πως να χωρέσω ένα μεγάλο div σε μικρότερο div και να έχω τις τιμές του μεγάλου

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

πως να χωρέσω ένα μεγάλο div σε μικρότερο div και να έχω τις τιμές του μεγάλου

Δημοσίευση από sibas » 02 Ιούλ 2015 15:50

Η ερώτηση ειναι σύνθετη, αλλά, ας εξηγήσω το πρόβλημα

έχω ένα div που έχει σταθερό width 500px (αυτό δεν αλλάζει με τπτ).

ας πούμε

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div class="contain">500px</div>
μέσα σε αυτό έχω ένα άλλο div που κρατάω μια εικόνα
το οποίο γίνεται

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div class="contain">
  <div class="image">
     <img src="picture.png">
  </div>
</div>
η εικόνα έχει διαστάσεις πχ 1500px x 500px και εμφανίζεται μια χαρά χάρη στο css

Κώδικας: Επιλογή όλων

img &#123;
    max-width&#58; 100%;
&#125;

το div image ειναι draggable() και παίρνω τις τιμές με το position(), λόγου του οτι η εικόνα και το div .image παιρνει τις τιμές του contain παίρνω 500Χοτι ναναι!!

ωστόσο όμως πρέπει να πάρω τις τιμες τις εικόνας 1500x500

έχει κανείς να προτείνει κάποια λύση, εκτός του προφανές να κάνω το .image σταθερό και να εμφανίζεται με overflow?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

πως να χωρέσω ένα μεγάλο div σε μικρότερο div και να έχω τις τιμές του μεγάλου

Δημοσίευση από fafos » 02 Ιούλ 2015 17:36

xrhsimopoihse mia routina gia na parei tis diastaseis ths eikonas prin trexoun ta ypoloipa.. to parakato krataei tis diastaseis sthn memory:

Κώδικας: Επιλογή όλων

jQuery&#40;document&#41;.ready&#40;function&#40;&#41;&#123;
	$&#40;"<img/>"&#41;
		.attr&#40;"src", $&#40;".image img"&#41;.attr&#40;"src"&#41;&#41;
		.load&#40;function&#40;&#41; &#123;
			var real_width = this.width;
			var real_height = this.height;
		&#125;&#41;;
&#125;&#41;;
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

πως να χωρέσω ένα μεγάλο div σε μικρότερο div και να έχω τις τιμές του μεγάλου

Δημοσίευση από sibas » 03 Ιούλ 2015 10:54

thanks fafos, δεν το ήξερα καθόλου αυτό, μάλλον θα πάω με draggable containment αν και δεν μου αρέση η ιδέα να να υπάρχει κανένα scrool.

ή θα το κάνω popup ώστε να υπάρχουν οι σωστές διαστάσεις, ή θα πρέπει να άλλαξω όλη την σελίδα :hammer:

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες