ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσω αριθμούς με κόμμα

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσω αριθμούς με κόμμα

Δημοσίευση από sibas » 04 Φεβ 2016 13:18

Για χαρά

ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσω αριθμούς με κόμμα
πχ 1,2,3,4,5,6
ή
3,4,56,6,10

μέγιστο σύνολο αριθμών είναι το 16
πχ
0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15
αλλα μπορεί να είναι και 0

αυτό που με παιδευει είναι το κόμμα

Άβαταρ μέλους
webdevgr
Δημοσιεύσεις: 696
Εγγραφή: 11 Δεκ 2010 17:25
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσω αριθμούς με κόμμα

Δημοσίευση από webdevgr » 04 Φεβ 2016 15:49

Εννοείς να τους αποθηκεύσεις όλους μαζί σε ένα πεδίο στη βάση;

Ή σε text μορφή που θα κάνεις explode και implode με βάση το κόμμα ή σε JSON μορφή.

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσω αριθμούς με κόμμα

Δημοσίευση από sibas » 04 Φεβ 2016 16:08

ή τελική μορφή θα είναι για explode με βάση το κόμμμα, μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ varchar για την αποθήκευση και λεω μήπως δεν ο καλύτερος τρόπος!

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσω αριθμούς με κόμμα

Δημοσίευση από sibas » 07 Φεβ 2016 11:23

επανέρχομαι στο θέμα, αλλά με άλλη ερώτηση

έστω ότι υπάρχουν στην db οι παρακάτω αριθμοί
πχ 1,2,3,4,5,6
ή
2,3,1,5,6,4

πως μπορώ να προσθέσω το ,7 μετά το 6 ή το 4 (χωρίς να αλλάξουν οι υπάρχων αριθμοί) όταν κάνω update
μπορείτε να μου προτείνετε κάποια ιδέα γιατί κόλλησα!

θα ρώταγα το ίδιο και για το delete αλλά κάτσε να βρώ το πρώτο και μετά βλέπουμε :-?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσω αριθμούς με κόμμα

Δημοσίευση από korgr » 07 Φεβ 2016 11:34

Πιθανά να μην έχω καταλάβει την ερώτηση αλλά:
Όταν θες να κάνεις το update ή το delete, γιατί δεν διαβάζεις την τιμή σε ένα array και αφού προσθαφαιρέσεις τις αλλαγές, να κάνεις το update με ένα implode(",",$value) ?

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσω αριθμούς με κόμμα

Δημοσίευση από sibas » 07 Φεβ 2016 12:10

καλά το κατάλαβες απλά όπως είπα κόλησα,

σκέφτομαι κάπως έτσι

UPDATE table SET value = value + ,$number WHERE id = 1;

αυτό αντι για delete
UPDATE table SET value = (select replace(value ,'6','0')) WHERE id = 1 AND FIND_IN_SET('6',value );

το implode μοιάζει καλό αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως να το κάνω αν θελήσω να βγάλω αριθμό που είναι στην μέση πχ το 4

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσω αριθμούς με κόμμα

Δημοσίευση από fafos » 07 Φεβ 2016 12:35

dokimase me concat alla epeidh tha xreiasteis to koma prin to neo arithmo xrhsimopoihse thn CONCAT_WS:

Κώδικας: Επιλογή όλων

UPDATE table SET value = CONCAT_WS(',',value ,$number) WHERE id = 1; 
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσω αριθμούς με κόμμα

Δημοσίευση από sibas » 07 Φεβ 2016 14:57

Thanks fafos το CONCAT_WS πρέπει να κάνει την εργασια που θέλω, αλλά!!!!

ανακάλυψα ότι δεν έχω σχεδιάσει να κρατάει τους αριθμούς, στο πρώτο update απλά παίρνω το $number από rowCount()

Τώρα ή πρέπει να προσθέσω αριθμούς σε κάθε row (που μάλλον είναι το πιο σωστό)
ή να μηδενίζω τους αριθμούς..

Πάω για φαγητό και περισυλλογή :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες