ποιος μπορει να με βoηθησει με το macromedia flash??

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
kostikas
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 25 Δεκ 2003 14:34

ποιος μπορει να με βoηθησει με το macromedia flash??

Δημοσίευση από kostikas » 25 Δεκ 2003 15:19

μολις το κατεβασα
θελω να κανω ενα απλο διαφημιστικο που να το στελνω σε καποιους να το βαζουν στην σελιδα τουσ
και πατωνταςπανω στο διαφημιστικο ο οποιοσδηποτε χρηστης να τον πεταει στην σελιδα μου

μπορει καποιος απο εσας να μου αφιερωσει λιγο χρονο και να κανω ενα μικρο banner???

ευχαριστω προκαταβολικα

κωστας

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

ποιος μπορει να με βoηθησει με το macromedia flash??

Δημοσίευση από Expl0it » 25 Δεκ 2003 15:42

Βεβαίως !! Αλλά πές μας, τι ακριβώς θέλεις να έχει το διαφημιστικό ?
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

kostikas
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 25 Δεκ 2003 14:34

ποιος μπορει να με βoηθησει με το macromedia flash??

Δημοσίευση από kostikas » 26 Δεκ 2003 14:07

το διαφημιστικο απλα να αναφερει την εταιρια και την μαρκα dvd που εμπορευεται και να παραπεμπει στο site με ενα κλικ

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

ποιος μπορει να με βoηθησει με το macromedia flash??

Δημοσίευση από Expl0it » 26 Δεκ 2003 15:58

Πάλι δεν μας εξηγείς τι θέλεις να κάνεις ! Ωραία όλα αυτά, αλλά... Θέλεις να εμφανίζεται π.χ στο banner φωτογραφία με κάποιο logo, φωτογραφία κάποιου DVD, εφφέ που έχεις σκεφτεί. Πές μας κάτι. Αυτά που περιέγραψες είναι πολύ γενικά !
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
EmperorGR
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: 10 Απρ 2001 03:00
Τοποθεσία: Koridallos, Greece

ποιος μπορει να με βoηθησει με το macromedia flash??

Δημοσίευση από EmperorGR » 02 Ιαν 2004 17:55

pes mou to onoma tis eterias kai dose mou to url k tha try na sto ftiakso an thes :)

bebea an thes na to ftiakseis esi pm me k tha sou po analitika pos :)

u mean something like this right?(click it ) :)



spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

ποιος μπορει να με βoηθησει με το macromedia flash??

Δημοσίευση από spookyb52 » 02 Ιαν 2004 19:24

Ισως να εννοεί για κάτι σάν το παρακάτω αλλά δέ νομίζω πως ενδιαφέρεται και ιδιαίτερα... [ περίμενε να ολοkληρωθεί το loading ]

Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

crazymitch
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 13:31

ποιος μπορει να με βoηθησει με το macromedia flash??

Δημοσίευση από crazymitch » 09 Φεβ 2004 01:09

kalisepra paidia..
Tha ithela kai egw na rwtisv kati...
An ftiaksw ena flashaki mporw na to kataxorisw sto (frontpage)me html?
An nai pws ginetai auto?

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

ποιος μπορει να με βoηθησει με το macromedia flash??

Δημοσίευση από spookyb52 » 09 Φεβ 2004 09:22

Φτιάξε μια νέα σελίδα και στον κώδικα μεταξύ των <head> <body> βάλε το παρακάτω

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="Layer1" style="position&#58;absolute; width&#58;200px; height&#58;115px; z-index&#58;1; left&#58; 186px; top&#58; 129px"><object classid="clsid&#58;D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http&#58;//download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" width="185" height="106">
    <param name=movie value="διεύθυνση αρχείου.swf">
    <param name=quality value=high>
    <embed src="διεύθυνση αρχείου.swf" quality=high pluginspage="http&#58;//www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="185" height="106">
    </embed> 
  </object></div>
Σε ένα layer με την ονομασία layer1 με διαστάσεις και αποστάσεις απο τα άκρα αυτές που ακολουθούν στον κώδικα βάζουμε ένα flash με μέγεθος 185x106

Όπου διέυθυνση αρχείου. swf βάλε τη διεύθυνση και την ονομασία που έχεις δώσει στο flash σου
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

crazymitch
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 13:31

ποιος μπορει να με βoηθησει με το macromedia flash??

Δημοσίευση από crazymitch » 09 Φεβ 2004 19:19

Ευχαριστω φιλε..
Θα το δοκιμασω συντομα..
Να σε ρωτησω και κατι αλλο.
Εδω και λιγες μερες προσπαθω να καταλαβω το flash αλλα δεν μπορω να φτιαξω τιποτα..
Απο flash που εχω καταβεασει απο τα παιδια δεν μου ανοιγει κανενα για να το επεξεργαστω!!!
Un.....format..
Ξερεις τι πρεπει να κανω?
Μπορεις να μου εξηγεισεις οσο γινεται και μπορεις τι στο καλο παιζει με ta frames and the keyframes???
sorry αν σε ζαλισα :hammer:

LightForce
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3812
Εγγραφή: 13 Απρ 2003 23:49

ποιος μπορει να με βoηθησει με το macromedia flash??

Δημοσίευση από LightForce » 09 Φεβ 2004 20:35

Θα χρειαστεις το ΜΧ 2004 Pro, ανοιγει ολα τα fla 8)

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

ποιος μπορει να με βoηθησει με το macromedia flash??

Δημοσίευση από spookyb52 » 09 Φεβ 2004 21:04

Ευτυχώς προλαβαίνω ακόμα. Εεεεε αυτός είναι δικός μου πελάτης LightForce :hammer: :hammer: :hammer:





Λοιπόν... (χάλια η εικόνα...τώρα την είδα!)

Υπάρχουν 4 layers στο flash. Κάθε layer έχει ένα αριθμό απο frames

Στη φωτογραφία έχω βάλει δύο αριθμούς. Το λευκό 1 και το κόκκινο 2

Κάτω σχεδόν απο το 2 έχουμε μερικούς αριθμούς συνεχόμενους. 8 --- 12.0fps ---- 0.6 s

Αυτό σημαίνει οτι βρίσκομαι στο 8 frame ο ρυθμός τον οποίο έχουμε ρυθμίσει να προχωράνε τα frames στο timeline είναι 12 frames το δευτερόλεπτο και για να φτάσουμε στο 8 frame χρειάζεται το flash να παίξει για 0,6 δευτερόλεπτα.

κάτω απο το λευκό 1 υπάρχει μια κάθετη κόκκινη "βέργα" Αυτή δίχνει σε ποιο frame βρίσκομαι (μπορείς να την κάνεις drag)

Όσα layers έχουν μια κλειδαριά (κανένα) σημαίνει οτι δέν μπορούμε να τα επεξεργαστούμε και όσα έχουν ένα κόκκινο X κάτω απο το μάτι (επίσης κανένα) σημαίνει οτι δέν μπορούμε να το δούμε Για να κλειδώσουμε κάποιο layer η να το μετατρέψουμε σε invisible απλά πατάμε στο μαύρο κυκλάκι κάτω απο το μάτι η την κλειδαριά αντίστοιχα

1) Όπως βλέπεις στην παραπάνω φωτογραφία έχουμε το timeline που μας δείχνει τα layers, frames, folders που υπάρχουν στο flash μας και πληροφορίες σχετικά με αυτά.

2) Όπως μπορείς να δείς έχω φτιάξει 4 layers. Τα empty keyframes, empty frame, keyframes και frame
Στο πρώτο layer έχω τοποθετήσει 8 empty keyframes. empty σημαίνει οτι δέν έχει καθόλου περιεχόμενο
Η διαφορά των keyframes απο τα απλά frames είναι οτι οι κάθε keyframe μπορεί να έχει μοναδικό περιεχόμενο. Για παράδειγμα 3 keyframes στη σειρά μπορεί να έχουν μια διαφορετική λέξη
Τα keyframes ξεχωρίζουν απο τους κύκλους. Μαύρος άν έχει περιεχόμενο και λευκός άν δέν έχει (η έχει μόνο actions)

Τα frames αντίθετα έχουν το ίδιο περιεχόμενο. Για παράδειγμα φτιάξε ένα νέο flash και σχεδίασε ένα κύκλο τώρα βάλε στο ίδιο layer 3 frames (3 φορές το F5 για συντομία) πάτα το enter. Βλέπεις οτι και τα 4 frameς έχουν το ίδιο περειεχόμενο. Μετακίνησε τον κύκλο σε άλλο σημείο και ξαναπάτησε το enter. Βλέπεις οτι και πάλι και τα 4 frames έχουν τον ίδιο κύκλο στο ίδιο σημείο.

Κάνε κλίκ στο πέμπτο frame (δέν υπάρχει ακόμα) και πάτα το F7 για να προσθέσεις ένα blank (empty) Keyframe

Τα frames παίρνουν και actions (actionscript) κάνε κλίκ στο πέμπτο frame που μόλις πρόσθεσες και κάνε δεξί κλίκ και επέλεξε actions. γράψε το παρακάτω στα actions stop();

Ενώ είσαι στο 5 frame σχεδίασε ένα διαφορετικό σχήμα. Πάτα ctrl και enter για να τεστάρεις αυτό που έφτιαξες. Όπως βλέπεις παίζουν όλα τα frames και σταματάνε στο πέμπτο.

Επέστρεψε μέσα στο flash και πάτα το 5 frame για να το επιλέξεις

Φτιαξε ένα ορθογώνιο επέλεξέ το όλο και πάτησε το F8 επέλεξε απο τα comboboxes το: button και πάτησε το OK.

Μόλις έφτιαξες ένα button. Κάνε δεξί κλίκ πάνω του και επέλεξε actions

γράψε το παρακάτω :

on (release) {
gotoAndStop(1);
}

Πάτησε πάλι ctrl και enter και μόλις σταματήσει το flash πάτησε πάνω στο κουμπί που έφτιαξες. Σε επιστρέφει και σταματάει στο πρώτο frame.


--------------------------------------------------------------------

Μάλλον προσπαθείς να ανοίξεις ένα αρχείο flash που έχει φτιαχτέι με πιό νέα έκδοση απο αυτή που έχεις.

Επιπλέον άν πάς στα publish settings του flash (file/publish/settings) μπορείς να τσεκάρεις την επιλογή Html. Σώσε κάπου το flash και πάτησε τα Shift και F12

Στο φάκελο που το έσωσες θα έχει δημιουργηθεί ένα αρχείο swf και μιά σελίδα Html με το flashaki μεσα.

Άν έχεις ακόμα δυσκολίες με αυτό θα πρέπει να ζητήσεις βοήθεια απο την κατηγορία html questions & answers. :wink:
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

crazymitch
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 13:31

ποιος μπορει να με βoηθησει με το macromedia flash??

Δημοσίευση από crazymitch » 10 Φεβ 2004 00:14

Σε ευχαριστω πολλυ spookyb52!!!
Η νεκροψια θα δειξει θα το δοκιμασω...δηλαδη λειτουργει σαν το toolbook αν το ξερεις?

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

ποιος μπορει να με βoηθησει με το macromedia flash??

Δημοσίευση από spookyb52 » 10 Φεβ 2004 10:16

χμμμ... Δέν θυμάμαι να έχω ακούσει η δεί το toolbook. :-?
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

ποιος μπορει να με βoηθησει με το macromedia flash??

Δημοσίευση από Expl0it » 10 Φεβ 2004 16:00

crazymitch έγραψε:...δηλαδη λειτουργει σαν το toolbook αν το ξερεις?
Καμία σχέση με το toolbook... Μην μπερδεύεσαι !
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης