System.usecodepage και Ελληνικά

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

System.usecodepage και Ελληνικά

Δημοσίευση από Expl0it » 30 Μαρ 2004 02:44

Tο παρακάτω παράδειγμα το χρησιμοποιούν λίγοι, που γνωρίζουν κάπως ή αρκετά καλά την λειτουργία του κώδικα ActionScript, αλλά είναι καλό να γίνει μια αναφορά !

Αρκετοί για να ορίσουν ελληνικούς χαρακτήρες , χρησιμοποιούν τoν κώδικα :

Κώδικας: Επιλογή όλων

System.usecodepage=true
Η σύνταξη του κώδικα : System.usecodepage=true δίνει την εντολή στο flash movie να χρησιμοποιήσει την ίδια codepage με το λειτουργικό σύστημα !!

Αυτή η σύνταξη κώδικα δίνετε ώς λύση , αλλά στην πραγματικότητα θα λειτουργήσει σωστά μόνο στους υπολογιστές που χρησιμοποιούν την Ελληνική codepage ! Η εντολή που δίνεται στον Flash Player είναι να χρησιμοποιήσει την codepage του λειτουργικού συστήματος, έτσι οι ελληνικοί χαρακτήρες θα παίζουν κανονικά στους υπολογιστές που έχουν την συγκεκριμένη codepage !

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να νομίζετε ότι παίζει σωστά το flash movie , αλλά αυτό είναι λάθος ! Όποιοσδήποτε υπολογιστής έχει άλλη codepage από την Ελληνική θα δίχνει κάτι περίεργα σύμβολα και κουτάκια !

Πρόταση : Χρησιμοποιήστε μια γραμματοσειρά που υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες , όπως : Arial,Tahoma, Verdana ! Και μην μπλέκεστε με κώδικα ActionScript !

elel
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 06 Οκτ 2004 16:55
Τοποθεσία: Athens, Attica
Επικοινωνία:

System.usecodepage και Ελληνικά

Δημοσίευση από elel » 06 Οκτ 2004 17:11

Ηι, βασικά έχω μια ερώτηση για ένα θέμα που μου έχει σπάσει τα νεύρα.
Έχω κάποιες γραμματοσειρές (π.χ. monotype corsiva) που σε κειμενογράφο
εμφανίζονται κανονικά ελληνικά αλλά στο mx δεν.

Δεν θέλω να περάσω στο mx2004. Θέλω να γράφω στο mx ελληνικά με fonts που ξέρω ότι τα υποστηρίζουν.

Κάποτε για το photoshop, νομίζω για την 5.5 έκδοση, που είχε το ίδιο πρόβλημα πείραζες την registry, μήπως με το mx χρειάζεται κάτι τέτοιο;

Please help i'm in deep trouble cause my deadline expires in a week.

Ευχαριστώ πολύ
Λευτέρης.

Άβαταρ μέλους
|dD|
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1161
Εγγραφή: 22 Ιαν 2004 16:47
Τοποθεσία: Greece

System.usecodepage και Ελληνικά

Δημοσίευση από |dD| » 06 Οκτ 2004 23:35

elel έγραψε:Θέλω να γράφω στο mx ελληνικά με fonts που ξέρω ότι τα υποστηρίζουν.
font px?
text?->dynamic...etc

ligo pio sigekrimenos ;)

elel
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 06 Οκτ 2004 16:55
Τοποθεσία: Athens, Attica
Επικοινωνία:

System.usecodepage και Ελληνικά

Δημοσίευση από elel » 08 Οκτ 2004 13:20

Both, και το θέμα είναι γενικά υποστήριξη ελληνικών και όχι μόνο Arial ή Time New Roman και 1 ή 2 ακόμα..

Άσε έχω φάει πίξιμο τρελό..

Υ.Γ. μην μου πείτε να αλλάξω σε mx2004 γιατί δεν θα έχω πρόβλημα.. Licensed έχω μόνο to mx για δουλειά..

plasmaflex
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 15:32

System.usecodepage και Ελληνικά

Δημοσίευση από plasmaflex » 11 Μάιος 2007 15:47

Συνοπτικά για δυναμικά flash με ελληνικά προσέχω

1. χρησιμοποιώ γραμματοσειρά π.χ Verdana ή Georgia.
2. Ανοίγω την xhtml (αν έχω δυναμικό flash μέσω LoadVars) ή xml σελίδα στο Dreamweaver (όχι στο Notepad γιατί τα σώζει ως ANSI και το UTF-8 δεν είναι τόσο καλό) και ελέγχω ότι στο modify > page properties>Title/encoding ότι είναι UTF-8.
3. Ελέγχω ότι στο edit>preferences>actionscript του flash είναι UTF-8.
4. Καλό είναι να κάνω και ένα embed τα βασικά fonts για να είμαι σίγουρος ότι παίζει και σε Safari για καλύτερο δυνατό browser validation.

Για πιο παλιές γλώσσες προγραμματισμού ASP μπορώ να χρησιμοποιήσω το useCodepage αλλά να ξέρω ότι έτσι θα αφορά μόνο ελληνικό target group και ένας ξένος δε θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες