ZeusCMS v0.2 - Need some ideas

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ZeusCMS v0.2 - Need some ideas

Δημοσίευση από ThyClub » 17 Φεβ 2004 22:31

Ναι μόνο με layers γίνεται αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο.
Ώχχ λάθος διατύπωση.

Το σωστό είναι : Ναί το css δουλεύει κατα αυτό τον τρόπο χρησιμοποιώντας τα id των layers.

Μπορείς να βάλεις ένα οποιοδήποτε αντικείμενο στην κορυφή της σελίδας ακόμη και άν ο κώδικάς του είναι στο τέλος της.

Προτείνω :

www.alistapart.com

&

HTML Utopia - Designing without tables using CSS (Great Book)

Το βιβλιαράκι αυτό με βοήθησε να αφήσω αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<table>
<tr>
<td>
Hello
</td>
</tr>
</table>
γι αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="table">Hello</div>

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ZeusCMS v0.2 - Need some ideas

Δημοσίευση από ThyClub » 17 Φεβ 2004 22:52

Nikolaoupan έγραψε:Έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Το ZeusCMS φαίνεται μέχρι τώρα καταπληκτικό.
Τον τελευταίο καιρό αναζητώ ένα καλό και φθηνό news publishing script το οποίο θα επιτρέπει την αυτόματη δημιουργία εισαγωγής άρθρου. Δεν βρήκα σχεδόν κανένα. Χαίρομαι που το ZeusCMS το υποστηρίζει (θα μπορούμε να καθορίζουμε και αριθμούς πάνω ή κάτω από το 250?)
Πρώτα απ'όλα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Νομίζω οτι εδώ θα σε στεναχωρήσω για την αυτόματη εισαγωγή. Το v0.1 την υποστήριζε το 0.3 θα την υποστηρίζει το 0.2 όμως έχει απλά ένα πεδίο οπου θα βάζεις την εισαγωγή μόνος σου.
Nikolaoupan έγραψε: Επίσης πιστεύω πως θα ήταν καλό να υποστηρίζει μελλοντικές ημερομηνίες έκδοσης και διαγραφής του άρθρου. Βοηθάει πολύ στον προγραμματισμό :D
Στην 0.3 θα το προσπαθήσω ;=)
Nikolaoupan έγραψε: Θεωρώ πως θα ήταν ιδανικότερο να μπορεί ο κάθε επισκέπτης να παρατηρεί τα στατιστικά κάποιου συντάκτη χωρίς να χρειάζεται να είναι μέλος. Να ακολουθεί για παράδειγμα ένα link από το άρθρο του και να πηγαίνει σε μια σελίδα με μία σύντομη βιογραφία, φωτογραφία και τα στατιστικά των άρθρων του.
Σωστός.
Nikolaoupan έγραψε: Τη δυνατότητα να κατεβάσει κάποιος μια κατηγορία νέων ή τα άρθρα ενός συγκεκριμένου χρήστη ή ένα συγκεκριμένο άρθρο σε μορφή PDF την θεωρώ απλώς επαναστατική :D
Ελπίζω πως είναι.Δεν θα σταματήσει εκεί. Στην 0.3 θα προστεθούν :
zip, latex, xml κ.α
Nikolaoupan έγραψε: Είσαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο φίλε ThyClub και ελπίζω να ενσωματώσεις όλες τις λειτουργίες που ανακοίνωσες και ακόμα περισσότερες :D

Καλό κουράγιο
Δεν θα βιαστώ όπως στην 0.1

Πρώτα θα είναι 100% έτοιμο και μετά το ανεβάζω sourceforge :wink:
alxxk έγραψε: βάλε κανα φόρουμ
Είναι μια σκέψη αλλά εγώ θέλω να κάνω cms και όχι nuke :wink:

Ρεζουμε:
Το ZeusCMS είναι ακόμη σε φάση δοκιμών. Σαν ιδέα έτσι;

Αυτό που θέλω να κάνω είναι σιγά σιγά να μάθω όσο γίνεται καλύτερα php και στις επόμενες εκδόσεις να είναι ακόμη καλύτερο.

Μπορεί η 0.3 να είναι full template driven και η 0.4 να είναι OO αλλά μεχρι τότε πρέπει να μάθω να τα κάνω αυτά.

Για 3 μήνες ενασχόληση με php πιστεύω οτι τα πάω καλά

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

ZeusCMS v0.2 - Need some ideas

Δημοσίευση από Cha0s » 18 Φεβ 2004 00:42

Χμμμ...

Δεν εννοούσα δείγματα του site αλλά των CSS.
Να δω πως γίνεται να αλλάζεις την βασική δομή της σελίδας μόνο από CSS.

Το ένα table δεν είναι καλή ιδεά.
Μάλιστα για ένα site που έχει πολύ υλικό (portal πχ) είναι ότι χειρότερο...

Η σελίδα κάνει 10 μέρες να φορτώσει.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

ZeusCMS v0.2 - Need some ideas

Δημοσίευση από Cha0s » 18 Φεβ 2004 00:45

Άκυρο για τα CSS... τώρα είδα την 2η σελίδα του topic.

Βασικά τέτοια χρήση των CSS πιο πολύ παίδεμα είναι παρά ευκολία...
Ids, ακριβής συντεταγμένες πάνω στην σελίδα και τρέχα γύρευε...

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ZeusCMS v0.2 - Need some ideas

Δημοσίευση από ThyClub » 18 Φεβ 2004 15:52

Το ένα table δεν είναι καλή ιδεά.
Μάλιστα για ένα site που έχει πολύ υλικό (portal πχ) είναι ότι χειρότερο...
Δηλαδή λές πως ο browser θα αργεί να εμφανίσει την σελίδα λόγω του οτι πρέπει να εμφανίσει ολόκληρο το table μαζί;

Αυτό νομίζω γίνεται οταν έχεις πολλά table και είναι nested. Correct me if i am wrong

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

ZeusCMS v0.2 - Need some ideas

Δημοσίευση από Cha0s » 18 Φεβ 2004 19:40

Αυτό που εννοώ είναι πως άμα μετά το <body> ανοίγει table και έχει όοοολο το υλικό μέσα σε αυτό το table μέχρι ο browser να διαβάσει όλα τα υπο-tables κείμενα κλπ τις περισσότερες φορές δεν δείχνει τίποτα μέχρι να φορτώσει τα υπόλοιπα και να φτάσει στο τελικό </table>

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ZeusCMS v0.2 - Need some ideas

Δημοσίευση από ThyClub » 18 Φεβ 2004 23:43

μέχρι ο browser να διαβάσει όλα τα υπο-tables
Είπαμε μόνο ένα table. :)

Θα το δοκιμάσω σε remote server και θα σου πώ για την ταχύτητα.

@nikoloupan

Αυτό που είπες για user photoes κτλ είναι έτοιμο και δουλεύει μια χαρά

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες