Πρόβλημα με αποστολή με mail

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
txc
Δημοσιεύσεις: 627
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πρόβλημα με αποστολή με mail

Δημοσίευση από txc » 05 Ιαν 2015 20:49

Καλησπέρα παιδιά και Καλή Χρονιά για όλους,
αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει γιατι θα τρελαθώ , θέλω να στείλω newsletter από μια βάση 100 email περίπου, επειδή δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την mail() μέσα στο while όταν διαβάζω τα email σκέφτηκα στο τέλος του while και αφού έχω μαζέψει τα email ( τα οποία πρώτα τα έχω χωρίσει με ";" στο τέλος κάθε email) να τα στείλω με cc ή bcc.

ο κώδικας είναι ο εξής :

Κώδικας: Επιλογή όλων

$headers .= "From: " . $fromemail . "\r\n";
$headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-7\r\n";
$headers .= "cc: $email\r\n";
 
if (mail($fromemail,$subject,$s,$headers)) {
     $sent = "Your email template has been successfully sended.";
     } else {
      $sent = ("Error sending email.");
     }
το πρόβλημα είναι ότι πάνε κανονικά στο : to και όντως βλέπω στο email που μου έρχεται ότι έχει κανονικά στο cc τα email που θέλω, αλλά τα email δε φτάνουν ποτέ στα cc.

τι μπορεί να συμβαίνει?
ευχαριστώ εκ των προτέρων

txc
Δημοσιεύσεις: 627
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πρόβλημα με αποστολή με mail

Δημοσίευση από txc » 05 Ιαν 2015 21:11

τελικά άλλαξα το διαχωριστικό ενδιάμεσα των emails με "," αντί για ";" και σε 2-3 gmail Πήγαν κανονικά, ενώ σε yahoo client ακόμα να έρθουν

δε μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με το Yahoo

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με αποστολή με mail

Δημοσίευση από korgr » 06 Ιαν 2015 18:05

Έχω παρατηρήσει πως σε Yahoo & Hotmail (Outlook.com) τις περισσότερες φορές απορρίπτονται ως spam τα emails που αποστέλλονται αυτόματα από ιστοσελίδες

txc
Δημοσιεύσεις: 627
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πρόβλημα με αποστολή με mail

Δημοσίευση από txc » 06 Ιαν 2015 21:55

άρα να υποθέσω ότι δεν υπάρχει λύση σε αυτό το κομμάτι?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με αποστολή με mail

Δημοσίευση από korgr » 07 Ιαν 2015 10:56

Αν υπάρχει, θα χαρώ κι εγώ να την ακούσω!
Έχω δοκιμάσει άπειρους συνδυασμούς headers και tests στο notis@outlook.com που έχω, και αν δεν το έβαζα white list δεν γινόταν δουλειά με τίποτα!

txc
Δημοσιεύσεις: 627
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πρόβλημα με αποστολή με mail

Δημοσίευση από txc » 08 Ιαν 2015 13:14

εννοείς χειροκίνητα στο email σου να δηλώσεις να δέχεσαι emails από κάποιο συγκεκριμένο Server?
αυτό καταλαβαίνεις είναι αδύνατον όταν στέλνεις newsletter σε email ,που να ξέρεις τι και πως.

μια ακόμα τεχνική ερώτηση, η λογική μου είναι να καλώ μια φορά τη mail και με headers να στέλνω όλα τα email που έχω μαζέψει σε bcc για να μη βλέπει ο ένας του άλλου, το θέμα είναι ότι στο to δε θέλω να βάλω τίποτα, είναι κακό να το αφήνω κενό? και να γίνετε όλη η δουλειά σε bcc

αλλιώς η άλλη λύση μέσα στο while που μαζεύω τα email να καλώ κάθε φορά τη mail και να περνάω το email στο to, αλλά αυτό δεν μου αρέσει γιατί θα καλώ τη mail εκατοντάδες φορές

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με αποστολή με mail

Δημοσίευση από alou » 08 Ιαν 2015 23:24

Βάλε στο to το info@domain πχ για να μην είναι άδειο, ίσως να παίζει ρόλο σε κάποιους client και προφανώς και εγώ δεν θα έβαζα (οποιοδήποτε) function μέσα στο loop αν γίνεται να το αποφύγω.

Helo check στο mail server είδατε καθόλου? πολλές φορές τα πετάει στο spam για αυτό το λόγο, επειδή δεν είναι σεταρισμένος σωστά ο mail server για reverse dns check
http://cbl.abuseat.org/helocheck.html

υπάρχει και ένα online tool για να δεις το mail.tade.gr σε σχέση με αυτό αλλά δεν το θυμάμαι, ένα googlarisma θα δώσει αρκετά στοιχεία πάντως.

txc
Δημοσιεύσεις: 627
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πρόβλημα με αποστολή με mail

Δημοσίευση από txc » 11 Ιαν 2015 22:52

σκέφτηκα να βάλω αποστολέα και παραλήπτη το ίδιο για να μην είναι άδειο, αλλά δε ξέρω αν φαίνεται καλό στο πελάτη που είναι στο bcc να βλέπει στο to αυτό το email

δε ξέρω τι τεχνική που αναφέρεις το helo check πως δουλεύει και τι προσπαθούμε να αποφύγουμε

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με αποστολή με mail

Δημοσίευση από cpulse » 12 Ιαν 2015 12:55

Συνηθίζεται να μπαίνει το "undisclosed-recipients:;" στο "To" όταν τα έχεις όλα στο BCC.

Κατά καιρούς έχω πετύχει περιορισμούς στα BCC. Καλό θα είναι να στέλνεις ανα 30άδες, όχι περισσότερα contacts. Είτε είναι στο To, Cc ή Bcc.

Ένας λόγος που κόβεται το email σου είναι όταν το στέλνεις από server του οποίου η IP δεν αντιστοιχεί στο domain του αποστολέα. Ειδικά όταν το στέλνεις από localhost. Το είπε και ο alou πριν, το τονίζω κι εγώ. Δηλαδή αν ο sender είναι ο info@example.com θα πρέπει να το στείλεις από server ο οποίος κάνει host το domain example.com

Παλιότερα (πολύ παλιότερα) που είχα κι εγώ πρόβλημα με το hotmail είχα βάλει ό,τι headers υπήρχαν, και έκοβα σταδιακά μέχρι να φτάσω στους απολύτως απαραίτητους. Αν θυμάμαι καλά ήθελε οπωσδήποτε From, Sender, Return-Path παρόλο που όλα αυτά μπορεί να είναι το ίδιο email. Επίσης θυμάμαι οτι ήθελε X-Mailer και μάλιστα κάποια υπογραφή από γνωστό mailer, φαντάζομαι οτι πιά αυτό δεν θα ισχύει γιατί ήταν εντελώς ηλίθιο.

Άσχετο αλλά σχετικό.. όταν χρησιμοποιείτε παραδείγματα να βάζετε το domain example.com. Το έχουν δεσμευμένο γι αυτό τον λόγο.

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με αποστολή με mail

Δημοσίευση από alou » 12 Ιαν 2015 13:08

Να συμπληρώσω σε αυτό που λέει ο cpulse:
Γενικά η λογική είναι ότι όταν ένας server παραλάβει ένα email από mail@example.com θα κάνει A record lookup στο smtp.domain.com καια θα βρει ας πούμε την ip 1.1.1.1

Στην 1.1.1.1 θα γίνει ptr lookup και θα πρέπει να πάρει απάντηση smtp.domain.com

Αυτή η διαδικασία πάρα πολλές φορές οδηγεί σε spam όταν δε γίνεται περίπου όπως περιγραφω (που πιθανότατα δεν το περιγράφω ακριβώς όπως είναι).

Το θέμα λοιπόν αφενός είναι να σταλεί το email από server που κάνει host το domain, αφετέρου να υπάρχουν σωστά ptr records.

Γενικά πάντως, σε αυτή την περίπτωση, θα χρησιμοποιούσα κάποιο mail class που θα κάνει smtp login που σίγουρα λύνει ένα μεγάλο μέρος τέτοιων προβλημάτων.

edit: εντάξει, example.com :P

weballey
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 22 Φεβ 2015 17:39
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με αποστολή με mail

Δημοσίευση από weballey » 22 Φεβ 2015 17:58

Νομίζω πως η mail function από μόνη της είναι λίγο προβληματική.
Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις π.χ. την php mail class (google it), που σου κάνει όλη τη δουλειά.
Και βάλτη μέσα σε loop και να περιμένει μερικά sec μέχρι να στείλει κάθε mail.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης