jquery post δεν βρίσκει το αρχείο

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

jquery post δεν βρίσκει το αρχείο

Δημοσίευση από sibas » 14 Αύγ 2014 20:54

Εδώ και 24 ώρες με έχει τρελάνει το παρακάτω, κανένας guru για βοήθεια?

έχω δύο παρεμφερή script κάνουν διαφορετική εργασία αλλά καλούνται με τον ίδιο τρόπο
το ένα βρίσκει το αρχείο για post, το άλλο όχι

παράδειγμα real

Κώδικας: Επιλογή όλων

// auto den leitourgei
$('.external').bind('click', function () {
	var value = $(this).attr('href');
	$(this).attr('target', '_blank');
	$('#number').val(value);
	$.post('fl1.php', $('#numbers').serialize(), function (data) {
		$('.rea').html(data);
	});
});
// auto leitourgei
$('.outer').bind('click', function () {
	var value = $(this).attr('href');
	$(this).attr('target', '_blank');
	$('#link').val(value);
	$.post('fl2.php', $('#links').serialize(), function (data) {
		$('.rea').html(data);
	});
});
υπάρχει καμιά ιδέα γιατί δεν βρίσκει το fl1.php από το .external
και τα δυο αρχεία υπάροχυν στον server και μπορούν να προσπελαστούν!

δηλαδή θα τρελαθώ και τα δύο είναι στο ίδιο folder!!

Help!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

jquery post δεν βρίσκει το αρχείο

Δημοσίευση από korgr » 14 Αύγ 2014 21:02

Σίγουρα το filename είναι σωστό και δεν παίζει κάτι του στυλ fll.php or f11.php or f1l.php ?

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

jquery post δεν βρίσκει το αρχείο

Δημοσίευση από sibas » 14 Αύγ 2014 21:08

100% δεν παίζει αυτό εκτός και αν έχω χαζέψει!
σου στέλνω ένα pm

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

jquery post δεν βρίσκει το αρχείο

Δημοσίευση από geomagas » 14 Αύγ 2014 21:44

Πως ξέρεις ότι δεν το βρίσκει;
Το post σου επιστρέφει 404; Ή πχ κανένα 500;

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

jquery post δεν βρίσκει το αρχείο

Δημοσίευση από sibas » 14 Αύγ 2014 21:48

απο firebug ή απο chrome inspect ή απο όποιον άλλο browser μου δείχνει 404 file not found
ΑΛΛΑ το αρχειο php υπάρχει δεν θα έπρεπε να μου βγάζει 404 με τπτ

τα νεύρα μου!!

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

jquery post δεν βρίσκει το αρχείο

Δημοσίευση από sibas » 14 Αύγ 2014 21:50

Δηλαδή για να το καταλάβεις είναι 2 αρχεια και εκτελούνται όπως είπα με τον ίδιο τρόπο μέσω jquery, το ένα μια χαρά και το αλλο 404!

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

jquery post δεν βρίσκει το αρχείο

Δημοσίευση από geomagas » 14 Αύγ 2014 21:52

Το κατάλαβα.

Πάρε το url αυτούσιο από την κονσόλα (που βλέπεις το 404) και κάνε paste στην address bar. Δεν γίνεται από ajax να παίρνεις 404 και από "κανονικό" request όχι.

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

jquery post δεν βρίσκει το αρχείο

Δημοσίευση από sibas » 14 Αύγ 2014 21:54

και όμως!

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

jquery post δεν βρίσκει το αρχείο

Δημοσίευση από alou » 14 Αύγ 2014 22:01

Το url είναι φυσικό path του αρχείου ή κάποιο είδος routing? μήπως "ακούει" μόνο σε get και όχι σε post? (γιατί αυτό περιγράφεις, με get το φυσικό url λειτουργεί, με post όχι).

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

jquery post δεν βρίσκει το αρχείο

Δημοσίευση από sibas » 14 Αύγ 2014 22:03

όχι είναι post, τα αρχεία είναι στο root, και όπως είπα το ένα το βρίσκει το άλλο όχι

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

jquery post δεν βρίσκει το αρχείο

Δημοσίευση από korgr » 14 Αύγ 2014 22:07

Πάντως επειδή μου έδωσε πρόσβαση ο sibas, στον inspector του Chrome, βγάζει 404 στο onclick και όταν στην ίδια την κονσόλα, στο URL που αναφέρεται στο error, κάνω open in new tab, το βρίσκει.
Πράγματι μυστήριο!
Συνημμένα
aaa.jpg

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

jquery post δεν βρίσκει το αρχείο

Δημοσίευση από geomagas » 14 Αύγ 2014 22:13

Με

Κώδικας: Επιλογή όλων

curl --data "param1=value1&param2=value2" https://simply4all.net/your.php
παίρνω ό,τι και με get.

Άρα δεν δέχεται το συγκεκριμένο post που κάνεις μέσα από την συγκεκριμένη σελίδα.

Μία πιθανότητα είναι κάποιο glitch στον webserver, αλλά δεν το κόβω πολύ πιθανό.

Ίσως κάνεις κάτι εσύ στον κώδικα του "f11.php" που προκαλεί το 404 (κάποιος header?). Κώδιξ please!

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

jquery post δεν βρίσκει το αρχείο

Δημοσίευση από sibas » 14 Αύγ 2014 22:22

ότι παιζει στο ένα άρχειο παιζει και στο άλλο, η διαφορά τους είναι στα περισσότερα στοιχεία που γράφει το ένα απο το άλλο!
Τα headers είναι τα ίδια 1100%

Το όλο θέμα είναι γιατί σε XHR δεν βρίσκει το ένα αλλά βρίσκει το αλλο! το jquery είναι το ίδιο!!!!!!! αλλαζουν μόνο τα αρχεία που καλούνται classes και forms

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

jquery post δεν βρίσκει το αρχείο

Δημοσίευση από sibas » 14 Αύγ 2014 22:24

Anyway με έπιασαν οι ζέστες τα νεύρα μου και είμαι κουρασμένος, αύριο πάλι με καθαρότερο μυαλό μπας και βρώ λύση.. τα λέμε

geomagas
Δημοσιεύσεις: 667
Εγγραφή: 06 Απρ 2013 13:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

jquery post δεν βρίσκει το αρχείο

Δημοσίευση από geomagas » 14 Αύγ 2014 23:01

sibas έγραψε:Το όλο θέμα είναι γιατί σε XHR δεν βρίσκει το ένα αλλά βρίσκει το αλλο! το jquery είναι το ίδιο!!!!!!! αλλαζουν μόνο τα αρχεία που καλούνται classes και forms
Δεν είναι ότι βρίσκει το ένα κι όχι το άλλο. Μην υποθέσεις ότι δεν βρίσκει το php να το εκτελέσει. Ένας ws μπορεί να έχει διάφορους λόγους να επιστρέψει 404 Not Found (πρόσεξε, όχι "file not found"!) μεταξύ των οποίων είναι και το script στην κανονική του εκτέλεση να συμπεριλάβει έναν τέτοιο response header.

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης