πως κανουμε μια φορμα τετοια..

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

πως κανουμε μια φορμα τετοια..

Δημοσίευση από stonekito » 20 Φεβ 2004 18:20

Γεια σας σε ολους...
Ειμαι νεος στο forum και μπεικα να δω τι παιζει εδω και την "ειδα" Ειναι πολυ cool forum..

Η ερωτηση μου σε σας ειναι πως μπορω να καλω μια στην σελιδα μου μια page που αυτος που θα μπει και θελει να μου στειλει ενα mail να μην βλεπει το mail μου και να πατει και να ανοιγει το Outlook του..αλλα να το γρφει το μηνυμα εκινει την στιγμη πανω στο site μου..
Ελπιζω να καταλεβατε...
Αν οχι..βρεικα ενα προχειρο site..να δειτε τιν φρμα αυτη....http://www.truelovetat2.com/contact.php
Aν μπορειτρε βοιθηστε..

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

πως κανουμε μια φορμα τετοια..

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 20 Φεβ 2004 18:38

Lipov :) siv8eto problima
Prepei va to spasoume se dio komatia.
1) html meros
2) meros pou 8a ektelite apo tnv meria tou server

sto proto meros exeis va avtimetopiseis to problima tis html formas dld ta pragmata pou mpevouv mesa sta tags <form></form>
ta opoia orizouve mia html forma !
eva oreo kai aplo pradigma 8a breis edw
http://mastercgi.com/howtoinfo/formtutorial.shtml
Read it please!!!

gia to deftero komati twra :)
opos 8a paratirises mesa sto <form>
iparxei eva action="kati....."
afto to kati eivai to programa pou 8a xrisimopiisei
tis plirofories tis formas kai 8a sou stilei to email aftomata.
Gia va xrisimopiiseis kati tetoio aftomata 8a prepei
va xrisimopiiseis kapoia glossa programatismou server side (cgi [common gateway interface]) sivi8os n gevika oti ipostirizei o server sou mporeis va to ekmetalefteis !!!
Meso aftou tou script 8a epikivoviseis me tov smtp server sou kai meso kapoiou api (avaloga me tnv glossa) 8a stileis to email sou :)

Aplo sav skepsi periploko sav dimiourgia.
Prosopika 8a protiva va diabaseis to parapavo tutorial sto link
Na psakseis va breis kati avtistixo kai esi kai ama to diabaseis kai exeis akoma apories sto pos 8a sivexiseis edw eimaste :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

πως κανουμε μια φορμα τετοια..

Δημοσίευση από stonekito » 20 Φεβ 2004 18:44

ξερεις ποιο προβλημα γεννιθηκε τωρα που μου ειπες αυτο?

Το να ειμαι στον server μου...Και εγω ελεγα να το στεισω μεσα απο εναν αλλο pc...

και οτι δεν ξερο καποια γλωσσα προγραμματισμου..
τι κανουμε...?

Άβαταρ μέλους
cvoodan
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2151
Εγγραφή: 13 Μάιος 2003 14:09
Τοποθεσία: Πίσω σου!

πως κανουμε μια φορμα τετοια..

Δημοσίευση από cvoodan » 20 Φεβ 2004 18:49

contact.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$webmaster="email@todomainsou.com"; //Γράψε το δικό σου e-mail
$sub="Aποστολή"; //Τι θέλεις να γράφει το πρώτο κουμπί
$res="Επαναφορά";//τι θέλεις να γράφει το reset
if&#40;!isset&#40;$content&#41;&#41;
&#123;
echo &#40;"<form action=contact.php method=post><table>"&#41;;
echo &#40;"<tr><td>Όνομα</td><td><input  type=text name=name size=26 maxlength=40 ></td></tr>"&#41;;
echo &#40;"<tr><td>Email</td><td><input  type=text name=from size=26 maxlength=40 ></td></tr>"&#41;;
echo &#40;"<tr><td>Θέμα</td><td><input  type=text name=subj size=30 maxlength=30 ></td></tr>"&#41;;
echo &#40;"<tr><td>Μήνυμα</td><td><textarea name=content rows=7 cols=40></textarea></td></tr>"&#41;;
echo &#40;"<tr><td></td><td><input type=submit value=$sub><input type=reset value=$res></td></table></form>"&#41;;
&#125;
else
&#123;
$ip = getenv&#40;"REMOTE_ADDR"&#41;;
$now=strftime&#40;"%H&#58;%M&#58;%S"&#41;;
$head="Ο επισκέπτης με ip $ip και E-mail $from σου έστειλε στις $now το μήνυμα"; //Αν θέλεις μπορείς να αλλάξεις μερικά πράγματα εδώ
$body="$head\n\n$from\n\n$name\n\n$adress\n\n$subj\n\n$content";
if &#40;mail&#40;"$webmaster", "$subj","$body","From&#58; $from"&#41;&#41;
echo&#40;"Σας ευχαριστούμε το E-Mail σας θα εξετασθεί προσεκτικά και αναλόγως θα σας απαντήσουμε.<br><a href=\"contact.php\" target=\"_top\">Eπιστροφή</a> "&#41;;
else
echo &#40;"Κάποιο λάθος έχει γίνει. Προσπαθήστε ξανά. Αν το πρόβλημμα επιμείνει επικοινωνήστε με τον webmaster μέσω e-mail στο <a href=\"mailto&#58;$webmaster\">$webmaster</a>"&#41;; 
&#125;
?>
Για να αλλάξεις το όνομα του αρχείου άλλαξε το από εδώ:
Εικόνα
και
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cvoodan την 21 Φεβ 2004 00:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

πως κανουμε μια φορμα τετοια..

Δημοσίευση από stonekito » 20 Φεβ 2004 18:59

thanx φιλαρα ηταν πολυ κατατοπιστηκη η απαντηση σου...

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

πως κανουμε μια φορμα τετοια..

Δημοσίευση από mrpc » 21 Φεβ 2004 21:08

Από την άλλη μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια sponsored υπηρεσία για να το κάνεις αυτό, όπως το bravenet.

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

πως κανουμε μια φορμα τετοια..

Δημοσίευση από stonekito » 24 Φεβ 2004 11:49

παιδια ξεχασα να σας πω...αυτος ο κωδικας που μου δωσατε ειναι μονο για php? για html δεν λιτουργει?

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

πως κανουμε μια φορμα τετοια..

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 24 Φεβ 2004 12:42

n html eivai mark up glossa pou simevei oti exeis eva kodika apo piso pou tov metafrazei o browser gia va apodosei to sxedio mias selidas.

n php apo tnv alli meria eivai server side glossa programatismou kai ektelite apo tnv meria tou server priv ftasouv oi plirofories tou html stov xristi

pistebw va sou elisa tnv aporia
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

πως κανουμε μια φορμα τετοια..

Δημοσίευση από stonekito » 24 Φεβ 2004 17:36

diladei 8a doylepsei?eee?

Άβαταρ μέλους
cvoodan
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2151
Εγγραφή: 13 Μάιος 2003 14:09
Τοποθεσία: Πίσω σου!

πως κανουμε μια φορμα τετοια..

Δημοσίευση από cvoodan » 24 Φεβ 2004 19:25

Gia na ginei auto poy les, prepei na xrisimopoihseis 2 arxeia. ena se php kai ena se html... Tha valeis se ena php ton kodika poy sou dosame parapanw kai sto html ton eksis:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form action=contact.php method=post><table><tr><td>Όνομα</td><td><input  type=text name=name size=26 maxlength=40 ></td></tr><tr><td>Email</td><td><input  type=text name=from size=26 maxlength=40 ></td></tr><tr><td>Θέμα</td><td><input  type=text name=subj size=30 maxlength=30 ></td></tr><tr><td>Μήνυμα</td><td><textarea name=content rows=7 cols=40></textarea></td></tr><tr><td></td><td><input type=submit value=Aποστολή><input type=reset value=Επαναφορά></td></table></form>
Elpizw na se voi8isa...
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

πως κανουμε μια φορμα τετοια..

Δημοσίευση από greekbytes » 24 Φεβ 2004 20:35

Ποιός ο λόγος να βάλει τη φόρμα σε .html αρχείο τη στιγμή που στον κώδικα που του έδωσες έχει ήδη την φόρμα?

Επειδή χρησιμοποιείς χώρο από το grafistas.gr που απ'όσο ξέρω δε δίνει php καλύτερα να δοκιμάσεις κάποιο remote script όπως αυτά που δίνει το bravenet ( http://www.bravenet.com/webtools/emailfwd/index.php ), το cgispy ( http://www.cgispy.com/scripts/feedback.shtml ) ή το grjava ( http://grjava.com/gr/freetools/email_form.php )

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες