Πρόβλημα σε ajax call

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πρόβλημα σε ajax call

Δημοσίευση από txc » 18 Μάιος 2016 20:11

Καλησπέρα σε όλους,
μέσα σε μια σελίδα καλώ

Κώδικας: Επιλογή όλων

function LoadGrid() {
		var gridder = $('#as_gridder');
		var UrlToPass = "action=load";
		//was var UrlToPass = 'action=load';
		gridder.html('loading..');		
		$.ajax({
			url : 'cartajax.php',
			contentType: 'application/x-www-form-urlencoded;charset=ISO-8859-7',
			type : 'POST',
			data : UrlToPass,
			success: function(responseText) {
				gridder.html(responseText);
			}
		});
	}	
και στη cartajax.php
κάνω

Κώδικας: Επιλογή όλων

$action = $_POST['action'];

switch($action) {
case "load":
και μέσα στο case load καλώ μια άλλη σελίδα για να εμφανίσω πράγματα,
το περίεργο σε όλους τους Browser παίζει εκτός από ie8
ουσιαστικά γράφει loading... από τη παραπάνω συνάρτηση και δε φέρνει το περιεχόμενο

καμιά ιδέα?

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

Πρόβλημα σε ajax call

Δημοσίευση από sibas » 20 Μάιος 2016 09:40

Αλλαξέτο σε

Κώδικας: Επιλογή όλων

function LoadGrid() {
		var gridder = $('#as_gridder');
		var UrlToPass = 'load';
		//was var UrlToPass = 'action=load';
		gridder.html('loading..');		
		$.ajax({
			url : 'cartajax.php',
			contentType: 'application/x-www-form-urlencoded;charset=ISO-8859-7',
			type : 'POST',
			data : 'action='+UrlToPass,
			success: function(responseText) {
				gridder.html(responseText);
			}
		});
	}	

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πρόβλημα σε ajax call

Δημοσίευση από txc » 23 Μάιος 2016 17:41

τίποτα το ίδιο ακριβώς, καμιά άλλη ιδέα?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα σε ajax call

Δημοσίευση από fafos » 23 Μάιος 2016 20:06

to url : 'cartajax.php' to exeis opos edo h san url : 'http://www.tositemou.ge/cartajax.php'?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πρόβλημα σε ajax call

Δημοσίευση από txc » 23 Μάιος 2016 22:27

fafos έγραψε:to url : 'cartajax.php' to exeis opos edo h san url : 'http://www.tositemou.ge/cartajax.php'?
ακριβώς έτσι , σκέτο cartajax.php

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα σε ajax call

Δημοσίευση από fafos » 23 Μάιος 2016 23:04

giati xrhsimopoieis contentType? gia dokimase xoris auto..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πρόβλημα σε ajax call

Δημοσίευση από txc » 23 Μάιος 2016 23:16

αν θυμάμαι καλά είχα θέμα με τα ελληνικά

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα σε ajax call

Δημοσίευση από fafos » 23 Μάιος 2016 23:25

Merikes fores h ajax exei thema me ellhnikous charakthres.. perase kai sto cartajax.php ton header:

Κώδικας: Επιλογή όλων

header('Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-7');
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πρόβλημα σε ajax call

Δημοσίευση από txc » 24 Μάιος 2016 08:40

fafos έγραψε:Merikes fores h ajax exei thema me ellhnikous charakthres.. perase kai sto cartajax.php ton header:

Κώδικας: Επιλογή όλων

header('Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-7');
εννοείς να το βγάλω τελείως από το ajax call και να το περάσω μόνο στο cartajax.php

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

Πρόβλημα σε ajax call

Δημοσίευση από sibas » 24 Μάιος 2016 09:03

ok με προβληματισε ελαφρώς το θέμα, μιας και φτίαχνω κατι που βασίζεται 100% σε ajax.

Σε γενικές γραμμές ξέρουμε ότι ο ie έχει σοβαρά θέματα στο rendering, έπειτα από έρευνα ανακάλυψα ότι ο ie8 είναι αλεργικός στο
α) cross origin resource Sharing (CORS) XHR
β) "No Transport" error
γ) Έχουν αναφερθεί οτι μερικά προβλήματα διορθώνονται με doctype <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

αν και δεν έχω χρόνο να τα δοκιμάσω αυτή τη στιγμή, σίγουρα στο κοντινό μέλλον θα τα ερευνήσω εκτενέστερα.

Σαν πρώτο θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να προσθέσεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

    $&#40;document&#41;.ready&#40;function&#40;&#41; &#123;
        jQuery.support.cors = true; // ΑΥΤΟ
Αλλά πρέπει να διαβάσεις το τι κάνει.

Ενημέρωσέ μας αν παίξει!!

Ααα να μη το ξεχάσω.. θάνατος στον ιε (και λίγα λέω) :hammer:

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πρόβλημα σε ajax call

Δημοσίευση από txc » 24 Μάιος 2016 09:14

sibas έγραψε:ok με προβληματισε ελαφρώς το θέμα, μιας και φτίαχνω κατι που βασίζεται 100% σε ajax.

Σε γενικές γραμμές ξέρουμε ότι ο ie έχει σοβαρά θέματα στο rendering, έπειτα από έρευνα ανακάλυψα ότι ο ie8 είναι αλεργικός στο
α) cross origin resource Sharing (CORS) XHR
β) "No Transport" error
γ) Έχουν αναφερθεί οτι μερικά προβλήματα διορθώνονται με doctype <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

αν και δεν έχω χρόνο να τα δοκιμάσω αυτή τη στιγμή, σίγουρα στο κοντινό μέλλον θα τα ερευνήσω εκτενέστερα.

Σαν πρώτο θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να προσθέσεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

    $&#40;document&#41;.ready&#40;function&#40;&#41; &#123;
        jQuery.support.cors = true; // ΑΥΤΟ
Αλλά πρέπει να διαβάσεις το τι κάνει.

Ενημέρωσέ μας αν παίξει!!
εννοείς να το βάλω στην αρχή της function LoadGrid() {
και να πιάνει όλο τον κώδικα από κάτω?

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

Πρόβλημα σε ajax call

Δημοσίευση από sibas » 24 Μάιος 2016 09:20

οχι στην δική σου function
κάτω από $(document).ready(function()

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

Πρόβλημα σε ajax call

Δημοσίευση από sibas » 24 Μάιος 2016 09:26

και μόλις τώρα πήρα την απόφαση όποιος έχει ie8 (να μη σου πω και ie9) να του πετάω να αλλαξει browser και να μη εμφανίζει τπτ άλλο, γνωριζω ότι με αυτό το τρόπο χάνονται users αλλά...

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Πρόβλημα σε ajax call

Δημοσίευση από txc » 24 Μάιος 2016 10:47

καλά δεν έχεις άδικο αλλά έλα που χρησιμοποιούν ακόμα ie8

sorry αλλά σε έχασα στη function που έχω καλώ άλλη σελίδα, το $(document).ready(function() που χρειάζεται?

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

Πρόβλημα σε ajax call

Δημοσίευση από sibas » 24 Μάιος 2016 13:06

δηλώνη ότι το jquery είναι έτοιμο και ότι έχει φορτωθεί η σελίδα, εκτελείτε μια φορά με ότι περιέχει μέσα, δεν είναι αναγκαίο αλλά χρήσιμο και πολύ βοηθητικό (κατα εμέ)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης