Απορίες...

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
Dazed_and_confused
Δημοσιεύσεις: 743
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2003 19:38
Τοποθεσία: Χίος, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Απορίες...

Δημοσίευση από Dazed_and_confused » 07 Απρ 2004 23:16

Sorry για τον τίτλο δεν ήξερα πως να το βάλω καλύτερα...

Λοιπόν είμαι καινούριος στην php δεν είναι μέρες που ξεκίνησα σιγά σιγά να διαβάζω. Λοιπόν
έχω κάνει καποια tables στα οποία με μια form καταχωρώ τιμές. Και επίσης έχω κάνει ένα php που εμφανίζει τα περιεχόμενα των tables αυτών. Θέλω τώρα αφού ξεπερνάει κάποιον αριθμό να μου βγάζει δεύτερη σελίδα ή κάτι τέτοιο...
καμιά ιδέα/

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Απορίες...

Δημοσίευση από ThyClub » 08 Απρ 2004 01:05

Θέλεις δλδ ενα pager script. Δοκίμασε στο http://www.hotscripts.com

Αν τώρα θέλεις κάτι σαν αρχή:
$offset=$_GET['offset'];
if (offset=="")
{
$offset=5;
$set=$offset-5;
}
$query=mysql_query("select * from news limit '$set','$offset'");
while ($row=mysql_fetch_array($query))
{
$item=$row['item'];
echo $item;
}
$offset=$offset+5;
echo "<a href="index.php?offset=$offset">Next</a>";
Αυτό κοιτάει αν η $offset έχει τιμή και αν όχι τότε της δίνει την τιμή 5.
και στην $set την τιμή 0.
Μετα με το $query=mysql_query("select * from news limit '$set','$offset'");
παίρνουμε όλα τα "νέα" απο 0-5 και τα εμφανίζουμε.
Τέλος με το $offset=$offset+5;
echo "<a href="index.php?offset=$offset">Next</a>";

Τυπώνουμε το link για την επόμενη σελίδα.

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Απορίες...

Δημοσίευση από iNDEFiX » 08 Απρ 2004 02:00

Oraio paradigmataki :wink: H pio sosth query vevaia ginetai os ekshs:

$query=mysql_query("select * from news limit $set,$offset"); (xoris ' ')

kai episis an theleis na sta vgazei kata xronologikh seira kataxorishs kaneis to ekshs:

$query=mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id DESC LIMIT $set,$offset");

Opou

id: to field tou table opou exeis orisei na pernei mia monadikh timh (auto increment) gia kathe stoixeio pou vazeis

DESC: descend, diladi apo to megalitero pros to mikrotero (apo thn pio nea os thn pio palia kataxorhsh)

Άβαταρ μέλους
Dazed_and_confused
Δημοσιεύσεις: 743
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2003 19:38
Τοποθεσία: Χίος, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Απορίες...

Δημοσίευση από Dazed_and_confused » 09 Απρ 2004 16:29

Παίδες thanx πολύ για τις απαντήσεις σας, τις κατάλαβα αλλά δεν ξέρω πως θα χρησιμοιποιηθούν σωστά στο κώδικα που έχω φτιάξει ήδη..

Κώδικας: Επιλογή όλων

$conn = mysql_connect&#40;"localhost", "root", "triadpass"&#41;;
mysql_select_db&#40;"pantelhs", $conn&#41;;
$sql = "SELECT * FROM lyrics";
$result = mysql_query&#40;$sql, $conn&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
while &#40;$newArray = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; &#123;
	$id = $newArray&#91;'id'&#93;;
	$artist = $newArray&#91;'artist'&#93;;
	$song = $newArray&#91;'song'&#93;;
	$album = $newArray&#91;'album'&#93;;
	$lyrics = $newArray&#91;'lyrics'&#93;;
	echo "$id . $artist - $song - $album <br> $lyrics <br>";
&#125;
thanx και πάλι

Άβαταρ μέλους
cracker
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 11:50

Απορίες...

Δημοσίευση από cracker » 15 Απρ 2004 14:08

μια απορία

στην καρτέλλα του αντμιν στην διαχείρηση του φόρουμ έχει δίπλα από κάθε δημόσια συζήτηση ένα κουμπάκι που λέει "συγχρονισμός". ξέρει κανείς τι κάνει αυτό το κουμπάκι?

επίσης γίνετε να κάνω σε μια θεματική ενότητα υποενότητες?

δηλαδή πχ

στο χαλαρά κι ανάλαφρα με το που θα μπαίνει κάποιος να βλέπει 4 θεματικές ενότητες. και η κάθε μία από αυτές να είναι ένα μίνι φόρουμ. μία μίνι δημόσια συζήτηση. γίνετε αυτό?

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Απορίες...

Δημοσίευση από Cha0s » 15 Απρ 2004 15:59

Συγνώμη αυτό που κολάει;

Τι σχέση έχει με αυτό που ρώτησε ο Dazed_and_confused;

Θα παρακαλούσα να μην γίνονται άσχετα ποστς σε διάφορα τόπικ.

Αν είδες ότι δεν υπάρχει ανάλογο τόπικ με το ερώτημα σου μπορείς να κάνεις νέο τόπικ και στην κατάλληλη κατηγορία.
Θα ήθελα να υπάρχει μία συνοχή στα τόπικς και να μην λέμε ότι ξεκάρφωτο νάναι...

Άβαταρ μέλους
cracker
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 11:50

Απορίες...

Δημοσίευση από cracker » 16 Απρ 2004 13:59

συγνώμη αλλά το τόπικ λέει απορίες. και εγώ πόσταρα την απορία μου.

επίσης κάτι άλλο. όταν μετακινείτε κάποιο ενότητα ενός μέλους καλά είναι ή να ειδοποιείτε το μέλος με κάποιο ΡΜ ή να αφήνετε έναν κλώνο για να την βρίσκουμε. είναι κουραστικό να ψάχνεις το φόρουμ για να δεις που πήγε κάποιος μοντ το θέμα σου.

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

Απορίες...

Δημοσίευση από Expl0it » 16 Απρ 2004 16:40

Όπως επίσης να κοιτάμε να κάνουμε το Post στην κατάληλη κατηγορία και όχι όπου να'ναι !
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Απορίες...

Δημοσίευση από ThyClub » 16 Απρ 2004 16:47

συγνώμη αλλά το τόπικ λέει απορίες. και εγώ πόσταρα την απορία μου.
Η οποία καμία σχέση δεν έχει με την απορία του αρχικού post. Αν είναι έτσι γιατί να έχουμε topics και κατηγορίες και να μην κάνουμε όλοι ποστ σε ένα topic???

:evil:

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Απορίες...

Δημοσίευση από Cha0s » 16 Απρ 2004 18:10

cracker έγραψε:συγνώμη αλλά το τόπικ λέει απορίες. και εγώ πόσταρα την απορία μου.
Δηλαδή αν το τόπικ έλεγε Cookies και ήταν στο χαλαρά και ανάλαφρα θα άρχιζες τα κατεβατά για τα Cookies και ας ήταν το τόπικ για κουλουράκια και μπισκότα;

Μην ακούω βλακείες να πούμε!

Για το θέμα της μετακίνησης υπάρχει και η επιλογή όταν απαντάται κάποιο θέμα που έχεις ποστάρει να σου έρχεται mail.
Είναι αδιανόητο να κάθομαι να στέλνω 50 pm κάθε φορά που εσείς δεν προσέχετε να κάνετε ποστ εκεί που πρέπει!

Άβαταρ μέλους
cracker
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 11:50

Απορίες...

Δημοσίευση από cracker » 17 Απρ 2004 11:06

αυτή δεν είναι η δουλειά σου?

αν δεν θέλεις να στέλνεις ΡΜ τότε άσε πίσω έναν κλώνο. για μια εβδομάδα.σκέψου τους χρήστες που δεν γνωρίζουν που πρέπει να ανοίξουν μια ενότητα.

εγώ είδα απορίες και για να μην ανοίξω καινούριο θέμα πόσταρα εδώ. τόσο κακό είναι δηλαδή? δεν μπορώ να καταλάβω. εσύ σε αυτό το τόπικ έχεις γράψει περισσότερα off topic από μένα.

αυτό με τα Cookies δεν θα το σχολιάσω.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Απορίες...

Δημοσίευση από Cha0s » 17 Απρ 2004 14:42

Μήπως ο Σκλαβος μου κολάει και ένσημα;
Πια δουλειά μου;

Ρε σοβαρέψου που τις τελευταίες μέρες έχεις κάνει ένα σωρό offtopic ποστς.

Για το θέμα του κλώνου δεν πρόκειται να γίνει από εμένα.
Ο User που κάνει ποστ σε λάθος κατηγορία για μένα πρόβλημα του αν θα ψάχνει να βρει το τοπικ.
Όπως είπα υπάρχει και η επιλογή να ενημερώνεται με ε-μαιλ για τα τόπικ που έχει απαντήσει.

Σε αυτό το τόπικ έχω κάνει 2 ποστ τα οποία ήταν επέμβαση σαν mod για το τόπικ και όχι για να σχολιάσω το θέμα του τόπικ.
Μην ξεχνάς ότι εσύ έβγαλες το θέμα πέρα για πέρα offtopic.

Αυτό με τα Cookies δεν περίμενα να το σχολιάσεις καθώς είναι προφανές ότι δεν έχεις τίποτα να σχολιάσεις.
Έτσι και αλλιώς το παράδειγμα ήταν απλό κατανοητό και ταίριαζε στην περίσταση.

Άβαταρ μέλους
iaponas
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 13 Φεβ 2004 02:40
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Απορίες...

Δημοσίευση από iaponas » 17 Απρ 2004 22:21

cracker έγραψε: όταν μετακινείτε κάποιο ενότητα ενός μέλους καλά είναι ή να ειδοποιείτε το μέλος με κάποιο ΡΜ ή να αφήνετε έναν κλώνο για να την βρίσκουμε. είναι κουραστικό να ψάχνεις το φόρουμ για να δεις που πήγε κάποιος μοντ το θέμα σου.
Παιδιά όντως αφήστε έναν κλώνο...μου έχει τύχει κι εμένα μια δυο φορές να ψάχνω όλο το θέμα. Και αν κάποιος μπορεί να καταλάβει περίπου πού είναι το νέο, κάποιος πιο αρχάριος μπορεί να ψάχνει για ώρες.

Και πείτε ότι δε θέλω να βάλω την προειδοποίηση με μέηλ...γι'αυτό το λόγο είμαι καταδικασμένος να ψάχνω παντού?
Σκεφτείτε το λίγο βρε παιδιά. Ένας κλώνος είναι, δεν είναι τίποτα...

Άβαταρ μέλους
cracker
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 11:50

Απορίες...

Δημοσίευση από cracker » 17 Απρ 2004 22:30

Cha0s έγραψε:Μήπως ο Σκλαβος μου κολάει και ένσημα;
Πια δουλειά μου;
αν δεν είναι η δουλειά σου τότε γιατί ασχολείσαι συνεχώς μαζί μου?
Ρε σοβαρέψου που τις τελευταίες μέρες έχεις κάνει ένα σωρό offtopic ποστς.
που είναι τα off topic ποστς μου μπορείς να μου πείς.

Μην ξεχνάς ότι εσύ έβγαλες το θέμα πέρα για πέρα offtopic.
εγώ έκανα μια ερώτηση για τις απορίες μου κι εσύ όπως είπες παραπάνω έκανες παρέμβαση σαν μοντ. εγώ έβγαλα το θέμα οφ τόπικ?
Αυτό με τα Cookies δεν περίμενα να το σχολιάσεις καθώς είναι προφανές ότι δεν έχεις τίποτα να σχολιάσεις.
θα πρεπε να σχολιάσω?
Έτσι και αλλιώς το παράδειγμα ήταν απλό κατανοητό και ταίριαζε στην περίσταση.
έτσι λες εσύ.

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

Απορίες...

Δημοσίευση από Expl0it » 17 Απρ 2004 22:31

Δεν γείνετε να γεμίζουμε κλώνους από μηνύματα !!

Άν θέλετε να παρακολουθήτε το θέμα θα βρείτε ένα Link πάνω απο την Γρήγορη απάντηση που λέει παρακολούθηση του θέματος για απαντήσεις !! Και κάθρε φορά που υπάρχει απάντηση θα σας έρχεται ένα email !!

ή Ακόμα πιο εύκολα !! Να κάνετε post στις σωστές κατηγορίες !!
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες