redirect script ανάλογα με την προέλευση ?

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
jps
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: 28 Σεπ 2003 18:16
Τοποθεσία: Orchomenos
Επικοινωνία:

redirect script ανάλογα με την προέλευση ?

Δημοσίευση από jps » 06 Ιαν 2004 04:28

Σε μια εσωτερική σελίδα του site έχω τοποθετήσει το παρακάτω script ώστε αν κάποιος επισκέπτης έρχεται από διαφορετική σελίδα από την index.htm να γίνεται ανακατεύθυνση σε αυτήν. Το πρόβλημα είναι οτι και όταν έρχεται από την index.htm γίνεται πάλι ανακατεύθυνση ενώ εγώ θέλω να εμφανίζεται τότε η σελίδα στην οποία υπάρχει το script.
Προφανώς χρειάζεται λίγο "συμπλήρωμα" ή διόρθωση το script.
Περιμένω την βοήθειά σας.

<script>

if(document.referrer.indexOf("://") == -1){
location = "index.htm"}
</script>

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

redirect script ανάλογα με την προέλευση ?

Δημοσίευση από agrippas » 06 Ιαν 2004 05:28

Δοκίμασε αυτό εδώ:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<Script language="JavaScript">

// pianoume me mia metavlhth th selida apo opou hr8e
var SelidaAnaforas = document.referrer.toString&#40;&#41;;

// an den einai idia me thn arxikh mas, ton kanoume redirect
// eksetazoume 3 pi8anes periptwseis, me to and &#40;&&&#41;
if &#40;&#40;SelidaAnaforas != "http&#58;//www.tositemou.gr"&#41; && &#40;SelidaAnaforas != "http&#58;//www.tositemou.gr/"&#41; && &#40;SelidaAnaforas != "http&#58;//www.tositemou.gr/index.htm"&#41;&#41;&#123;

// kanoume redirect
window.location = "index.htm";

&#125;

</Script>

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

redirect script ανάλογα με την προέλευση ?

Δημοσίευση από EneMe » 06 Ιαν 2004 11:50

Μπορείς να εξηγήσεις λίγο αυτό το κομμάτι σε παρακαλώ;

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;&#40;SelidaAnaforas != "http&#58;//www.tositemou.gr"&#41; && &#40;SelidaAnaforas != "http&#58;//www.tositemou.gr/"&#41; && &#40;SelidaAnaforas != "http&#58;//www.tositemou.gr/index.htm"&#41;&#41;
Ποιά urls βάζουμε εδώ;

:oops: :oops: :oops:

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

redirect script ανάλογα με την προέλευση ?

Δημοσίευση από agrippas » 06 Ιαν 2004 13:09

Το πρώτο είναι το όνομα του site π.χ. http://www.freestuff.gr. Το δεύτερο είναι το ίδιο με ένα / στο τέλος και το τρίτο είναι το όνομα του site με την αρχική σελίδα στο τέλος (όποια κι αν είναι αυτή) π.χ. http://www.freestuff.gr/index.php.

Προσπαθούμε δηλαδή να πιάσουμε "ακριβώς" τι υπήρχε στην address bar του browser της προηγούμενης σελίδας. H σελίδα που τσεκάρουμε είναι η index.htm, οπότε εμφανίζεται είτε γράψουμε το filename της, είτε γράψουμε απλά το φάκελο που ανήκει. Το ίδιο θα κάναμε στην περίπτωση της default.asp, index.html κλπ. default σελίδες. Αν ήταν κάποια άσχετη, δε θα χρειαζόταν αυτή η μανούβρα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος agrippas την 25 Απρ 2004 06:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

redirect script ανάλογα με την προέλευση ?

Δημοσίευση από EneMe » 06 Ιαν 2004 13:47

Επειδή είμαι και ολίγον άσχετος, εκεί βάζουμε τις σελίδες προέλευσης για τις οποίες δεν θα γίνεται το redirect.

Σωστά;

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

redirect script ανάλογα με την προέλευση ?

Δημοσίευση από agrippas » 06 Ιαν 2004 17:03

Έτσι :wink:

Άβαταρ μέλους
jps
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: 28 Σεπ 2003 18:16
Τοποθεσία: Orchomenos
Επικοινωνία:

redirect script ανάλογα με την προέλευση ?

Δημοσίευση από jps » 16 Ιαν 2004 11:12

Ευχαριστώ agrippas για τον κώδικα και EneMe για τις διευκρινιστικές ερωτήσεις.
Όμως.... ενώ γίνεται η ανακατεύθυνση δεν εμφανίζεται η index αν η προέλευση είναι από όπου ορίζω.
Αν η σελίδα που τσεκάρουμε δεν είναι η index τι διαφορά υπάρχει;

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

redirect script ανάλογα με την προέλευση ?

Δημοσίευση από agrippas » 16 Ιαν 2004 13:19

jps έγραψε:Αν η σελίδα που τσεκάρουμε δεν είναι η index τι διαφορά υπάρχει;
Μια default σελίδα καλείται όταν ο browser ζητήσει απλώς το φάκελο που βρίσκεται. Αν π.χ. έχεις στο site σου έναν φάκελο FAKELOS και μέσα σ' αυτόν ένα index.html τότε υπάρχουν 3 τρόποι για να δεις το index:

1. http://tositemou/FAKELOS
2. http://tositemou/FAKELOS/
3. http://tositemou/FAKELOS/index.html

Αν όμως η σελίδα είναι άσχετη π.χ. asxeth.html τότε το URL της είναι ένα και μόνο:

http://tositemou/FAKELOS/asxeth.html

οπότε το statement γίνεται πιο απλό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;SelidaAnaforas != "http&#58;//www.tositemou.gr/FAKELOS1/asxeth.html"&#41;&#123; 
window.location = "index.htm"; 
&#125; 

Άβαταρ μέλους
bilios
Δημοσιεύσεις: 262
Εγγραφή: 29 Ιουν 2005 11:31
Τοποθεσία: Sahara..

redirect script ανάλογα με την προέλευση ?

Δημοσίευση από bilios » 12 Δεκ 2005 14:18

pedes!!! mia erothsh,

teleio to scriptaki alla ama den thelo na grafei thn diadromh pou telika tou dino kai thelo na grafei auth pou exei pathsei autos???

dhladh na pataei aytos www.mysite.gr kai ego na ton phgaino sto www.mysite.gr/mine alla autos na vlaipei ston browser tou www.mysite.gr....

me to scriptaki pou grapsate auto den ginetai, me kamia gramoula parapano ginetai mipos?

eyxaristo poly, Billis.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

redirect script ανάλογα με την προέλευση ?

Δημοσίευση από Basilakis » 12 Δεκ 2005 20:07

Na rwtisw kai egw kati? Giati den to kaneis olo afto me php aou einai pragmatika poly pio efkolo? Anyway, afou exw liges gnwseis javascript to vriskw pragmatika poly wraio afto pou anaptyksate twra!

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

redirect script ανάλογα με την προέλευση ?

Δημοσίευση από cherouvim » 12 Δεκ 2005 20:48

Kalytera na hiristeis tetia pragmata sto server side, eite sti glossa programatismou sou (php, jsp, asp) eite katefthian ston apache sto .htaccess

Oso gia tin allagi ton dedomenon sto url meso javascript, afto den ginete giati tha apotelouse security risk. Tha eftiahna mia selida pou tha sou zitouse username/password, tha tin ekana idia me tou yahoo.com, tha emfaniza sto url yahoo.com kai tha mazeva accounts!

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

redirect script ανάλογα με την προέλευση ?

Δημοσίευση από skeftomilos » 13 Δεκ 2005 06:28

Η JavaScript δεν έχει πρόσβαση στην address-bar, ακριβώς για το λόγο που ανέφερε ο προλαλήσας. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες