SCRIPT για άνοιγμα σελίδας ?

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
jps
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: 28 Σεπ 2003 18:16
Τοποθεσία: Orchomenos
Επικοινωνία:

SCRIPT για άνοιγμα σελίδας ?

Δημοσίευση από jps » 05 Δεκ 2003 07:56

Θέλω ορισμένες σελίδες να ανοίγουν σε προκαθορισμένες διαστάσεις και χωρίς τις γραμμές εργαλείων.
Γνωρίζω script σε σύνδεση που θα παραπέμπει στην ανάλογη σελίδα για να γίνεται αυτό αλλά υπάρχει το εξής πρόβλημα.
Αν κάποιος δώσει στον browser την πλήρη διεύθυνση της σελίδας και δεν πάει μέσω της σύνδεσης, τότε όπως είναι λογικό αυτή ανοίγει σε oλόκληρη την οθόνη και με τις γραμμές εργαλείων.

Χρειάζομαι ένα script για να μπει στη σελίδα και να την κάνει να ανοίγει με τον τρόπο που ανέφερα ανεξάρτητα από που θα έρχεται ο επισκέπτης.

Ελπίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο γιατί εγώ όσο κι αν το έψαξα δεν τα κατάφερα.
Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι γιαυτό το πρόβλημα θα του ήμουν υποχρεωμένος.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

SCRIPT για άνοιγμα σελίδας ?

Δημοσίευση από EneMe » 05 Δεκ 2003 12:14

Νομίζω πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται, αφού ανοίγοντας κάποιος ένα παράθυρο browser, άσχετα με το τί θα πληκτρολογήσει, αυτό έχει πάρει ήδη τις default ιδιότητές του, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να αλλαχθούν από εσωτερικό παράγοντα (και συγκεκριμένα μια σελίδα ενός site)...

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό που είπα! :-?

Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω, ας το πεί... :wink:

Άβαταρ μέλους
Panos Galanis
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 09 Σεπ 2002 12:51
Τοποθεσία: Hamburg

SCRIPT για άνοιγμα σελίδας ?

Δημοσίευση από Panos Galanis » 05 Δεκ 2003 12:51

Απ΄οτι καταλαβαίνω γνωρίζεις πως απο μια σελίδα μπορεις να ανοίξεις ενα καινούριο "παραθυρο" με ελενχόμενη εμφάνιση *(οχι toolbar, οχι statusbar, οχι menu κτλπ.)

Το μόνο που χρειάζεσαι λοιπόν τώρα είναι να ελένχεις σε όλες τις άλλες σελίδες απο πού έρχεται ο επισκέπτης.

Σε Javascript: document.referrer

Αν λοιπον το "απο που μας ερχεσαι βρε παλικάρι?" παίρνει τιμή διαφορετική απο την κεντρική σου σελίδα τότε κατεύθηνε τον σε αυτήν ή σε μήνυμα π.χ. "Πού πα ωρέ ?!"

Αυτά ... Μήν περιμένεις να σου γράψω και κώδικα.
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so. - Douglas Adams

Άβαταρ μέλους
jps
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: 28 Σεπ 2003 18:16
Τοποθεσία: Orchomenos
Επικοινωνία:

SCRIPT για άνοιγμα σελίδας ?

Δημοσίευση από jps » 08 Δεκ 2003 00:36

EneMe ευχαριστώ για την απάντηση. Μάλλον έχεις δίκιο.

Πάνο ίσως δεν το διατύπωσα με σαφήνεια και δεν το κατάλαβες.
Με δεξί κλικ και "Προσθήκη στα Αγαπημένα" ο επισκέπτης θα αποθηκεύσει την πλήρη διαδρομή της συγκεκριμμένης οθόνης με αποτέλεσμα να μην ανοίγει όπως εγώ θα έχω γράψει στο script της οποιασδήποτε σύνδεσης που θα έχω στο site γιατί θα έρχεται απευθείας. Μου έδωσες όμως μια καλή ιδέα (ανακατεύθυνση αν έρχεται απέξω). Όπως και νάχει σ΄ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες και οποιαδήποτε άλλη ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.
Κάτι άλλο τώρα. Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω κάποιον Πάνο "Γαλάνη" μπορείς να μου πεις τόπο καταγωγής;

Άβαταρ μέλους
Panos Galanis
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 09 Σεπ 2002 12:51
Τοποθεσία: Hamburg

SCRIPT για άνοιγμα σελίδας ?

Δημοσίευση από Panos Galanis » 08 Δεκ 2003 13:24

Κατάλαβα πολύ καλά ποιό είναι το πρόβλημά σου. Εγω ίσως δεν διατύπωσα σωστά την απάντηση ώστε να την καταλάβεις.

Δεν είναι δυνατόν να αλλάξεις όπως είπε και ο EnaMe τις ιδιότητες εμφάνισης παραθύρου απο τη στιγμή που αυτό έχει ανοίξει. Μπορείς όμως να ανακατευθήνεις τον επισκέπτη στην κεντρική σου σελίδα που ανοίγει αυτό το ριμαδιασμένο παράθυρο με τις ιδιότητες που θέλεις εσύ.

Εαν ο επισκέπτης έρχετε απο τα "αγαπημένα" το document.referer ειναι null ή empty string, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, αλλα με σιγουργιά σου απαντώ ότι δεν παίρνει την τιμή της κεντρική σου σελίδας.

Ετσι κατα κάποιο τρόπο επιβάλεις στον επισκέπτη να δεί τη σελίδα σου εαν ερχεται μόνο απο την κεντρική και απο καμία αλλη!

Και ναι είμαστε κοντοχωριανοί, είμαι απο τη Λιβαδειά. Λείπω τα τελευταία 4 χρόνια και έρχομαι μόνο γιορτές. Μπορεί να γνωριζόμαστε μεσω Μουτσανά (Microdata) αλλά δεν βγάζω άκρη. Εκτός βεβαια αν το avatar είναι παλιά φωτογραφία και με πολλά μαλιά :)
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so. - Douglas Adams

simos
Δημοσιεύσεις: 271
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 12:00
Επικοινωνία:

SCRIPT για άνοιγμα σελίδας ?

Δημοσίευση από simos » 08 Δεκ 2003 20:16

Ipostirizei PHP o server sou ? AN nai, pes mou na sou ftiaxo ena scriptaki na kaneis tin doulia sou.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

SCRIPT για άνοιγμα σελίδας ?

Δημοσίευση από Cha0s » 08 Δεκ 2003 20:29

<?
if (!strstr($_SERVER["HTTP_REFERER"],$_SERVER["HTTP_HOST"])) {
Header ("Location: index.php");
}
?>
Opou index.php to arxeio pou thes na ton petaei an erxetai apekso...

Ayto balto pano pano sta files pou theleis na ginetai o elegxos (prosoxi prin grapseis otidipote se html... oute ena keno na min iparxei prin...)

Άβαταρ μέλους
jps
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: 28 Σεπ 2003 18:16
Τοποθεσία: Orchomenos
Επικοινωνία:

SCRIPT για άνοιγμα σελίδας ?

Δημοσίευση από jps » 10 Δεκ 2003 07:38

ChaOs το δοκίμασα πολλές φορές αλλά δεν λειτούργησε καμμία. Μάλλον κάνω κάτι λάθος.
Το αρχείο στο οποίο γίνεται η ανακατεύθυνση πρέπει να είναι .php; Αν είναι .html δεν λειτουργεί;
Όπως και να είναι όμως σ' ευχαριστώ.

Μήπως θα μπορούσες (ή όποιος άλλος) να μου προτείνεις script για
αυτόματο κλείσιμο μιας σελίδας μετά από ορισμένο χρόνο
;

Άβαταρ μέλους
jps
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: 28 Σεπ 2003 18:16
Τοποθεσία: Orchomenos
Επικοινωνία:

SCRIPT για άνοιγμα σελίδας ?

Δημοσίευση από jps » 10 Δεκ 2003 07:44

Panos Galanis είναι πιθανό να έχουμε συναντηθεί στην MicroData.
Η φωτογραφία πρόσφατη είναι αλλά σίγουρα σε μπερδεύουν τα γυαλιά.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

SCRIPT για άνοιγμα σελίδας ?

Δημοσίευση από Cha0s » 11 Δεκ 2003 13:16

Nai ta arxeia prepei na einai .php ektos an exeis prosvasi ston webserver sou na rithmiseis na kanei parse ta .html meso tis PHP opote den tha xreiastei na kaneis rename ta arxeia sou...

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

SCRIPT για άνοιγμα σελίδας ?

Δημοσίευση από ThyClub » 11 Δεκ 2003 22:33

Το αρχείο στο οποίο γίνεται η ανακατεύθυνση πρέπει να είναι .php;
Oxi..

@chaos
ennoei sto arxeio pou 8a steilei ton episkepth kai oxi to arxeio me ton kwdika gia redirect :wink:

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

SCRIPT για άνοιγμα σελίδας ?

Δημοσίευση από Cha0s » 12 Δεκ 2003 01:24

oops nai... den diavasa sosta :oops:

Άβαταρ μέλους
jps
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: 28 Σεπ 2003 18:16
Τοποθεσία: Orchomenos
Επικοινωνία:

SCRIPT για άνοιγμα σελίδας ?

Δημοσίευση από jps » 13 Δεκ 2003 05:55

Ευχαριστώ πολύ όλους σας!
Οι προτάσεις σας, ανεξάρτητα από το αν μπόρεσα να τις εφαρμόσω ή όχι, με οδήγησαν τελικά σε μιά λύση. Ίσως δεν είναι η καλύτερη αλλά την παραθέτω μήπως και την χρειαστεί και κάποιος άλλος.
Η ενδιάμεση σελίδα στην οποία είχα το πρόβλημα είχε καταγραφεί από αρκετές μηχανές αναζήτησης και γιαυτό δεν μπορούσα να αλλάξω την διαδρομή σύνδεσης για να μην χαθούν αυτές οι συνδέσεις έστω και προσωρινά. Έβαλα πριν την προαναφερόμενη σελίδα και με το όνομα της μία ακόμα σελίδα από την οποία γίνεται αυτόματα ανακατεύθυνση και με τους περιορισμούς που θέλω. Το ξαναλέω πως κι εγώ καταλαβαίνω πως δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά αυτή μπόρεσα να εφαρμόσω προς το παρόν τουλάχιστον. Τώρα βέβαια το πρόβλημα είναι πως η ενδιάμεση σελίδα από την οποία γίνεται η ανακατεύθυνση παραμένει ανοιχτή.

Γιαυτό ζήτησα και σε προηγούμενο μήνυμα αν κάποιος γνωρίζει script ώστε να κλείνει αυτόματα μετά από κάποια δευτερόλεπτα.

Και πάλι σας ευχαριστώ. Η βοήθεια των forums στο freestuff είναι πραγματικά πολύτιμη.

Άβαταρ μέλους
Panos Galanis
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 09 Σεπ 2002 12:51
Τοποθεσία: Hamburg

SCRIPT για άνοιγμα σελίδας ?

Δημοσίευση από Panos Galanis » 13 Δεκ 2003 16:37

jps έγραψε:Τώρα βέβαια το πρόβλημα είναι πως η ενδιάμεση σελίδα από την οποία γίνεται η ανακατεύθυνση παραμένει ανοιχτή.

Γιαυτό ζήτησα και σε προηγούμενο μήνυμα αν κάποιος γνωρίζει script ώστε να κλείνει αυτόματα μετά από κάποια δευτερόλεπτα.
self.close()

ή πχ. μετά απο 2 δευτερόλεπτα

var cid = setTimeout("self.close()", 2000);

Αν η σελίδα έχει ανοιξει απο script διαφορετικα αποτελει security hole και αν θυμάμε καλά υπάρχει bugfix γιαυτό ...

όπως και νάχει χαίρομαι που μπορέσαμε να σε βοηθήσουμε και καλές γορτές !!!
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so. - Douglas Adams

Άβαταρ μέλους
jps
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: 28 Σεπ 2003 18:16
Τοποθεσία: Orchomenos
Επικοινωνία:

SCRIPT για άνοιγμα σελίδας ?

Δημοσίευση από jps » 15 Δεκ 2003 07:02

Pano σ' ευχαριστώ και πάλι και καλές γιορτές.
Καλές γιορτές σε όλους!

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης