Loading external swf in an empty flash movie

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Loading external swf in an empty flash movie

Δημοσίευση από spookyb52 » 07 Ιαν 2004 16:27

Αντί να φτιάξουμε ένα τεραστίο σε μέγεθος flash movie μπορούμε εναλλακτικά να το χωρίσουμε σε επιμέρους μικρότερα flash (swf) αρχεία που θα φορτώνουν στο κεντρικό flash .

Ο τρόπος που θα περιγράψω παρακάτω είναι για το πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσα σε ένα empty movie.

1) Δημιουργήστε ένα νέο flash αρχείο. Και βαλτε μια εικόνα η σχεδιάστε κάτι εκεί και αποθηκευστε το ως test. (κάντε το publish η πατήστε ctrl+Enter για να δημιουργηθεί το swf)
2) Δημιουργήστε ένα δεύτερο flash και ονομάστε το main η όπως θέλετε
3) Σχεδιάστε ένα movie symbol ( ctrl+F8 ) και τοποθετήστε το στην σκηνή.
- εκεί μέσα θα φορτώσουμε το πρώτο flash
- Άν δέν σχεδιάσετε κάτι στο movie αυτό θα είναι ένας μικρός διαφανής κύκλος όταν το τοποθετήσετε στο stage
- Όλα τα αντικείμενα υπάρχουν στην library (ctrl+L) και τα τοποθετείτε στη σκηνή με drag & drop

4) Επιλέξτε το movie clip και στα Instances γράψτε empty
5) Δημιουργήστε ένα button. Κάντε δέξι κλίκ πάνω στο button που μόλις δημιουργήσατε και επιλέξτε Actions
6) Δώστε στα actions του button τον παρακάτω κώδικα :

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (release) {
	empty.loadMovie("test.swf");
}
Τεστάρετε το flash!!! Τελείωσατε! :P

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : τα 2 flash αρχεία πρέπει να βρίσκονται στον ίδιο φάκελο διαφορετικά θα πρέπει να δώσετε το path/URL από το οποίο θα φορτώνει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spookyb52 την 26 Απρ 2006 17:51, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
loserate
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 22 Ιαν 2006 20:05
Τοποθεσία: Athens

Loading external swf in an empty flash movie

Δημοσίευση από loserate » 27 Μαρ 2006 06:36

Πως μπορώ αντί να φορτώσω ένα swf στο άδειο movie clip να φορτώσω μια φωτογραφία? (η οποία φυσικά να μην βρίσκεται σε ένα swf αλλά να υπάρχει σαν αρχείο)

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Loading external swf in an empty flash movie

Δημοσίευση από spookyb52 » 27 Μαρ 2006 12:20

Με τον ίδιο τρόπο

Clip_instance_Name.loadMovie("file name & extension");

Δηλαδή έστω μια εικόνα, η race.jpg, που την φορτώνουμε σε ένα movie με instance name empty.

Ο κώδικας θα γραφτεί ώς

Κώδικας: Επιλογή όλων

empty.loadMovie("race.jpg");
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
loserate
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 22 Ιαν 2006 20:05
Τοποθεσία: Athens

Loading external swf in an empty flash movie

Δημοσίευση από loserate » 27 Μαρ 2006 20:08

Έχω ένα πρόβλημα γιατί κάνω ακριβώς αυτό που λες και απλά έχω ένα τελειως άδειο movie clip αλλά όταν πατάω το button για να φορτώσω ένα swf ή ένα αρχείο εικόνας δεν γίνεται απολύτως τίποτα.

Στην περίπτωση που το movie clip δεν είναι άδειο αλλά περιέχει π.χ. ένα μπλε τετράγωνο απλά εξαφανίζεται και δεν δείχνει να φορτώνει το άλλο.

Τα έχω κάνει όλα σωστά στην εντολή εννοείται..

Έχεις ιδέα που μπορεί να είναι το πρόβλημα?

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Loading external swf in an empty flash movie

Δημοσίευση από spookyb52 » 27 Μαρ 2006 22:32

Από τη στιγμή που τα κάνεις όλα σωστά και δέν εμφανίζεται μήνυμα λάθους στο output παράθυρο η μόνη περίπτωση να μήν εμφανίζεται η εικόνα σωστά είναι επειδή το γραφικό που υπάρχει πχ μέσα στο κλίπ απέχει από το κέντρο του movie symbol αρκετά και η εικόνα φορτώνει μέσα στο movie αλλά σε σημείο που δέν φαίνεται στο stage.

Φτιάξε ένα νέο flash αρχείο στον ίδιο φάκελο με την εικόνα και στο πρώτο keyframe κάνε paste τον παρακάτω κώδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

onoma_eikonas = "race.jpg";
createEmptyMovieClip('empty', getNextHighestDepth());
empty.loadMovie(onoma_eikonas);
Δοκίμασε το παραπάνω και όπου onoma_eikonas αντί για race.jpg βάλε το όνομα της εικόνας που θές να φορτώσει (πάντα μέσα σε εισαγωγικά) και δοκίμασέ το.
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
loserate
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 22 Ιαν 2006 20:05
Τοποθεσία: Athens

Loading external swf in an empty flash movie

Δημοσίευση από loserate » 28 Μαρ 2006 05:29

not working...

Άβαταρ μέλους
Asmodeus
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 08 Οκτ 2005 18:44
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Loading external swf in an empty flash movie

Δημοσίευση από Asmodeus » 28 Μαρ 2006 09:55

Μήπως δεν έχεις την φωτογραφία στο ίδιο φάκελλο με το swf? :hammer:
Μόνο οι θαρραλέοι έχουν το κουράγιο να φθάνουν εκεί που οι άγγελοι έχουν το θάρρος να πετούν...
Εικόνα

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Loading external swf in an empty flash movie

Δημοσίευση από spookyb52 » 29 Μαρ 2006 11:32

Ε.. ναί... δέν γίνεται να μήν δουλεύει loserate. Ανέβασε το fla με την εικόνα που θές να φορτώνει για να δούμε τι κάνεις λάθος.
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

theoos
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 10 Ιουν 2006 22:24

Loading external swf in an empty flash movie

Δημοσίευση από theoos » 13 Ιουν 2006 00:57

Γινεται να περασω μεταβλητή στο swf που κανω load απο το main ??

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Loading external swf in an empty flash movie

Δημοσίευση από Knorcedger » 13 Ιουν 2006 03:16

Δεν ξέρω αν γίνεται κάτι τέτοιο (νομίζω πως όχι), αλλα μπορείς να το κάνεις πολύ έυκολα με τα SharedObjects
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

magosgr2000
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 15 Ιουν 2006 05:08

Loading external swf in an empty flash movie

Δημοσίευση από magosgr2000 » 15 Ιουν 2006 05:46

παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας .ειμαι ασχετος με τα αρχεια movie flash αλλα βρηκα ενα προγραμμα που μου τραβηξε την προσοχη .ειναι το 3d animator 4 release 5.εχει μεσα ετοιμα templates που φτειχνεις παιχνιδια .εφτιαξα ενα και οταν πας να το αποθηκευσης εχει τις εξης επιλογες save as kai save all.στο save as το αποθυκευη σαν αρχειο movie .και στο save all εχει. movies(swf,svg,gif) kai flash(swf) μεσα στο προγραμμα το παιχνιδι παιζει κανονικα .ταλεποριεμε ομως τοσο καιρο ,γιατη το προβλημα μου ειναι πως μπορω να κανω αυτο το παιχνιδι να παιζει κανονικα οπως ολλα τα παιχνιδια ,πωσ να το αποθυκευσω και αν θελει μετατροπη με καποιο αλλο προγραμμα.ωστε να μπωρεσω αν το βαλω σε αλλον υπολογιστη να παιξη κανονικα.συγνωμη γιατην πολυλογια αλλα τα λεω οσο αναλυτικα μπορω.σασ ευχαριστω πολυ .

karamolegos
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 03 Σεπ 2005 22:04

Loading external swf in an empty flash movie

Δημοσίευση από karamolegos » 15 Ιουν 2006 09:45

kalimera
ti prepi na kano h ti kodika prepi na valo oste kanontas klik pano sto koumpi na mou anixi se diaforetiko parathiro , na mou anigei ena pop pup
efxaristo

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Loading external swf in an empty flash movie

Δημοσίευση από Knorcedger » 15 Ιουν 2006 10:07

Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

karamolegos
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 03 Σεπ 2005 22:04

Loading external swf in an empty flash movie

Δημοσίευση από karamolegos » 15 Ιουν 2006 17:26

se efxaristw Knorcedger :)

na se rotiso kai kati allo mpori na ginete to parathiro pop up na mou mou anigi stin diastasi poy to thelo egw ???

h afto ginete me to megethos poy einai to arxio poy fortoni ??

Mike45
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 26 Μαρ 2011 20:32
Τοποθεσία: Athens

Loading external swf in an empty flash movie

Δημοσίευση από Mike45 » 01 Απρ 2011 04:19

Γεια σας!

Έχω φτιάξει ένα flash με 3 διαφορετικά buttons και θέλω σε κάθε διαφορετικό
button να μου ανοίγει ένα .swf.

Έβαλα τον κώδικα που δίνει ο spookyb52 αλλά πέρνω λάθος στο output κάτι τέτοιο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Scene 1, Layer 'Button PC', Frame 1, Line1 1086: Syntax error: expecting semicolon before leftbrace.
Ευχαριστώ [ελπίζω σε μία απάντηση αν και ξέρω ότι το θέμα είναι 7 χρόνων].

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες