Charset??

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Charset??

Δημοσίευση από patriot » 18 Ιαν 2004 10:56

Μπορεί κάποιος να μου πει πώς συντάσεται η εντολή charset

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253">
μέσα σε ένα

Κώδικας: Επιλογή όλων

document.script&#40;"charset εδώ"&#41;;
Ρωτάω γιατί ως γνωστόν δεν μπορείς να βάλεις τέτοια αυτάκια " μέσα στην παρένθεση παρά μόνο τέτοια '. Το charset όμως έχει τέτοια ". Πώς θα το αλλάξω; Δοκίμασα να βάλω τα άλλα και δεν πέτυχε. Το κείμενο δεν φαίνοταν στα ελληνικά. Σκέφτηκα μήπως πρέπει να βάλω το charset μέσα σε όλα τα documents - όχι μόνο στο js - αλλά δεν πέτυχε....
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

Charset??

Δημοσίευση από agrippas » 18 Ιαν 2004 12:47

Κώδικας: Επιλογή όλων

document.write&#40;"<meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=windows-1253\">"&#41;;
δηλ. ένα \ πριν από κάθε " που θες να ανήκει στο string

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Charset??

Δημοσίευση από patriot » 18 Ιαν 2004 14:24

Το δοκίμασα. Δεν πιάνει... Καλά πάντως ε.. Δοκίμασα του κόσμου τις αλλαγές και ούτε που σκέφτηκα αυτό που είπες, με την ιδέα ότι δεν θα βάλω αυτάκια....
Να ρωτήσω κάτι... το ";" δεν είναι διαχωριστικό όπως δηλ είχε πει μια φορά ο john? Δηλ σίγουρα το ";" του content=\"text/html; δεν χωρίζει τον κώδικα στην μέση με αποτέλεσμα να δημιουργείτε πρόβλημα;
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

Charset??

Δημοσίευση από agrippas » 18 Ιαν 2004 15:10

Πού θες να το χρησιμοποιήσεις; Για να αλλάζεις δυναμικά το head της σελίδας; Σε κάποιο popup παράθυρο; Η σύνταξη πάντως είναι αυτή.

Το ";" όταν βρίσκεται μέσα σε quotes ("") αναγνωρίζεται σαν string και δεν έχεις πρόβλημα. Όταν είναι έξω από quotes στη java και στη javascript σημαίνει τέλος γραμμής κώδικα.

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Charset??

Δημοσίευση από patriot » 18 Ιαν 2004 23:44

Θέλω να φτιάξω ένα μενού για την σελίδα μου. Για να μην αναγκάζομαι να αλλάζω το μενού σε κάθε html document ένα-ένα κάθε φορά που θα θέλω να κάνω μια αλλαγή, αποφάσισα να φτιάξω ένα js αρχείο που θα περιέχει όλα τα πράγματα του μενού, έτσι θα αλλάζω μόνο το js. Δυστυχώς όμως το μενού είναι στα ελληνικά. Σκέφτηκα λοιπόν να του βάλω charset. Όμως δεν πιάνει. Τότε σκέφτηκα να βάλω charset και στο ίδιο το html document (στο document που θα μπεί το js) αλλά ούτε τώρα έπιασε. Τσέκαρα να δω αν είναι όλα οκ στο encoding (view/encoding στον explorer) αλλά όλα ήταν οκ. Τότε αποφάσισα να ρωτήσω.... :oops:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Charset??

Δημοσίευση από ThyClub » 18 Ιαν 2004 23:48

@patriot

nomizw oti apla me ena charset kai encoding 8859-7 ola 8a deixnoun swsta : kai ellhnika kai ksena.

giati omws den dokimazeis kai ena unicode??? utf-16 kai parapanw? mporei na doulepsei :wink:

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Charset??

Δημοσίευση από patriot » 19 Ιαν 2004 00:44

Το δοκίμασα.... :cry: τίποτα.... Κάτι θα πρέπει να κάνω λάθος, δεν μπορεί.

Τι εννοείς και ένα charset και ένα encoding?
"ena charset kai encoding 8859-7"

Και δεν θέλω να βάλω unicode. Ευχαριστώ όμως για την ιδέα.

ΥΓ: Δεν σου είπα ότι μου άρεσε το avatar σου; Γιατί το άλλαξες :cry:
Όχι βέβαια ότι το τωρινό δεν μου αρέσει. Ποια είναι η κοπελιά; :kaloe:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Charset??

Δημοσίευση από patriot » 19 Ιαν 2004 01:48

Παιδιά . Αν και το είχα γραμμένο στα ελληνικά (default ελληνικά) μου το έβγαζε με ερωτηματικά στo preview (στον explorer). Και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί μου το έβγαζε έτσι. Δοκίμασα τα πάντα. Ότι charset μπορεί να φανταστεί κανείς, έβαλα ότι κώδικα γνώριζα, μέχρι και εδώ ρώτησα.. και τίποτα. Σε κάποια φάση ανακάλυψα το πρόβλημα. Παρόλο που το κείμενο ήταν στα ελληνικά το έσβησα, το ξανάγραψα και έπιασε! :o Δεν κατάλαβα τι το έπιασε και μουρλάθηκε άλλά τώρα πετάω από την χαρά μου. Ευχαριστώ όσους προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

Charset??

Δημοσίευση από agrippas » 19 Ιαν 2004 02:12

Και πάλι δεν ήταν θέμα encoding. Το encoding μπαίνει μία και μόνο φορά στη σελίδα, στο head. Το javascript όπως θα διαβαστεί από το js αρχείο θα πάρει το encoding της σελίδας που ανήκει.

Μάλλον το πρόβλημα το δημιούργησε ο text editor που χρησιμοποίησες για να γράψεις το js.

Χαίρομαι που δούλεψε :)

Keep up!

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Charset??

Δημοσίευση από patriot » 19 Ιαν 2004 07:20

Keep up αλλά... μάλλον down με βλέπω. Γιατί τώρα έχω άλλο πρόβλημα (τελικά όλο προβλήματα είμαι :cry: )

Θέλω να βάλω να ανοίγει ένα νέο παράθυρο με ορισμένες διαστάσεις όταν θα πατάμε ένα ορισμένο link. Βρήκα λοιπόν ένα ωραίο script στο dynamicdrive αλλά παρόλο που το έβαλα και δούλεψε, μετά έκανα μια αλλαγή και από τότε μου δημιουργεί πρόβλημα. Πότε μου λέει ότι δεν βρίσκει κάποιο string, πότε ότι λείπει κάποιο "'" ή ξέρω γω τι άλλο.... Το πρόβλημα βρισκεται στο κομμάτι που μπαίνει στο link από ότι έχω καταλάβει. Ποιος μπορεί να μου πει τι αλλάξω για να μην δημιουργείται πρόβλημα;

Αυτό είναι το κομμάτι που μπαίνει στο link:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="http&#58;//www.yahoo.com" onclick="NewWindow&#40;this.href,'yahoo','450','250','yes','center'&#41;;return false" onfocus="this.blur&#40;&#41;">YourLinkText</a>
Ερώτηση: Αυτό το "return false" είναι σωστό; Δεν έπρεπε να έχει ένα ίσον, ένα κάτι;;


Ίσως το κομμάτι που μπαίνει στο head να βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="javascript" type="text/javascript">
 <!--
 /************************************
 Author&#58; Eric King
 Url&#58; http&#58;//redrival.com/eak/index.shtml
 This script is free to use as long as this info is left in Featured on Dynamic 
 Drive script library &#40;http&#58;//www.dynamicdrive.com&#41;
 ****************************************/
 var win=null;
 function NewWindow
 &#40;mypage,myname,w,h,scroll,pos&#41;&#123;
 if&#40;pos=="random"&#41;&#123;LeftPosition=&#40;screen.width&#41;
 ?Math.floor&#40;Math.random&#40;&#41;
 *&#40;screen.width-w&#41;&#41;&#58;100;TopPosition=&#40;screen.height&#41;
 ?Math.floor&#40;Math.random&#40;&#41;
 *&#40;&#40;screen.height-h&#41;-75&#41;&#41;&#58;100;&#125;
 if&#40;pos=="center"&#41;&#123;LeftPosition=&#40;screen.width&#41;?
 &#40;screen.width-w&#41;/2&#58;100;TopPosition=&#40;screen.height&#41;?
 &#40;screen.height-h&#41;/2&#58;100;&#125;
 else if&#40;&#40;pos!="center" && pos!="random"&#41; || 
 pos==null&#41;&#123;LeftPosition=0;TopPosition=20&#125;
 settings='width='+w+',height='+h+',top='+
 TopPosition+',left='+LeftPosition+',
 scrollbars='+scroll+',location=yes,directories=no,
 status=no,menubar=no,
 toolbar=yes,resizable=yes';
 win=window.open&#40;mypage,myname,settings&#41;;&#125;
 // -->
 </script>

Ευχαριστώ! :wink:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Charset??

Δημοσίευση από ThyClub » 19 Ιαν 2004 08:45

giati den bazeis ena :

function new()
{
window.open("edw h diey8ynsh",width=100, height=100, ktl ktl);
}

kai <a onclick="new()">text</a>

nomizw etsi 8a doulepsei kai einai kai mikrotero. pernei kai alla opws na mhn exei koumpia ktl.


YG. Giati den 8eleis unicode???
YG2. H kopelia einai anipsia mou
YG3. Asxeto: Na deis pou 8a s aresei :P :P :P :P

Άβαταρ μέλους
jps
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: 28 Σεπ 2003 18:16
Τοποθεσία: Orchomenos
Επικοινωνία:

Charset??

Δημοσίευση από jps » 19 Ιαν 2004 12:34

patriot το script που γράφεις το χρησιμοποίησα χθές βράδυ (έτυχε να το κατεβάσω κι εγώ) και λειτουργεί άψογα. Σύγκρινα τον κώδικα που έγραψα με αυτόν που έχεις και δεν υπάρχει καμμία διαφορά. Ή μάλλον εκτός από μία. Οι γραμμές στις οποίες είναι γραμμένος ο κώδικας. Έγραψα το script όπως το βλέπεις παρακάτω και λειτούργησε. Δοκίμασέ το. Σου γράφω που γίνεται αλλαγή γραμμής (νέα γραμμή)

<script language="javascript" type="text/javascript">
<!-- var win=null;
(νέα γραμμή) function NewWindow (mypage,myname,w,h,scroll,pos){
(νέα γραμμή) if(pos=="random"){LeftPosition=(screen.width) ?Math.floor(Math.random() *(screen.width-w)):100;TopPosition=(screen.height) ?Math.floor(Math.random()*((screen.height-h)-75)):100;}
(νέα γραμμή) if(pos=="center"){LeftPosition=(screen.width)? (screen.width-w)/2:100;TopPosition=(screen.height)? (screen.height-h)/2:100;}
(νέα γραμμή) else if((pos!="center" && pos!="random") || pos==null){LeftPosition=0;TopPosition=20}
(νέα γραμμή) settings='width='+w+',height='+h+',top='+ TopPosition+',left='+LeftPosition+', scrollbars='+scroll+',location=yes,directories=no, status=no,menubar=no, toolbar=yes,resizable=yes';
(νέα γραμμή) win=window.open(mypage,myname,settings);}
// -->
</script>

Το πλεονέκτημα σ' αυτό το script είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ίδια σελίδα για πολλές συνδέσεις (να ανοίγει η κάθε μία σε νέο παράθυρο με διαστάσεις που θέλεις και με τις μπάρες που θέλεις).

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Charset??

Δημοσίευση από patriot » 19 Ιαν 2004 15:34

Δεν μου λες αυτός ο κώδικας δεν χρειάζεται και ένα <script language="javascript"></script>?? Γιατί με το που τον έβαλα μου έβγαλε του κόσμου τα λάθη. (Ε.καλά μόνο 2, μην υπερβάλουμε...)

Επίσης αν βάλω σκέτο το <a onclick="new()">text</a> δεν μου το βγάζει καν σαν link. (Σκέτο text). Αν βάλω link τότε σε τι χρειάζεται το window.open("file.html") στο αποπάνω κομμάτι του κώδικα; Αλλά και να χρειαζόταν δεν μου ανοίγει νέο παράθυρο...
YG. Giati den 8eleis unicode???
Με μπερδεύει. Πολύ μεγάλος μπελάς. Ειδικά σε πολυτονικές σελίδες.. Άστα βράστα...
YG2. H kopelia einai anipsia mou
Η ανιψιά σου παίζει σε κάποιο anime; :lol: Μωρέ μπράβο.. :kaloe: Σε ποιό;; :o
YG3. Asxeto: Na deis pou 8a s aresei
Η ανιψιά σου ή το anime; :lol: :hammer:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Charset??

Δημοσίευση από patriot » 19 Ιαν 2004 15:36

Jps
Το έβαλα όπως μου το έδωσες και σταμάτησε να μου βγάζει κάποιο error (το οποίο νόμιζα ότι ήταν από αλλού). Thanks. :wink:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Charset??

Δημοσίευση από ThyClub » 19 Ιαν 2004 22:20

den exei shmasia an einai text -i- link. An kaneis klik 8a anoiksei neo para8yro.

H anipsia mou einai re :wink: :wink: :wink: :wink:

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης