Δημιουργία Preloader

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Άβαταρ μέλους
scrpn
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 23 Απρ 2003 11:31

Δημιουργία Preloader

Δημοσίευση από scrpn » 06 Δεκ 2004 09:47

Καλημέρα!

spookyb52, μήπως τυχαίνει να γνωρίζεις κάποιο τρόπο για να χρησιμοποιήσω preloader για αρχείο .SWF ??

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Δημιουργία Preloader

Δημοσίευση από spookyb52 » 06 Δεκ 2004 23:00

Για εξωτερικό αρχείο που φορτώνει μέσα στο flash?

Άν φορτώνεις ένα εξωτερικό αρχείο swf μέσα σε ένα movie clip με instnce name πχ clipit

τότε ο κώδικας είναι ο ίδιος απλά όπου _root βάζεις την διαδρομή του movie στο οποίο φορτώνει το swf

πχ

Κώδικας: Επιλογή όλων

percent = Math.round((_root.clipit.getBytesLoaded()*100)/_root.clipit.getBytesTotal());
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
V@nt$
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 02 Δεκ 2004 01:37

Δημιουργία Preloader

Δημοσίευση από V@nt$ » 29 Ιαν 2005 22:39

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα...

Παιδεύτηκα για να μετατρέψω τα bytes σε kbytes αλλά δεν τα κατάφερα. Χρησιμοποιώ τον 2ο preloader.
Προσπάθησα να διαιρέσω με 1024 αλλά δεν μου εμφανίζει τα σωστά kbytes! Ενώ είναι 104, μου βγάζει το συνολικό μέγεθος 193 kb!

Επίσης έψαξα στο net και βρήκα μια εντολή Math.ceil αλλά ούτε με αυτή δεν βγήκε το σωστό αποτέλεσμα(παρόλο που ακολούθησα τις οδηγίες εκείνου του tut)... :(

Πιο συγκεκριμένα ο κώδικας στο 1ο frame που έγραψα είναι ο παρακάτω (με διαίρεση με το 1024):

Κώδικας: Επιλογή όλων

total_bytes = int((_root.getBytesTotal())/1024); 
loaded_bytes = int((_root.getBytesLoaded())/1024); 
remaining_bytes = total_bytes-loaded_bytes; 
percent_done = int((loaded_bytes/total_bytes)*100); 
_root.myclip.gotoAndStop(percent_done); 
bar.gotoAndStop(percent_done); 
ifFrameLoaded ("Scene 2", 2) { 
    gotoAndPlay("Scene 1", 7); 
}


Άλλαξα λιγάκι αυτό αλλά δεν παίζει ρόλο

Κώδικας: Επιλογή όλων

ifFrameLoaded ("Scene 2", 2) { 
    gotoAndPlay("Scene 1", 7); 
}
Επίσης έχω βάλει και την μπάρα, όλα λειτουργούν άψογα, απλά σε kb δεν μου βγάζει το σωστό μέγεθος (ενώ σε bytes το βγάζει)

Ευχαριστώ :hammer:

n0name
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 07 Δεκ 2004 11:38

Δημιουργία Preloader

Δημοσίευση από n0name » 30 Ιαν 2005 01:21

ola wrea mexri edw .. alla an fortoneis mia foto apo fakelo .. pws blepeis poso exei katebasei ?

Άβαταρ μέλους
PGOUDAMANIS
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 10 Μαρ 2004 20:25
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικοινωνία:

Δημιουργία Preloader

Δημοσίευση από PGOUDAMANIS » 01 Φεβ 2005 18:01

Yiannis Resbithas έγραψε:spookyb52 poli kalo.

Mipos omos mpori na mou eksigisis pos mporo na kano preload xoris flas mono Html.

diladi ti enoo: Exo mia selida me polles fotografies kai thelo na emfanizete prota ena minima "Parakalo perimenete" me an einai dinaton kapio gif arxio kai otan fortosi oles tis foto na emfanizete h selida.

Zitao polla? :lol:
Μήπως εννοείς κάτι σαν και αυτό ?
http://guestbooks.pathfinder.gr/read/karmix
πρόσεξε πάνω απο την φώτο...

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Δημιουργία Preloader

Δημοσίευση από spookyb52 » 01 Φεβ 2005 19:56

V@nt$ έγραψε:Να ρωτήσω και κάτι ακόμα...
Παιδεύτηκα για να μετατρέψω τα bytes σε kbytes αλλά δεν τα κατάφερα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

total_bytes = Math.round(_root.getBytesTotal()/1024);
loaded_bytes = Math.round(_root.getBytesLoaded()/1024);
remaining_bytes = total_bytes-loaded_bytes;
percent_done = Math.round((loaded_bytes/total_bytes)*100);
_root.myclip.gotoAndStop(percent_done);
bar.gotoAndStop(percent_done);
ifFrameLoaded ("Scene 2", 30) { 
    gotoAndPlay("Scene 1", 7); 
}
Η math.ceil() στρογγυλοποιεί προς τα επάνω τους δεκαδικούς Math.ceil(4.2) δίνει 5
Η math.floor() στρογγυλοποιεί προς τα κάτω τους δεκαδικούς Math.floor(4.2) δίνει 4
Η math.round() στρογγυλοποιεί ανάλογα με το δεκαδικό

Math.round(4.2) δίνει 4
Math.round(4.6) δίνει 5
Math.round(4.5) δίνει 5



//------------------------------------
n0name έγραψε:ola wrea mexri edw .. alla an fortoneis mia foto apo fakelo .. pws blepeis poso exei katebasei ?


1) φορτώνεις μέσα σε ένα movie clip με instance name πχ clipit

και όπου _root βάζεις την διαδρομή του movie στο οποίο φορτώνει

πχ

Κώδικας: Επιλογή όλων

percent = Math.round((_root.clipit.getBytesLoaded()*100)/_root.clipit.getBytesTotal());
2) πηγαίνεις στην πολύπλοκη (ειδικά για αρχάριους) λύση του MovieClipLoader με τη χρήση listeners
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
V@nt$
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 02 Δεκ 2004 01:37

Δημιουργία Preloader

Δημοσίευση από V@nt$ » 03 Φεβ 2005 23:14

Όλα ωραία ρε spookyb52 όμως το πρόβλημά παραμένει...
Πάλι μου βγάζει καμία σχέση kbytes...
Χρησιμοποίησα τον κώδικα που μου έδωσες αλλά τα ίδια... :oops:

γειά μας!! :pint:

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Δημιουργία Preloader

Δημοσίευση από spookyb52 » 04 Φεβ 2005 02:09

:question:

Σε εμένα δουλεύει, σε εσένα γιατί όχι?
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
V@nt$
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 02 Δεκ 2004 01:37

Δημιουργία Preloader

Δημοσίευση από V@nt$ » 04 Φεβ 2005 02:14

Να πάρει ευχη! :-?
Είσαι σίγουρος ότι δουλεύει σωστα?
Ξέρεις τι γίνεται; Μου τα εμφανίζει όλα οκ, απλά ενώ το .swf μου είναι πχ 100kb (που το βλέπω από τα windows) μου βγάζει στον preloader ότι είναι καμιά 200αριά!! :oops:

Αν θες να στο στείλω να το δεις, και αν μπορείς έλα messenger αν έχεις. Πάντως χίλια συγνώμη για την αναστάτωση και σ'ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Δημιουργία Preloader

Δημοσίευση από spookyb52 » 04 Φεβ 2005 09:53

Δέν το έιδα χθές το μήνυμα! Δέν περίμενα τόσο γρήγορη απάντηση :)

Λοιπόν άν μπορείς ανέβασέ τα αρχεία σου κάπου (πχ geocities η όπου αλλού έχεις χώρο) σε ένα zip (η όποιο άλλο συμπιεσμένο τύπο αρχείου θές) και στείλε εδώ το Link για να το κοιτάξω (ή να το κοιτάξει κάποιος άλλος άν προλάβει :p )

Επειδή είμαι και σε περίοδο εξεταστικής δέν υπόσχομαι γρήγορη απάντηση :wink:
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
V@nt$
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 02 Δεκ 2004 01:37

Δημιουργία Preloader

Δημοσίευση από V@nt$ » 04 Φεβ 2005 23:43

Δεν πειράζει dude, με το πάσο σου, κι εγώ έχω εξεταστική, χαλαρά, όποτε μπορέσεις :)

Στο ανέβασα στο http://www.coolweb.gr/vants.rar

To μέγεθος αρχείου είναι 285 ενώ το βγάζει στον preloader περίπου 400..

Το άφησα έτσι, ενώ φυσικά δοκίμασα το πιο πάνω που μου έγραψες.
.
Coolweb.gr - Cool Stuff για υπολογιστές και διάφορα...

paman
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 02 Μαρ 2005 15:01

Δημιουργία Preloader

Δημοσίευση από paman » 02 Μαρ 2005 15:07

Ρε παιδια έχω ενα προβλημα

Εχω ενα swf το οποίο είναι ~260ΚΒ
Εχω βάλει εναν preloader με την μεθοδο που εχετε περιγραψει και εδω του Scene1 - 2

Το έχω βάλει σε μια σελιδα html
http://users.panafonet.gr/paman2/MyMovie.html
Το προβλημα ειναι οτι αρχίζει να μου δειχνη τον preloader απο το 80% και πάνω... μεχρι τότε δεν δείχνη τίποτα....

καμια ιδεα???

ευχαριστώ[/url]

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Δημιουργία Preloader

Δημοσίευση από spookyb52 » 07 Μαρ 2005 19:24

Σε εμένα φορτώνει μέχρι το 100 και σταματάει. Άν έχεις εισάγει κάποιον ήχο στο πρώτο frame θα φορτώσει πρώτα ο ήχος και μετά ο preloader.
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

paman
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 02 Μαρ 2005 15:01

Δημιουργία Preloader

Δημοσίευση από paman » 17 Μαρ 2005 10:50

i alitheia einai oti exo ixo mesa alla den einai sto proto frame..
einai eitai sto deftero scene eitai sto 5-6 frame...

kamia idea??

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Δημιουργία Preloader

Δημοσίευση από spookyb52 » 18 Μαρ 2005 23:13

Άν έχεις κάνει κάποιον ήχο export in first frame ισχύει το ίδιο όπως άν είχες ήχο στο πρώτο frame. Ακόμα και άν ό ήχος παίζει σε άλλο frame.
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες