Χρήση αόρατου pixel????

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
bariemai
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 28 Δεκ 2002 23:09

Χρήση αόρατου pixel????

Δημοσίευση από bariemai » 22 Μαρ 2004 08:46

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος την τεχνική του "αόρατου pixel";
Για ποιό λόγο και πότε χρησιμοποιείται, είναι απαραίτητο ή μπορεί να παρακαμφθεί;

Άβαταρ μέλους
|dD|
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1161
Εγγραφή: 22 Ιαν 2004 16:47
Τοποθεσία: Greece

Χρήση αόρατου pixel????

Δημοσίευση από |dD| » 22 Μαρ 2004 09:56

otan les aorato pixel enois ton spacer?

den to katalaba :-? an 8es gine pio sigekrimenos...

Άβαταρ μέλους
bariemai
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 28 Δεκ 2002 23:09

Χρήση αόρατου pixel????

Δημοσίευση από bariemai » 22 Μαρ 2004 10:09

Μπορεί να λέγεται και spacer δεν ξέρω αλλά ενοώ κάποιο pixel Που μπαίνει συνήθως για στοίχηση σε tables κτλ.
Δεν έχω καταλάβει ακριβώς πότε πρέπει να χρησιμοποιείται και αν όντως είναι απαραίτητο.

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

Χρήση αόρατου pixel????

Δημοσίευση από agrippas » 22 Μαρ 2004 11:30

Τα tags <tr> και <td> δεν υποστηρίζουν όπως πρέπει την ιδιότητα height. Αν σ' ενδιαφέρει να έχεις σταθερό ύψος σε ένα td, πρέπει να κάνεις ένα από τα δύο:

1. <span style="font-size:XXX pt">&nbsp;</span>

(δουλεύει και με <p> το ίδιο καλά αν έχεις βγάλει τα margins της <p> ή αν τα ορίσεις μηδενικά μέσα στο style).

Δε συνιστάται. Ορισμένοι browsers (κυρίως παλιοί) τείνουν να το αγνοούν και να τα κάνουν όλα χάλια μετά.

2. <img height="XXX">

Το img αυτό είναι συνήθως μια άδεια - διαφανής εικόνα gif που την ξεχειλώνουμε όσο θέλουμε προκειμένου να κρατήσει το κελλί στο ύψος που πρέπει.

Παρόμοια ισχύουν και για το width, αν κι εκεί σπάνια χρειάζεται να κάνουμε πατέντες.

Άβαταρ μέλους
|dD|
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1161
Εγγραφή: 22 Ιαν 2004 16:47
Τοποθεσία: Greece

Χρήση αόρατου pixel????

Δημοσίευση από |dD| » 22 Μαρ 2004 12:37

-poli sxediastes xrisimopioun toys spacers gia na elexgoun to layout tis istoselidas toys.
-o spacer (i ke blank gia polus alous) exi sind8os extension (extension-> jpg, gif, swf ktl) tis morfis .gif exodas tin idiotita tou transparent.

bori na xrisimopii8i se poles periptvsis.
merika apo ta pola paradigmata ine ke ta parakatv:

1.
se keimeno

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>spacer sample</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>

<body>
<table width="400"  border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr>
    <td><div align="left"><img src="spacer.gif" width="10" height="1">Sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample texts ample texts ample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample texts ample texts ample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample texts ample texts ample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample text sample texts ample texts ample text </div></td>
  </tr>
</table>
</body>
afinodas etsi tin ais8isi tis paragrafou.

2.
diro8otiki pros8iki gia browsers
px ean dilvsis sto parapanv paradigma (blepe 1.) enan ikoniko spacer (xvris na ifistate san arxio) kapioi browsers 8a to anagnvrisoun (px IE) xvris na afinoyn to [X] stin keni 8esi toy sigekrimenou spacer, aloi pali (px Netscape Navigator) to kanoun.

3.
programata litourgikou skinning (px gia litoyrgika opvs ta windows, ta opoia parametropiis sto face skin poy exoun by default, ena apo afta ine ke to WindowBlinds)
ta opia programata sini8os xanoun 1 me 2 pixels se ka8e table.

4.
alt
boris na xrisimopiisis tous spacers ke san alt remarks (xrisimotita sta robots tvn mixanvn anazitisis)

Άβαταρ μέλους
bariemai
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 28 Δεκ 2002 23:09

Χρήση αόρατου pixel????

Δημοσίευση από bariemai » 22 Μαρ 2004 22:05

Με λίγα λόγια σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο ε πχ όταν 1 table δεν στοιχίζεται με τίποτα;
Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
fmayakos
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1249
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2001 03:00
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Χρήση αόρατου pixel????

Δημοσίευση από fmayakos » 23 Μαρ 2004 00:33

Ναι, αν και με λιγο παίδεμα ολα τα tavles στοιχίζονται...
Να σας προτείνω κατι, που το κανω καθε φορα που φτιάχνω περίπλοκο table: αφού γράψετε κάπου όλες τις διαστάσεις των γραφικών που θα χρησιμοποιήσετε, κάντε ένα πινακάκι όπως το θέλετε στο χαρτί για να σας βγαίνουν τα pixels και τα ποσοστά...

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης