"Διάβασμα" πεδίου μετά την εισαγωγή του

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
gtsoukn
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2015 13:36

"Διάβασμα" πεδίου μετά την εισαγωγή του

Δημοσίευση από gtsoukn » 28 Μαρ 2017 13:32

Καλημέρα.

Προφανώς ο τίτλος του θέματος δεν είναι άμεσα κατανοητός.
Επίσης, σε προηγούμενα θέματά μου δεν ανέφερα τη σελίδα μου, καθώς είμαι κατά των έμμεσων διαφημίσεων, αλλά αυτό δυσχεραίνει την όποια βοήθεια.
Άρα το ερώτημα αφορά αυτή τη σελίδα-φόρμα.

Τα πεδία "Ομάδα" και "Κατηγορία" επιλέγονται από λίστα.
Σε κάθε Ομάδα αντιστοιχούν κάποιες Κατηγορίες.
Οι Ομάδες και οι Κατηγορίες είναι αποθηκευμένες στους πίνακες pois_groups (πεδία GroupID, GroupEL) και pois_categories (πεδία CategoryID, GroupID, CategoryEL) αντίστοιχα και συνδέονται με το GroupID.
(Ελπίζω μέχρι εδώ να είναι κατανοητά.)

Το ερώτημα:
Πώς γίνεται επιλέγοντας την Ομάδα, στο πεδίο-λίστα Κατηγορία να εμφανίζονται μόνο οι Κατηγορίες που αντιστοιχούν στην επιλεγμένη Ομάδα;

Οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία στη διάθεσή σας.
Ευχαριστώ.
Γιώργος

neaegnatia
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 27 Απρ 2015 12:38

"Διάβασμα" πεδίου μετά την εισαγωγή του

Δημοσίευση από neaegnatia » 29 Μαρ 2017 06:48

από ότι καταλαβαίνω αυτό που θέλεις γίνεται με ajax, η σε single page apps με την angular 2 filters , εάν απλά θέλεις με ένα reload να εμφανίσεις της κατηγορίες με php είναι απλό , με sql query με ένα like

gtsoukn
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2015 13:36

"Διάβασμα" πεδίου μετά την εισαγωγή του

Δημοσίευση από gtsoukn » 29 Μαρ 2017 14:12

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση από την οποία βρήκα δυνατότητες-λειτουργίες που θα είναι χρήσιμες στη σελίδα μου.

Αυτό που θέλω να κάνω (σε php) είναι σαν αυτό που φαίνεται εδώ.
Ο χρήστης επιλέγει το Νομό και οι επιλογές που εμφανίζονται στην Πόλη είναι οι πόλεις του Νομού.
Για μένα είναι οι Ομάδες και οι Κατηγορίες αντίστοιχα.

Υ.Γ. Πριν ρωτήσω εδώ έκανα κάποιες αναζητήσεις αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό, μάλλον δεν ξέρω πώς να το ψάξω.
Γιώργος

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

"Διάβασμα" πεδίου μετά την εισαγωγή του

Δημοσίευση από fafos » 29 Μαρ 2017 20:05

Xreiazesai ena kommati kodika ajax-jquery pou ta trexei ena arxeio php me tis kathgories..

to jquery:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$(document).ready(function(){
	$("select[name=spf_poicat]").hide();						   

	$("select[name=pf_poigroup]").change(function(){
		$("select[name=pf_poicat]").hide();
		$&#40;"select&#91;name=pf_poicat&#93;"&#41;.show&#40;&#41;.html&#40;'<option value="0">Περιμένετε...</option>'&#41;;
		$.post&#40;"subcategories.php",&#123;omada&#58;$&#40;this&#41;.val&#40;&#41;&#125;, //to php arxeio
		function&#40;valor&#41;&#123;
			$&#40;"select&#91;name=pf_poicat&#93;"&#41;.html&#40;valor&#41;;
		&#125;&#41;;
	&#125;&#41;;
&#125;&#41;;
auto "postarei" sto arxeio "subcategories.php" to value pou tha epilegei apo tis omades..

to php arxeio "subcategories.php":

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
//**stoixeia vashs**//
$dbhostv3 = 'localhost';
$dbuserv3 = 'root';
$dbpassv3 = '';
$dbnamev3 = 'onoma-vashs';//onoma vashs
//database connect
try &#123;
$pdo = new PDO&#40;"mysql&#58;host=$dbhostv3;dbname=$dbnamev3", $dbuserv3, $dbpassv3,
       array&#40;PDO&#58;&#58;MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => "SET NAMES 'utf8'"&#41;&#41;;
    $pdo->setAttribute&#40;PDO&#58;&#58;ATTR_ERRMODE, PDO&#58;&#58;ERRMODE_EXCEPTION&#41;;
    $pdo->setAttribute&#40;PDO&#58;&#58;ATTR_EMULATE_PREPARES, false&#41;;
&#125;
catch&#40;Exception $e&#41; &#123;
    echo 'Exception -> ';
    var_dump&#40;$e->getMessage&#40;&#41;&#41;;
&#125;; 


$cat = &#40;int&#41;$_POST&#91;'omada'&#93;;
$sql = "SELECT * FROM pois_categories WHERE GroupID = '$cat' ORDER BY CategoryEL ASC";
	$q = $pdo->query&#40;$sql&#41;;
	$rows = $q->fetchAll&#40;&#41;;

echo  '<option value="0">Επιλέξτε κατηγορία</option>';
if&#40;count&#40;$rows&#41; == 0&#41;&#123;
	echo  '<option value="0">Δεν βρέθηκαν δεδομένα</option>';
&#125;else&#123;
	foreach&#40;$rows as $r&#41;&#123;
		echo '<option value="'.$r&#91;'CategoryID'&#93;.'">'.$r&#91;'CategoryEL'&#93;.'</option>';
	&#125;	
&#125;

?>
sto demo pairno ta dedomena apo thn vash me PDO.. an esy xrhsimopoieis Mysql h Mysqli allazeis analoga thn syndesh kai to query...

epishs.. allaxe auta: <option value="Select"></option> sthn forma sou me kati san auto: <option value="">Select</option>
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

gtsoukn
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2015 13:36

"Διάβασμα" πεδίου μετά την εισαγωγή του

Δημοσίευση από gtsoukn » 30 Μαρ 2017 01:26

fafos ευχαριστώ.

Το έφτιαξα αν και με μπέρδεψε λίγο το $cat = (int)$_POST['omada'] το οποίο είδα ότι είναι αριθμός ενώ εγώ στο option value έχω το GroupEL/CategoryEL (κείμενο).
Μετά είδα ότι στο option value έχεις βάλει τα αντίστοιχα IDs. Πολύ καλύτερο αφού αποφεύγω την ...αναζήτηση του ID με βάση το όνομα.
Γιώργος

gtsoukn
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2015 13:36

"Διάβασμα" πεδίου μετά την εισαγωγή του

Δημοσίευση από gtsoukn » 30 Μαρ 2017 22:09

Καλησπέρα και πάλι.

Στην παραπάνω σελίδα έκανα το ίδιο για επιλογή νομού και πόλης.
Όμως λόγω του μεγάλου αριθμού πόλεων/χωριών ανά νομό καθιστά την επιλογή εξαιρετικά δύσχρηστη.

Έψαξα το
neaegnatia έγραψε:...sql query με ένα like
και βρήκα το https://www.w3schools.com/sql/sql_like.asp και συγκεκριμένα το

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT * FROM Customers
WHERE CustomerName LIKE '%or%'; 
Επίσης βρήκα το https://www.w3schools.com/angular/angular_forms.asp και συγκεκριμένα το

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form>
First Name&#58; <input type="text" ng-model="firstname">
</form>

<h1>You entered&#58; &#123;&#123;firstname&#125;&#125;</h1>
που "αναγνωρίζει" αμέσως ό,τι πληκτρολογείται.

Αυτά τα δυο μπορούν να εφαρμοστούν μεταξύ τους και σε συνδυασμό με λίστα;
Δηλ. ο χρήστης να πληκτρολογεί κάποιους χαρακτήρες και τα αποτελέσματα να εμφανίζονται σε λίστα απ' όπου τελικά θα γίνεται η επιλογή.
Γιώργος

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

"Διάβασμα" πεδίου μετά την εισαγωγή του

Δημοσίευση από fafos » 31 Μαρ 2017 13:20

to pio aplo pou mporo na skefto einai me to Autocomplete ths jquery UI..

xreiazetai na valeis to script ths jquery UI kai ena thema ths sthn selida sou (an den exeis):

Κώδικας: Επιλογή όλων

 <script src="https&#58;//code.jquery.com/ui/1.12.1/jquery-ui.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="https&#58;//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.1/themes/smoothness/jquery-ui.css">
<title></title>
  <style>
  /* style gia to demo*/
  
  .ui-autocomplete &#123;
    max-height&#58; 200px;
    overflow-y&#58; auto;
    overflow-x&#58; hidden;
  &#125;  
  .ui-menu-item&#123;
	  padding&#58;0;
	  font-size&#58;12px;
	  color&#58;#000;	  
  &#125;
  .ui-autocomplete-input&#123;
	  padding&#58;0 !important;
	  font-size&#58;12px !important;
	  color&#58;#000 !important;
  &#125; 
  </style>
to style pou evala einai gia to demo.. to allazeis analoga me tis anagkes sou..


vazeis to parakato script to opoio einai sxedon san to prohgoumeno:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script>
$&#40;document&#41;.ready&#40;function&#40;&#41;&#123;
	$&#40;"#poleisdiv"&#41;.hide&#40;&#41;;						   

	$&#40;"select&#91;name=pf_poistate&#93;"&#41;.change&#40;function&#40;&#41;&#123;
		$&#40;"#poleisdiv"&#41;.hide&#40;&#41;;
		$&#40;"#poleisdiv"&#41;.show&#40;&#41;.html&#40;'<option value="0">Περιμένετε...</option>'&#41;;
		$.post&#40;"subcategories.php",&#123;nomos&#58;$&#40;this&#41;.val&#40;&#41;&#125;, //to php arxeio - dose diko sou onoma
		function&#40;valor&#41;&#123;
			$&#40;"#poleisdiv"&#41;.html&#40;valor&#41;;
		&#125;&#41;;
	&#125;&#41;;
&#125;&#41;;
</script>


ekei pou thes na emfanizetai to pedio opou tha grafoun thn polh vazeis auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div class="ui-widget">
	<div id="poleisdiv"></div>
</div>

kai to arxeio php:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
//**database info**//
$dbhostv3 = 'localhost';
$dbuserv3 = 'root';
$dbpassv3 = '';
$dbnamev3 = 'poleis';
//database connect
try &#123;
$pdo = new PDO&#40;"mysql&#58;host=$dbhostv3;dbname=$dbnamev3", $dbuserv3, $dbpassv3,
       array&#40;PDO&#58;&#58;MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => "SET NAMES 'utf8'"&#41;&#41;;
    $pdo->setAttribute&#40;PDO&#58;&#58;ATTR_ERRMODE, PDO&#58;&#58;ERRMODE_EXCEPTION&#41;;
    $pdo->setAttribute&#40;PDO&#58;&#58;ATTR_EMULATE_PREPARES, false&#41;;
&#125;
catch&#40;Exception $e&#41; &#123;
    echo 'Exception -> ';
    var_dump&#40;$e->getMessage&#40;&#41;&#41;;
&#125;; 


$nomos = &#40;int&#41;$_POST&#91;'nomos'&#93;;
$sql = "SELECT * FROM poleis WHERE nomos_id = '$nomos' ORDER BY name ASC";
	$q = $pdo->query&#40;$sql&#41;;
	$rows = $q->fetchAll&#40;&#41;;

if&#40;count&#40;$rows&#41; == 0&#41;&#123;
	echo  'Δεν βρέθηκαν πόλεις';
&#125;else&#123;
	$poli = array&#40;&#41;;
	
	foreach&#40;$rows as $r&#41;&#123;
		$poli&#91;&#93; = '"'.trim&#40;$r&#91;'name'&#93;&#41;.'"';
	&#125;
$poleis  =  implode&#40;',', $poli&#41;;
?>
<input name="pf_poicity"  id="poleis" placeholder="Γράψτε το όνομα της πόλης"/>
  <script>
  $&#40; function&#40;&#41; &#123;
    var availablePoleis = &#91;
      <?php echo $poleis;?>
    &#93;;
    $&#40; "#poleis" &#41;.autocomplete&#40;&#123;
      source&#58; availablePoleis
    &#125;&#41;;
  &#125; &#41;;
  </script

<?php	
&#125;
?>
dokimase to...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

"Διάβασμα" πεδίου μετά την εισαγωγή του

Δημοσίευση από gvre » 31 Μαρ 2017 17:08

gtsoukn έγραψε:Καλησπέρα και πάλι.

Στην παραπάνω σελίδα έκανα το ίδιο για επιλογή νομού και πόλης.
Όμως λόγω του μεγάλου αριθμού πόλεων/χωριών ανά νομό καθιστά την επιλογή εξαιρετικά δύσχρηστη.

[...]

Αυτά τα δυο μπορούν να εφαρμοστούν μεταξύ τους και σε συνδυασμό με λίστα;
Δηλ. ο χρήστης να πληκτρολογεί κάποιους χαρακτήρες και τα αποτελέσματα να εμφανίζονται σε λίστα απ' όπου τελικά θα γίνεται η επιλογή.
Ρίξε μια ματιά στο select2

gtsoukn
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2015 13:36

"Διάβασμα" πεδίου μετά την εισαγωγή του

Δημοσίευση από gtsoukn » 29 Απρ 2017 16:33

Καλησπέρα.

Λόγω προσωπικών θεμάτων, λίγο και οι γιορτές, δεν βρήκα χρόνο να ασχοληθώ.
Παρόλα αυτά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

gvre, είδα το select2 αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω.

fafos, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο λάθος ή κάνω εγώ λάθος, δεν μου δουλεύει.
Αρχικά να πω ότι δούλεψα το Autocomplete, το τροποποίησα ώστε να διαβάζει από τη δική μου βάση και δουλεύει σωστά (όρισα "δυναμικά" να επιλέγει τις πόλεις του Ν. Αττικής) http://testpois.4gps.gr/autocomplete.php
Δυστυχώς δεν μπορώ να το ενσωματώσω στην εφαρμογή μου.

Ό,τι έχω κάνει μέχρι τώρα είναι στο http://testpois.4gps.gr/contact_poi.php
Το αρχείο που διαβάζει τις πόλεις (get_city2.php) είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
	include_once 'connectdb.php';

	$StSel = $_POST&#91;'State'&#93;;

	$City = $db->request&#40;'SELECT City FROM pois_cities WHERE State = ? ORDER BY City', array&#40;$StSel&#41;&#41;;
	$poli = array&#40;&#41;;
	foreach&#40;$City as $row&#41; &#123;
		$poli&#91;&#93; = '"'.trim&#40;$row&#91;'City'&#93;&#41;.'"';
	&#125;
	$poleis  =  implode&#40;',', $poli&#41;;
?>
<input name="pf_poicity" id="poleis" placeholder="Γράψτε το όνομα της πόλης"/>
<script>
	$&#40;function&#40;&#41; &#123;
		var availablePoleis = &#91;
			<?php echo $poleis; ?>
		&#93;;
	&#125;&#41;;
		$&#40;"#poleis"&#41;.autocomplete&#40;&#123;
			source&#58; availablePoleis
		&#125;&#41;;
</script>
Επιπλέον εδώ πώς γίνεται:
1. Να εμφανίζεται το πεδίο εισαγωγής της πόλης με το άνοιγμα της φόρμας;
Αν αυτό που ...έφτιαξα είναι σωστό, το πεδίο εμφανίζεται μετά την εισαγωγή του νομού.
Γίνεται να εμφανίζεται ένα "προσωρινό" πεδίο; Μόνο για αισθητικούς λόγους.

2. Να εμφανίζεται το πεδίο εισαγωγής της πόλης δίπλα στο label (Πόλη: ) ;
Το <div> προκαλεί αλλαγή γραμμής*.
Πώς μπορώ να ορίσω εγώ το πού θα εμφανίζεται το πεδίο;
* Το ίδιο πρόβλημα το έχω και σε άλλα σημεία της εφαρμογής αλλά (ευτυχώς) μη προσβάσιμα στους χρήστες.

3. Να ορίσω τη γραμματοσειρά στο πεδίο εισαγωγής της πόλης;
Μου γράφεις ότι το style είναι για το demo αλλά δεν μπορώ να το αλλάξω :(

Η δομή των πινάκων είναι:
1. Νομοί: pois_states (πεδία: StateID, State)
2. Πόλεις: pois_cities (πεδία: CityID, State, City)
Γιώργος

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

"Διάβασμα" πεδίου μετά την εισαγωγή του

Δημοσίευση από fafos » 29 Απρ 2017 17:48

gia kapion diko sou logo petaxes to autocomplete exo apo thn function... prepei na einai kapos etsi:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script>
$&#40;function&#40;&#41; &#123;
      var availablePoleis = &#91;
         <?php echo $poleis; ?>
      &#93;;
 
      $&#40;"#poleis"&#41;.autocomplete&#40;&#123;
         source&#58; availablePoleis
      &#125;&#41;;
&#125;&#41;;
</script>

1. svhneis to proto $("#poleisdiv").hide(); (mono to proto) kai vazeis mesa sto poleisdiv ena input alla disabled:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="poleisdiv"><input name="poleis"  id="poleis" placeholder="Επιλέξτε Νομό δεξιά" disabled /></div>
fteiaxneis to style tou kapos etsi:

Κώδικας: Επιλογή όλων

  input&#91;name="pf_poicity"&#93;&#58;disabled&#123;
	  background&#58;#fff !important;
	  color&#58;#000 !important;
  &#125; 
2. dose ena style sto ui-widget:

Κώδικας: Επιλογή όλων

  .ui-widget&#123;
	  display&#58;inline-block;
	  margin-left&#58;10px;
  &#125;
3. to style pou sou edosa einai gia to block me tis poleis pou emfanizei sto autocomplete.. gia to style tou input thes kati tetoio:

Κώδικας: Επιλογή όλων

  #poleis&#123;
	  font&#58; 13px/1.231 sans-serif !important;
	  color&#58;#000 !important;
	  border&#58;1px solid #000 !important;
	  padding&#58;3px !important;
	  background&#58;#fff !imortant;
  &#125;
prosexe oti exo valei pantou to !important.. einai aparaithto... ola ta parapano einai paradeigmata.. esy tha kanoniseis ti style tha doseis...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

gtsoukn
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2015 13:36

"Διάβασμα" πεδίου μετά την εισαγωγή του

Δημοσίευση από gtsoukn » 30 Απρ 2017 01:48

fafos μήπως μπορείς να το ξαναδείς;
Η autocomplete δεν θέλει να δουλέψει.
Τα υπόλοιπα τα τακτοποίησα.
Αν χρειάζεσαι τα αρχεία πες μου να τα ανεβάσω.
Γιώργος

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

"Διάβασμα" πεδίου μετά την εισαγωγή του

Δημοσίευση από fafos » 30 Απρ 2017 11:24

tora dinei oti den yparxei function autocomplete... auto shmainei oti gia kapoion logo den diavazei thn vivliothiki ths jquery ui... katarghse prosorina to <script src="https://code.jquery.com/jquery-1.12.4.js"></script> kai dokimase mhpos auto ephreazeei thn ui...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

"Διάβασμα" πεδίου μετά την εισαγωγή του

Δημοσίευση από fafos » 30 Απρ 2017 11:31

molis eida oti exeis 2 fores thn jquery ekei mesa.. katarghse thn jquery pou exeis meta to body
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

gtsoukn
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2015 13:36

"Διάβασμα" πεδίου μετά την εισαγωγή του

Δημοσίευση από gtsoukn » 30 Απρ 2017 22:28

Το 2ο jquery είναι από το http://www.scrolltotop.com/ το οποίο το αφαίρεσα.
Και το Scroll to Top Button λειτουργεί και το Autocomplete.

Το θέμα είναι ότι οι επιλογές εμφανίζονται στη σειρά και όχι κάθετα.
Μπορείς να το δεις στο http://testpois.4gps.gr/contact_poi.php
Υποθέτω ότι είναι θέμα style (css) αλλά δεν ξέρω τι να πειράξω.
Επιπλέον πρόσθεσα στο style τη γραμματοσειρά

Κώδικας: Επιλογή όλων

.ui-menu-item &#123;
	font&#58; 13px/1.231 sans-serif;
Χωρίς αυτό τα γράμματα είναι πολύ μικρά.

Το επόμενο βήμα* είναι η εισαγωγή της συνοικίας. Αυτό θα γίνεται με επιλογή από λίστα, όχι την autocomplete.
Στις επιλογές πρέπει να συνυπολογιστεί, εκτός της πόλης, και ο νομός καθώς υπάρχουν πόλεις/χωριά με το ίδιο όνομα.
Με τα μέχρι τώρα, θα μπορούσα να βάλω ID της πόλης στον πίνακα των συνοικιών και να διαβάζει το ID της πόλης (μοναδικό) και όχι το όνομα της πόλης.
Για να το αποφύγω αυτό, υπάρχει τρόπος να δημιουργηθεί η λίστα όπως στα προηγούμενα με συνυπολογισμό δυο πεδίων;

* Το σκεπτικό είναι ό,τι έχει σχέση με διεύθυνση να εισάγεται βάση επιλογών από ΒΔ.

Υ.Γ. Η ΒΔ (Νομοί - Πόλεις - Συνοικίες - Οδοί (δεν είναι ολοκληρωμένο) - Ταχ. Κώδικες) είναι διαθέσιμη σε όποιον τη θέλει. Κάπου είχα δει ένα σχετικό θέμα εδώ αλλά δεν μπορώ να το βρω.
Γιώργος

gtsoukn
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2015 13:36

"Διάβασμα" πεδίου μετά την εισαγωγή του

Δημοσίευση από gtsoukn » 10 Μάιος 2017 13:52

Καλησπέρα (και πάλι).

Τροποποίησα τα πάντα (αρχεία, βάση) ώστε σε κάθε περίπτωση να αποθηκεύει το id της κάθε επιλογής/εγγραφής πίνακα.

Όμως στην επιλογή της πόλης αποθηκεύεται η πόλη και όχι το id.
Ψάχνοντας βρήκα π.χ. να το κάνω κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
	include_once 'connectdb.php';

	$StSel = &#40;int&#41;$_POST&#91;'StateID'&#93;;

	$City = $db->request&#40;'SELECT CityID, City FROM pois_cities WHERE StateID = ? ORDER BY City', array&#40;$StSel&#41;&#41;;
	$poli = array&#40;&#41;;
	foreach&#40;$City as $row&#41; &#123;
		$poli&#91;&#93; = '"'.trim&#40;$row&#91;'CityID'&#93;&#41;.'","'.trim&#40;$row&#91;'City'&#93;&#41;.'"';
	&#125;
	var_dump&#40;$poli&#41;;
	$poleis = implode&#40;',', $poli&#41;;
//	var_dump&#40;$poleis&#41;;
?>
<script>
	$&#40;function&#40;&#41; &#123;
		var availablePoleis = &#91;
			<?php echo $poleis; ?>
		&#93;;
		$&#40;"#poleis"&#41;.autocomplete&#40;&#123;
			source&#58; availablePoleis,
			autoFocus&#58;true,
			select&#58; function&#40;event, ui&#41; &#123;
				$&#40;"#poleis"&#41;.val&#40;ui.item.City&#41;;
				$&#40;"#poleis_id"&#41;.val&#40;ui.item.CityID&#41;;
			&#125;
		&#125;&#41;;
	&#125;&#41;;
</script>
<input style="width&#58;200px" name="pf_poicity" id="poleis"/>
<input type="hidden" name="pf_poicityid" id="poleis_id"/>
* Τα var_dump τα έβαλα μόνο για να βλέπω το array (τιμές).
Για να δουλέψει αυτό πρέπει το $poleis να περιέχει τα CityID και City αλλά περιέχει μόνο το City.
Στο $poli το έκανα (δεν ξέρω αν είναι σωστό), αλλά στο $poleis δεν μπορώ να το κάνω.
Στο http://testpois.4gps.gr/contact_poi.php έχω ανεβάσει τον παραπάνω κώδικα.
* Έχει τροποποιηθεί και αντί να στέλνει e-mail, εμφανίζει τα δεδομένα σε νέα σελίδα και στα πεδία Ομάδα, Κατηγορία, Νομός, Πόλη το πρώτο είναι το id και το δεύτερο η ονομασία. Αγνοήστε τα "Notice". Δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί.

Επίσης, βρήκα εδώ και το θέμα AutoComplete που προφανώς είναι αυτό που θέλω.
fafos έγραψε:http://jqueryui.com/demos/autocomplete/

to demo "Remote datasource"
Το search.php πού στο καλό είναι; Δεν το δίνει ή δεν το βλέπω;;;
Γιώργος

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης