογή όλων

var checkForMessages = function(uid) {
  $.ajax({
    url: "http://alou.gr/demos/rand.php",
    type:'POST',
    data:   {
       userId: uid
    },
    dataType:'html',
    cache:false,
    success:function(data){
        console.log(data);
       $('.emfanisouRe').text(data).addClass('alert');
    },
    error:function(jxhr){
      console.log(jxhr);
    }
  });
}

var uid = '1';//$('input[name="userId"]').val();
var checkMsgsTimeout = setInterval( 
    function(uid){ 
      checkForMessages(uid);
    }
, 5000);  
Αν επιστρέψουν νέα μηνύματα, μήπως πρέπει να κόψεις τα requests? γενικά δες πως θα χειριστείς το success.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

"Επιλεκτικό" refresh

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 02 Ιουν 2014 21:43

Ναι, κι εγώ όταν χτυπάω το script απ' το address bar τρέχει μια χαρά.
Στο input ή το success κάτι γίνεται.

Για το url, κι αύριο μέρα είναι...

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

"Επιλεκτικό" refresh

Δημοσίευση από alou » 03 Ιουν 2014 03:51

Βρε όλο δουλεύει μια χαρά, το είδες?

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

"Επιλεκτικό" refresh

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 03 Ιουν 2014 11:07

Το είδα οτι δουλεύει κανονικά.
Και σε μένα όταν το τρέχω απ' το address bar δουλεύει μια χαρά.
Κι αυτό γιατί του "φορτώνω" εγώ το uid.
Στο script όμως δεν τρέχει γιατί δεν στέλνει το uid.
Δεν υπάρχει εκεί μέσα form ώστε να κάνει submit το uid.

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

"Επιλεκτικό" refresh

Δημοσίευση από alou » 03 Ιουν 2014 11:47

Πως του φορτώνεις εσύ το uid στο address bar? μήπως περιμένεις GET και στέλνεις post? που εννοείς ότι δεν υπάρχει form? δεν γίνεται κάτι submit σε κανένα σημείο, παίρνεις με jQuery το value ενός input και το κάνεις POST (ajax) στο php script που θα σου κάνει echo το αποτέλεσμα.

Δείξε τι ακριβώς κάνεις και στις 2 μεριές (PHP και JS) γιατί κάτι μάλλον δεν έχεις καταλάβει.

Στείλε μου αν θες το url σου και ένα uid που υπάρχει και αν χρειάζεται, τουλάχιστον για λίγο, enable CORS στο συγκεκριμένο folder

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

"Επιλεκτικό" refresh

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 03 Ιουν 2014 12:11

Λοιπόν, σου στέλνω pm γιατί έχω καταλάβει μια χαρά τι λες.
Αλλωστε σε άλλα script μου δουλεύουν μια χαρά.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

"Επιλεκτικό" refresh

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 03 Ιουν 2014 13:19

Αστο παληκάρι,
Το έλυσα.
Πέρασα με session το id και ησύχασα.

Σε ευχαριστώ για την υπομονή σου.
Και όλους για τις ιδέες τους.

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

"Επιλεκτικό" refresh

Δημοσίευση από alou » 03 Ιουν 2014 13:28

Και πως κάνεις check για νέα μηνύματα κάθε Χ δευτερόλεπτα χωρίς refresh? αυτό που λες λύνει μόνο τον τρόπο που θα βρεις το user id για να κάνεις το ajax request μετά... εκτός αν δεν κατάλαβα

Για την ιστορία, το timeout έπρεπε να γίνει έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

                setInterval( 
		    function(){ 
		      checkForMessages(uid);
		    }
		, 5000);
χωρίς να περάσεις το uid στο function() δηλαδή...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

"Επιλεκτικό" refresh

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 03 Ιουν 2014 13:43

Ναι, το θέμα με το id έλυσα.
Η υπόλοιπη διαδικασία παρέμεινε όπως μου την είπες.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες