Εναλλαγή banner ανάλογα με το location

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
grigorakis4
Δημοσιεύσεις: 126
Εγγραφή: 16 Οκτ 2012 14:15
Τοποθεσία: ATHENS
Επικοινωνία:

Εναλλαγή banner ανάλογα με το location

Δημοσίευση από grigorakis4 » 08 Ιουν 2014 15:33

Για σας, θελω να βαλω ενα μπανερ στο header της ιστοσελιδας μου που θα διαφοροποιείται αναλόγως με την χώρα επίσκεψης του επισκέπτη.

Για παράδειγμα θελω να εναι κενο και να εμβανιζει τον html κώδικα του πρώτου μπανερ εαν ο επισκέπτης προέρχεται απο την ελλαδα κ να εμφανίζει αλλον html κώδικα εαν ο επισκέπτης προέρχεται απο Κύπρο ή απο Ιταλία για παράδειγμα.

Φαντάζομαι οτι μεσω της php και με μια if() και μια if else () θα ειμαι ετοιμος αλλα δεν γνωρίζω τον κώδικα που θα αναγνωρίσει τον γεωγραφικό προσδιορισμό του επισκέπτη.
Εικόνα

gvre
Δημοσιεύσεις: 992
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Εναλλαγή banner ανάλογα με το location

Δημοσίευση από gvre » 08 Ιουν 2014 16:31

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το geoip της php ή κάποιο 3ο service, όπως το freegeoip.
πχ. http://freegeoip.net/json/1.2.3.4
Στη 2η περίπτωση εξαρτάσαι από κάποιο άλλο site, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Άβαταρ μέλους
grigorakis4
Δημοσιεύσεις: 126
Εγγραφή: 16 Οκτ 2012 14:15
Τοποθεσία: ATHENS
Επικοινωνία:

Εναλλαγή banner ανάλογα με το location

Δημοσίευση από grigorakis4 » 08 Ιουν 2014 17:20

Τωρα που το ψάχνω μου φαινεται σχετικα εύκολο στον σχεδιασμό. Τωρα κατι αλλο, αφου το ολοκληρώσω οταν επισκέπτομαι εγω την ιστοσελιδα θα βλεπω το banner που εχω για τους επισκεπτες απο ελλαδα, υπαρχει τρόπος να μπορω να επισκεφθώ την ιστοσελιδα σαν επισκέπτης απο αλλη χώρα γιαννα σιγουρευτούμε οτι δουλευει κανονικα ή να ψάξω για κανα γνωστό στο εξωτερικό να μου στειλει screenshoot με τον παραδοσιακό μπακαλιστικο τροπο;;;
Εικόνα

gvre
Δημοσιεύσεις: 992
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Εναλλαγή banner ανάλογα με το location

Δημοσίευση από gvre » 08 Ιουν 2014 17:29

Μπορείς να περάσεις μια μεταβλητή στο url (πχ. myurl.php?country=it) και να την ελέγξεις με τον παρακάτω τρόπο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (!empty($_GET['country']))
{   
    $country = $_GET['country'];
}   
else
{   
    // $country = country from geo ip
}

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Εναλλαγή banner ανάλογα με το location

Δημοσίευση από alou » 08 Ιουν 2014 18:34

Έχετε και αυτό υπόψιν, εμένα με έχει βολέψει πολύ σε πολλές περιπτώσεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript" src="http&#58;//geoiplookup.wikimedia.org"></script>
Σου έρχεται ένα Geo object με: city, country, lat, lon, IP (χωρίς prompt για accept). Για επίπεδο χώρας, μια χαρά είναι για παντού, για πιο λεπτομέρεια βέβαια είναι ότι κάτσει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πιο σωστό βέβαια να φτιάξεις το σωστό banner απευθείας server side.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης