πως να πάρω ΜΟΝΟ ΕΝΑ όνομα από μια σειρά εικόνων?

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

πως να πάρω ΜΟΝΟ ΕΝΑ όνομα από μια σειρά εικόνων?

Δημοσίευση από sibas » 02 Απρ 2016 13:10

Γεια χαρά

έχω μια σειρά από εικόνες πχ

πετρος
δημητρης
γιωργος
γιωργος
πετρος
κωστας
δημητρης
κωστας
κωστας

αυτά προέρχονται από readdir και θέλω να πάρω τις τιμές
πετρος
δημητρης
γιωργος
κωστας
μόνο μια φορά για κάθε πολλαπλό όνομα που είναι ίδιο!

κόλλησα και δεν μπορώ να βρώ πως να το κάνω.. κάποια ιδέα?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

πως να πάρω ΜΟΝΟ ΕΝΑ όνομα από μια σειρά εικόνων?

Δημοσίευση από korgr » 02 Απρ 2016 14:41

Κάτι τέτοιο?

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$dir = "images";
$names = array&#40;&#41;;
if &#40;$handle = opendir&#40;$dir&#41;&#41; &#123;
    while &#40;false !== &#40;$entry = readdir&#40;$handle&#41;&#41;&#41; &#123;
        if &#40;$entry != "." && $entry != ".."&#41; &#123;
		$names&#91;&#93; = $entry;
        &#125;
    &#125;
    closedir&#40;$handle&#41;;
&#125;
$names = array_unique&#40;$names&#41;;

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

πως να πάρω ΜΟΝΟ ΕΝΑ όνομα από μια σειρά εικόνων?

Δημοσίευση από sibas » 02 Απρ 2016 15:25

Thanks korgr!!
array_unique έκανε όλο το κόλπο :D

ένα άλλο μικρό προβηματάκι που πρέπει να λύσω, πως να εμφανίσω το
$names = array_unique($names);
πάνω από το while? (χλωμό το βλέπω)

αν και η αλήθεια είναι ότι μετά το while έχω foreach για το display

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

πως να πάρω ΜΟΝΟ ΕΝΑ όνομα από μια σειρά εικόνων?

Δημοσίευση από korgr » 02 Απρ 2016 16:33

με το while δημιουργείς το array
Με το foreach όπως πολύ σωστά είπες, αξιοποιείς το array :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης