Php + Js Resolution Screen

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Php + Js Resolution Screen

Δημοσίευση από txc » 07 Μαρ 2017 22:58

Καλησπέρα παιδιά,

προσπαθώ με js να πάρω το resolution της οθόνης με τον εξής τρόπο :

Κώδικας: Επιλογή όλων

$width = " <script>document.write&#40;screen.width&#41;; </script>"; 
$height = " <script>document.write&#40;screen.height&#41;; </script>"; 

όλα καλά μέχρι εδώ και έχω τις τιμές στις php μεταβλητές, το θέμα μου είναι ότι μετά κάνω κάποια if statements σε php και δε δουλεύει σωστά, δηλαδή με αυτό τον κώδικα η τιμή του width είναι 1366 και το αποτέλεσμα που μου γυρνάει είναι test.
άρα να υποθέσω δεν καταλαβαίνει το αριθμητικό του πεδίου width?

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$width == "1366"&#41;
&#123;
echo 'test1';
&#125;
else
&#123;
echo 'test';
&#125;

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Php + Js Resolution Screen

Δημοσίευση από gvre » 08 Μαρ 2017 11:44

txc έγραψε:Καλησπέρα παιδιά,

προσπαθώ με js να πάρω το resolution της οθόνης με τον εξής τρόπο :

Κώδικας: Επιλογή όλων

$width = " <script>document.write&#40;screen.width&#41;; </script>"; 
$height = " <script>document.write&#40;screen.height&#41;; </script>"; 

όλα καλά μέχρι εδώ και έχω τις τιμές στις php μεταβλητές
Είσαι σίγουρος ότι έχεις τις τιμές στις php μεταβλητές; Για γράψε ένα

Κώδικας: Επιλογή όλων

var_dump&#40;$width, $height&#41;; exit;
ακριβώς από κάτω και δες το αποτέλεσμα.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Php + Js Resolution Screen

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 08 Μαρ 2017 13:49

Δεν είναι σωστός ο κώδικας που αναφέρεις πιο πάνω.
Θες να μας πεις τι προσπαθείς να κάνεις μήπως υπάρχει πιο απλός τρόπος ;
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Php + Js Resolution Screen

Δημοσίευση από txc » 08 Μαρ 2017 14:05

βασικά έχω mysql query το οποίο θέλω να τρέχω σε συγκεκριμένες αναλύσεις αλλιώς να τρέχει άλλο query
οπότε συνδυασμό js και php

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Php + Js Resolution Screen

Δημοσίευση από txc » 08 Μαρ 2017 17:12

gvre έγραψε:
txc έγραψε:Καλησπέρα παιδιά,

προσπαθώ με js να πάρω το resolution της οθόνης με τον εξής τρόπο :

Κώδικας: Επιλογή όλων

$width = " <script>document.write&#40;screen.width&#41;; </script>"; 
$height = " <script>document.write&#40;screen.height&#41;; </script>"; 

όλα καλά μέχρι εδώ και έχω τις τιμές στις php μεταβλητές
Είσαι σίγουρος ότι έχεις τις τιμές στις php μεταβλητές; Για γράψε ένα

Κώδικας: Επιλογή όλων

var_dump&#40;$width, $height&#41;; exit;
ακριβώς από κάτω και δες το αποτέλεσμα.
οι τιμές είναι ακριβώς αυτές που είχα και πριν αλλά ακριβώς από κάτω όταν κάνω το if συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Php + Js Resolution Screen

Δημοσίευση από gvre » 08 Μαρ 2017 17:27

Το var_dump θα σου δώσει τις ακόλουθες τιμές:

Κώδικας: Επιλογή όλων

string&#40;48&#41; " <script>document.write&#40;screen.width&#41;; </script>"
string&#40;49&#41; " <script>document.write&#40;screen.height&#41;; </script>"
Αυτό σημαίνει ότι η javascript δεν εκτελέστηκε, κάτι το οποίο είναι λογικό. Χρειάζεται να αντιμετωπίσεις διαφορετικά το πρόβλημα. Δεν ξέρω τί ακριβώς θέλεις να κάνεις, αλλά αν χρειάζεται να περάσεις οπωσδήποτε την ανάλυση της οθόνης στο query, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ajax.

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Php + Js Resolution Screen

Δημοσίευση από txc » 08 Μαρ 2017 17:28

gvre έγραψε:Το var_dump θα σου δώσει τις ακόλουθες τιμές:

Κώδικας: Επιλογή όλων

string&#40;48&#41; " <script>document.write&#40;screen.width&#41;; </script>"
string&#40;49&#41; " <script>document.write&#40;screen.height&#41;; </script>"
Αυτό σημαίνει ότι η javascript δεν εκτελέστηκε, κάτι το οποίο είναι λογικό. Χρειάζεται να αντιμετωπίσεις διαφορετικά το πρόβλημα. Δεν ξέρω τί ακριβώς θέλεις να κάνεις, αλλά αν χρειάζεται να περάσεις οπωσδήποτε την ανάλυση της οθόνης στο query, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ajax.
βασικά μου έβγαλε αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

string&#40;48&#41; " 1366" string&#40;49&#41; " 768"

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Php + Js Resolution Screen

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 08 Μαρ 2017 17:38

Χεχε είναι ωραία οφθαλμαπάτη.

Αν δεις το html ouput της σελίδας όπου η javascript δεν
έχει εκτελεστεί client side θα δεις που είναι το πρόβλημα ακριβώς

:)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Php + Js Resolution Screen

Δημοσίευση από txc » 08 Μαρ 2017 17:51

Rapid-eraser έγραψε:Χεχε είναι ωραία οφθαλμαπάτη.

Αν δεις το html ouput της σελίδας όπου η javascript δεν
έχει εκτελεστεί client side θα δεις που είναι το πρόβλημα ακριβώς

:)
εννοείς τα κενά πριν το νούμερο?

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Php + Js Resolution Screen

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 08 Μαρ 2017 18:03

Κάνε view source στην σελίδα που κοιτάζεις το output.

Εκεί θα δεις ότι το output από τον server είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

string&#40;48&#41; " <script>document.write&#40;screen.width&#41;; </script>"
string&#40;49&#41; " <script>document.write&#40;screen.height&#41;; </script>"

Τώρα επειδή αυτό το output είναι valid javascript όταν τρέξει ο browser το source θα τρέξει το javascript που υπάρχει γραμμένο το οποίο θα βγάλει τα νούμερα και τελικά το output που τελικά βλέπεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rapid-eraser την 08 Μαρ 2017 18:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Php + Js Resolution Screen

Δημοσίευση από txc » 08 Μαρ 2017 18:34

μάλιστα , άρα αυτό το σενάριο δε παίζει, σωστά?

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Php + Js Resolution Screen

Δημοσίευση από txc » 09 Μαρ 2017 09:27

και αν δουλέψω στη λογική του jquery έχω αυτό τον κώδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

$&#40;window&#41;.bind&#40;'resize', function&#40;&#41; &#123;
  $&#40;'body'&#41;.prepend&#40;'<div>' + $&#40;window&#41;.width&#40;&#41; + '</div>'&#41;;
&#125;&#41;;
ο οποίος επιστρέφει το width του browser, πως μπορώ αφού έχω την τιμή του width να εκτελέσω παρακάτω στον κώδικα διαφορετικό mysql query?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Php + Js Resolution Screen

Δημοσίευση από korgr » 09 Μαρ 2017 10:37

Όπως σου είπαν ήδη, οταν εκτελειται στον server η php δεν εχεις προσβαση ακομα στην javascript.
Η μόνη λύση είναι όταν θα έχεις πρόσβαση στην javascript -δηλαδή έχουμε φτάσει στον browser του χρηστη- να διαβασεις το resolution και να κανεις ξανα μια κληση με ajax στον server περνώντας σαν παράμετρο το resolution ώστε να εκτελέσεις σε δεύτερο χρονο το mysql query και να επιστρέψεις το αποτελεσμα στην javascript.
Από εκεί και πέρα με jquery μπορείς αυτό το αποτελεσμα να το εμφανισεις σε καποιο div

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Php + Js Resolution Screen

Δημοσίευση από fafos » 09 Μαρ 2017 11:49

h monh lysh einai me ena ajax post na stelneis se arxeio php tis diastaseis kai ekei na dhmiourgei sessions h cookies ta opoia sthn synexeia ta douleueis opos thes..

to meionekthma einai oti den tha doulepsei me to pou tha mpei o xrhsths sto site alla apo thn epomenh selida...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

Php + Js Resolution Screen

Δημοσίευση από txc » 09 Μαρ 2017 12:48

fafos έγραψε:h monh lysh einai me ena ajax post na stelneis se arxeio php tis diastaseis kai ekei na dhmiourgei sessions h cookies ta opoia sthn synexeia ta douleueis opos thes..

to meionekthma einai oti den tha doulepsei me to pou tha mpei o xrhsths sto site alla apo thn epomenh selida...
οπότε στην αρχική σελίδα δε μπορεί να παίξει αυτό το σενάριο?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες