Option value

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Option value

Δημοσίευση από patriot » 24 Δεκ 2003 13:04

Υπάρχει τρόπος να προσθέτουμε εντολές (π.χ onmouseover, target's) μέσα σε ένα value ενός <option></option> μιας φορμάς στην html?

Π.χ: <option value="http://www.freestuff.gr" target="something"></option>
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
laertes
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 28 Αύγ 2003 03:19
Τοποθεσία: Salonika

Option value

Δημοσίευση από laertes » 24 Δεκ 2003 13:11

γιατί να προσθέσεις άλλες εντολές σε ένα απλό select ???
Αν θες γίνε πιο σαφής...
Απ' ότι φαντάζομαι ααυτό πρεπει να γίνει κάπου αλλου στη form ή με κάποιο script εξω...

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Option value

Δημοσίευση από patriot » 24 Δεκ 2003 18:37

Και εγώ κάτι τέτοιο φαντάζομαι...
Ο λόγος είναι απλός. Θέλω να χρησιμοποιήσω ένα iframe. Ως γνωστόν για να ανοίξει ένα link μέσα σε ένα iframe χρειάζεται ένα target. Θέλω όμως - και για άποψη χώρου, αλλά και γιατί μου αρέσουν οι φόρμες - να βάλω μια φόρμα με links. Δυστυχώς όμως το target μπαίνει μέσα σε ένα κανονικό link, όχι σε ένα value. Γι αυτό ρωτάω, πως να τα συνδυάσω αυτά τα 2 μαζί;
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

Option value

Δημοσίευση από agrippas » 24 Δεκ 2003 19:11

Πάρε παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<!-- Creation date&#58; 24/12/2003 -->
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253">
<title>Δοκιμή για taget σε iframe</title>

<script language="Javascript">
function LinkStoFrame&#40;URL&#41;&#123;
	if &#40;URL.options&#91;URL.selectedIndex&#93;.value != ""&#41; document.frames&#91;"linkframe"&#93;.location.href = URL.options&#91;URL.selectedIndex&#93;.value;
	return true;
&#125;
</script>
</head>


<body>

              <select name="ComboBox" onChange="LinkStoFrame&#40;this&#41;;">
      		    <option value="" >Διάλεξε...</option>
                <option value="http&#58;//www.google.com" >Γούγλης</option>
                <option value="http&#58;//www.yahoo.com" >Γιαχού</option>
                <option value="http&#58;//kapoiourl.gr" >μπλαμπλα...</option>
              </select>
<br>
<br>
<iframe width="500" height="400" name="linkframe"></iframe>

</body>
</html>
:pint:

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Option value

Δημοσίευση από patriot » 24 Δεκ 2003 19:44

Agrippa μου να σε φιλήσω!! ΔΟΥΛΕΨΕ!! Arigato Gozaimashu!!! :lol: :kaloe:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

grdesign
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 15 Δεκ 2003 17:59
Επικοινωνία:

Option value

Δημοσίευση από grdesign » 25 Δεκ 2003 23:13

Na ton filhseis???? Egw lew aplow na twn eyxaristhseis opws tha kanw kai egw!!!!

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Option value

Δημοσίευση από patriot » 26 Δεκ 2003 05:56

Μα που πήγε το μυαλό σου? :oops: Φιλικό φιλί στο μάγουλο!! :pint:

Anyway. Thanks agrippa. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο τώρα. Το ftou.gr είναι δικό σου, ή απλά σου αρέσει σαν site και το διαφημίζεις;
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Option value

Δημοσίευση από patriot » 26 Δεκ 2003 09:19

Εμ..... μόλις συνειδητοποιήσα ότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τον mozilla. Εκεί η φόρμα δεν δουλεύει. Έκανες κανένα τυπογραφικό λάθος ή όντως δεν δουλεύει σε Mozilla?

Πάντως σε ευχαριστώ για τον κόπο.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

Option value

Δημοσίευση από agrippas » 26 Δεκ 2003 12:31

Κανονικά "πρέπει" να δουλέψει μόνο στον πιο πρόσφατο Netscape. ΔΕΝ είναι συμβατός κώδικας με προηγούμενες εκδόσεις, Netscape/Mozilla και δεν ξέρω πώς μπορώ να τον κάνω να παίξει σ' αυτούς.

Προσθέτω: Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να το κάνεις κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253">
<title>Δοκιμή για taget σε iframe</title>

<script language="Javascript"> 
function LinkStoFrame&#40;URL&#41;&#123;
var link = URL.options&#91;URL.selectedIndex&#93;.value;
   if &#40;link != ""&#41;&#123;
	document.write&#40;"<iframe width='500' height='400' name='linkframe' src='" + link + "'></iframe><br>"&#41;;
   document.write&#40;link&#41;;  // debug line gia na vlepeis to link
   &#125;
   return;
&#125;
</script>

</head>


<body>

<select name="ComboBox" onChange="LinkStoFrame&#40;this&#41;;">
<option value="">Διάλεξε...</option>
<option value="http&#58;//www.google.com">Γούγλης</option>
<option value="http&#58;//www.yahoo.com">Γιαχού</option>
</select>
</body>

</html>
..οπότε ξεπερνάς το πρόβλημα του Mozilla, αλλά είναι λίγο "άχαρο". Στους browsers αυτούς δεν υπάρχει η ιδιότητα frames[...].location για το iframe. Αν αποφασίσεις να κάνεις κάτι τέτοιο (που δεν το συνιστώ) κάνε διαχωρισμό των browser και οπωσδήποτε κοίτα να υπάρχουν οι εντολές <noscript> και <noframes>.

Ναι το ftou.gr δικό μου είναι.

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες