Πρόβλημα με Sessions και Refresh σελίδας με εγκατάσταση SSL

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

Πρόβλημα με Sessions και Refresh σελίδας με εγκατάσταση SSL

Δημοσίευση από ideal » 28 Απρ 2017 07:25

Καλημέρα.
Μετέφερα τη σελίδα μου σε πακέτο με Let's Encrypt για να έχω SSL και μαζί ήρθαν και κάμποσα προβλήματα (π.χ. πρόβλημα φόρτωσης jQuery και άλλων εξωτερικών συνδέσμων..).
Τώρα αντιμετωπιζω ένα νεο προβλημα. Δεν κάνει ανανέωση στις σελίδες με αποτέλεσμα εάν έχουν αλλάξει οι επιλογές δεν τις εμφανίζει.
Στη σελιδα εχω βαλει μια μηχανη αναζητησης στην οποια ο χρηστης δηλωνει π.χ. Ημερομηνιες, Τοποθεσίες κλπ. Αυτά όλα τα αποθηκεύω σε SESSION και σε κάθε σελίδα αναλόγως εμφανίζω τις μεταβλητές που με ενδιαφέρει και φορτώνω αντίστοιχο περιεχόμενο. Επισης χρησιμοποιω το SESSION για να "θυμαται" η μηχανη αναζητησης τις επιλεγμένες ημερομηνιες και τοποθεσιες και να μη χρειαζεται καθε φορα ο χρηστης να τα βαζει.
Το προβλημα εμφανιζεται οταν ο χρησης επιλεξει να αλλαξει σελιδα και να επιστρεψει στην αρχικη και κανει νεα αναζητηση... Πότε ανανεωνεται και πότε οχι... Με αποτελεσμα και η σελιδα των αποτελεσματων να εμφανιζει τα προηγουμενα αποτελεσματα δινοντας μια αισθηση οτι δεν ανανεωθηκε το περιεχομενο.
Μολις πατησω F5 για ανανεωση εμφανιζονται τα νεα αποτελεσματα. Δηλαδη φαινεται να εχει αποθηκευσει τη νεα επιλογη αλλα βγαζει αλλα ντ'άλλων.

Δούλευε κανονικά πριν την αλλαγή server και την εγκατασταση SSL.
Τι μπορει να φταιει;

Υ.Γ.: Ολη η σελιδα δουλευει σε https με μονιμο redirect απο .htaccess οποτε δε μπερδευει http και https.
Η σελιδα ειναι sunrise-cars.com
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με Sessions και Refresh σελίδας με εγκατάσταση SSL

Δημοσίευση από fafos » 28 Απρ 2017 12:51

prospathise prin to session_start(); auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sessionID = $_GET['session'];

session_id($sessionID);

session_start();
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με Sessions και Refresh σελίδας με εγκατάσταση SSL

Δημοσίευση από sibas » 28 Απρ 2017 14:19

Γεια σου ideal, σχετικά με το πρόβλημα σου δεν έχω κάποια ιδέα για το τι φταίει, και σορρυ για αυτό!

Και θα σου ξαναζητήσω άλλη μια φορά σόρρυ γιατί είδα την σελίδα σου και πιστεύω ότι πρέπει να δείς την ασφάλεια του site σου..

Το inquire.php?type="any data" μπορεί να σου δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ειδικά όταν το παιρνάει κατευθείαν σε input!

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

Πρόβλημα με Sessions και Refresh σελίδας με εγκατάσταση SSL

Δημοσίευση από ideal » 28 Απρ 2017 22:37

fafos έγραψε:prospathise prin to session_start(); auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sessionID = $_GET['session'];

session_id($sessionID);

session_start();
Fafos το δοκιμασα αλλα δυστυχως τιποτα. Δε φορτωνει καθολου τις μεταβλητες του SESSION.
Ειχα βαλει μονιμο Redirect στο .htaccess για https και το εβγαλα να δω αν κανει το ιδιο και χωρις SSL. Κανει ακριβως το ιδιο. Σα να μενει αποθηκευμενη η προηγουμενη σελιδα, σα να μην ανανεωνεται.
Δοκιμασα και το παρακάτω χωρις επιτυχια:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="cache-control" content="max-age=0" />
<meta http-equiv="cache-control" content="no-cache" />
<meta http-equiv="expires" content="0" />
<meta http-equiv="expires" content="Tue, 01 Jan 1980 1&#58;00&#58;00 GMT" />
<meta http-equiv="pragma" content="no-cache" />
Απο την Αρχικη στο results οι μεταβλητες πανε μεσω φορμας οποτε δεν εχει προβλημα. Οταν φτανει στο Summary δεν αλλαζουν οι μεταβλητες του Session. Μονο με Refresh αλλα αυτο δεν ειναι λυση γιατι ο χρηστης θεωρει οτι εχει γινει σωστα η δουλεια του.
Το ιδιο κανει και αν επιστρεψω στην αρχικη σελιδα (οπου επρεπε να φορτωσει τις καταχωρημενες μεταβλητες). Αν βαλω εκει νεες παραμετρους οταν φτασει στο Booking summary θα μου βγαλει τις παλιες μεταβλητες και αν δεν ανανεωσω κανω Book με τις παλιες...

Προκειμενου να εγκαταστησω το SSL αλλαξα server. Υπαρχει πιθανοτητα να εχουν κανει αλλες ρυθμισεις; Πρεπει να ψαξω κατι συγκεκριμενο;
Τις αποθηκευει παντως, αλλα η σελιδα θελει refresh για να δειξει τις νεες.
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με Sessions και Refresh σελίδας με εγκατάσταση SSL

Δημοσίευση από fafos » 28 Απρ 2017 23:34

apoti vlepo (ki katalavaino) les sthn forma ti exei zhththei me javascript?

an nai.. dokimases na valeis to
<script type="text/javascript">searchformvalues("Rethymno City","Heraklion Center","10:00","10:00","05/10/2017","05/12/2017","Standard Cars","Euro");</script>

ston header? (kato apo to formvalues.js vevea)
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

Πρόβλημα με Sessions και Refresh σελίδας με εγκατάσταση SSL

Δημοσίευση από ideal » 29 Απρ 2017 10:37

fafos έγραψε:apoti vlepo (ki katalavaino) les sthn forma ti exei zhththei me javascript?

an nai.. dokimases na valeis to
<script type="text/javascript">searchformvalues("Rethymno City","Heraklion Center","10:00","10:00","05/10/2017","05/12/2017","Standard Cars","Euro");</script>

ston header? (kato apo to formvalues.js vevea)
Fafos γινεται με php και SESSION...
Εφόσον έχουν οριστει μεταβλητες τρεχει το σκριπτακι. Αν δεν εχουν οριστει δεν τρεχει.

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;isset&#40;$_SESSION&#91;'abc'&#93;&#41;&#41;&#123;
			echo&#40;'<script type="text/javascript">searchformvalues&#40;"'.$_SESSION&#91;'A'&#93;.'","'.$_SESSION&#91;'B'&#93;.'","'.$_SESSION&#91;'BA'&#93;.'","'.$_SESSION&#91;'BB'&#93;.'","'.$_SESSION&#91;'CA'&#93;.'","'.$_SESSION&#91;'CB'&#93;.'","'.$_SESSION&#91;'D'&#93;.'","'.$_SESSION&#91;'E'&#93;.'"&#41;;</script>'&#41;;
		&#125;else&#123;
			echo&#40;'<script type="text/javascript">loadToday&#40;&#41;;</script>'&#41;;
		&#125;
Η σελιδα δουλευε κανονικα πριν τη μεταφερω στο νεο σερβερ.
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

Πρόβλημα με Sessions και Refresh σελίδας με εγκατάσταση SSL

Δημοσίευση από ideal » 29 Απρ 2017 10:40

Το $_SESSION['abc'] οριζεται οταν γινει αναζητηση και φτασει στο results.php (ειτε απο την αρχικη ειτε απο αλλη σελιδα). Εκει παιρνει τις μεταβλητες και τις οριζει ως ανω (SESSION[A], SESSION κλπ.
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με Sessions και Refresh σελίδας με εγκατάσταση SSL

Δημοσίευση από fafos » 29 Απρ 2017 13:54

milao gia ta selected ths formas... me javascript den ta orizeis?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

Πρόβλημα με Sessions και Refresh σελίδας με εγκατάσταση SSL

Δημοσίευση από ideal » 29 Απρ 2017 17:41

Ναι με javascript ορίζονται. Απλα καλειται μεσω PHP και εφοσον εχουν φορτωθει τα SESSION.
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με Sessions και Refresh σελίδας με εγκατάσταση SSL

Δημοσίευση από fafos » 29 Απρ 2017 17:51

vale ena print_r($_SESSION); kai des ti dinei otan epistrefeis sthn arxikh
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

Πρόβλημα με Sessions και Refresh σελίδας με εγκατάσταση SSL

Δημοσίευση από ideal » 29 Απρ 2017 23:19

Μου βγαζει το αναμενομενο. Δηλαδη στην αρχη κενο Array() μετα τις μεταβλητες που εχω δηλωσει και μετα ξανα τις ιδιες με τις ιδιες τιμες αν και τις εχω αλλαξει. Αν πατησω F5 (refresh) μου βγαζει τις νεες τιμες.
Φαινεται οτι δεν ανανεωνει και οτι μενουν στη μνημη του Browser οι παλιες τιμες.
Υπαρχει τροπος να αλλαξει αυτο;
Δοκιμασα το no-cache αλλα δεν εκανε κατι...

-------------------
Τωρα παρατηρησα οτι οχι απλως δεν ανανεωνει, αλλα ειναι σα να μενει μια φορα πισω.
Δηλαδη:
1η φορα δηλωνω Αναχωρηση: Ηρακλειο και Αφιξη:Χανια
Παω στο Summary OK

Επιστρεφω Αρχικη και δηλωνω Αναχωρηση: Ρεθυμνο και Αφιξη: Ηρακλειο
Παω στο Summary και βγαζει Αναχωρηση: Ηρακλειο και Αφιξη:Χανια

Επιστρεφω Αρχικη και δηλωνω Αναχωρηση: Χερσονησος και Αφιξη: Μαλια
Παω στο Summary και βγαζει Αναχωρηση: Ρεθυμνο και Αφιξη: Ηρακλειο (ενα βημα πριν)

Δεν ειναι λιγο κουλο;
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με Sessions και Refresh σελίδας με εγκατάσταση SSL

Δημοσίευση από fafos » 30 Απρ 2017 11:38

to provlhma sou prepei na einai sto results.. prepei na mas deixeis pos orizeis tis sessions ekei mesa..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

Πρόβλημα με Sessions και Refresh σελίδας με εγκατάσταση SSL

Δημοσίευση από ideal » 30 Απρ 2017 16:26

Παραθέτω τον κωδικα.
Μου ειπαν απο την εταιρεια φιλοξενιας να κλεισω το caching. Εχει καποιο plugin Cachewall το οποιο ηταν ανοικτο. Το εκλεισα αλλα δεν ειδα ακομα καμια διαφορα. Εκλεισα και τη συμπιεση ολων των αρχειων που ειχαν βαλει.
Δεν ξερω αν τις παιρνει ακτευθειαν τις αλλαγες ή αν πρεπει να περασει λιγη ωρα...

Ο κωδικας του results.php :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
session_start&#40;&#41;;

// Connect to DB
include &#40;'conx.php'&#41;;

//Check if all variables are set else echo NOTHING or will echo SESSION variables
if &#40;isset&#40;$_POST&#91;'cityFrom'&#93;&#41; && isset&#40;$_POST&#91;'cityTo'&#93;&#41; && isset&#40;$_POST&#91;'TimeFrom'&#93;&#41; && isset&#40;$_POST&#91;'TimeTo'&#93;&#41; && isset&#40;$_POST&#91;'DateFrom'&#93;&#41; && isset&#40;$_POST&#91;'DateTo'&#93;&#41; && isset&#40;$_POST&#91;'typeofcar'&#93;&#41; && isset&#40;$_POST&#91;'nomisma'&#93;&#41;&#41; &#123;
		//clear values
		$cityFrom = mysql_real_escape_string&#40;$_POST&#91;'cityFrom'&#93;&#41;;
		$cityTo = mysql_real_escape_string&#40;$_POST&#91;'cityTo'&#93;&#41;;
		$TimeFrom = mysql_real_escape_string&#40;$_POST&#91;'TimeFrom'&#93;&#41;;
		$TimeTo = mysql_real_escape_string&#40;$_POST&#91;'TimeTo'&#93;&#41;;
		$DateFrom = mysql_real_escape_string&#40;$_POST&#91;'DateFrom'&#93;&#41;;
		$DateTo = mysql_real_escape_string&#40;$_POST&#91;'DateTo'&#93;&#41;;
		$typeofcar = mysql_real_escape_string&#40;$_POST&#91;'typeofcar'&#93;&#41;;
		$nomisma = mysql_real_escape_string&#40;$_POST&#91;'nomisma'&#93;&#41;;

		//store into session
		$_SESSION&#91;'A'&#93; = $cityFrom;
		$_SESSION&#91;'B'&#93; = $cityTo;
		$_SESSION&#91;'BA'&#93; = $TimeFrom;
		$_SESSION&#91;'BB'&#93; = $TimeTo;
		$_SESSION&#91;'CA'&#93; = $DateFrom;
		$_SESSION&#91;'CB'&#93; = $DateTo;
		$_SESSION&#91;'D'&#93; = $typeofcar;
		$_SESSION&#91;'E'&#93; = $nomisma;
&#125;else&#123;
	//Flag to set that there are no vars sent and user must recheck.
	$noinfo='y';
&#125;
?>
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="utf-8" >
<meta name="keywords" content="rent a car creta" >
<meta name="description" content="Sunrise rent a car in heraklion crete." >
<meta name="robots" content="index,follow">
........κλπ....
........κλπ....
απλώς κανω ενα check οτι εχουν σταλει οι μεταβλητες και μετα τις αποθηκευω σε μεταβλητες του SESSION.

edit:
Μεχρι να βγαλουμε ακρη αναγκαστηκα και εβαλα τη σελιδα Booking Summary να κανει Refresh, οποτε κριτηριο παραμενει η Αρχικη μονο (φορτωνει τις μεταβλητες μεσα στα πεδια της φόρμας):

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script>
window.onload = function&#40;&#41; &#123;
    if&#40;!window.location.hash&#41; &#123;
        window.location = window.location + '#loaded';
        window.location.reload&#40;&#41;;
    &#125;
&#125;
</script>
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

Άβαταρ μέλους
ideal
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 16:26

Πρόβλημα με Sessions και Refresh σελίδας με εγκατάσταση SSL

Δημοσίευση από ideal » 01 Μάιος 2017 09:05

fafos ήταν τελικά το cachewall από το cPanel.
Συγνωμη για την ταλαιπωρια αλλα πρωτη φορα υπηρχε τετοιο λογισμικο εγκατεστημενο στο cPanel και δεν το ειχα ξαναδει για να ξερω. Μαλιστα αφοτου το απενεργοποιησα δοκιμαζα για τουλαχιστον 10' συνεχομενα χωρις αποτελεσμα για αυτο εστειλα το προηγουμενο post. Φαινεται οτι ηταν αυτο αιτια και δεν εβλεπα και τις αλλαγες που εκανα στα αρχεια που ανεβαζα κατευθειαν.
Ευχαριστω πολυ παντως!
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε. -Α. Einstein

Rent a Car

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες