Τι έφτιαξα!

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
incurable
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 14 Δεκ 2003 06:36
Τοποθεσία: Athens, GR

Τι έφτιαξα!

Δημοσίευση από incurable » 18 Μαρ 2004 02:30

Το παρακάτω θέμα μπορεί να σας φανεί χαζό αλλά θεωρώ ότι είναι λίγο χαζό να ρωτάμε στα forums για πληροφορίες και να μην αναφέρουμε τι δημιουργούμε, λες και είναι εθνικό μυστικό.

Θα ήθελα να αναφέρω τη έφτιαξα (άλλωστε βοηθήσατε για αυτό).
Έκανα λοιπόν ένα σύστημα εισαγωγής κειμένων σε PHP & MySQL (ναι… ναι ξέρω υπάρχουν χιλιάδες τέτοια, αλλά άλλο είναι να δημιουργείς κάτι δικό σου και να το διαμορφώνεις όπως εσύ επιθυμείς). Το πρόβλημα μου λοιπών ήταν ότι κατά το surfing στο net, έβρισκα διάφορες πληροφορίες που με ενδιέφεραν και φυσικά τα αντέγραφα σε διάφορα αρχεία. Μαζεύτηκαν λοιπών εκατοντάδες έγγραφα σε εκατοντάδες αρχεία τα οποία αλλά ήταν txt, άλλα word κλπ. Το πρόβλημα έγινε εντονότερο από την στιγμή που άρχισα να serfaro μέσω linux καθώς υπήρχε πρόβλημα με τα παλιά αρχεία στην μορφοποίηση τους. Έτσι αποφάσισα να μετατρέψω τα έγγραφα μου σε μια πιο καθολικά αποδεκτή μορφή, τι καλύτερο από την html και τη καλύτερο από το να είναι όλα σε μια ΒΔ. Μέχρι στιγμής έχω δόση δυνατότητες εισαγωγής κατηγόριας, εισαγωγής κειμένου σε μια κατηγόρια, διαγραφή κειμένου και φυσικά εμφάνισης κειμένου! Το επόμενο βήμα είναι η δυνατότητα επεξεργασίας.

Κάθε πρόταση για βελτίωση ευπρόσδεκτη.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Τι έφτιαξα!

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 20 Μαρ 2004 09:53

Nomizo oti o sostoteros tropos eivai n prosegkisi me tnv mysql. Afevos giati eivai ftiagemvi gia afti tnv douleia kai afeterou kliseis sto filesystem meso php eivai poli pio arges se sxesi me kliseis stnv mysql !!! oso kai av fevete koufo afto .
Afto simbevei giati n mysql kai gevikotera n database eivai sxediasmeves me line optimase pou simevei oti ta dedomeva eivai sivdedemeva se pointers pou leitourgouv pio grigora apo tous file pointers pou avoigei n php.

Ase pou me filesystem based database exei pola miovektimata se sxesi me tnv aplousteri basi. Pistebw oti makropro8esma 8a sivavtiseis problimata giafto ir8e n ora va sivexiseis tnv xrisi tis mysql !!!!
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
incurable
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 14 Δεκ 2003 06:36
Τοποθεσία: Athens, GR

Τι έφτιαξα!

Δημοσίευση από incurable » 20 Μαρ 2004 23:40

Μάλλον δεν έδωσα και τόσο καλή περιγραφή. Όλα τα δεδομένα μου (όνομα, κείμενο, πηγή κλπ) τα καταχωρώ σε MySQL βάση και τα ζητάω από εκεί στην εμφάνιση… δεν ξέρω αν θα είχε ενδιαφέρων να το τροποποιήσω λίγο και να δώσω ένα link να μου κάνετε ένα πιθανό bus testing και να μου δώσετε και καμία ιδέα για βελτίωση.

Έχω και ένα ακόμη μικρό προβληματάκι! Ζητάω ένα όνομα κειμένου φυσικά από τον χρήστη. Το πρόβλημα είναι ότι αν ο χρήστης εισάγει όνομα με κενό, τότε στην χρήση της echo "<a href=view_doc.php?selected_doc=".$result1.">".$result1."</a> "; παίρνει μόνο το πρώτο μέρος του ονόματος, δηλαδή αν δώσω πχ "php session tutorial" σαν name θα μου φτιάξη το εξής <a href=view_doc.php?selected_doc=php>
Ψάχνω μια συνάρτηση η οποία θα μου μετατρέπει τα κενά σε _ και μετά να κάνει το αντίστροφο. Καμία ιδέα?

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Τι έφτιαξα!

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 21 Μαρ 2004 09:53

$neo = str_replace(" ","_",$arxiko);

to parapavo 8a kavei afto pou zitas.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
incurable
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 14 Δεκ 2003 06:36
Τοποθεσία: Athens, GR

Τι έφτιαξα!

Δημοσίευση από incurable » 22 Μαρ 2004 00:58

Ευχαριστώ Rapid-eraser, αυτό ακριβώς έψαχνα.
Αλήθεια υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να μάθει κάποιος νέες συναρτήσεις εκτός από την εμπειρία? (το manual έχει πολλές για να αρχίσω να της διαβάζω μια-μια&#8230;)

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27621
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Τι έφτιαξα!

Δημοσίευση από cordis » 22 Μαρ 2004 11:08

πας εδώ http://www.php.net/manual/en/funcref.php και περνάς την ώρα σου διαβάζοντας... ;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Τι έφτιαξα!

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 23 Μαρ 2004 23:16

o movos tropos eivai aftos pou kavame oloi ...
va diabaseis to manula grami pros grammi
oxi avalitika isa isa va pesei to mati sou stis functions
kai otav xriastei va tis xrisimopiiseis avatrexeis pali se aftes :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

vas
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2003 13:51
Επικοινωνία:

Τι έφτιαξα!

Δημοσίευση από vas » 27 Μαρ 2004 21:15

Rapid-eraser έγραψε:o movos tropos eivai aftos pou kavame oloi ...
va diabaseis to manula grami pros grammi
oxi avalitika isa isa va pesei to mati sou stis functions
kai otav xriastei va tis xrisimopiiseis avatrexeis pali se aftes :)
Αυτό πιστεύω ότι αποτελεί την ουσία του προγραμματισμού. Και το λέω διότι με αυτή τη μέθοδο, δεν μένεις "δεμένος" σε μία γλώσσα συγκεκριμένη, αλλά είσαι σε θέση να γνωρίζεις την καλύτερη μέθοδο υλοποίησης ενός προγράμματος. Μόλις φτάσει η ώρα να το υλοποιήσεις κοιτάς και τις λεπτομέρειες που είναι η σύνταξη των εντολών :lol:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες