Onmouseover

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Onmouseover

Δημοσίευση από patriot » 19 Δεκ 2003 02:59

Νέα ερώτηση: Ποιο καλό παιδάκι θα μου πει πώς να βάλω 2 εντολές μέσα σε ένα onmouseover; Ποιος; Όλοι σας; Ε, αυτό περιμένω και εγώ!! :lol: :pint: :kaloe: (Lol, πλάκα κάνω μην αγχωθεί κανείς! 8) )

Για να εξηγήσω καλύτερα. Θέλω όταν γινεται onmouseover - και μετά με την σειρά του onmouseout - να γίνονται 2 διαδικασίες. Πρώτον onmouseover swap image (η κλασσική αλλάγη ενός image όταν περνάει ο κέρσορας από πάνω του) και δεύτερον onmouseover tooltip (αυτό που μοιάζει με το alt στο img src της html, που να περιγράφει τι έχει το link μέσα). Και μετά όταν γίνεται ounmouseout το swap image να γυρνάει στο αρχικό image και το toοltip να εξαφανίζεται

Θέλω δηλ να μου πείτε το συντακτικό. Έχω και τους κώδικες αν θέλετε να τους βάλω για βοήθεια. Αυτό που δεν ξέρω, είναι το πως να τους συνδιάσω.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Onmouseover

Δημοσίευση από ThyClub » 19 Δεκ 2003 08:45

kane mia function me tis dyo leitourgies mazi...

PX :

onmouseover=do_swap()

function do_swap()
{
swap the image
show the tooltip
}

:wink:

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Onmouseover

Δημοσίευση από patriot » 20 Δεκ 2003 10:44

Thanks. Θα το δοκιμάσω, αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα μου χρησιμεύσει έτσι. Τα λέμε!!


(Καλά σου έχουν πει ότι έχεις το ποιο κατάληλο avatar?!!)
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

Onmouseover

Δημοσίευση από grjava » 21 Δεκ 2003 01:24

Κώδικας: Επιλογή όλων

<A href="page.html" onmouseover="roll.src='pic2.gif'" onmouseout="roll.src='pic1.gif'"><IMG src="pic1.gif" name="roll" border="0" alt="Τεστ κειμένου...................">
pic1.gif = το αρχικό image
pic2.gif = το rollover image
href="page.html" = η σελίδα που θα οδηγεί όλο αυτό
alt="Τεστ κειμένου..................."> = το tooltip

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Onmouseover

Δημοσίευση από ThyClub » 21 Δεκ 2003 13:45

Καλά σου έχουν πει ότι έχεις το ποιο κατάληλο avatar
OXI akomh :evil: :evil: :evil:

Kai to deixnw synexeia re gam....o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :kaloe:

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Onmouseover

Δημοσίευση από patriot » 22 Δεκ 2003 06:14

ThyClub έγραψε:
Καλά σου έχουν πει ότι έχεις το ποιο κατάληλο avatar
OXI akomh :evil: :evil: :evil:

Kai to deixnw synexeia re gam....o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :kaloe:
Ε, στο λέω γω τώρα!! Μην το αλλάξεις ποτέ!!
:kaloe: :hammer: :roll: 8)


Λοιπόν το δοκίμασα αυτό που είπες και όχι δεν μου κάνει. Όμως πάνω στην λύση βρήκα κάτι άλλο. Grjava εν ολίγοις αυτό ήθελα αλλά όχι με το κλασικό αλτ για 2 λόγους. Πρώτον γιατί κρατάει πολύ λίγη ώρα, και δεύτερον γιατί σε μερικούς browsers το σχόλιο αν είναι αρκετά μεγάλο φαίνεται μονοκόμματο. Ή μάλλον μονόγραμμο. Και αν το σχόλιο είναι αρκετά μεγάλο, επειδή δεν χωράει στην οθόνη, το υπόλοιπο δεν φαίνεται. Μην κοιτάς που στον explorer φαίνεται σαν μικρή παράγραφος μέσα στο κίτρινο κουτάκι.

Βρήκα λοιπόν την λύση η οποία ήταν απλή τελικά. Βασικά αυτό που μου έφαγε όλη την νύχτα για να το βρω, ήταν το ποιο απλό πράγμα του κόσμου. Και να σκεφτείτε ότι το είχα δοκιμάσει στην αρχή αλλά φαίνεται έκανα κάποιο λάθος και δεν πέτυχε. Και μετά από μια ολόκληρη νύχτα το βρήκα. Αυτό που ήθελα είναι αυτό:

onMouseOver="MM_swapImage(properties του swap);EnterContent(properties του tooltip); Activate()


onMouseOut="MM_swapImgRestore();deActivate()"

brown = η μία από τις 2 εντολές που ήθελα
violet = η δεύτερη εντολή που ήθελα
bold red = ΑΥΤΗ Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΓΥΡΕΥΑ!!!!! Ήθελα αυτό το "ενωτικό". Δεν ξέρω javascript, έτσι όταν δοκίμαζα που μπαίνει τι, έκανα απλά μαντέψεις. Αυτό ήταν από τα πρώτα που μάντεψα. Αλλά προφανώς κάπου έκανα λάθος και δεν μου βγήκε. Μετά που το ξανάβαλα (μετά κανένα 5ώρο) το βρήκα!!

Thanks all of you!!
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27617
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Onmouseover

Δημοσίευση από cordis » 22 Δεκ 2003 13:37

το ; δεν είναι ενωτικό... είναι ακριβώς το αντίθετο... διαχωρίζει την μια εντολή από την άλλη... ;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Onmouseover

Δημοσίευση από patriot » 22 Δεκ 2003 21:47

Εμ... ναι αυτό ακριβώς εννούσα. :D Δηλ ήθελα να βάλω 2 εντολές μέσα σε ένα παπούτσι (σε ένα onmouseover) και δεν ήξερα πως να το κάνω να φαίνονται και οι 2. Θα φαινόταν ή η μία, ή η άλλη. Αυτό όπως είπες διαχώρισε και ξεκαθάρισε την θέση των εντολών και έδωσε στο onmouseover να καταλάβει ότι είναι 2 εντολές σε ένα παπούτσι. Τις ένωσε δηλ σε ένα. Ένα omouseover. Δηλ είναι ένα ενωτικό διαχωριστικό!! :o
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Onmouseover

Δημοσίευση από ThyClub » 22 Δεκ 2003 22:34

Δηλ είναι ένα ενωτικό διαχωριστικό!!
:lol: :kaloe: :lol: :kaloe: :lol: :kaloe:

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης