Problima me script xioniou...

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kalavros
Δημοσιεύσεις: 516
Εγγραφή: 30 Ιουν 2003 15:57
Τοποθεσία: London, UK

Problima me script xioniou...

Δημοσίευση από kalavros » 07 Δεκ 2003 01:36

oriste to script....

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!-- TWO STEPS TO INSTALL SNOW&#58;

  1.  Copy the coding into the BODY of your HTML document
  2.  Save the snow.gif image to your web site directory  -->

<!-- STEP ONE&#58; Paste this code into the BODY of your HTML document  -->

<BODY bgcolor="#000000">

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript1.2">

<!-- Begin
var no = 25; // snow number
var speed = 10; // smaller number moves the snow faster
var snowflake = "snow.gif";

var ns4up = &#40;document.layers&#41; ? 1 &#58; 0;  // browser sniffer
var ie4up = &#40;document.all&#41; ? 1 &#58; 0;
var dx, xp, yp;    // coordinate and position variables
var am, stx, sty;  // amplitude and step variables
var i, doc_width = 800, doc_height = 600;
if &#40;ns4up&#41; &#123;
doc_width = self.innerWidth;
doc_height = self.innerHeight;
&#125; else if &#40;ie4up&#41; &#123;
doc_width = document.body.clientWidth;
doc_height = document.body.clientHeight;
&#125;
dx = new Array&#40;&#41;;
xp = new Array&#40;&#41;;
yp = new Array&#40;&#41;;
am = new Array&#40;&#41;;
stx = new Array&#40;&#41;;
sty = new Array&#40;&#41;;
for &#40;i = 0; i < no; ++ i&#41; &#123;  
dx&#91;i&#93; = 0;                        // set coordinate variables
xp&#91;i&#93; = Math.random&#40;&#41;*&#40;doc_width-50&#41;;  // set position variables
yp&#91;i&#93; = Math.random&#40;&#41;*doc_height;
am&#91;i&#93; = Math.random&#40;&#41;*20;         // set amplitude variables
stx&#91;i&#93; = 0.02 + Math.random&#40;&#41;/10; // set step variables
sty&#91;i&#93; = 0.7 + Math.random&#40;&#41;;     // set step variables
if &#40;ns4up&#41; &#123;                      // set layers
if &#40;i == 0&#41; &#123;
document.write&#40;"<layer name=\"dot"+ i +"\" left=\"15\" "&#41;;
document.write&#40;"top=\"15\" visibility=\"show\"><img src=\""&#41;;
document.write&#40;snowflake + "\" border=\"0\"></layer>"&#41;;
&#125; else &#123;
document.write&#40;"<layer name=\"dot"+ i +"\" left=\"15\" "&#41;;
document.write&#40;"top=\"15\" visibility=\"show\"><img src=\""&#41;;
document.write&#40;snowflake + "\" border=\"0\"></layer>"&#41;;
   &#125;
&#125; else if &#40;ie4up&#41; &#123;
if &#40;i == 0&#41; &#123;
document.write&#40;"<div id=\"dot"+ i +"\" style=\"POSITION&#58; "&#41;;
document.write&#40;"absolute; Z-INDEX&#58; "+ i +"; VISIBILITY&#58; "&#41;;
document.write&#40;"visible; TOP&#58; 15px; LEFT&#58; 15px;\"><img src=\""&#41;;
document.write&#40;snowflake + "\" border=\"0\"></div>"&#41;;
&#125; else &#123;
document.write&#40;"<div id=\"dot"+ i +"\" style=\"POSITION&#58; "&#41;;
document.write&#40;"absolute; Z-INDEX&#58; "+ i +"; VISIBILITY&#58; "&#41;;
document.write&#40;"visible; TOP&#58; 15px; LEFT&#58; 15px;\"><img src=\""&#41;;
document.write&#40;snowflake + "\" border=\"0\"></div>"&#41;;
      &#125;
   &#125;
&#125;
function snowNS&#40;&#41; &#123;  // Netscape main animation function
for &#40;i = 0; i < no; ++ i&#41; &#123;  // iterate for every dot
yp&#91;i&#93; += sty&#91;i&#93;;
if &#40;yp&#91;i&#93; > doc_height-50&#41; &#123;
xp&#91;i&#93; = Math.random&#40;&#41;*&#40;doc_width-am&#91;i&#93;-30&#41;;
yp&#91;i&#93; = 0;
stx&#91;i&#93; = 0.02 + Math.random&#40;&#41;/10;
sty&#91;i&#93; = 0.7 + Math.random&#40;&#41;;
doc_width = self.innerWidth;
doc_height = self.innerHeight;
&#125;
dx&#91;i&#93; += stx&#91;i&#93;;
document.layers&#91;"dot"+i&#93;.top = yp&#91;i&#93;;
document.layers&#91;"dot"+i&#93;.left = xp&#91;i&#93; + am&#91;i&#93;*Math.sin&#40;dx&#91;i&#93;&#41;;
&#125;
setTimeout&#40;"snowNS&#40;&#41;", speed&#41;;
&#125;
function snowIE&#40;&#41; &#123;  // IE main animation function
for &#40;i = 0; i < no; ++ i&#41; &#123;  // iterate for every dot
yp&#91;i&#93; += sty&#91;i&#93;;
if &#40;yp&#91;i&#93; > doc_height-50&#41; &#123;
xp&#91;i&#93; = Math.random&#40;&#41;*&#40;doc_width-am&#91;i&#93;-30&#41;;
yp&#91;i&#93; = 0;
stx&#91;i&#93; = 0.02 + Math.random&#40;&#41;/10;
sty&#91;i&#93; = 0.7 + Math.random&#40;&#41;;
doc_width = document.body.clientWidth;
doc_height = document.body.clientHeight;
&#125;
dx&#91;i&#93; += stx&#91;i&#93;;
document.all&#91;"dot"+i&#93;.style.pixelTop = yp&#91;i&#93;;
document.all&#91;"dot"+i&#93;.style.pixelLeft = xp&#91;i&#93; + am&#91;i&#93;*Math.sin&#40;dx&#91;i&#93;&#41;;
&#125;
setTimeout&#40;"snowIE&#40;&#41;", speed&#41;;
&#125;
if &#40;ns4up&#41; &#123;
snowNS&#40;&#41;;
&#125; else if &#40;ie4up&#41; &#123;
snowIE&#40;&#41;;
&#125;
// End -->
</script>

<!-- STEP TWO&#58; Save the snow.gif image to your web site directory  ->

<!-- Go to http&#58;//javascript.internet.com/img/snow/snow.gif

Right-click the image and "Save Image As..."  -->


<!-- Script Size&#58;  3.39 KB -->

oso periergo kai an sas fenete den exw brei pou bazoune to link gia to snow gif.......exete kamia idea???[/b][/color]

Άβαταρ μέλους
Ambrakiotis
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 03 Δεκ 2003 11:34

Problima me script xioniou...

Δημοσίευση από Ambrakiotis » 07 Δεκ 2003 02:09

Apo to link poy dinei (http://javascript.internet.com/img/snow/snow.gif)
katebazoyme to gif... to link den xreiazete na mpei poythena mesa sto BODY

To scriptaki doylebei mia xara

Άβαταρ μέλους
kalavros
Δημοσιεύσεις: 516
Εγγραφή: 30 Ιουν 2003 15:57
Τοποθεσία: London, UK

Problima me script xioniou...

Δημοσίευση από kalavros » 07 Δεκ 2003 02:20

kai omws file mou bgazei "sfalma".....

to thema einai oti prepei na anebaseis kapou to snow.gif....kai na baleis to url tou kapou mesas ton kwdika...ayto den mporw na brw....:(
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kalavros την 07 Δεκ 2003 02:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27622
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Problima me script xioniou...

Δημοσίευση από cordis » 07 Δεκ 2003 02:22

γραμμη 15

Κώδικας: Επιλογή όλων

var snowflake = "snow.gif"; 
εκεί αντί για σκέτο snow.gif βάλε το url... ;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
kalavros
Δημοσιεύσεις: 516
Εγγραφή: 30 Ιουν 2003 15:57
Τοποθεσία: London, UK

Problima me script xioniou...

Δημοσίευση από kalavros » 07 Δεκ 2003 02:36

...john kai ayto to ekana....alla kai pali sfalma mou bgazei....


Άβαταρ μέλους
Ambrakiotis
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 03 Δεκ 2003 11:34

Problima me script xioniou...

Δημοσίευση από Ambrakiotis » 07 Δεκ 2003 02:52

an den alaxeis katholoy to
var snowflake = "snow.gif";
anebase to snow.gif ekei poy exeis anebasei kai ton kodika

Άβαταρ μέλους
kalavros
Δημοσιεύσεις: 516
Εγγραφή: 30 Ιουν 2003 15:57
Τοποθεσία: London, UK

Problima me script xioniou...

Δημοσίευση από kalavros » 07 Δεκ 2003 03:00

to thema einai oti exw club tou pathfinder to opoio den exei diko tou directory....... :(

exete mipws ipopsi sas kanena alla script pou na kanei to idio pragma???

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

Problima me script xioniou...

Δημοσίευση από grjava » 07 Δεκ 2003 03:13

Το script δουλεύει μια χαρά.. Υποψιάζομαι ότι το λάθος το κάνεις στην πρώτη γραμμή του κώδικα (<BODY bgcolor="#000000"> ) το οποίο τοποθετείς μέσα στον κώδικα όπως είναι.. Θα πρέπει να σβήσεις αυτήν την γραμμή κώδικα και μετά να πας μέσα στον κώδικα που έχεις στην σελίδα σου και στο ΔΙΚΟ της <BODY> να τοποθετήσεις την εντολή bgcolor="#000000"..
Με λίγα λόγια βλέπει 2 <BODY> γι'αυτό σου βγάζει error..
Ελπίζω να βγώ αληθινός :D

Υ.Σ. Για το gif μπορείς να χρησιμοποιήσεις το path του javascript.internet.com δηλ.:http://javascript.internet.com/img/snow/snow.gif

Άβαταρ μέλους
kalavros
Δημοσιεύσεις: 516
Εγγραφή: 30 Ιουν 2003 15:57
Τοποθεσία: London, UK

Problima me script xioniou...

Δημοσίευση από kalavros » 07 Δεκ 2003 03:24

mmm les??? mallon ayto prepei na einai....wstoso kai pali...exw club sto pathfinder....den exw amesi prosbasi sto body....

rije mia matia ama thes.....click edw

...grjava mipws gnwrizeis kanena paromoio script???


Άβαταρ μέλους
greek_manager
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1243
Εγγραφή: 21 Οκτ 2002 19:01
Τοποθεσία: Back to Greece
Επικοινωνία:

Problima me script xioniou...

Δημοσίευση από greek_manager » 07 Δεκ 2003 04:02

kala dhmhtrakh egrapses pali!
"provlhma me script xioniou"
etoimasthka na valw antiolisthtikes alysides :pint: :kaloe:
aka thkouk
Football Manager - H ελληνική κοινότητα
παιχνιδια στρατηγικης - Παίξε Δωρεάν

Άβαταρ μέλους
Ambrakiotis
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 03 Δεκ 2003 11:34

Problima me script xioniou...

Δημοσίευση από Ambrakiotis » 07 Δεκ 2003 11:00

bale mono oti periexete mesa sto script.... kai an den exeis tin dynatotita na anebaseis to snow.gif sti thesi toy bale to url

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript1.2">
...........
..........
// End -->
</script>

Άβαταρ μέλους
kalavros
Δημοσιεύσεις: 516
Εγγραφή: 30 Ιουν 2003 15:57
Τοποθεσία: London, UK

Problima me script xioniou...

Δημοσίευση από kalavros » 07 Δεκ 2003 12:52

greek_manager έγραψε:kala dhmhtrakh egrapses pali!
"provlhma me script xioniou"
etoimasthka na valw antiolisthtikes alysides :pint: :kaloe:

thanks thanasi mou....prospathw..... :D :wink:

Ambrakiotis to exw kanei kai ayto alla tipota......

...ama exete kanena allo tetoio script ipopsi sas paidia....postarete to...pls....

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

Problima me script xioniou...

Δημοσίευση από grjava » 08 Δεκ 2003 03:04

Δεν ξέρω αν σου κάνει το παρακάτω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script>

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////
// Εδώ αρχίζουν οι αλλαγές
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////

// Αριθμός νιφάδων&#40;30-40 το καλύτερο&#41;
var snowmax=35

// Χρώματα των νιφάδων
var snowcolor=new Array&#40;"#aaaacc","#ddddFF","#ccccDD"&#41;

// Γραμματοσειρές νιφάδων
var snowtype=new Array&#40;"Arial Black","Arial Narrow","Times","Comic Sans MS"&#41;

// Ο χαρακτήρας που μετατρέπεται σε νιφάδα
var snowletter="*"

// Ταχύτητα της νιφάδας  &#40;ορια από 0.3 έως 2&#41;
var sinkspeed=0.6

// Το μέγεθος της μεγαλύτερης νιφάδας
var snowmaxsize=22

// Το μέγεθος της μικρότερης νιφάδας
var snowminsize=8

// Που θέλετε να εμφανίζονται οι νιφάδες
// 1= σε όλη την σελίδα, 2= αριστερά της σελίδας
// 3= στο κέντρο της σελίδας, 4= στα δεξιά της σελίδας
var snowingzone=1

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////
// Εδώ τελειώνουν οι ρυθμίσεις. μην πειράξετε τισ παρακάτω γραμμές
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////



var snow=new Array&#40;&#41;
var marginbottom
var marginright
var timer
var i_snow=0
var x_mv=new Array&#40;&#41;;
var crds=new Array&#40;&#41;;
var lftrght=new Array&#40;&#41;;
var browserinfos=navigator.userAgent 
var ie5=document.all&&document.getElementById&&!browserinfos.match&#40;/Opera/&#41;
var ns6=document.getElementById&&!document.all
var opera=browserinfos.match&#40;/Opera/&#41;  
var browserok=ie5||ns6||opera

function randommaker&#40;range&#41; &#123;		
	rand=Math.floor&#40;range*Math.random&#40;&#41;&#41;
    return rand
&#125;

function initsnow&#40;&#41; &#123;
	if &#40;ie5 || opera&#41; &#123;
		marginbottom = document.body.clientHeight
		marginright = document.body.clientWidth
	&#125;
	else if &#40;ns6&#41; &#123;
		marginbottom = window.innerHeight
		marginright = window.innerWidth
	&#125;
	var snowsizerange=snowmaxsize-snowminsize
	for &#40;i=0;i<=snowmax;i++&#41; &#123;
		crds&#91;i&#93; = 0;                      
    	lftrght&#91;i&#93; = Math.random&#40;&#41;*15;         
    	x_mv&#91;i&#93; = 0.03 + Math.random&#40;&#41;/10;
		snow&#91;i&#93;=document.getElementById&#40;"s"+i&#41;
		snow&#91;i&#93;.style.fontFamily=snowtype&#91;randommaker&#40;snowtype.length&#41;&#93;
		snow&#91;i&#93;.size=randommaker&#40;snowsizerange&#41;+snowminsize
		snow&#91;i&#93;.style.fontSize=snow&#91;i&#93;.size
		snow&#91;i&#93;.style.color=snowcolor&#91;randommaker&#40;snowcolor.length&#41;&#93;
		snow&#91;i&#93;.sink=sinkspeed*snow&#91;i&#93;.size/5
		if &#40;snowingzone==1&#41; &#123;snow&#91;i&#93;.posx=randommaker&#40;marginright-snow&#91;i&#93;.size&#41;&#125;
		if &#40;snowingzone==2&#41; &#123;snow&#91;i&#93;.posx=randommaker&#40;marginright/2-snow&#91;i&#93;.size&#41;&#125;
		if &#40;snowingzone==3&#41; &#123;snow&#91;i&#93;.posx=randommaker&#40;marginright/2-snow&#91;i&#93;.size&#41;+marginright/4&#125;
		if &#40;snowingzone==4&#41; &#123;snow&#91;i&#93;.posx=randommaker&#40;marginright/2-snow&#91;i&#93;.size&#41;+marginright/2&#125;
		snow&#91;i&#93;.posy=randommaker&#40;2*marginbottom-marginbottom-2*snow&#91;i&#93;.size&#41;
		snow&#91;i&#93;.style.left=snow&#91;i&#93;.posx
		snow&#91;i&#93;.style.top=snow&#91;i&#93;.posy
	&#125;
	movesnow&#40;&#41;
&#125;

function movesnow&#40;&#41; &#123;
	for &#40;i=0;i<=snowmax;i++&#41; &#123;
		crds&#91;i&#93; += x_mv&#91;i&#93;;
		snow&#91;i&#93;.posy+=snow&#91;i&#93;.sink
		snow&#91;i&#93;.style.left=snow&#91;i&#93;.posx+lftrght&#91;i&#93;*Math.sin&#40;crds&#91;i&#93;&#41;;
		snow&#91;i&#93;.style.top=snow&#91;i&#93;.posy
		
		if &#40;snow&#91;i&#93;.posy>=marginbottom-2*snow&#91;i&#93;.size || parseInt&#40;snow&#91;i&#93;.style.left&#41;>&#40;marginright-3*lftrght&#91;i&#93;&#41;&#41;&#123;
			if &#40;snowingzone==1&#41; &#123;snow&#91;i&#93;.posx=randommaker&#40;marginright-snow&#91;i&#93;.size&#41;&#125;
			if &#40;snowingzone==2&#41; &#123;snow&#91;i&#93;.posx=randommaker&#40;marginright/2-snow&#91;i&#93;.size&#41;&#125;
			if &#40;snowingzone==3&#41; &#123;snow&#91;i&#93;.posx=randommaker&#40;marginright/2-snow&#91;i&#93;.size&#41;+marginright/4&#125;
			if &#40;snowingzone==4&#41; &#123;snow&#91;i&#93;.posx=randommaker&#40;marginright/2-snow&#91;i&#93;.size&#41;+marginright/2&#125;
			snow&#91;i&#93;.posy=0
		&#125;
	&#125;
	var timer=setTimeout&#40;"movesnow&#40;&#41;",50&#41;
&#125;

for &#40;i=0;i<=snowmax;i++&#41; &#123;
	document.write&#40;"<span id='s"+i+"' style='position&#58;absolute;top&#58;-"+snowmaxsize+"'>"+snowletter+"</span>"&#41;
&#125;
if &#40;browserok&#41; &#123;
	window.onload=initsnow
&#125;
</script>
Διάφορες αλλαγές μπορείς να κάνεις στις πάνω γραμμές του κώδικα..

Άβαταρ μέλους
Panos Galanis
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 09 Σεπ 2002 12:51
Τοποθεσία: Hamburg

Problima me script xioniou...

Δημοσίευση από Panos Galanis » 08 Δεκ 2003 14:12

Γιατί ρε Θωμά δεν γράφεις Credits ? Όποιος και αν έχει γράψει το script είναι τιμή για κάποιον που κάθησε και ξεστραβώθηκε να το τελειώσει να δεί το όνομά του.

Εαν είναι δικό σου γράψτο! αν οχι αλλά έκανες διορθώσεις γράψε original απο foobar στη www.foobar.baz μετάφραση και δεν ξέρω εγώ τι άλλο grjava Θωμάς!

Εχω άδικο?
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so. - Douglas Adams

Άβαταρ μέλους
kalavros
Δημοσιεύσεις: 516
Εγγραφή: 30 Ιουν 2003 15:57
Τοποθεσία: London, UK

Problima me script xioniou...

Δημοσίευση από kalavros » 08 Δεκ 2003 18:09

thanks grjava gia tin help..... :D

....nai kai egw nomizw ti o panos exei dikio.....

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες