ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και να μην παίρνω την σωστή session από αρχείο που καλώ

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και να μην παίρνω την σωστή session από αρχείο που καλώ

Δημοσίευση από sibas » 08 Ιούλ 2016 09:54

Γεια χαρά!

Είναι 2-3 μέρες τώρα που πάω να σπάσω το κεφάλι μου, με ένα πρόβλημα με τη session

αποθηκεύω στην session στην αρχική σελίδα (index) ένα random αριθμό πχ

Κώδικας: Επιλογή όλων

function setRandNum(){
	$p = mt_rand(1, 9);
	$_SESSION['testDigit'] = $p;
	$random = '<p>Random number is '.$p.''<p>';
	return $random;
&#125;

echo setRandNum&#40;&#41;;
// μου δείχνει πχ Random number is 7

if &#40;isset&#40;$_SESSION&#91;'testDigit'&#93;&#41;&#41;&#123;
	echo '<p>Session digit exist, num is '.$_SESSION&#91;'testDigit'&#93;.'</p>'; // και εδώ 7
&#125;else&#123;
	echo '<p>Session digit NOT exist</p>';
&#125;

// ή με var_dump&#40;$_SESSION&#41;;
τώρα καλώντας άλλο αρχείο ΜΟΝΟ με session_start και κάνοντας echo το $_SESSION['testDigit'] μου δείχνει άλλο αριθμό και όχι αυτό που μου δείχνει στην αρχική σελίδα :hammer:

Σπάω το κεφάλι μου για ανακαλύψω το τι φταίει αλλά τπτ.
Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο??
Κάποια ιδέα το τι να κοιτάξω???

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και να μην παίρνω την σωστή session από αρχείο που καλώ

Δημοσίευση από sibas » 08 Ιούλ 2016 10:35

είναι παράδοξο του όταν έχω κάποιο πρήβλημα και το ποστάρω εδώ, μέσα σε λίγη ώρα ανακαλύπτω το λάθος lol & anyway

Ανακάλυψα ότι στο css μια gif εικόνα είχε λάθος διαδρομή και δεν φόρτωνε, με το που το διόρθωσα όλα OK.

Αλλά το όλο θέμα συνεχίζει να με προβληματίζει, τι σχέση έχει μια είκονα με το session?

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και να μην παίρνω την σωστή session από αρχείο που καλώ

Δημοσίευση από alou » 08 Ιούλ 2016 11:17

Δεν είναι παράδοξο, συνήθως προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα κάνοντας την ίδια σειρά πραγμάτων με την οποία το δημιουργήσαμε και δεν προκύπτει κάτι, όταν μπαίνεις στη διαδικασία να προσπαθείς να το εξηγήσεις σε κάποιον άλλο, γίνεται πιο αναλυτική η σκέψη και πιθανώς ψάχνεις / βλέπεις κάποια πράγματα που σου είχαν ξεφύγει.

Anyway, εδώ έχεις ένα tick παραπάνω και δεν κλείνεις το p tag, ανοίγεις δεύτερο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$random = '<p>Random number is '.$p.''<p>'; 
αλλά δεν έχει σχέση με το πρόβλημα που περιγράφεις.
Έχεις κάνει session_start και στο πρώτο αρχείο, πριν καλέσεις setRandNum()? - ρητορική ερώτηση, όχι, οπότε κάντο και λογικά θα είσαι ΟΚ :)

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και να μην παίρνω την σωστή session από αρχείο που καλώ

Δημοσίευση από sibas » 08 Ιούλ 2016 12:53

προφανώς έκανα κάποιο typo γράφοντας το εδω, το session_start είναι το μόνο εγγυημένο ότι υπάρχει σε όλα τα αρχεία.

η εικόνα που μου είχε διαφύγει προέρχεται από το bxslider και μάλλον αυτό εξηγεί το πρόβλημα.. ωστόσο ακόμα το αναλύω!

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και να μην παίρνω την σωστή session από αρχείο που καλώ

Δημοσίευση από dva_dev » 08 Ιούλ 2016 21:38

Δοκίμασε να ξαναχαλάσεις το path της εικόνας στο css αρχείο και επιβεβαίωσε ότι με αυτό που έκανες σου ξαναχαλάει η τιμή στο session.

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και να μην παίρνω την σωστή session από αρχείο που καλώ

Δημοσίευση από sibas » 09 Ιούλ 2016 13:20

well...
πρέπει να αναφέρω ότι είχα γενικά κάποια περιέργα προβλήματα, μάλιστα σήμερα σε μια ιστοσελίδα που είναι online με τον firefox δεν μου φόρτωνε καθόλου το css.

είναι μόλις 4-5 μέρες που αναβάθμισα τα windows από 8.1 στα 10

έκανα clean install το firefox και μερικές άλλες εφαρμογές και όλα μοιάζουν να λειτουργούν σωστά.

@dva_dev
το δοκίμασα και άλλαξα το path (εφόσων έκανα τις παραπάνω αλλαγές), δεν έχει το πρόβλημα που ανέφερα στην αρχή, και δείχνει το σωστό session.
οι δοκιμές έγιναν με τους browsers ie11, edge, opera 12.18, opera 38, chrome 51, firefox 47.01

οι έρευνες συνεχίζονται!!!

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και να μην παίρνω την σωστή session από αρχείο που καλώ

Δημοσίευση από dva_dev » 10 Ιούλ 2016 20:30

Το "κακό" με το web είναι ότι από τον client μέχρι τον server μπορεί να μπλέκονται πολλοί μεσάζοντες (caching/non-caching proxy servers, firewalls, routers), σε σύγκριση με μία desktop εφαρμογή που μπορεί να μην υπάρχει τίποτα ενδιάμεσα.
Οπότε η "λογική" για να αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους προβλήματα είναι να επιβεβαιώσεις κατ' αρχάς ότι ο κώδικας είναι σωστός, και εάν το πρόβλημα παραμένει, να "αποστειρώνεις" το υπόλοιπο περιβάλλον σιγά σιγά, καθαρίζοντας cache, ιστορικό, δοκιμάζοντας άλλον browser, βγάζοντας (εάν είναι δυνατόν) τους ενδιάμεσους proxies, φέρνοντας όσο περισσότερα αρχεία στον δικό σου server αντί να χρησιμοποιείς τρίτους. Πας γενικά όσο περισσότερο μπορείς σε περιβάλλον που το διαχειρίζεσαι και το ελέγχεις εσύ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες