mailform-asiblirota pedia

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Nidas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2348
Εγγραφή: 03 Απρ 2003 13:09
Τοποθεσία: Germany/Wuppertal-Hellas/Preveza

mailform-asiblirota pedia

Δημοσίευση από Nidas » 11 Δεκ 2003 21:34

paidia pos ginete se mia mailform
otan den siblironei kapoios olla ta pedia
na tou bgazei ena minima???

AlexanderTheGr
Δημοσιεύσεις: 153
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2003 04:22
Επικοινωνία:

mailform-asiblirota pedia

Δημοσίευση από AlexanderTheGr » 11 Δεκ 2003 22:16

Ayto mporei na ginei me tin synartisi empty.

Dil ena paradeigma......

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (empty(trim($_POST["to"])) {
        echo "Its appear the destination field is empty";
}

if (empty(trim($_POST["subject"])) {
        echo "Its appear the subject field is empty";
}

if (empty(trim($_POST["body"])) {
        echo "Its appear the body field is empty";
}

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

mailform-asiblirota pedia

Δημοσίευση από grjava » 12 Δεκ 2003 01:50

Αυτό που σου αναφέρει ο AlexanderTheGr μπαίνει σε κάποιο php αρχείο για να δουλέψει.. Ένας ποιό εύκολος τρόπος είναι τα javascripts. Ένα από αυτά είναι το παρακάτω:

Βάλε τον παρακάτω κώδικα στο head της σελίδας σου:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript" language="JavaScript">
function formCheck&#40;formobj&#41;&#123;
	// name of mandatory fields
	var fieldRequired = Array&#40;"Όνομα", "Email", "Σχόλια"&#41;;
	// field description to appear in the dialog box
	var fieldDescription = Array&#40;"Όνομα", "Email", "Σχόλια"&#41;;
	// dialog message
	var alertMsg = "Παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία&#58;\n";
	
	var l_Msg = alertMsg.length;
	
	for &#40;var i = 0; i < fieldRequired.length; i++&#41;&#123;
		var obj = formobj.elements&#91;fieldRequired&#91;i&#93;&#93;;
		if &#40;obj&#41;&#123;
			if &#40;obj.type == null&#41;&#123;
				var blnchecked = false;
				for &#40;var j = 0; j < obj.length; j++&#41;&#123;
					if &#40;obj&#91;j&#93;.checked&#41;&#123;
						blnchecked = true;
					&#125;
				&#125;
				if &#40;!blnchecked&#41;&#123;
					alertMsg += " - " + fieldDescription&#91;i&#93; + "\n";
				&#125;
				continue;
			&#125;

			switch&#40;obj.type&#41;&#123;
			case "select-one"&#58;
				if &#40;obj.selectedIndex == -1 || obj.options&#91;obj.selectedIndex&#93;.text == ""&#41;&#123;
					alertMsg += " - " + fieldDescription&#91;i&#93; + "\n";
				&#125;
				break;
			case "select-multiple"&#58;
				if &#40;obj.selectedIndex == -1&#41;&#123;
					alertMsg += " - " + fieldDescription&#91;i&#93; + "\n";
				&#125;
				break;
			case "text"&#58;
			case "textarea"&#58;
				if &#40;obj.value == "" || obj.value == null&#41;&#123;
					alertMsg += " - " + fieldDescription&#91;i&#93; + "\n";
				&#125;
				break;
			default&#58;
			&#125;
		&#125;
	&#125;

	if &#40;alertMsg.length == l_Msg&#41;&#123;
		return true;
	&#125;else&#123;
		alert&#40;alertMsg&#41;;
		return false;
	&#125;
&#125;
// -->
</script>
Και ο παρακάτω είναι η φόρμα σου:


Κώδικας: Επιλογή όλων

<form method="POST" action="http&#58;//grjava.com/phpform/dynaform.php" onsubmit="return formCheck&#40;this&#41;;" style="font-size &#58; 11px;font-family &#58; Verdana;color &#58; navy;">
<input type='hidden' name='rec_mailto' value='onoma@urlsite.gr'><input type='hidden' name='rec_subject' value='Μήνυμα από το site σας'><input type='hidden' name='rec_thanks' value='http&#58;//grjava.com/gr/freetools/thanks.html'>Όνομα<br>
<INPUT type="text" name="Όνομα" style="border-top-width &#58; 1px;border-right-width &#58; 1px;border-bottom-width &#58; 1px;border-left-width &#58; 1px;border-color &#58; blue blue blue blue;"><BR>
Email<BR>
<INPUT type="text" name="Email" style="border-top-width &#58; 1px;border-right-width &#58; 1px;border-bottom-width &#58; 1px;border-left-width &#58; 1px;border-color &#58; blue blue blue blue;">
<BR>
Σχόλια<BR>
<TEXTAREA name="Σχόλια" rows="7" cols="27" style="border-top-width &#58; 1px;border-right-width &#58; 1px;border-bottom-width &#58; 1px;border-left-width &#58; 1px;border-color &#58; blue blue blue blue;"></TEXTAREA>

<br>
<INPUT type="submit" value="Αποστολή" style="font-size &#58; 10px;font-family &#58; Verdana;font-weight &#58; bold;color &#58; navy;background-color &#58; white;"></FORM>
Το παράδειγμα της φόρμας είναι από την δική μου που δίνω στα ελεύθερα εργαλεία.

Διαμόρφωση:

Στο κομμάτι κώδικα που μπαίνει στο head άλλαξε τα ονόματα στις παρακάτω γραμμές:


var fieldRequired = Array("Όνομα", "Email", "Σχόλια");

var fieldDescription = Array("Όνομα", "Email", "Σχόλια");


Βάλε τα δικά σου σύμφωνα με αυτά που περιέχει η φόρμα σου στις εντολές name= (π.χ. name="Όνομα") .
Θα βάλεις ΜΟΝΟ τα ονόματα που θες να είναι υποχρεωτικά!

Η άλλη αλλαγή είναι στην πρώτη γραμμή κώδικα της φόρμας να προσθέσεις την εντολή onsubmit="return formCheck(this);" μετά την διαδρομή προς το script και είσαι έτοιμος..

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

mailform-asiblirota pedia

Δημοσίευση από Cha0s » 12 Δεκ 2003 11:35

Oreos thoma kai epsaxna kati tetio :)

Άβαταρ μέλους
Nidas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2348
Εγγραφή: 03 Απρ 2003 13:09
Τοποθεσία: Germany/Wuppertal-Hellas/Preveza

mailform-asiblirota pedia

Δημοσίευση από Nidas » 12 Δεκ 2003 14:22

thanks thoma! :wink:

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

mailform-asiblirota pedia

Δημοσίευση από grjava » 13 Δεκ 2003 01:07

Προσεχώς (για όποιον θέλει).. Υποχρεωτικά πεδία για τηλέφωνα ή μήκος αριθμού, έγκυρου email κλπ.

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

mailform-asiblirota pedia

Δημοσίευση από xmavidis » 05 Μάιος 2004 16:47

Θα ήθελα να ελέγχει την εγγυρότητα του e-mail
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

mailform-asiblirota pedia

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 05 Μάιος 2004 17:25

pavtos egw eimai tis gvomis pos eivai kaliteros o server side elegxos (kai o client side va doulebei sivepikourika) giati av gia kapoio logo dev iparxei to javascript stov client tote dev givete elegxos tov paidiov pou pervave sto application.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

mailform-asiblirota pedia

Δημοσίευση από ThyClub » 05 Μάιος 2004 23:47

Μεγα δικιο rapid :) :) :)

Πάντα να ελέγχεις με php έστω και αν το κάνεις πρίν με javascript.
Θα ήθελα να ελέγχει την εγγυρότητα του e-mail
function check_email ( $email, $check_domain=false )
{
if (ereg('^[-!#$%&\'*+\\./0-9=?A-Z^_`a-z{|}~]+'.'@'.
'[-!#$%&\'*+\\/0-9=?A-Z^_`a-z{|}~]+\.'.
'[-!#$%&\'*+\\./0-9=?A-Z^_`a-z{|}~]+$', $email))
{
if ($check_domain && function_exists('checkdnsrr')) {
list (, $domain) = explode('@', $email);

if (checkdnsrr($domain, 'MX') || checkdnsrr($domain, 'A')) {
return true;
}
return false;
}
return true;
}
return false;
}
Αυτο τσεκάρει και αν το domain υπάρχει :wink:

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

mailform-asiblirota pedia

Δημοσίευση από xmavidis » 05 Μάιος 2004 23:58

thanks! :P

Τον κώδικα αυτόν τον βάζω στο head??
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
Tanaka
Δημοσιεύσεις: 174
Εγγραφή: 27 Απρ 2004 21:40
Τοποθεσία: Κορωπί

mailform-asiblirota pedia

Δημοσίευση από Tanaka » 06 Μάιος 2004 09:19

Για να χρησιμοποιήσεις αυτές τις συναρτήσεις θα πρέπει να κάνεις submit τα δεδομένα της φόρμας σε μία σελίδα και εκεί να κάνεις όλους αυτούς τους ελέγχους. Αν τώρα βρεθεί κάποιο λάθος τότε εμφανίζεις στον χρήστη ένα μήνυμα με το λάθος που βρέθηκε και την φόρμα. Διαφορετικά κάνεις τα δεδομένα σου ότι θέλει (π.χ. τα βάζεις μέσα σε μία βάση).

Άβαταρ μέλους
arthur
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: 26 Οκτ 2003 00:28

mailform-asiblirota pedia

Δημοσίευση από arthur » 14 Μάιος 2004 18:56

loipon katarxhn na eyxaristhsw gia thn boh8eia poy briskw panta..
twra kati sxetiko me tis formes...xhrsimopoihsa arxika thn forma poy brhka sta grjava tools kai paroysiasthke to ejhs: kapoia grammata apo ta onomata twn pediwn den moy bgaina sta ellhnika alla alla me ? kai alla me latinika..sthn synexeia eftiaja mia dikh moy forma poy doyleyei kala kai xrhsimopoihsa to script apostolhs poy eixe h selida sas..to mhnyma poy erxetai sto email moy den perilambanei ola ta stoixeia enw se merika pedia emfanizetai to onoma toy pedioy kai oxi h timh...mporei kaneis na boh8hsei...?
eyxaristw ek twn proterwn
ps: dieykrinhsh (epeidh den mporw na metakinhsw to topic)
xrhsmimopiow html kwdika doyleyontas me golive....

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες